Μετάβαση στο περιεχόμενο

imakios

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

imakios's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

14

Φήμη στην κοινότητα

  1. imhotep έχεις ακούσει τίποτε για αιωρούμενα σωματίδια λόγω στροφής στα στερεά καύσιμα (καυσόξυλα-πέλετ)? Δεν ξέρω που υδρεύεις, αλλά σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης (Πυλαία, Πεύκα, Πολίχνη...) το βράδυ σου κόβεται η ανάσα από την κάπνα. Και θα είναι για πολλά χρόνια έτσι, ακόμα και αν αναταχθεί η οικονομία. Πολλοί για να φυλαχθούν από τους φόρους, επένδυσαν σε αντικατάσταση των οικιακών συστημάτων θέρμανσης με ξυλολέβητες...Και να φανταστείς ότι στην παρούσα κυβέρνηση συμμετέχουν και οι Οικολόγοι-Πράσινοι.
  2. Επιβεβαιώνω την παρατήρηση του συναδέλφου "zafsko". Μόλις πλήρωσα τα αναδρομικά Β'2012 σε κατάστημα της Τράπεζας Αττικής. Η υπάλληλος εισήγαγε στη φόρμα του λογισμικού τους τον αριθμό ειδοποιητηρίου, και στο μηχανογραφημένο έντυπο απόδειξης της πληρωμής, που παρήχθη από το σύστημά τους, αναφέρεται σωστά ο αριθμός του ειδοποιητηρίου αλλά έτος 2016 και εξάμηνο Β.
  3. Τι τους πείραζε ο ΚΕΝΑΚ όπως ήταν? Είναι φοβερό ότι κάποιος πήγε να κοιμηθεί το βράδυ, και σκέφτηκε ότι πρέπει να αλλάξει ο ΚΕΝΑΚ! Αισθάνομαι ότι κάποιοι σημαίνοντες ζουν σε παράλληλο σύμπαν.
  4. Στο τέλος η "λύση" θα δοθεί με μπάζωμα και διαπλάτυνση της Λεωφόρου Νίκης και του παραλιακού πεζοδρόμου. Με τον ίδιο τρόπο δημιουργήθηκε η λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου και η Νέα Παραλία. Στην ουσία θα ολοκληρωθεί το έργο της διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου με 100 χρόνια καθυστέρηση. Έχουμε να δούμε μέχρι τότε πολλά σχέδια με υποθαλάσσιες αρτηρίες, κρεμαστές γέφυρες, monorail κ.τ.λ. Δεν ξέρω αν θα ζούμε μέχρι τότε, αλλά τα απλά προβλήματα δεν έχουν πολύπλοκες λύσεις.
  5. Σε κάθε περίπτωση η αντίδραση είναι θετική. Ακόμα και αν δεν έχει αποτέλεσμα, με το να αποδέχεσαι αδιαμαρτύρητα τις συνεχείς οικονομικές επιβαρύνσεις, είναι ντροπή. Και δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Μετά την υποχρεωτικότητα της εγκατάστασης, θα έρθει η υποχρεωτικότητα των εισπράξεων μόνο με κάρτα. Οι προμήθειες επί του τζίρου των συναλλαγών είναι ο τρόπος για να συντηρούν τις χρεοκοπημένες τράπεζες (που υφίστανται πλέον άνευ αντικειμένου στην Ελληνική αγορά), εις βάρος των επαγγελματιών. Αν θέλουν υποχρεωτική εγκατάσταση POS, να ιδρύσουν πρώτα μια τράπεζα-μηχανισμό που δεν θα χρεώνει προμήθεια.
  6. Τελικά, συνάδελφοι, έθεσα το θέμα στο γραφείο ΝΟΚ του ΥΠΕΚΑ και του ΤΕΕ/ΤΚΜ, και συμφώνησαν μαζί μου. Ενημερώθηκε και ο υπάλληλος της ΥΔΟΜ, και και η μελέτη μου δεν μεταβάλεται. Το μη προσμετρούμενο στο σ.δ. υπόγειο αναπτύσσεται και κάτω από το ανοικτό κλιμακοστάσιο.
  7. Δεν αναφέρομαι στην επέκταση του υπογείου πέραν της επιφάνειας κάλυψης του κτιρίου. Απλά, θεωρώ το ανοικτό κλιμακοστάσιο μέρος του κτιρίου. Με βάση το τεύχος τεχνικών οδηγιών για την εφαρμογή του ΝΟΚ, άρθρο 11, παρ.6ι, "Δεν προσμετράται στη δόμηση σε κτίριο κατοικίας, ένας υπόγειος όροφος αποθηκών ίσος με την κάλυψη του κτιρίου" Επίσης, το ανοιχτό κλιμ/σιο δεν περιλαμβανέται στους χώρους και τις κατασκευές που εξαιρούνται από την κάλυψη (ΝΟΚ, αρθρ.12 παρ.4γ.). Από τα παραπάνω, θεωρώ ότι ο υπόγειος όροφος μπορεί να αναπτύσσεται έντος όλου του περιγράμματος της κάλυψης, δηλαδή και κάτω από το ανοιχτό κλιμακόστασιο. Η απορία μου είναι: Που στηρίζεται ο αντίλογος, δηλαδή ότι αν το υπόγειο περιλαμβάνει το χώρο κάτω από το ανοιχτό κλιμακοστάσιο, αυτό το τμήμα του υπογείου μετράει στη δόμηση.
  8. Έχω μια διώροφη οικοδομη με υπόγειο, όπου το ανοιχτό κλιμακοστάσιο είναι ένα, αποτελεί τη μοναδική πρόσβαση στον όροφο, είναι εκτός Δ και το προσμετρώ στην κάλυψη. Θεώρησα ότι εφόσον για κτίρια κατοικιών δεν προσμετρά στη δόμηση " ένας υπόγειος όροφος επιφάνειας ίσης με αυτή που καταλαμβάνει το κτίριο", μπορεί το υπόγειο να αναπτύσσεται και κάτω από το ανοιχτό κλιμ/σίο, αφού είναι αναπόσπαστο τμήμα του κτιρίου. Στην Πολεοδομία μου είπαν ότι δεν επιρέπεται υπόγειο εκτός σ.δ. κάτω από το κλιμ/σιο, και ότι αν κατασκευαστεί, θα πρέπει να προσμετρηθεί στη δόμηση η επιφάνεια του υπογείου που ισούται με την προβολή του κλιμακοστασίου. Ποια είναι η απόψή σας. Το ανοιχτό κλιμακοστάσιο δεν συμπεριλαμβάνεται στο "κτίριο", ώστε κάτω από αυτό να συνεχίζει το υπόγειο χωρίς να προσμετρά στο σ.δ. ;
  9. Αν αντιστρέψετε το γράφημα, θα δείτε την την πορεία μεταβολής του κόστους ενός ΠΕΑ!
  10. Στην περιοχή αυτή βρισκόταν το ΚΘΕ Κορινού (Κέντρο Θαλασσίας Εκπαίδευσης του Β'ΣΣ). Τον Ιούλιο του 2001 ήμουν εκεί για μία εβδομάδα. Ήταν από τις χειρότερες εμπειρίες της θητείας μου, λόγω της συνεχούς ενόχλησης από μυγάκια. Είχαν μέγεθος μικρότερο από κουνούπια και ήταν παντού! Καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας ο αέρας ήταν γεμάτος από αυτά. Η περιοχή είναι στην ουσία ένας βάλτος που το καλοκαίρι ξεραίνεται. ...Από τις αεροφωτογραφίες, όλα για φιλέτα τους φαίνονται!
  11. Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι οι μόνοι πολίτες που δυσαρεστούνται από τη μη υποχρέωση δήλωσης ΠΕΑ για την καταχώρηση μισθωτηρίου είμαστε οι μηχανικοί. Η αλήθεια είναι ότι δεν το γουστάρει κανένας, και ο κόσμος το θεωρέι ένα ακόμα χαράτσι-παλιόχαρτο. Μαζί με αυτό, μας βρίζουν και εμάς ότι τους το επιβάλλαμε για να έχουμε αντικείμενο!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.