Jump to content

Jeann

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About Jeann

 • Rank
  Νέο Μέλος
 1. Καλησπέρα! Επειδή σκέφτομαι σοβαρά την αγορά plotter θα ήθελα την άποψή σας για τον Epson 9700.... Επίσης, θεωρείτε οτι είναι άσκοπο, τώρα πια που όλα τα δικαιολογητικά θα κατατείθενται ηλεκτρονικά; Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.
 2. Αν, σύμφωνα με τα σχέδια της οικοδομικής άδειας, η μεσοτοιχία που αναφέρεις είχε χτιστεί σε βάρος των τετραγωνικών της pilotis τότε ναι, συνυπολογίζεις αυτά τα τετραγωνικά. Αν όμως, η μεσοτοιχία ανήκει στα τετραγωνικά του καταστήματος - σύμφωνα με την άδεια πάντα - δεν τα υπολογίζεις αυτά τα τετραγωνικά. Την εξωτερική τοιχοποιία την αφαιρείς ούτως ή άλλως.
 3. Συμφωνώ με τον jbosdas και συμπληρώνω: αν δε υπάρχει τιμή ζώνης στην περιοχή, ο νόμος λέει οτι ισχύει η μικρότερη τιμή ζώνης στον πρωτοβάθμιο ΟΤΑ ή στον νομό που βρίσκεται το ακίνητο. Όμως, επειδή μου έχουν τύχει πολλές ανάλογες περιπτώσεις, στην πράξη η πολεοδομία σου δίνει την απάντηση. Δηλαδή, έχουν επιλέξει μια τιμή για όλες τις περιοχές του νομού που δεν έχουν τιμή ζώνης και συνήθως με ένα τηλεφώνημα σε ενημερώνουν σχετικά.
 4. Συμφωνώ με τον erling...η απόφαση είναι δική σου και του ιδιοκτήτη. Εσείς θα αποφασίσετε αν αξίζει να πάρετε ένα τέτοιο ρίσκο. Επίσης, -αν και μετά από πολλές δημοσιεύσεις- κατάλαβα τι εννοείς και συμφωνώ, μπορείς να τακτοποιήσεις οποιονδήποτε βοηθητικό χώρο εντός του νομίμου περιγράμματος.
 5. Μάλλον δεν κατάλαβα κάτι καλά...με συγχωρείς. Δηλαδή, θέλεις να μετρατρέψεις τους χώρους αυτούς σε κατοικίες...κοίτα να δείς τώρα...αφού οι χώροι αυτοί υποτίθεται οτι είναι ήδη κατοικίες έχουν ήδη κουζινάκι και wc...με εννοείς; Επίσης, δεν νομίζω οτι μπορείς να τακτοποιήσεις περισσότερα τετραγωνικά από αυτά που έχουν ήδη κλειστεί.
 6. Highlander, παραθέτω το απόσπασμα από την τελευταία εγκύκλιο: ''δεν υπάγονται στις διατάξεις του ν.3843/2010 βοηθητικοί χώροι, σύμφωνα με την οικοδομική τους άδεια, οι οποίοι έχουν αυθαίρετα αλλάξει τη χρήση αυτή σε άλλη βοηθητική χρήση.'' Συνεπώς, δεν μπορείς να ρυθμίσεις pilotis που έχει μετατραπεί σε θέση στάθμευσης. Μπορείς μόνο να την τακτοποιήσεις σε χώρο κύριας χρήσης π.χ. κατοικία ή κατάστημα. Και τότε μπορείς να φτιάξεις και κουζινάκι και ό,τι θέλεις.
 7. Τακτοποιείται οτι φαίνεται ατην άδεια, συμφωνώ αλλά... ''...μόνο αν έχει εξαντληθεί ο ΣΔ'' ;;;;;;; Πού το αναφέρει αυτό ο νομοθέτης; Σε ποιά πολεοδομία το είπαν αυτό; Αντιγράφω από την πρώτη ερμηνευτική εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑ: ''Οι ρυθμιζόμενοι χώροι δεν προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης και τους λοιπούς όρους δόμησης που ισχύουν στην περιοχή, με την προϋπόθεση να επιτρέπεται η νέα χρήση'' Αφού δεν προσμετρώνται στον ΣΔ γιατί πρέπει να υπάρχει υπόλοιπο ΣΔ για να ρυθμιστεί; Καταλαβαίνω εγώ κάτι λάθος;
 8. Δυστυχώς δεν υπάρχει αντικατάσταση δαπέδου πλακιδίων... Επίσης δεν δέχονται επισκευή στέγης από τη στιγμή που δεν υπάρχει στέγη...κι εμένα μου φαίνεται παράλογο εφ'όσον υπάρχει μέχρι και 'αντικατάσταση στέγης' στις εργασίες μικρής κλίμακας αλλά ότι μου λένε σας λέω.... Θα κοιτάξω μήπως περνάει με το άρθ.22 του ΓΟΚ για λόγους υγιεινής, αν και η υπάλληλος επιμένει για κανονική άδεια, πράγμα που μου φαίνεται τελείως παράλογο! Πάντως, ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις!
 9. @ Brasko....την μόνωση ταράτσας σε ποια περίπτωση (από αυτές που βρίσκονται στο πίσω μέρος της αίτησης για εγκριση εργασιών μικρής κλίμακας) την αντιστοιχίζεις; Γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα αλλά από την Πολεοδομία μου είπαν τηλεφωνικά οτι δεν γίνεται με μικρής κλίμακας διότι δέχονατι μόνο τις εργασίες που αναφέρονται στην αίτηση...
 10. Κατέβασε την ανακοίνωση για τις κατατακτήριες στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας από εδώ: http://www.civil.upatras.gr/el/Tmima/Anouncements/entry/34c5112e-f699-4089-ac44-72883336e933/?PageNo=0[/url] Η ανακοίνωση βγήκε τον Μάιο και αναφέρει τις θέσεις, την ύλη κτλ. Περίμενε νέα ανακοίνωση για τις ακριβής ημερομηνίες και ώρες περίπου στα μέσα Νοεμβρίου. Για λοιπές απορίες τηλεφώνησε στο 261 0996500, είναι αρκετά εξυπηρετικοί γενικά. Καλή Επιτυχία!
 11. Κοίτα εδώ http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=16322&page=54
 12. Ευχαριστώ πολύ vagelis_lam. Αυτό είχα κι εγώ στο μυαλό μου απλά ήθελα και μια δεύτερη πιο έμπειρη γνώμη.
 13. Καλημέρα. Στις δημοσιεύσεις #162 και #164 αναφέρεται ότι μπορώ να προσθέσω εξωτερική θερμομόνωση μόνο με έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα, μπορεί να με βοηθήσει κάποιος επισημαίνοντας μου, ποιά εργασία - από αυτές που βρίσκονται στην πίσω σελίδα της αίτησης - καλύπτει την εργασία της εξωτερικής θερμομόνωσης.
 14. οκ οκ ζητώ συγγνώμη για την λανθασμένη δημοσίευση και σε ευχαριστώ και πάλι για τις διευκρινήσεις. Δυστυχώς από την Πολεοδομία μάλλον μου τα είπαν λάθος ή τα κατάλαβα εγώ λάθος. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς τόσο δηκτικός.
 15. Είσαι σίγουρος; γιατί αυτό μου είπαν εμένα τηλεφωνικά στην Πολεοδομία ενώ σε άλλη Πολεοδομία δεχτηκαν αίτηση ανηλίκου (μου το είπε συνάδελφος)...ευχαριστώ πάντως γιατί μέσα από την ερώτηση του συναδέλφου προκύπτει και δικό μου πρόβλημα που καλύτερα να το λύσω όσο είναι νωρίς. Πάντως θα ρωτήσω δικηγόρο και θα επανέλθω.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.