Μετάβαση στο περιεχόμενο

fotinouli1983

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    KOMOTHNH
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

fotinouli1983's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα! Αντιμετωπίζω παρόμοιο θέμα κι εγώ. Μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερα να επιοινωνήσω με το τμήμα διαχείρισης του ΤΕΕ. Η απάντησή τους ήταν ότι θα πρέπει να στείλουμε ένα mail στο [email protected] στο οποίο να ζητάμε τη μεταφορά της δήλωση. Και φυσικά να πληρωθούν άμεσα (σε περίπτωση δόσεων) οι ληξιπρόθεσμες δόσεις.
  2. Καλημέρα σε όλους! Έχω περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής που πάει προς έκδοση οικοδομικής άδειας. Το κτίριο είναι δεκαετίας. Προσκομίζω αποδεικτικά παλαιότητας στην πολεοδομία,βάση του ότι εντάχθηκε στον 4014, ή δίνω απλά μια υεπύθυνη δήλωση ιδιωκτήτη για την παλαιότητα συνοδευόμενη από τεχνική έκθεση, όπως γινόταν μέχρι τώρα με τις νομιμοποιήσεις?? Δεν ξέρουν ούτε αυτοι να μου απαντήσουν!! Και λόγω ότι είναι δεκαετίας ξεμπερδεύει και από πρόσθημα του ΙΚΑ, αν τελικά είναι λογικό να πληρώσει πρόσθημο ΙΚΑ εφόσον δεν προβλέπεται από τον νομο!! Αεροφωτογραφίες δεν υπάρχουν την περίοδο αυτή από Ο.Κ.Χ.Ε. και η τελευταία αεροφωτογραφία της Γεωγραφικής Υπηρασίας Στρατού είναι του 78'!! Πρέπει όπωσδήποτε να προσκομίσω κάτι όσον αφορά την δεκαετία γιατί υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσουν θέμα με το ΙΚΑ, αν και δεν θα έπρεπε!!!
  3. Βασικά την άδεια νομιμοποίησης την είχα ξεκινήσει από τον Ιούλιο, απλά επειδή στο ενδιάμεσο βγήκε ο νόμος, το έβαλα στο 4014 ώστε να μην πληρώσει πρόσθημο στην πολεοδομία και στο ΙΚΑ. Οι μελέτες που μου ζήτησαν είναι αυτές που ζητούσε η πολεοδομία άσχετα με το νόμο: αρχιτεκτονικά, επίλυση και αποτύπωση στατικών και θερμομονωτική επάρκεια.
  4. Καλημέρα σε όλους!! Έχω μια αυθαίρετη προσθήση σε ήδη υφιστάμενο κτίσμα (επομένως υπάρχει αρχική άδεια) κι επειδή δεν έχει εξαντλήσει τη δόμηση έχω προχωρήσει προς έκδοση οικοδομικής άδειας. Η άδεια έχει βγει και δεν μπορώ να προχωρήσω στο σύστημα του ΤΕΕ σε ολοκληρωμένη υπαγωγή!! Μου βγάζει σφάλμα...."Δεν είναι δυνατή η οριστική υπαγωγή της δήλωσης λόγω ύπαρξης πρόχειρης κατασκευής ή|και λόγω εκκρεμότητας έκδοσης οικοδομικής άδειας" Έχει κανείς ιδέα τί πρέπει να κάνω....??? Ευχαριστώ πολύ!!
  5. Ψάχνοντας βρίκα αυτό .......... τρίτη ανακοίνωση http://www.imi.gr/, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν το δέχονται
  6. Σευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου! Όχι απλά έχω απευθυνθεί αλλά εδώ και 2 εβδομάδες έχω γίνει μπαλάκι από ΙΚΑ-Πολεοδομία και πάλι πίσω!! Έγγραφα όπως λογαριασμοί ΔΕΗ κλπ στη δική μου περίπτωση δεν έχουν νόημα καθώς έιναι ένα δωματιάκι κολλητά στο σπίτι...και το θέμα της αεροφωτογραφίας είναι άστα να πάνε, γιατί κλείνω δεκαετία 2 μήνες μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης...είναι κρίμα όπως καταλαβαίνεις να πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά του ο άνθρωπος για 2 μήνες!! Θέλω να πιστεύω ότι μια βεβεαίωση του δήμου θα μπορέσει να μου λύσει το πρόβλημα..
  7. Καλημέρα σε όλους! Θ ήθελα επιγόντως τη βοήθειά σας!! Είμαι καινούρια μηχανικός και προσπαθώ να βγάλω άκρη με το δημόσιο!! Από τον Ιούλιο είχα ξεκινήσει τη νομιμοποίηση μιας προσθήκης σε υφιστάμενο κτίριο και πριν ολοκληρωθεί (είχαν ελεγχθεί όλα τα σχέδια αρχιτεκτονικά, στατικά και θερμομόνωση), πριν βγάλω πίνακες του ΙΚΑ δηλαδή, ενημερώθηκα ότι μπορεί να ενταχθεί στο Ν4014 προκειμένου να γλυτώσει ο άνθρωπος τα πρόστημα. Έχω κάνει την αρχική υπαγωγή, έχει πληρωθεί το παράβολο και επειδή το κτίσμα είναι 10ετίας γλυτώνει και το πρόστημο του ΙΚΑ. Το πρόβλημά μου είναι τί χαρτιά πρέπει να προσκομήσω στην πολεοδομία ώστε να αποδείξω την παλαιότητα;;; Μέχρι τώρα βάση του νόμου 4014 ίσχυαν αεροφωτογραφίες, τιμολόγια και όοοολα αυτά τα εκτός της ελληνικής πραγματικότητας πράγματα!! Αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση του ιδιωκτήτη και μια βεβαίωση του δήμου;;;
  8. Καλημέρα σε όλους! Θ ήθελα επιγόντως τη βοήθειά σας!! Είμαι καινούρια μηχανικός και προσπαθώ να βγάλω άκρη με το δημόσιο!! Από τον Ιούλιο είχα ξεκινήσει τη νομιμοποίηση μιας προσθήκης σε υφιστάμενο κτίριο και πριν ολοκληρωθεί (είχαν ελεγχθεί όλα τα σχέδια αρχιτεκτονικά, στατικά και θερμομόνωση), πριν βγάλω πίνακες του ΙΚΑ δηλαδή, ενημερώθηκα ότι μπορεί να ενταχθεί στο Ν4014 προκειμένου να γλυτώσει ο άνθρωπος τα πρόστημα. Έχω κάνει την αρχική υπαγωγή, έχει πληρωθεί το παράβολο και επειδή το κτίσμα είναι 10ετίας γλυτώνει και το πρόστημο του ΙΚΑ. Το πρόβλημά μου είναι τί χαρτιά πρέπει να προσκομήσω στην πολεοδομία ώστε να αποδείξω την παλαιότητα;;; Μέχρι τώρα βάση του νόμου 4014 ίσχυαν αεροφωτογραφίες, τιμολόγια και όοοολα αυτά τα εκτός της ελληνικής πραγματικότητας πράγματα!! Αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση του ιδιωκτήτη και μια βεβαίωση του δήμου;;;
  9. Καλημέρα σε όλους!! Έχω ένα προβληματάκι με μια τακτοποίηση με το νόμο των αυθαιρέτων όσον αφορά ποιμνιοστάσιο. Ο πελάτης μου έχει εδώ και χρόνια κτηνοτροφική μονάδα και τώρα μπήκε στη διαδικασία άδειας λειτουργίας. Από το τμήμα της περιφέρειας ζωικής παραγωγής του είπαν ότι όλα είναι οκ, εκτός από τον χώρο διαμονής του ποιμένα τον οποίο θα πρέπει να εντάξει στη ρύθμιση περί αυθαιρέτων. Ο χώρος αυτός είναι 47 τ.μ. και δεν ξέρω πώς ακριβώς να τον δηλώσω. Σαν κύρια και μοναδική κατοικία- μεταποίηση και στη συνέχεια τα τετραγωνικά ως κύριου χώρου ή ως βοηθητικού?? Στο ΦΕΚ Β΄ 1396 13.9.2004 αναφέρεται ότι οι οικίσκοι διαμονής φύλακα ή ποιμένα πρέπει να είναι μέχρι 30 m2 . Υπάρχει κάποιο πρόβλημα ως προς τα τετραγωνικά μου??
  10. καλησπέρα!! είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα να ρωτήσω πώς μπορώ να υπολογίσω την κλίση μιας στέγης επί τις %... ευχαριστώ!
  11. αυτό οκ. όσον αφορα την υποβολή έργου στο ΤΕΕ?? εκεί έχω δηλώσει άλλα στοιχεία στα τετραγωνικά μέτρα. φαντάζομαι δεν παιζει ρόλο εφόσον η αμοιβή είναι ίδια...υπάρχει όμως περίπτωση να μου δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο μέλλον?? ευχαριστω πολύ!!!
  12. καλημέρα! είμαι νεα αρχιτέκτονας και θα ήθελα τη βοήθειά σας... έχω αναλάβει έναν ημιυπαίθριο 9 τετραγωνικών. έχω κάνει όλες τις διαδικασίες και το μόνο που μένει είναι να πάρω την εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη. εκ των ιστέρων προέκυψε ότι το διαμέρισμα έχει 2 ημιυπαίθριους, πράγμα το οποίο δεν ήξερε ούτε ο ιδιοκτήτης!! σε αυτή την περίπτωση κάνω ξανά όλη την διαδικασία και τα παραδίδω στον ίδιο φάκελο στην πολεοδομία??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.