Μετάβαση στο περιεχόμενο

manolis1978

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by manolis1978

  1. Καλησπέρα. Αν κάποιος αγοράσει το archicad μετά πρέπει να αγοράζει κάθε χρόνο ανανέωσή; Είναι όπως τα office που κάθε χρόνο σκας 100 ευρω; Μήπως κάθε χρόνο αγοράζεις υποστήριξη; Δεν μπορείς να το αγοράσεις μια φορα και να το χρησιμοποιείς χωρις να σκας λεφτα κάθε χρόνο;
  2. Αυτό που λέω δεν γίνεται; Ο πελάτης έχει συμφωνήσει με τον εγκαταστάτη για ψύξη σε σπίτι με fan coil οροφής με κανάλια. Εγω προσπαθώ να βγάλω τη μελέτη για να βγάλω την άδεια και θέλω να την κάνω έτσι.
  3. Εγώ θέλω να βάλω ένα fan coil μεσα σε ψευδοροφή και με κανάλια προσαγωγής και επιστροφής να κάνω ψύξη σε έναν χώρο. Εχω βρει λοιπόν ότι χρειάζομαι 600 m3/h αέρα και στο δίκτυο προσαγωγής μια πτώση πίεσης 2,57 mmYΣ και στο δ΄κτυο επιστροφής 1,48. Θα πρέπει ν α βρώ ένα μηχάνημα που στη δεύτερη ταχύτητα αποδίδει 600 m3/h με στατική πίεση 2,57 ή στο σύνολο 257 + 1,48; Αναρωτιέμαι γιατί το μηχάνημα έχει 2 μοτέρ (sirocco x2 λένε τα χαρακτηριστικά).
  4. οκ. κατάλαβα. Πρέπει να μιλήσω με κάποιον ΙΤ.
  5. Ξέρεις κάποια ασφαλή υπηρεσία; Πήρα την cosmote που έχει υπηρεσία αλλά πέρα βρέχει. Εχω το kaspersky σας firewall που έχει και αυτό με πληρωμή vpn. Εχει να προτείνεις κάτι;
  6. Καλησπέρα σας θα ήθελα λίγο τη γνώμη σας. Στο γραφείο μου έχω δίκτυο υπολογιστών. Πρόσφατα εγκαθιστώντας τα windows 10 pro είδα ότι έχει το remote desktop. Πολύ χρήσιμο γιατί μπορώ να μπαίνω σε έναν υπολογιστη του ίδιου δικτύου χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθώ και να χρησιμοποιώ άλλα προγράματα όπως anydesk κτλ. Ωστόσο όμως αυτό το remote desktop δεν λειτουργεί όταν δεν είμαι στο ίδιο δίκτυο, πχ απο τό σπίτι μου. Απο ένα μικρό ψάξιμο που έκανα είδα ότι χρειάζεται να έχv κανει πρώτα μια συνδεση vpn ή να έχω static ip. Επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός με αυτά. Αντιλαμβάνομαι ότι με την static ip, αν την βρούνε μπήκανε στο δίκτυό μου. Με το vpn διάβασα κάπου ότι είχαν χακάρει κάποιος vpn servers, αν το λέω καλά. Υπάρχει κάποιος ασφαλής τρόπος να μπαίνω απομακρυσμένα απο το σπίτι μου στο δίκτυο του γραφείου μου και να κάνω χρήση του remote desktop; Μήπως είναι πιο ασφαλής η χρήση προγραμμάτων τύπου anydesk κτλ;
  7. Η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Λίγο μπακαλέ υπολογισμός βεβαια αλλά αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και γιατί ο κόσμος επιλέγει ακόμα τον ηλεκτρισμό για θέρμανση. Σύμφωνα με το παράδειγμα χρεώσεων της ΔΕΗ 1100 kwh τη τετραμηνία μαζί με φόρους κτλ βγάζει τελική τιμή 198 ευρω. Άρα 0,18 Ε/ΚWh για οικιακό τιμολόγιο Γ1. Αν κάποιος χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό σύστημα 2500 W σύμφωνα με το μέσο όρο που αγοράζει ο κόσμος, σημαίνει ότι η ηλεκτρική σόμπα καταναλώνει 2,5*0,18 = 0,45 Ε/h. Ο κόσμος επιλέγει ηλεκτρισμό γιατί τον ενδιαφέρει να ζεσταθεί ο ίδιος και όχι όλο το σπίτι. πχ ενας φοιτητής ζεσταίνει όποτε θέλει το δωμάτιο ακόμα και το γραφείο που δουλεύει. Μια οικογένεια ζεσταίνει τον χώρο του καθιστικού που κάθετε και όχι όλο το σπίτι Σε δισωλήνιο σύστημα παλιάς πολυκατοικίας του 75 με 15 διαμερίσματα σύμφωνα με το διαχειριστή η κατανάλωση έχει ως εξής. 1 τόνος πετρελαίου δηλαδή 1250 λίτρα καταναλώνονται σε 165 ώρες. Άρα 1250 *0,90 = 1125 Ε πετρελαίου. Άρα η ώρα κοστίζει 1125/165 = 7Ευρώ/h. Στον πρώτο όροφο 80τμ σπίτι με 70 χιλιοστά αντιστοιχεί σε 0,070*7 = 0,50Ε/h. Το πρόβλημα με το δισωλήνιο είναι ότι ζεσταίνεται όλο το σπίτι και για συγκεκριμένες ώρες, συν ότι δεν αναβουν όλες οι πολυκατοικίες και όυτε πληρώνουν όλες οι οικογένειες και ούτε μπορεί να ζεσταθεί ο ένοικος όποτε θέλει.. Σε μονοσωλήνιο με 8 διαμερίσματα και με χιχλιοστα θερμανσης Δ1:40, Δ2:40, Δ3:113, Δ4:113, Δ5:130, Δ6:130, Δ7:217, Δ8: 217 (πραγματικά νούμερα). Το πετρέλαιο κόστησε 199 Ευρώ (πραγματικό νούμερο) καταναλώθηκε σε 106 ώρες (πραγματικό νούμερο) ως εξής Δ1:40 (πραγματικό νούμερο), Δ2:0, Δ3:13, Δ4:10, Δ5:10, Δ6:10, Δ7:10, Δ8: 13 (πραγματικό νούμερο). Αν τα βάλετε σε μια εφαρμογή που υπολογίζει κατανομή δαπανών θερμανσης θα δείτε ότι το Δ8 έκαψε 13 ώρες και πλήρωσε 40 ευρω και το Δ1 έκαψε 40 ώρες και πλήρωσε 18 ευρώ. Αρα στο Δ8 η θέρμανση κοστίζει 40/13= 3Ε/h και στο Δ1 18/40 = 0.453Ε/h. Το Δ1 είναι 20 τετραγωνικά ((πραγματικό νούμερο) και το Δ8 είναι 125 τετραγωνικά (πραγματικό νούμερο). Ειναι γνωστό το πρόβλημα του μονοσωλήνιου ότι είναι αντιοικονομικό όταν το κάθε διαμέρισμα ξεκινάει τον λέβητα όποτε θέλει και δεν υπάρχει μαζική χρήση. Tα παραπάνω νούμερα στο δισωλήνιο είναι πραγματικά και στο μονοσωλήνιο πραγματικά είναι όσα γράφω ως πραγματικά. Επι του πρακταίου ο ηλεκτρισμός φαίνεται ότι στη πράξη συμφέρει καλύτερα. Η ανάλυση σε ΚWh μπορεί να είναι σωστή αλλά ο κόσμος έχει μάθει να καταλαβαίνει αλλιώς τη χρέωση. Και στον ηλέκτρισμό και στη σόμπες οι KWh είναι κατανοητές, αλλά στη κεντρική θέρμανση αν του πεις ότι οι απώλιες είναι τόσα kw και εσύ θές τόσες kwh για να ζεσταθείς δε μπορεί να τα κάνει φραγκοδίφραγκα για να τα καταλάβεθ.
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση. Τον έχω τον υπολογισμό Επίσης έλυσα και το πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν ότι ενώ ειχα συσκευή τύπου Α διάβαζα το νόμο για συσκευή τύπου Β > 50 KW. Συσκευές τύπου Β λογικό είναι να έχουν τέτοιες παροχές αέρα.
  9. Καλησπερα. Εχω μια μελετη φυσικου αεριου σε μαγειριο μεγαλυτερη απο 50 kw. Θα ηθελα να ρωτησω κατι. Εκτος απο τη προσαγωγη αερα με ανοιγμα, για την απαγωγη αερα τι πρεπει να δηλωσω; Στην ΕΠΑ μου ειπαν ενα ανοιγμα, μανδαλωση και γθα απαγωγη το μοτερ της καμιναδας. Αλλα στο νομο λεει οτι η παροχη ογκου μηχανικης εγατασταδης απαγωγης αερα πρεπει να ειναι 0.5 m3/h για καθε kw θερμικης ισχυος. Δηλαδη για 60 kw ισχυος θελω παροχη 30 m3/h. Αυτο ειναι ανεμιστηρακι χειρις. Καπου κανω λαθος! Μπορειτε να βοηθησετε;
  10. Ευχαριστώ για την απάντηση... Ναι όλα νόμιμα Να κάνω και μια τελευταία ερώτηση? Στην ηλεκτρολογική μελέτη σχετικά με τη γείωση πρέπει να γίνει περιγραφή της τωρινής κατάστασης και αν απαιτείται ενίσχυση της γείωσης?
  11. Καλησπέρα σας Θα ήθελα να κάνω μερικές ερώτησεις. Σε προσθήκη καθ ύψος 1) θα πρέπει να προστεθεί νεα χελώνα στα ρολόγια της πολυκατοικίας και αυτή να συνδεθεί με το Μ/Κ της πολυκατοικίας? 2) Τη σύνδεση αυτή την κάνει η ΔΕΗ ή ηλεκτρολόγος? 3) Το παροχικό καλώδιο του πίνακα που θα συνδεθεί με τη χελώνα απο που θα περάσει? Φαντάζομαι ότι μόνο εξωτερικά της πολυκατοικίας γίνεται. Ετχαριστώ
  12. Δε παίρνεις ένα τηλ το ΤΕΕ να σου απαντήσει? Θα σου λύσει γρήγορα τις απορίες. Ξεκίνα απο αυτό το τηλ 2103291548
  13. Ευχαριστώ για τις κατοπιστικές απαντήσεις. Οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν! Περιττο να πώ ότι στη πολυκατοικία μου έχουν πουληθει τα τελευταία 5 χρόνια 3 διαμερίσματα. Οπότε καταλαβαίνω τι ΥΔΕ δώσανε. Γνωστό το π΄ροβλημα... ας μην το αναλύσουμε πάλι εδω.
  14. Αφού σου λέω ότι 2 καλώδια έρχονται απο πάνω απο το μετρητή. Φαση ουδέτερος. Εκτός και αν μπάινει στον μετρητή το καλώδιο της γείωσης απο άλλο σημείο, όχι απο πάνω!
  15. ευχαριστώ για την απάντηση. Εγω αυτό που ρωτάω είναι το εξής. Σε κάθε μετρητή έρχετε μόνο φάση και ουδέτερος. Κανονικά δεν έπρεπε σε κάθε μετρητή να μπάινει και το καλώδιο της γείωσης και απο εκει να συνδέεται με τον επόμενο μετρητή και στο τελος πηγαίνει στο μπαροκιβώτιο και απο εκει στη γείωση? Επειδή δεν έχω δυνατότητα να ανοιξω τον μετρητή για να δω γιατι προφανώς ειναι παράνομο ελεγα μήπως στις παλιες πολυκατοικίες γινότανε αλλιώς η εγκατάσταση. Μηπως δηλαδή οι γειώσεις απο τους πίνακες των διαμερισμάτων συνδέεονται κάπου αλλου ή καπως αλλιώς (πχ στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ).
  16. Καλησπέρα σας. Εκανα σήμερα μια επίσκεψη στο ρολόι του διαμερίσματος σε πολυκατοικία στου Ζωγράφου κατασκευής 1975 και ειδα ότι στο ρολόι μου αλλα και στα άλλα έρχετε μόνο η φάση και ο ουδέτερος. 1) Το καλώδιο της γείωσης δεν περνάει απο τους μετρητές? Πάει κετευθείαν στο ρολόι της ΔΕΗ? Μήπως δεν έχει κάποια γείωση και γειώνονται όλα στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ?
  17. Εχεις δίκιο... σε συνέχεια της ενημέρωσης βρίκα ότι ο υπεύθυνος ασφαλείας για τους αγώνες πρεπει να ειναι πιστοποιημενος απο την ΕΠΟ, οπότε διαχωρίζονται οι αρμοδιότητες.
  18. Καλησπέρα σας. Πρόσφατα μου προτάθηκε να εκτελέσω καθήκοντα ΤΑ σε δημοτικό γήπεδο στο οποίο υπάρχει αθλητική ένωση για προπονήσεις αθλητών λοιπό προσωπικό και κερκίδες. Άγνωστο αν τελούνται επίσημα αγώνες κτλ. Εκτελώ καθήκοντα ΤΑ σε γραφεία αλλά τη συγκεκριμένη δουλειά την απέρριψα για λόγους έλλειψης εμπειρίας και για οικονομικούς λόγους σε σχέση με την απόσταση των εγκαταστάσεων απο την έδρα μου. Σε δεύτερη φάση που έκατσα να ενημερωθώ σχετικά βρήκα εκτός των άλλων τα παρακάτω που με προβλημάτισαν. 1. Απαιτείται εκτός των άλλων πιστοποιητικό ασφάλειας που χορηγείται μετά από σειρά βεβαιώσεων ως προς τις κτηριακές και ΗΜ εγκαταστάσεις από αρμόδιο μηχανικό 2. Για την εκτέλεση των αγώνων απαιτείται προσωπικό ασφαλείας και συντονιστής για το συντονισμό και επικοινωνία με αστυνομία πυροσβεστική κτλ σε θέματα ασφαλείας και εκκένωσης κατα την τέλεση των αγώνων. Και το ερώτημα που έχω είναι αν τα παραπάνω αποτελούν αρμοδιότητες του ΤΑ ή τα παραπάνω αποτελούν εργασία άλλου μηχανικού - προσώπου καθώς στο νόμο 3850/10 στο άρθρο 14 λέει " β) ελέγχει την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των τεχνικών μέσων, πριν από τη λειτουργία τους, καθώς και των παραγωγικών διαδικασιών και μεθόδων εργασίας πριν από την εφαρμογή τους και επιβλέπει την εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και πρόληψης των ατυχημάτων, ενημερώνοντας σχετικά τους αρμόδιους προϊσταμένους των τμημάτων ή τη διεύθυνση της επιχείρησης." Για το πρώτο προφανώς το απαιτείς απο τον εργοδότη να βρεί τις βεβαιώσεις. Για το δευτερο?
  19. ο Νόμος 631Δ/1985 για την κατανομή δαπανών αναφέρει τα παρακάτω 1) Αναφέρει σε κάποια σημεία την έκφραση "όπως προκύπτουν από τη μελέτη θέρμανσης του κτιρίου" 2) Αναφέρει στο άρθρο 2 παρ.3 επίσης "Οποιαδήποτε μεταβολή στην επιφάνεια ή το είδος των θερμαντικών σωμάτων κατά το στάδιο της κατασκευής ή και οποτεδήποτε μεταγενέστερα επιβάλλει την τροποποίηση του πίνακα κατανομής με ευθύνη και δαπάνες του πραγματοποιούντος τη μεταβολή. " Απο τα παραπάνω θα ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις. 1)Σε περίπτωση παλιας μονοκατοικίας 2 διαμερισματων που έχει μπει σύστημα θέρμανσης χωρίς μελέτη, πρέπει να γίνει και μελέτη θέρμανσης για τον υπολογισμό των δαπανων (βασει της παρατήρησης 1); Αν ναι έχει νόημα αφού ήδη έχει μπει άλλο σύστημα θέρμανσης που δεν στηρίζεται σε μελέτη; 2) Ο νόμος αν και λέει ότι υπολογίζεται η κατανομή δαπανων απο τις απώλειες, σε περίπτωση αλλαγή σωμάτων γίνεται τροποποίηση. Άρα μήπως το πνεύμα του νόμου είναι οτι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα καλοριφερ και όχι να αγνοούνται. Δηλάδη το πνεύμα του νόμου κοιτάει το δίκαιο της υπόθεσης;
  20. Αρχικά δηλώνω ότι δεν μπορώ να βρώ το πρότυπο ΕΝ 12831 οπότε δε σχολιάζω αν πρέπει να γίνονται ή όχι οι παρακάτω υπολογισμοί. 1) Αν κατα τον υπολογισμό του Η πρέπει να προσθέτεις και τον μη αναλυτικό υπολογισμό του U απο τον τύπο (Uk = Uc +ΔU). 2) Αν πρέπει να λαμβάνεις υπόψη τον προσανατολισμό. Δεν ξέρω αν έχει διορθωθεί αλλά στο excel με το ΕΝ 12831 υπολογίζεις το Ητ στο κελί Q32 ως εξής. Η = Η κελύφους + Η θερμογέφυρών + Η μη αναλυτικου = Α*Uk*ek + Ψ*l*e + A(Uk+ΔU)*ek. Δηλαδή υπολογίζεις το Η κελύφους 2 φορές. Μια κανονικά και άλλη μια μαζι με τη διόρθωση. Επίσης δε βλέπω να χρησιμοποιείς τον προσανατολισμό. Κατα τα άλλα πολυ καλή δουλεια.
  21. Οι αποφάσεις απο το συνήγορο του Πολίτη δεν νομίζω(είμαι σχεδόν σίγουρος δηλαδή) να δεσμεύουν το κράτος . Νομικός σύμβουλος του κράτους είναι το ΝΣΚ, αλλά αν δεν γίνει η απόφαση του ΝΣΚ αποδεκτή απο το Υπουργείο (πράγμα δύσκολο και σπάνιο) ή τουλάχιστον μέχρι να γίνει αποδεκτή απο το Υπουργείο και δεν εκδόσει το τελευταίο απόφαση, η απόφαση του ΝΣΚ δεν θεωρείται εφαρμόσιμη...αλλό αν νομικά είναι σωστό (πράγμα που σημαίνει ότι σε δικαστική διαμάχη θα δικαιωθείς). Δηλαδή μπορεί να βγάλει κάποιος μια απόφαση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και αποδεκτή απο το κράτος, αν δεν υπαρχει κάποια απόφαση
  22. Ευχαριστώ πολύ...Εμένα με παραξενεύει πως το έκανε...ελπίζω να μην έσκαψε θεμελια και πλάκες. αλλα τεσπα
  23. Επειδή όλοι μιλάτε για προσθήκη ορόφων...στην περίπτωση προσθήκης υπογείου τι γίνεται? Μονοκατοικία με εναν όροφο δημιουργήθηκε υπόγειο. Και δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μου...Εϊναι πραγματική περίπτωση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.