Μετάβαση στο περιεχόμενο

arca

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

arca's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, θα ήθελα την βοηθειά σας, αν γίνεται, σε ένα πρόβλημα που έχω: Ενώ το ύψος του σπιτιού έχει πραγματοποιηθεί όπως προβλέπονταν στην άδεια, το ύψος της στέγης αντί για 1,50 μ που επιτρέπεται στην περιοχή έχει κατασκευαστεί 1,85 μ! Χωρίς όμως να υπάρχει καποια σοφίτα ή κάποιο άλλο όφελος για το σπίτι!! Απά έχει γίνει κατασκευαστικό λάθος στο ύψος της στέγης. Το πρόστιμο να το υπολογίσω με αναλυτικό ή να το θεωρήσω ως υπέρβαση ύψους ??
  2. Αναφέρει: "Αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσεις εφόσον δεν παραβιάζονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40% τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης και δόμησης και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% το πολεοδομικό μέγεθος του ύψους που προβλέπονται από την οικοδομική άδεια." Δηλαδή τα πραγματοποιούμενα ή τα επιτρεπόμενα ??? και τα δυο αναφέρονται στην οικοδομική άδεια! Στο άρθρο 18 όμως αναφέρει: "Για τον υπολογισμό των ανωτέρω συντελεστών τετραγωνιδίων, τα μεγέθη των αυθαιρέτων κατασκευών ή χρήσεων συγκρίνονται με τους επιτρεπόμενους όρους και περιορισμούς δόμησης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου..." !!! Οπότε τι ισχύει?
  3. Καλησπέρα. Έχω μια περίπτωση όπου οι παραβάσεις υπερβαίνουν το 40 % της επιτρεπόμενης δόμησης, άρα ανήκουν στην κατηγορία 5. Όμως έχω καιμια λοιπή παράβαση: κατασκευή εξώστη. Αυτός υπολογίζεται με αναλυτικό? υπάγεται στην κατηγορία 3 ή 5? Επίσης στον 4014 θα του έβαζα παράβαση: ξεμπάζωμα υπογείου, εδώ να το βάλω και σε ποια κατηγορία?? Ευχαριστώ
  4. Καλημέρα, τι γίνετια με την βεβαιωση που έχει λήξει το 2μηνο? Ξαναυποβάλλω καινούργια και παίρνει νεο μοναδικό αριθμό ακινήτου?
  5. καλημερα! έχω μια ερώτηση για το τι θεωρείται βοηθητική χρήση ώστε να πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή 0,5: _1.έστω ότι υπάρχει υπόγειο garage ή ημιυπαίθριος που έχει αλλάξει χρήση (και δεν έχει υπαχθεί στον Ν.3843/10). πριν ήταν βοηθητική χρήση αλλά πλέον έχει γίνει κύρια. πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 0,5??? δηλαδή λαμβάνω υπόψη την προηγούμενη χρήση βάσει της άδειας ή την παρούσα αυθαίρετη χρήση??? _2.έστω ότι υπάρχει αυθαίρετη αποθήκη (δηλ. βοηθητικός χώρος) χωρίς άδεια. εδώ ποιον συντελεστή χρησιμοποιώ??
  6. Ήρθε κάποιος πελάτης και μου είπε οτι άκουσε το εξής: Κάποιες παλαιότερες άδειες που αφορούσαν νέες κατοικίες σε δασικές εκτάσεις εκδόθηκαν χωρίς να ζητήσει τότε η πολεοδομία βαβαίωση Δασαρχείου, κάτι που όμως απαιτείται σήμερα. Έχει λέει ανακοινωθεί κάποια διαδικασίας τακτοποίησης των πάραπάνω κτιρίων, αλλά εγώ δεν βρίσκω κάτι! Επίσης μπου είπε ότι το ίδιο μπορεί να γίνει και για τα αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις! Γνωρίζει κάποιος κάτι που μπορεί να με βοηθήσει? Ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.