Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kirkat

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Kirkat

  1. Διαγράφεται, πας με τα χαρτιά σου στην αρμόδια πολεοδομία, και συμπληρώνεις μια αίτηση ότι το ακίνητο έχει υπαχθεί στο ν. 4014. Νομίζω πως η πολεοδομία ενημερώνει την εφορία (δεν είμαι σίγουρος).
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα, ποιά η αποψή σας σε σχέση με την υπέρβαση ύψους σε εκτός σχεδίου αυθαίρετα και χωρίς άδεια οικοδομής. Σε οικόπεδο πελάτη μου περιοχή Καλύβια βρίσκονται τέσσερα κτίρια διώροφα συνολικού ύψους 7.00μ το καθένα μαζί με την δίριχτη σκεπή από μπετόν και ύψος ορόφου 3.10 το καθένα. Θα τα υπολογίσω ως 270δ/85 4+1.20 ή 7.5+1.20? Τα κτίσματα χρησιμοποιούνται ως πτηνοτροφικές μονάδες σε ποιά κατηγορία εμπίπτουν, βιομηχανική ή μεταποίησης α΄τομέα? Και τέλος στον ίδιο χωρο έχει και τέσσερα μεταλλικά σιλό για την εκτροφή των πτηνών αυτά θα υπολογιστούν με αναλυτικό ή με ΥΔ κ ΥΥ? Ευχαριστώ πολύ.
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα, ποιά η αποψή σας σε σχέση με την υπέρβαση ύψους σε εκτόσ σχεδίου αυθαίρετα και χωρίς άδεια οικοδομής. Σε οικόπεδο πελάτη μου βρίσκονται τέσσερα κτίρια διώροφα συνολικού ύψους 7.00μ το καθένα μαζί με την δίριχτη σκεπή από μπετόν και ύψος ορόφου 3.10 το καθένα. Θα τα υπολογίσω ως 270δ/85 4+1.20 ή 7.5+1.20? Τα κτίσματα χρησιμοποιούνται ως πτηνοτροφικές μονάδες σε ποιά κατηγορία εμπίπτουν, βιομηχανική ή μεταποίησης α΄τομέα? Και τέλος στον ίδιο χωρο έχει και τέσσερα μεταλλικά σιλό για την εκτροφή των πτηνών αυτά θα υπολογιστούν με αναλυτικό, με 500ρικο ή με ΥΔ κ ΥΥ? Ευχαριστώ πολύ.
  4. Συνάδελφοι καλημέρα για την εισαγωγή αρχείου θα πρέπει πρώτα να πάτε στα πρόσθετα στοιχεία και να δηλώσετε την τρωτότητα, μετά αποθήκευση και έτσι ενεργοποιείτε και το ανέβασμα των αρχείων.
  5. Καλησπέρα, σε περίπτωση που έχουμε δυο διαφορετικούς ιδιοκτήτες, κόβουμε μια απόδειξή ή δυο και διαιρούμε το ποσό στα δυο? και στην εφορία σε περίπτωση που κόψουμε δυο αποδείξεις τι κάνουμε με το φεμ? ευχαριστώ πολύ.
  6. Ιάσωνα σε ευχαριστώ πολυ, ετσι το σκέφτομαι και έγω, πρωτα με 4014 και μετά κανονική άδεια, μόνο και μόνο μπάς και γλιτώσουν το πρόστιμο με άρθρο 22.
  7. Α! Εσύ είσαι πολύ γρήγορος, ναι αλλά θα χρειάζεται τον αρχικό ιδιοκτήτη που είναι και ο κατασκευαστής για τις δηλώσεις, τώρα που δεν υπάρχει ο κατασκευαστής, δεν θα υπάρξει πρόβλημα που οι ιδιοκτήτες είναι 2 ? Αν ήταν ένας θα το καταλάβαινα.
  8. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση Σου έχω απαντήσει σε άλλο Post που έχω ξανακάνει την ερώτηση, Στην αρχή έτσι το ξεκίνησα αλλά επειδή είναι κατασκευασμένα το 92 θα χρειαστεί να πληρώσουν πρόστιμο με το άρθρο 22, ενώ με αυτό τον τρόπο ίσως να το γλυτώσουν.
  9. συμφωνώ και εγώ αλλά επειδή είναι κατασκευασμένα το 92 θα χρειαστεί να πληρώσουν πρόστιμο με το άρθρο 22, ενώ με αυτό τον τρόπο ίσως να το γλυτώσουν.
  10. Συνάδελφοι καλημέρα, έχω μια περίπτωση 2 διαμερισμάτων στο Γ΄όροφο πολυκατοικίας που στα εγκεκριμένα σχέδια της πολεοδομίας τα δείχνει σαν οροφοδιαμέρισμα. Αυθαιρεσίες δεν έχουν μόνο οτι διαφέρουν απο τα εγκεκριμένα, θέλω να τα πάω με το Παρ. 7, άρθρου 50, ν. 4042/12 και μετά να βγάλω άδεια οικοδομής για διαχωρισμό των διαμερισμάτων. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής α) Μέσω του προγράμματος του ΤΕΕ θα δημιουργήσω μια δήλωση και θα φτιάξω 2 φύλλα καταγραφής για κάθε πελάτη ξεχωριστά (ή ένα)? και θα αναφέρω τα ονόματα και των 2 η δεν πειράζει και θα αναφέρω μονό του ενός? ή β) θα χρειαστούν 2 δηλώσεις ξεχωριστά για τον καθένα? γ) αν τελικά βρω την άκρη με τη βοήθεια σας και πληρώσουν το πρόστιμο εφάπαξ θα μπορώ να τους δώσω βεβαίωση οτι δεν έχουν αυθαίρετες κατασκευές ή πρεπει να περιμένω μέχρι τη β' φάση του 4014? ή μέχρι να εκδοθεί άδεια οικοδομής Ευχαριστώ πολύ 0 Quote MultiQuote
  11. Ευχαριστώ. Και τι μπορεί να γίνει στην περίπτωση μου που οι ιδιοκτήτες είναι δυο?
  12. Σε ευχαριστώ, το πρόβλημα είναι ότι έτσι το ξεκίνησα με πήραν οι μέρες γιατί ήθελαν πλήρη μελέτη "στα υδραυλικά, πυρασφάλεια, καύσιμο αέριο" οπότε άλλαξε ο νόμος και απο πολεοδομία Αθήνας δεν δέχονται ακόμα τίποτα θα το πήγαινα με άρθρο 22 οπότε θα χρειαστούν να πληρώσουν πρόστιμο. Τουλάχιστον έτσι πληρώνουν το 500αρικο και μετά το πάω με κανονική άδεια.
  13. Καλημέρα, έχω μια περίπτωση 2 διαμερισμάτων στο Γ΄όροφο πολυκατοικίας που στα εγκεκριμένα σχέδια της πολεοδομίας τα δείχνει σαν οροφοδιαμέρισμα. Αυθαιρεσίες δεν έχουν μόνο οτι διαφέρουν απο τα εγκεκριμένα, θέλω να τα πάω με το Παρ. 7, άρθρου 50, ν. 4042/12 και μετά να βγάλω άδεια οικοδομής για διαχωρισμό των διαμερισμάτων. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής α) Μέσω του προγράμματος του ΤΕΕ θα δημιουργήσω μια δήλωση και θα φτιάξω 2 φύλλα καταγραφής για κάθε πελάτη ξεχωριστά (ή ένα)? και θα αναφέρω τα ονόματα και των 2 η δεν πειράζει και θα αναφέρω μονό του ενός? β) ή θα χρειαστούν 2 δηλώσεις ξεχωριστά για τον καθένα? γ) αν τελικά βρω την άκρη με τη βοήθεια σας και πληρώσουν το πρόστιμο εφάπαξ θα μπορώ να τους δώσω βεβαίωση οτι δεν έχουν αυθαίρετες κατασκευές ή πρεπει να περιμένω μέχρι τη β' φάση του 4014? ή μέχρι να εκδοθεί άδεια οικοδομής δ) όταν τελειώσω με όλα τα παραπάνω και καταθέσω για άδεια οικοδομής, στην άδεια θα αναφέρονται και τα 2 ονόματα των ιδιοκτητών ή μονο του ενός Ευχαριστώ πολύ
  14. Ερωτήσεις για το Ν.4014 Καλημέρα, έχω μια περίπτωση 2 διαμερισμάτων στο Γ΄όροφο πολυκατοικίας που στα εγκεκριμένα σχέδια της πολεοδομίας τα δείχνει σαν οροφοδιαμέρισμα. Αυθαιρεσίες δεν έχουν μόνο οτι διαφέρουν απο τα εγκεκριμένα(γιατί ο κατασκευαστής δεν έκανε αναθεώρηση), θέλω να τα πάω με το Παρ. 7, άρθρου 50, ν. 4042/12 και μετά να βγάλω άδεια οικοδομής για διαχωρισμό των διαμερισμάτων. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: α) Μέσω του προγράμματος του ΤΕΕ θα δημιουργήσω μια δήλωση και θα φτιάξω 2 φύλλα καταχώρησης για κάθε πελάτη ξεχωριστά (ή ένα)? και αν ναι θα αναφέρω τα ονόματα και των 2 η δεν πειράζει και θα αναφέρω μονό του ενός? β) ή θα χρειαστούν 2 δηλώσεις ξεχωριστά για τον καθένα? γ) αν τελικά βρω την άκρη και πληρώσουν το πρόστιμο εφάπαξ θα μπορώ να τους δώσω βεβαίωση οτι δεν έχουν αυθαίρετες κατασκευές ή πρεπει να περιμένω μέχρι τη β' φάση? δ) όταν τελειώσω με όλα τα παραπάνω και καταθέσω για άδεια οικοδομής, στην άδεια θα αναφέρονται και τα 2 ονόματα των ιδιοκτητών ή μονο του ενός. ε) μήπως τελικά συμφέρει να μην εκδοθεί καθόλου άδεια οικοδομής και απλά πάει για τακτοποίηση για 30 χρόνια? Ευχαριστώ
  15. Καλημέρα, ερώτηση για κατάστημα που θέλει να κάνει μικρο επισκευές, αλλά θέλει και να τοποθετήσει γυψοσανίδα στην οροφή για να βάλει χωνευτά φωτιστικά, μπορεί να πάει με μικ. κλιμ. για την γυψοσανίδα ή θέλει κανονική άδεια οικοδομ.? (στην πολεοδομία Αγ. Παρασκευής μου είπαν πως θέλει κανονική άδεια). Ευχαριστώ πολύ.
  16. Καλημέρα συνάδελφοι, η ερώτηση μου είναι η εξής έχω καταθέσει ένα φάκελο στην Αγ. Παρασκευή τέλη Δεκέμβρη και ακόμα απάντηση για το πρόστιμο δεν έχω πάρει, γνωρίζει κανείς τι θα γίνει τελικά με την πρώτη δόση του προστίμου λόγο του ότι κοντεύει Απρίλιος? Ευχαριστώ
  17. Για την Αργυρούπολη γνωρίζει κανείς κάτι?
  18. Καλημέρα, η θύρα που παραθέτεις στη φωτογραφία είναι δικτύου.
  19. Χρόνια πολλά σε όλους κ όλες με υγεία.
  20. Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία
  21. Και εγώ πήρα σήμερα τα χρήματα απο την Εθνική, ευχαριστώ όλους απο εδώ μέσα για την βοήθεια. Καλημέρα σε όλους.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.