Μετάβαση στο περιεχόμενο

Seremela

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Seremela's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι μια ερώτηση γιατί έχω χαθεί. Είχα ανοιχτά βιβλία απο 06/2008-03/2020 (μπλοκάκι). Ανήκω στην κατηγορία των μη μισθωτών και θέλω να διακόψω την ασφάλιση μου στο ΕΦΚΑ και να βγω σε ταμείο ανεργίας που θεωρητικά το δικαιούμαι και κάποια στιγμή όταν συνεργαστώ με κάποιο γραφείο στο μέλλον να επιλέξω ξανά ταμείο (ικα ή τσμεδε). Θέλω να ρωτήσω τα εξής και όποιος γνωρίζει ας με διαφωτίσει παρακαλώ γιατί δεν βγάζω άκρη με το όλο σύστημα ή αν έχει καταφερει καποιος να κάνει την όλη διαδικασία ας δώσει ένα "χέρι" βοηθείας. Έστειλα mail εν μέσω κορονοϊού στο τσμεδε να ρωτήσω για την διαδικασία του αν μπορώ να βγω σε ταμείο ανεργείας. Μου απάντησαν το εξης: σε συνέχεια του από 20/05/2020 μηνύματός σας, σας γνωρίζουμε ότι για την διαγραφή σας από την ασφάλιση του ΕΦΚΑ (πρώην ΕΤΑΑ/κλάδος Κύριας Ασφάλισης/ΤΣΜΕΔΕ), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.4488/2017, θα πρέπει να συμπληρώσετε και να στείλετε ηλεκτρονικά, την αίτηση που σας επισυνάπτουμε και την διακοπή εργασιών από την ΔΟΥ, Η απόφαση διαγραφής σας θα αποσταλεί ταχυδρομικώς. Σχετικά με την διαγραφή της ασφάλισής σας από τον ΕΦΚΑ/ΕΤΕΑΕΠ, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο φορέα ΕΦΚΑ/ΕΤΕΑΕΠ. Κατανοώ ότι χρειάζεται να κάνω την διαδικασία διαγραφής και απο το μητρώο του τσμεδε. και απο το εφκα προκειμένου να πάω μετά και στον οαεδ. πάνω στην αίτηση είχε σημειωμένο αν έχει γίνει και διαγραφή απο τεε. (αυτό φαντάζομαι δεν είναι υποχρεωτικό). Μετά τι κάνω; περιμένω να έρθει η διαγραφή μου (όταν το θυμηθούν απο τσμεδε) για να την πάω σαν δικαιολογητικό στον οαεδ. και λέω όταν θυμηθούν γιατί φίλη που παντρευτηκε προ διετίας και διαγράφηκε απο τσμεδε και μπήκε στο ταμείο του αντρα της δεν έχει πάρει ακόμη βεβαίωση διαγραφής. Επίσης, αν γίνει διακοπή γνωρίζετε μέχρι πότε θα μπορώ να γράφω ιατρικές συνταγές κτλ? (στο εφκα λέει μέχρι 09/20) Σας ευχαριστώ πολύ.
  2. Καλησπέρα, Με ενδιαφέρει πολύ η διαδικασία. Αν δεν σου κάνει κόπο να μου στείλεις ένα μήνυμα για να με βοηθήσεις σχετικά, θα σου είμαι ευγνώμων! Σε ευχαριστώ.
  3. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Συνάδελφοι Καλησπέρα, Μετά απο αρκετά χρόνια με ανοιχτά βιβλία - μπλοκάκια - ΕΦΚΑ κτλ με ζόρια που όλοι γνωρίζουμε, αποφάσισα και εγώ να μεταφερθώ προς το ΙΚΑ με το νέο έτος, μιας και δεν με συμφέρει οικονομικά πλέον, καθώς εργάζομαι σε κάποια εταιρεία. Θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής. 1. Υπάρχουν κάπου τι βήματα θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος προκειμένου να γίνει σωστά η διαδικασία και να μην μείνουν υπόλοιπα απο εδώ και απο εκεί σε διάφορες υπηρεσίες και τρέχω μετά; 2. Στο παρελθον έχω ασχοληθεί με κάποια αυθαίρετα των οποίων οι πληρωμές έχουν ολοκληρωθεί αλλά όχι το τελικό ανέβασμα των αρχείων τους. Αυτό μπορώ να το κάνω μετά ή με το κλείσιμο των βιβλίων θα χάσω και κάθε πρόσβαση σε υπηρεσία του ΤΕΕ που αφορά παλαίο έργο πάντα (δεν μιλάω για καινούργια άδεια), οπότε θα πρέπει να έχω φροντίσει να το κάνω πριν κλείσω τα βιβλία μου; 3. Η διαγραφή απο το ΤΕΕ γίνεται αυτόματα; Η πρέπει να ζητήσω κάποιο χαρτί απο ΔΟΥ; 4. Χρειάζεται να κάνω κάτι με ΤΣΜΕΔΕ, ΕΤΕΑΕΠ; φαντάζομαι οι κωδικοί πληρωμής θα συνεχίζουν να ισχύουν για τυχόν οφειλές, διακανονισμούς κτλ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Didonis και Nik, Σας ευχαριστώ και τους δυο για τις απαντήσεις σας. Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου "νέο" αρχιτέκτονα παρά τα 6 χρόνια εργασίας μου, όσο ζείς μαθαίνεις λένε... Σε γενικές γραμμές, προτιμώ να προστατεύω τον εαυτό μου από παρανομίες και πολλές φορές έχω παρατήσει δουλειές γιατί δεν ήθελα να μπλέξω και να τραβιέμαι, και ας είχα ανάγκη τα χρήματα. Προς το παρόν δεν θα κάνω τίποτα με την περίπτωση. Αν θέλουν ας κατεβάσουν τις σκαλωσιές.
  5. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με κάτι. Έχω ένα πελάτη, ο οποίος μου ζητάει να του βγάλω έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Πρόκειται για εργασίες χρωματισμού όψεων τριόροφης κατοικίας. Το θέμα είναι πως ο πελάτης το "θυμήθηκε" κάπως καθυστερημένα, αφού έχει τοποθετήσει ήδη περιμετρικά σκαλωσιές, και τώρα θέλει να πάρει έγκριση γιατί είδε τους γείτονες να ρώτανε διάφορα κ.τ.λ. Η ερώτηση μου είναι η εξής, είναι δυνατόν να πάρω έγκριση από την στιγμή που δεν μπορώ να βγάλω καν φωτογραφίες των όψεων; Του εξήγησα ότι χρειάζονται σχέδια της οικοδομικής άδειας που να δείχνουν την υφιστάμενη κατάσταση και φωτογραφίες των όψεων και σχέδιο που να δείχνει τους καινούργιους χρωματισμούς. Του πρότεινα επίσης να "κατεβάσει" τις σκαλωσίες, μέχρι να δούμε πως θα συνεχιστεί η διαδικασία, αλλά δεν ξέρω αν θα το κάνει. Σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο; Υπάρχει κάποιος που έχει πάρει ΕΕΜΚ για χρωματισμό οικοδομής και θα μπορούσε να μου πεί 2-3 πράγματα σχετικά με την διαδικασία; Επίσης, πως κοστολογείται μια ΕΕΜΚ; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά δεν είχε ξαναχρειαστεί να πάρω ΕΕΜΚ, συνήθως προτιμούσα να κάνω νέα άδεια για να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Didonis
  6. Καλησπέρα, Πρόκειται για μία περίπτωση 2 αυθαίρετων κτισμάτων σε εκτός σχεδίου περιοχή στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας χωρίς οικοδομική άδεια. Από το ψάξιμο που έκανα κατέληξα σε Τ.Ζ 600 ευρώ. όμως παρόλα αυτά έχω κάποιες απορίες. Τα κτίσματα ανήκουν σε μία ιδιοκτησία και είναι εξ'ολοκλήρου αυθαίρετα. 1. Τα περνάω και τα 2 στην ίδια δήλωση; Η΄κάνω δύο ξεχωριστές; 2. Στην Υ.Δ. τι ποσοστό βάζω εφ'όσον δεν επιτρέπεται κάν να χτίσεις; 3. Με την υπέρβαση κάλυψης τι κάνουμε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Μόλις μίλησα με πολεοδομία Νάξου και μου είπαν πως μίλησαν το πρωί με ΤΕΕ και πως η Ε.Τ.Α. προς το παρόν παραμένει ίδια δηλαδη 118. Οτι νά'ναι!
  8. Το σύστημα του ΤΕΕ όμως στο προυπολογισμο έργου πολλαπλασιάζει τις επιφάνειες των έργων με Ε.Τ.Α. 118, για αυτό έχω μπερδευτεί.
  9. Συνάδελφοι, λίγο βοήθεια γιατί έχω μπερδευτεί. ο προυπολογισμός της πολεοδομίας υπολογίζεται πλέον με Ε.Τ.Α 45, ο προυπολογισμός του Τ.Ε.Ε. με 118 και οι κρατήσεις στην συμφωνηθείσα γίνονται με Ε.Τ.Α 112.5?
  10. Στην περίπτωση αυτή εννοείται πως δεν πας να κανεις καινουργια αδεια πισίνας μιας και ήδη υπάρχουν στοιχεία πως έχει κατασκευαστεί. Για να είσαι καλυμμένη και να αποφύγεις τυχόν επιπλοκές κατα τη διάρκεια κάποιου πιθανού ελέγχου και να σου ακυρωθεί η άδεια, πας κατευθείαν για νομιμοποίηση. Απο όσο ξέρω και έχω κοιτάξει με το δικό μου θέμα, θέλει ενα καινουργιο διαγράμμα κάλυψης για να δουν αν ξεπερνάς την επιτρεπόμενη φύτευση, 2 καινούργια τοπογραφικά,φωτογραφίες και υπολογισμό προστιμου που εδώ να σου πώ την αλήθεια μου κάπου κάτι μου ξεφεύγει γιατι στην πολεοδομία μου είπαν πως γίνεται με αναλυτικό, αλλά δεν το έχω πολυψάξει ακόμη.
  11. Εγώ πήγα σήμερα στην πολεοδομία και μου είπαν να μην κάνω καινούργια άδεια, άλλα κατευθείαν νομιμοποίηση γιατί σε περίπτωση ελέγχου θα μου ακυρωθεί η άδεια.όταν τους ρώτησα για το πρόστιμο μου είπαν "ε θα τα βρείς αυτά" επειδή είχαν πολύ δουλειά εκείνη την στιγμή και δεν μπορούσαν να με εξυπηρετήσουν.Παρ'όλα αυτά δεν βρήκα κάτι για το ποσό που θα πρέπει να πληρωθεί και αν είναι με αναλογία τετραγωνικών.
  12. [Ακριβως την ίδια περίπτωση έχω και εγώ....Αν έμαθες κάτι πες μου και εμένα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.