Μετάβαση στο περιεχόμενο

Absolut

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Absolut

  1. Ναι σωστά 4 ετίας είναι η άδεια και θέλει να κάνει ανανέωση λόγω λήξης... Δεν μπορεί να βρεί τον μηχανικό που τα έκανε τότε άρα μπορεί να απευθυνθεί σε κάποιον άλλον σωστά??? Άμα λήξει η άδεια θα της κόψουν και το ρέυμα έμαθα...οπότε τι να κάνει???
  2. Παιδιά χαίρετε καλό μήνα και καλή εβδομάδα... Μία γνωστή μου θέλει να κάνει ανανέωση-αναθεώρηση της υπάρχουσας οικ. άδειας σε νεόκτιστο σπίτι (3όροφο) και με ρωτάει και εγώ σας ρωτώ με τη σειρά μου διότι είμαι νέος στην αγορά εργασίας είναι ανάγκη να ξαναπληρώθεί ο μηχανικός για την αμοιβή του ως μελέτη-επίβλεψη? Η πρώτα να συννενοηθεί η γυναίκα με την αρμόδια πολεοδομία? Μπορώ εγώ να καταθέσω τα χαρτια είμαι μηχανικός Τ.Ε. Και πόσο είναι το κόστος της αμοιβής τα δίνει στο μηχανικό και τα κάνει αυτός όλα ή στην πολεοδομία πληρώνει ο ιδώτης ??? Είναι ανάγκη παιδιά λήγει η άδεια 5ετίας και χρειάζομαι σύντομη απάντηση...Ευχαριστώ!!!
  3. Κάνεις λάθος φίλε δεν είναι όλοι έτσι εγώ αποφοίτησα με 7,24 Έργων Υποδομής Θεσσαλονίκης που δεν χαρίζουν βαθμό και ήμουν και από τα παλιά Τ.Ε.Ε.
  4. Παίδες εγώ που παίρνω πτυχίο την άλλη βδομάδα και ακούγωντας αυτά με τα επαγγελματικά δικαιώματα και την ένταξη μας πλέον στο διευρημμένο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για άδεια άσκησης επαγγέλματος να μην γραφτώ στην ΕΕΤΕΜ??? Η να γραφτώ και όταν τελικά εκδοθούν τα ΠΔ και ισχύσουν να κινηθώ αναλόγως?
  5. Σε ευχαριστώ. Το ήξερα αλλά με μπέρδεψαν μερικά άρθρα που άλλα λέγανε τα γνωστά για τους Η/Χ και άλλα πετούσαν μέσα και τα κλειστά μπαλκόνια έλεος έχουμε γίνει σαν τα κανάλια που από ανταγωνισμό το καθένα λέει τα δικά...
  6. Παιδιά χαίρετε θέλω να κάνω μία ερώτηση γιατί μπερδεύτηκα. Μπαλκόνι που έχει κλείσει με τοιχοποιία από εργολάβο και άλλαξε η χρήση του σε κύρια χρήση (υπνοδωμάτιο) και πουλήθηκε μαζί με το διαμέρισμα σαν τμήμα του δηλαδή, υπάγεται στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους??? Σας παρακαλώ όποιος το γνωρίζει καλά γιατί οι ανθρωποι περιμένουν κάποια λύση και οι προθεσμία λήγει όπου νάναι. Η οικοδομή είναι 10 ετίας περίπου.
  7. Τα λες πολύ σωστά φίλε αν και τραγικό αυτό που λέω τώρα αλλά με πιάνουν τα γέλια με την κοροϊδία που μας πούλησαν, είμασταν πολύ κορόϊδα τότε και εμ΄να δεν μου τάπε κανείς πριν μπώ. Περιττό να πώ ότι είχα τα τρελλά κονέ για να δουλέψω τότε και να ανοίξω και γραφείο αμέσως.
  8. Εγώ θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και όποις γνωρίζει ας με βοηθήσει. Εάν κάνω μεταπτυχιακό στην Ουκρανία θα είναι αναγνωρισμένο στην Ελλάδα? Θα περάσω από τον ΔΟΑΤΑΠ οπωσδήποτε? Θα έχω δικαιώματα και μόρια για το δημόσιο? Ευχαριστώ.
  9. Έχεις δίκιο σε αυτά που λες ειδικά για τους διακοσμητές εσωτερικών χώρων έχει πέσει στα χέρια μου ένα σχέδιο κάτοψη κατοικίας με υπογραφή και σφραγίδα της λες και ήταν αρχιτέκτονας.
  10. Προέκτση μπαλκονιού με λαμαρίνα??? Έλεος θέε μου τι άλλο θα ακούσουμε...αλλά καλά λένε να μην ακούς ποτέ τα μαστόρια μήπως να βάλεις και κανένα χαρτόνι για αντισεισμικό δεν σου είπε? Και παράνομο και επικίνδυνο αυτό που θες να κάνεις...
  11. Αρμόδιος φορέας για τους μηχανικούς τεχνολογικής εκπαίδευσης είνια η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. και σε θέματα νομοθεσίας και δικαιωμάτων - γραφειοκρατίας σε βοηθάνε πολύ.
  12. Βασικά όλες αυτές οι λύσεις είναι αντιοικονομικές με νευρομετάλ και μεγάλα πάχη και δεν προσφέρουν μεγάλη διάρκεια ζωής στον σοβά ο οποίος δεν πρέπει να έχει πάχος μεγαλύτερο απο 3 εκ. Εάν έχεις μεγάλη διαφορά απο κολώνα σε κολώνα δες τη λύση γυψωσανίδας
  13. Εγώ δε κατάλαβα ποιό το πρόβλημα εάν ξέρεις όλες τις πλευρές και με τα μαθηματικά που ξέρεις υπολογίζεις τις γωνίες του δωματίου φέρνοντας μία διχοτόμο(υποτείνουσα τριγώνου)
  14. Να τον καταγγείλεις φυσικά....είναι δυνατόν??? Θέλει ερώτημα? Αν είναι ο καθένας μας να το κάνει αυτό και να τρώει τις δουλειές με ψέυτικο ή ανύπαρκτο πτυχίο θα μας πάρει και θα μας σηκώσει!
  15. Φίλε Γιώργο, το ότι έχει υγρασία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Εάν διαπυστώσεις πως η υγρασία επεκτείνεται προς τα μέσα κάνε εσωτερική μόνωση αν και θα σε συμβούλευα να ξεκινήσεις απ'έξω. Μία μόνωση χωρίς καθαρισμό όπως είπες δεν προσφέρει τίποτα γιαυτό εάν είναι δυνατόν καθάρισε τον τοίχο από το χώμα και τη μούχλα και στεγάνωσε τον πρώτα. Καλή λύση είναι η πέτρα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.