Jump to content

VirusX2

Core Members
 • Content Count

  207
 • Joined

Everything posted by VirusX2

 1. Λες να μην είναι συνδεδεμένη στον αγείωτο ισοδυναμικό ζυγό όπως και κάθε άλλο μεταλλικό περίβλημα υπαρχει στα φωτιστικά...😁 Γι αυτά και άλλα πολλά, είπα και πριν ότι δεν προτείνω την χρήση πριζών σε Μ/Σ απομόνωσης.. Και εν τέλη σε οικιακές εφαρμογές στην πράξη μάλλον περισσότερα προβλήματα δημιουργεί η χρήση του 230V/230V πάρα λύνει..
 2. Είδες που συμβαίνουν και τα απίστευτα!! Εκεί που το έβαζες μπορεί να γράφει coaxial από κάτω, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι το βύσμα είναι για SPDIF interface... Τώρα είδα και το manual και όντως είναι λίγο παραπλανητικό, διότι το manual δεν είναι για το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά πασπαρτού.. (τα της υποστήριξης αυτά) Όπως και να έχει εσύ δικαιολογείσαι.. Ο "επαγγελματίας" που ήρθε, καλύτερα ας αλλάξει επάγγελμα.. Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν.. Αλλά δεν μπορώ να ησυχάσω με τον "τεχνικό" που κάλεσες...😃
 3. Την κεραία υποθέτω την βάζεις στην τέρμα δεξιά υποδοχή της φώτο, αυτή που από κάτω γράφει ANT 75Ω; Η δίπλα (ANT75ΩS2) είναι για δορυφορικό αλλά όπως είναι το λογικό είναι F-type οπότε δεν νομίζω να το έβαζες εκεί.. Ο τεχνικός τσέκαρε τις συνδέσεις και τα λοιπά; Πιο πολύ μου μοιάζει με πρόβλημα ρυθμίσεων στην τηλεόραση παρά με τεχνικό θέμα πάντως..
 4. Συμφωνώντας με όλα τα παραπάνω, να προσθέσω ότι για διάφορους λόγους, είτε σωστής εγκατάστασης, είτε σωστής χρήσης, είτε άγνοιας κίνδυνου, δεν θα πρότεινα την χρήση ρευματοδότη σε κύκλωμα φωτισμού κήπου από M/Σ απομόνωσης.
 5. Βγάλε μερικές φώτο το βύσμα του καλωδίου και το βύσμα της τηλεόρασης. Δεν νομίζω να υπαρχει θέμα σε αυτό αλλά ας δούμε και τα απίθανα.. Από την στιγμή που η παλιά έπαιζε κανονικά το θέμα είναι στην TV. Τώρα λες ήρθε και τεχνικός και πάλι τίποτα, παράξενα τα πράγματα. Μήπως έχει πίσω η TV δυο θύρες για είσοδο κεραίας και το βάζεις στην άλλη που είναι για δορυφορικό; Συνήθως είναι F-type του δορυφορικού, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
 6. Δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό, ούτε καν ιστοσελίδα ούτε user manual. Δεν έχει και την καλύτερη υποστήριξη θα έλεγα... Οπότε κοίταξε μήπως έχει κάποια ρύθμιση με βάση την χώρα ή είσαι σε κάποιο άλλο mode. Επίσης δοκίμασε αν μπορείς στην θέση που είναι η άλλη τηλεόραση ή και πριν τον διακλαδωτή.
 7. Αν έδινες καμία πληροφορία ακόμα όπως μοντέλο TV θα ήταν καλύτερα. Δηλαδή δοκιμάζεις με την "παλιά" όλα νορμάλ, βάζεις την νέα και δεν μπορεί να βρει κανένα κανάλι;
 8. Παραμένει: https://apps.deddie.gr/PowerCutReportWebapp/index.html, Αναφέρομαι στο τελευταίο κόμμα
 9. Στο λινκ, ας βγει το κόμμα στο τέλος από το σύνδεσμο γιατί βγάζει λάθος.
 10. Είναι άστοχο να συγκρίνουμε μόνο τιμές kWh/κράτος χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν όλα τα άλλα οικονομικά στοιχεία του κάθε κράτους.
 11. https://www.carbonbrief.org/mapped-worlds-coal-power-plants Η Ελλάδα θα κλείσει τα λιγνιτικά που έχει για να σώσει τον πλανήτη... Μάλιστα... Προφανως και δεν λεω να λειτουργούν σαν χρεπια, αλλά με τις νέες τεχνολογίες άνετα μπορούν να σταθούν χωρίς προβλήματα. Αν εξαιρέσουμε τις ΑΠΕ (άλλο μεγάλο κεφάλαιο σανού), φυσικο αέριο και εισαγωγές έχουν ίδιο παρονομαστή, εισαγόμενα! Υποδομές σε ξένα χέρια, ενέργεια σε ξένα χέρια, τίποτα εθνικό δεν έχει μείνει.. Το Ελλάδα 2021 μας μάρανε...
 12. Ναι αλλά γιατί να το κάνεις αυτό;
 13. Άσχετα από τι κατάσταση επικρατεί τώρα (δεν υπαρχει ηλεκτροδότηση, υπάρχουν 4, υπαρχει 1) το νόμιμο και σωστό είναι να υπάρχουν 4, το κάθε διαμέρισμα το δικό του, όπως ειπώθηκε κιόλας!
 14. Πρώτον στους όρους σύμβασης με το ΔΕΔΔΗΕ γράφει ξεκάθαρα ότι ο μετρητής θα πρέπει να είναι εύκολα και ανεμπόδιστα προσβάσιμος συνεχώς και αυτο ειναι το σωστο. Δεν είναι μάγοι τα παιδιά ούτε μπορούν να τρώνε πόση ώρα για τον κάθε μετρητή που είναι κλειδωμένος, κρυμμένος κτλ. Ήδη κάνουν πολλά για αυτά που παίρνουν. Μην έχετε στο μυαλό σας καταμετρητές που μετράνε 50 μετρητές την μέρα και παίρνουν 1500€.. Ρωτα κάποιον να σου πει τι παίζει.. Δεν έχω καμία σχέση με ΔΕΔΔΗΕ απλά επειδή ξέρω τι γίνεται στην καταμέτρηση γι αυτό το λέω. Δεύτερον, επαγγελματικο τιμολόγιο, επαγγελματίας και δυο χρόνια δεν ενδιαφέρθηκε να πει τι γίνεται βρε αδερφέ; Ένα τηλέφωνο μέσα να δει τι γίνεται ή να δώσει ένδειξη. Άσε που αν δεν βρεθεί ο μετρητής ή δεν είναι προσβάσιμος κολλούν αυτοκόλλητο για να πάρεις να δώσεις την ένδειξη εσύ. Καλοί οι καταναλωτές και πελάτες του καθενός αλλά δεν πάντα μονόπλευρα τα πράγματα... ☺️
 15. Αυτό λέω πιο πάνω φίλε μου, ότι οι μισοί μετρητές δεν έχουν.. και δεν ασχολείται κανείς όσο δεν συμβαίνει τίποτα. Μόλις συμβεί κάτι τότε ξαφνικά η σφραγίδα γίνεται το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Άλλοτε οι καταμετρητές τα αναφέρουν και δεν γίνεται τίποτα από μέσα, άλλοτε δεν ασχολούνται καν γιατί τι να πρωτοκάνουν και αυτοί.. Οι περισσότεροι εργολαβικοί είναι με συνθήκες και αποδοχές, άστα...
 16. Η παραβίαση του μετρητή με σκοπό την ρευματοκλοπη γίνεται για ότι λόγο δεν μπορείς να φανταστείς.. Σε αυτά είμαστε πρώτοι... Τώρα όσον αφορά το θέμα σου, λογικά θα ελέγξουν τις καταναλώσεις σε βάθος κάποιων ετών και από εκεί θα βγάλουν συμπέρασμα για το πότε και αν έγινε ρευματοκλοπη. Οι σφραγίδες μπορεί να είναι ένα σημάδι αλλά μισοί μετρητές δεν έχουν και δεν ασχολείται κανείς.. Οπότε αυτό το αστείο πρέπει να σταματήσει..
 17. Άρα σωστά όπως ειπώθηκε ο Μ/Σ είναι για βοηθητικές λειτουργίες και δεν έχει σχέση με το μοτέρ. Αν έχει ουδέτερο το μηχάνημα μπορεί να είναι 230V πρωτεύον, αν όχι λογικά 400V. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, δες είσοδο/έξοδο και ότι και να δίνει ο Μ/Σ μπορείς να βάλεις αντίστοιχης ισχύος από 230V σε ότι δευτερεύον βγάζει αυτός που έχει πάνω, ώστε να είναι συμβατός σε μονοφασική παροχή. Το βασικό θέμα είναι το μοτέρ και οι σωστές λύσεις σου είπα ποιες είναι. Αν με την τροποποίηση εννοείς να γίνει συνδεσμολογία Steinmetz, αν στο πρότεινε αυτό ηλεκτρολόγος.. άλλαξε ηλεκτρολόγο..
 18. Ναι ακριβώς όπως τα λες όσον αφορά τα εξαρτήματα, το ασημί είναι Μ/Σ και το άλλο είναι ανορθωτής σεληνίου. Το θέμα είναι ότι ο Μ/Σ μάλλον είναι για τροφοδότηση βοηθητικών κυκλωμάτων όπως χειρισμός κτλ και όχι για το μοτέρ. Οι λύσεις είναι αλλαγή του μοτέρ με μονοφασικό και κατάλληλη τροποποίηση του υπόλοιπου κυκλώματος(αν χρειαζεται) ή διατήρηση του μοτέρ και χρήση inverter (ανάλογα τον τύπο του). Πάντως σε καμιά περίπτωση μην το συνδέσεις κατευθείαν οπως είναι σε μονοφασική παροχή κουτουρού γιατί το πιο πιθανό είναι να έχει μουσειακή αξία μετά. Φυσικά δεν προτείνω να κάνεις κάτι από αυτά μόνος σου αλλά να απευθύνεις σε κάποιον κατάλληλο.
 19. Χριστός Ανέστη! Υγεία σε όλους και τις οικογένειες σας!
 20. Δυστυχώς δεν λύνονται όλα μαγικά όπως δείχνουν κάποια «τσακάλια» στο youtube.. Οπότε καλείς τον κατάλληλο τεχνικό!
 21. Μετά από 3 θέματα που έχεις αναφέρει σε όλη την οικοδομή (ίσως υπάρχουν και άλλα), μήπως αντί να ψάχνετε σε φόρουμ να καλούσατε κάποιον θερμοϋδραυλικό να ελέγξει τι γίνεται συνολικά στην εγκατάσταση;
 22. Στην αρχή και εγώ δεν κατάλαβα, αλλά μάλλον εννοεί ότι συμβαίνουν και τα δυο. Χρειάζεται διασάφηση για να καταλάβουμε.. Έλεγξε εάν υπάρχει σωστή πίεση/ροή στην είσοδο κρύου νερού χρήσης του λέβητα όσο και στην έξοδο ΖΝΧ για αρχή, έτσι ώστε να ελέγξουμε αν είναι εσωτερικό θέμα του λέβητα.
 23. Ηλεκτρολόγος...........................................................
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.