Μετάβαση στο περιεχόμενο

jane smith

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

jane smith's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να σας αναφέρω μία περίπτωση και αν είναι δυνατόν να μου πείτε τη γνώμη σας αν υπολογίζω κάτι λάθος: Σε γήπεδο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο έχει χτιστεί τμηματικά χωρίς οικοδομική άδεια κατοικία 60 μ2. Τα πρώτα 40μ2 χτίστηκαν το 93 και τα υπόλοιπα το 2010. Το πρόστιμο το υπολογίζω ως άθροισμα 40 τ.μ.x μικρότερη της περιοχής Τ.Ζ. x 0,15 x2,0 (χωρίς άδεια) x1,7 (εκτός σχεδίου) x0,5 (άλλη κατοικία με ΤΖ<1000) x0,8 (συντελεστής παλαιότητας) + 20τ.μ. x μικρότερη της περιοχήςΤ.Ζ. x 0,15 x2,0 (χωρίς άδεια) x1,7 (εκτός σχεδίου) x0,5 (άλλη κατοικία με ΤΖ<1000). Δεν υπολογίζω υπερβάσεις ύψους, κάλυψης και παραβίαση πλαγίων αποστάσεων. Η επικάλυψη της στέγης είναι κεραμοσκεπή σε ξύλινο σκελετό. Αυτό που δεν ξέρω πως να συνυπολογίσω είναι τα στέγαστρα (ξύλινος σκελετός και κεραμοσκεπή) που υπάρχουν ως προέκταση του κτιρίου. Θα πρέπει να υπολογιστούν με αναλυτικό προϋπολογισμό; Υπάρχει περίπτωση να βγάλει ποτέ οικοδομική άδεια μετά την τακτοποίηση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας! Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  2. Καλημέρα συνάδελφοι, θέλω να ρωτήσω το εξής: σε οικοδομή εκτός σχεδίου με 2 κατοικίες που ανήκουν σε 2 ιδιοκτήτες (έχουν εξ'αδιαιρέτου το οικόπεδο και την άδεια οικοδομής) στην οποία δεν γίνεται σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας καθώς είναι εκτός σχεδίου, ο ένας ιδιοκτήτης έχει ολοκληρώσει την κατοικία ενώ ο άλλος δεν έχει καν αρχίσει. Είναι ποτέ δυνατόν να κάνω περαίωση για την μία κατοικία; Υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρει μόνιμο ρεύμα; Προσωπικά που φαίνεται αδύνατο αλλά θέτω το ερώτημα μήπως είναι κάτι που μου διαφεύγει. Ευχαριστώ!
  3. Καλημέρα συνάδελφοι, για οικόπεδο εκτός σχεδίου στο Κορωπί (Αγ. Μαρίνα) ο ιδιοκτήτης μου λέει ότι η τιμή ζώνης είναι 880 (έχει πάρει ρεύμα για το οικόπεδο και έχει λογαριασμό) Βάσει της από 16-02-2012 απόφασης του δήμαρχου Κρωπίας πρέπει να βάλω στους υπολογισμούς του προστίμου το 600 ή το 880; Ευχαριστώ
  4. Καλημέρα σε όλους! Στην οικοδομή που επιβλέπω, η άδεια έχει βγει τον Φεβρουάριο του 2012 προ ΝΟΚ, και στην κατασκευή έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές για καλύτερη ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. Π.χ. Τη θερμομόνωση θα την βάλουμε εξωτερική αντί ενδιάμεση που φαίνεται στην άδεια (τα φέροντα στοιχεία και οι εξωτερικές διαστάσεις του κτιρίου θα είναι τα ίδια με την άδεια) και επίσης τα κουφώματα από συρόμενα εντός του εξωτερικού τοίχου θα τα κάνουμε επάλληλα. Για να είμαι τυπικά εντάξει θέλω να κάνω αναθεώρηση της άδειας. Θέλω να ρωτήσω το εξής: Επειδή εκτός από την μελέτη του ΚΕΝΑΚ, θα γίνει και αλλαγή στα αρχιτεκτονικά (χωρίς όπως προανέφερα να κάνουμε αλλαγή στις διαστάσεις ούτε στους ηυ παρά μόνο στην μόνωση και στα αλουμίνια), πρέπει να ακολουθήσω τον ΝΟΚ; Δηλαδή αφού κάνω αναθεώρηση πρέπει να υπολογίσω ηυ σύμφωνα με τον ΝΟΚ για παράδειγμα; κάτι που θα σήμαινε αλλαγές στην κατασκευή που δεν είναι εφικτές στην παρούσα φάση (έχει ολοκληρωθεί η τοιχοποιία) Ελπίζω να μην είναι άσχετη η απορία μου αλλά με μελέτες αρχιτεκτονικών έχω ασχοληθεί ελάχιστα. Ευχαριστώ!
  5. Καλημέρα! Σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις! Με βοηθήσατε πολύ!
  6. Καλημέρα σε όλους! Έχω την εξής περίπτωση: Είμαι επιβλέπων σε μία οικοδομή σε οικόπεδο εκτός σχεδίου με 2 ιδιοκτήτες (εξ'αδιαιρέτου) και άδεια για 2 μονοκατοικίες. Σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας δεν μπορεί να γίνει. Ο ένας ιδιοκτήτης έχει ήδη ξεκινήσει να χτίζει (μόλις τελείωσαν τα μπετά) και ο άλλος ιδιοκτήτης αποφάσισε τώρα να κάνει μεταβίβαση το μερίδιό του στο παιδί του. Μου ζήτησε η συμβολαιογράφος να κάνω δήλωση του ν.4014...αδόμητο δεν είναι, το κτίσμα (μόνο σκελετός) που υπάρχει είναι σύμφωνα με την οικοδομική άδεια και δεν υπάρχει καμία αυθαιρεσία στο κτίσμα Τι πρέπει να κάνω με την βεβαίωση?? Προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να βγάλω βεβαίωση ότι δεν υφίσταται αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση...ο μόνος μου ενδοιασμός είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ολόκληρη η κατασκευή.. Όποιος θέλει ας μου πει την άποψή του! Ευχαριστώ!
  7. Καλημέρα σε όλους! Έχω το εξής θέμα: έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια πριν από ενάμιση χρόνο, ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να ξεκινήσει εργασίες τώρα και ο μηχανικός που είχε οριστεί τότε επιβλέπων έχει φύγει μόνιμα στο εξωτερικό. Αν κάνουμε αναθεώρηση άδειας για αλλαγή επιβλέποντος μηχανικού και μόνο για αυτό, πρέπει να γίνει αλλαγή και στα αρχιτεκτονικά σύμφωνα με τον 4030?? Επειδή αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι παράλογο και θα του κοστίσει πολύ, τι άλλο θα μπορούσα να κάνω? Αν δεν κάνω λάθος ο επιβλέπων μηχανικός είναι εκείνος που υπογράφει για την περαίωση με τα ισχύοντα προ του 4030..έτσι δεν είναι?
  8. Κατάλαβα!!θα κάνω αυτοψία σε ολόκληρη την ιδιοκτησία για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!! Ευχαριστώ!
  9. Καλημέρα! Σε περίπτωση που πρέπει να δώσω βεβαίωση ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες σε ακίνητο του οποίου τα σχέδια της πολεοδομίας δεν υπάρχουν και η ποιότητα του φιλμ είναι κακή για να τυπωθούν νέα τι κάνω; Με τι να συγκρίνω την αποτύπωση που θα κάνω; Υπάρχει μόνο μία κάτοψη που δεν είναι σφραγισμένη! και ένα αντίγραφο της οικοδομικής άδειας. Αν γνωρίζει κάποιος ας μου απαντήσει.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
  10. Δηλαδή για να καταλάβω δεν κάνω κάτι παράνομο ρυθμίζοντας μόνο την πισίνα; Για να θέσω πιο σωστά την ερώτηση.. θα μπορούσα να ρυθμίσω την πισίνα τώρα και μετά από 2 μήνες αν μου ζητηθεί να ρυθμίσω την κατοικία (με τυχόν αυθαιρεσίες που μπορεί να έχει) να το κάνω ανεξάρτητα; (τελείως υποθετικό σενάριο..) Ευχαριστώ!
  11. Καλημέρα, Έχω την εξής απορία: θα μπορούσα να τακτοποιήσω την εξωτερική πισίνα που βρίσκεται στο οικόπεδο μιας κατοικίας χωρίς να κάνω αυτοψία στην κατοικία; Λογικά δεν ταιριάζει αλλά επειδή μπορεί να βγει ΟΑ χωριστά για την πισίνα ρωτάω μήπως μπορεί να τακτοποιηθεί ως μεμονωμένη αυθαιρεσία.. Όποιος γνωρίζει κάτι σχετικά παρακαλώ ας μου απαντήσει.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  12. Ξέρει κανείς αν τα αντίγραφα στελέχους άδειας, τοπογραφικού και κάτοψης που θα καταθέσει ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι επικυρωμένα; Αν πάει κάποιος με φωτοαντίγραφο των γνήσιων σχεδίων θα έχει πρόβλημα;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.