Μετάβαση στο περιεχόμενο

lampos

Members
  • Περιεχόμενα

    47
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by lampos

  1. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!! Κατ' αρχάς πολλά πολλά συγχαρητήρια για το προγραμματάκι αυτό, το οποίο κυριολεκτικά μας έχει σώσει. Θα ήθελα να μου πείτε αν γίνεται να αλλάξω εγώ το ύψος των γραμμάτων, αριθμών..κλπ τόσο στο pline όσο και στον πίνακα συντεταγμένων. Ευχαριστώ πολύ!!!
  2. Φιλέ μου... ξεκίνα να διαβάζεις την δαιδαλώδη νομοθεσία μας σχετικά με τους όρους δόμησης και την αρτιότητα στις εκτός κ εντός σχεδίου περιοχές, τα πλάγια όρια, ζώνες και τα ύψη. τους προϋφιστάμενους οικισμούς του 1923, αποστάσεις από εθνικούς κ επαρχιακούς...ΓΠΣ (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) αν υπάρχει στην περιοχή σου κ τους περιορισμούς που ισχύουν, Ζώνες Natura 2000 και άλλα πολλά.... Επίσης υπάρχουν υποδείξεις από το υπουργείο σχετικά με τον τρόπο σύνταξης ενός Τοπογραφικου. http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=778&sni[1155]=2354&language=el-GR Η συμβουλή μου είναι σιγά σιγά να ξεκινήσεις με τοπογραφικά διαγράμματα (πχ κάνοντας ένα δικό σου πρώτα) στις εκτός σχεδίου περιοχές κ με τα χρονιά θα μάθεις και για τα εντός που είναι αρκετά πιο πολύπλοκα. Ότι θες θα ρωτάς στην πολεοδομία τις περιοχής σου όπου θα μπορείς να δώσεις και το τοπογραφικό για έλεγχο από τους αρμόδιους υπαλλήλους. Το τοπογραφικό το φτιάχνεις συνήθως στο Autocad που υποθέτω γνωρίζεις από την σχολή και υπάρχουν και κάποια προγραμματάκια τα λεγόμενα .lisp που θα σε βοηθήσουν αρκετά.... Ότι άλλο θες ρώτα...
  3. Μου ειπαν απο την πολεοδομια οτι σε περιπτωση διαφωνιας με τον ιδιοκτητη στο οικονομικο και το σταδιο των εργασιων να καλεσω ΕΔ να μας δωσει την λυση ισχυει?? Επισης μου ειπαν οτι η επιβλεψη των αρχιτεκτονικων τελειωνει με την τοποθετηση των κουφωματων. Τελικα ξερει καποιος να μου πει στην επιβλεψη αρχιτεκτωνικων και οχι μονο... ΑΚΡΙΒΩΣ... τα σταδια της επιβλεψης? Διοτι ψαχνω μερες και δεν μπορω να βρω αναλυτικα τα σταδια τις επιβλεψεως..
  4. Εχει περατωθει ο φερον οργανισμος - οι τοιχοποιιες - η εγκατασταση σωληνωσεων υδρευσης - τοποθετηση σωληνωσεων αποχετευσης. Δεν εχει κατασκευαστει η δεξαμενη λυματων. Μενουν να γινουν σοβαντισματα - θερμοπροσοψη - πλακακια - μονωση δωματος - δεξαμενη λυματων - ελαιοχρωματισμοι - πλακακια στις σκαλες κ μετα ξαφνικα θελει να κανει επενδυσεις τοιχων με πετρα χωρις να εχουν προβλεφθει - αφαιρεση τοιχων εσωτερικης αποθηκης (δεν εχει γινει αναθεωρηση) - αλλαγη διαστασεων κουφωματων (δεν εχει γινει αναθεωρηση). Ο ιδιοκτητης με εβγαλε απο την επιβλεψη γιατι θα δωσει σε αλλον εξ'ολοκληρου επιβλεψη και διακοσμηση εσωτερικων χωρον και περιβαλλοντος χωρου. Θεωρω δεν ειναι δικαιο απο την στιγμη που ολοκληρωθηκαν τα βασικα (φερον οργανισμος - τοιχοποιιες - υδραυλικα) να παραιτηθω με τα χερια ψηλα και αφου μου εχει κανει τη ζωη πατινι με τις απαιτησεις του
  5. Faethon11 έχεις δίκιο το έγραψα λάθος ειναι υπόλοιπο από την επίβλεψη. Με ποιο τρόπο μπορώ να μάθω το ποσό η ποσοστό των εργασιών που έχουν ήδη εκτελεστεί έτσι ώστε να δούμε τι υπολοιπα μένει για πληρωμή η επιστροφή.. ξέρει κάποιος;
  6. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου..
  7. Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Και γω θεωρώ ότι δεν πρέπει να δώσω τα αρχεία σε μορφή dwg. Την επίβλεψη την έχω πληρωθεί αλλά έχουμε ακομα ένα αξιολογο υπόλοιπο και δεν ξερω τι θα κανω. Να παραιτηθω να ησυχασω η να ζητησω κ τα υπολοιπα χρηματα.
  8. Θα ηθελα παρακαλώ την βοήθεια σας μιας και πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. Έχω βγάλει άδεια για μία νέα ισόγεια οικία αλλά ο ιδιοκτήτης αποδείχτηκε τρελός και Θέλω να παραιτηθώ από επιβλέπων και μου ζητάει ο ιδιοκτήτης τα σχέδια σε dwg. που πιστεύω ότι ο άλλος μηχανικός τα ζητησε καθοτι ο ιδιοκτήτης δεν ξέρει από τέτοια. Πρεπει να τα δωσω; Εκτος αυτου συνεχίζει τις εργασίες χωρις να με ενημερωνει και θα βρω κανα μπελα.
  9. Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σου...Ελπιζω να εισαι σωστος και το προστιμο....στον ιδιοκτητη
  10. Μα πως να υλοποιησει τα σωστα ορια?? Ο γειτονας δεν πουλαει..πως να δειξω οτι το γηπεδο ειναι 2.800. Ακυρωνεται η Ο.Α η απλα πληρωνει μεγαλο προστιμο...??? Οσο για το τελευταιο εχεις απολυτο δικιο...
  11. Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Το γηπεδο των 2.800 τμ ειναι οντως δικο του αλλα χωρις συμβολαιο(ειναι κοντινο μου προσωπο και το ξερω). Οταν εγινε το συμβολαιο για να βγει και η Ο.Α δηλωθηκε 4.100 τμ και ουσιαστηκα δειχνει και ενα μερος του γειτονα. Οι τοτε οροι επετρεπαν 240 τμ και 7,50 υψος οπως και ειναι αλλα σε λαθος θεσεις αλλα μετα το 2009 που η περιοχη μπηκε σε ΓΠΣ ειναι 120 τμ και 4,50μ υψος
  12. Γεια σας!! Εχω μια περιπτωση οπου σε εκτος σχεδιου περιοχη, εντος ΖΠΕΔ (120τμ και 4,50μ υψος) εχουν ανεγερθει 2 οικοδομες με Ο.Α το 2008. Τοτε βεβαια ισχυαν οι εκτος σχεδιου οροι Δομησης. Περα ομως απο τις αυθαιρεσιες (λαθος θεση κτηριου, πισινες, μανδροτοιχοι κτλ.) εχει δηλωθει ψευδως στο τοπογραφικο διαγραμμα 4.100 τμ. Τα πραγματικα τετραγωνικα μετα απο εξαρτημενο τοπογραφικο και με τις υποδειξεις του ιδιοκτητη ειναι 2.800. Ο δε ιδιοκτητης μου ειπε οτι τοτε εδειξαν μεγαλυτερη εκταση για να αποκτησει αρτιοτητα το γηπεδο του. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση? Πως γινεται η νομημοποιηση (αν γινεται)? Η απαντηση σας παρακαλω ειτε με σχεδιο νομου να το δω να το διαβασω, ειτε απο προσωπικη εμπειρια γιατι το ζητημα ειναι πολυ σοβαρο. Ευχαριστω πολυ !!!
  13. Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.
  14. Καλησπερα σε ολους τους φιλους του forum. Θα ηθελα οποιος γνωριζει να μου πει, μεχρι ποσα επαγγελματα μπορει καποιος να ασκει ταυτοχρονα (εναρξη επαγγελματος) Και να εξηγησω τι εννοω. Ειμαι Μηχανικος Δομικων Εργων και εχω παρει απαλλαγη απο τον ΟΑΕΕ γιατι εργαζομαι ως μισθωτος σε εταιρεια security. Θελω ομως να κανω εναρξη επαγγελματος και ως μεσιτης...Γινεται? Αν μετα θελησω και καποιο αλλο επαγγελμα μπορω? Ευχαριστω!!!
  15. Πως θα κάνει νομιμοποίηση αφού έχει ενώσει το σπίτι των 68τμ με το άλλο; μόνο άμα χτίσει πάλι τον τοίχο. Αλλιώς;; Και κάτι ακόμα..Αν στο σπίτι το κανονικό έχουν και εκει αυθαιρεσίες θα πρέπει να συναινεσει και η γυναίκα του αφού μετά το διαζύγιο είναι μισό μισό; Dimitri GM σωστά το λες με τα συμβόλαια απλά ήθελα έτσι να κάνουμε μία κουβέντα μιας και ή περίπτωση θεωρώ ότι ειναι φοβερη
  16. Καλησπερα. Ενα ζευγαρι αφου παντρευτηκαν απεκτησαν μαζι ενα σπιτι 68τμ με κυριοτητα 50-50 εντος οικισμου - νομιμα Ο πελατης μου (συζηγος) κατα την διαρκεια του εγγαμου βιου τους αγορασε απο τον γειτονα το χωραφι οπου ειχε 30τμ νομιμα κολλητα με το δικο τους σπιτι με κυριοτητα 100% Ο πελατης ''προφανως'' τα εκανε ενα και παραλληλα εκανε και 25 τμ αυθαιρεσιες. Τωρα ομως χωρησαν και η πρωην γυναικα του ζηταει να πουλησουν ή ενοικιασουν το σπιτι των 68τμ Ομως ο πελατης μου θελει να το κρατησει εξ'ολοκληρου. Τι γινεται με το οικιμα των 68τμ? Πως μπορει να νομιμοποιηθει ολο αυτο??
  17. Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Μια ακομα ερωτηση αν ξερεις. Υπαρχει καποιος τροπος π.χ αγορας και συνενωσης μπροστινου γηπεδου ή τμήματος αφτου να γινει εντελει και οικοδομήσιμο το γηπεδο?
  18. Έχω ένα γήπεδο εκτός οικισμού με εμβαδόν 2,377 τμ προ του 78 που ισχύουν τα εξής : Τα γήπεδα που υπάρχουν την 17-10-78, ημέρα δημοσίευσης του ΠΔ/6-10-78 (ΦΕΚ-538/Δ/78): Ελάχιστο πρόσωπο: είκοσι πέντε (25) μ. Ελάχιστο βάθος: σαράντα (40) μ. Ελάχιστο εμβαδόν: δύο χιλιάδες (2000) τμ. Το γήπεδο μου πληρεί τις προδιαγραφές όμως είναι τυφλό αλλά υπάρχει και ένας ιδιωτικός δρόμος. Είναι άρτιο και οικοδομήσιμο? Υπάρχει απαίτηση δουλείας διόδου αν πρόκειται να χτιστεί?
  19. avgoust σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου .. Τα 120 τμ και υψος 4,5 ειναι ζωνη ΓΠΣ πρωιν ΣΧΟΑΠ. Στην πολεοδομια οπου ρωτησα με τους νομους που ανεφερες μου απαντησαν οτι 1) απαγορευεται η διαμορφωση του εδαφους σε σχεση με το κτιριο ...επιτρεπεται το αναποδο. 2) Δεν μπορω λεει να κανω διαμορφωση εδαφους αφου η κλιση του εδαφους μου ειναι περιπου 2%. αλλο κουφο... Αν γνωριζεις ...οκ η μπαζωμενη σκαλα οσο το υψος μπαζωματος μπαινει οπου θες αλλα τιγινεται με τη σκαλα που θελω απο το +1.5 εως το + 4,5 του δωματος? Μπορει να ειναι εντος πλαγιων αποστασεων ειτε μπαζωμενη - χτισμενη με τουβλο ειτε ανοιχτη???
  20. Εκτος σχεδιου - εκτος οικισμου... Ισχυει το ΦΕΚ 270 Δ
  21. Καλημερα σε ολους. Προκειτε για ανεγερση νεας οικοδομης σε εκτος σχεδιου οικισμο με 120 τμ δομηση και 4,5 μετρα υψος. Κατα τα λοιπα ισχυουν οι εκτος σχεδιου οροι δομησης. Ερωτηση 1) Λογω περιορισμου υψους θελω να κανω υπερυψωση κανοντας τοιχια 1-1,5 μ και απο κει και πανω το κτισμα. Επιτρετεται?? Αν οχι επιτρεπεται... να κανω διαμορφωση περιβαλλοντος χωρου? Σε τι υψος? Ερωτηση 2) Εστω οτι επιτρεπεται η υπερυψωση,.... Μπορω να εχω μπαλκονια (ανοιχτους εξωστες) εντος πλαγιων αποστασεων???(15 μ) Ερωτηση 3) Οι σκαλες επιτρεποντε εντος πλαγιων αποστεσεων? Κυρια και βοηθητικη???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.