Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νεκταρία

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Νεκταρία

  1. Αυτή την άποψη είχα και εγώ διαβάζοντας τον 3669 και την Εγκύκλιο του 2006. Χίλια ευχαριστώ για την πλήρη τεκμηρίωση. Μακριά από 'σας τέτοια θέματα να ευχηθώ!
  2. Ερώτηση: Σε ΑΠΕ έχω ομάδες που εσωτερικά παρουσιάζουν αυξήσεις και μειώσεις εργασιών ΟΜΩΣ κάθε μία από αυτές τελικά αυξάνετε. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα χρήματα που εξοικονομώ (δηλ. τα επί έλασσον) στην κάθε ομάδα για να χρηματοδοτήσω τα επι πλέον της ίδιας ομάδας ΧΩΡΙΣ την Έγκριση Τεχνικού Συμβουλίου? (Δεν εμπίπτω στα όριο 20% και 10% και δεν χρηματοδοτώ νέες εργασίες). Έχετε καμία ιδέα? Ευχαριστώ!
  3. Συνάδελφοι, να σας μεταφέρω ότι έμαθα σχετικά με το θέμα των δικαιωμάτων σύνταξης των τεχνικών εκθέσεων των Η/Χ από Μηχανολόγους: Από την Ένωση Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων μου είπαν ότι επειδή α) πολύ λίγοι Μηχανολόγοι έχουν ενδιαφερθεί για να κάνουν τις εκθέσεις αυτές και β) τα πράγματα είναι εξαιρετικά ασαφή σε διάφορα σημεία επί της διαδικασίας τακτοποίησης, καλό θα είναι να μην ανακινήσουμε περαιτέρω το θέμα. Μάλιστα αφού η Πολεοδομία μου δέχεται να υπογράψω την έκθεση για το δικό μου Η/Χ προτιμότερο είναι να περιοριστώ σε αυτό (που άλλωστε ήταν και αυτό που με ενδιέφερε εξ αρχής) και να μην μπλέξω παραπέρα. Είμαι βεβαία ότι σας διαφώτισα πλήρως! Καλό μήνα σε όλους και καλά κουράγια με την Ελλάδα που έχουμε φτιάξει!
  4. Προσωπικά θεωρώ ότι οι μηχανικοί θα έπρεπε να είμαστε μονιασμένοι, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Άλλωστε η πράξη με έχει διδάξει ότι τα καλύτερα αποτελέσματα, στα τεχνικά θέματα –και όχι μόνο- επιτυγχάνονται με συνεχή συνεργασία μεταξύ των διαφόρων ειδικοτήτων. Η αμορφωσιά του κυρίου που συνέταξε την εγκύκλιο μας κάνει να τρωγόμαστε μεταξύ μας για το τίποτα! Δε είναι πρόθεσή μου να μπω στα χωράφια κανενός αλλά ούτε και να εξαιρέσω εαυτόν από κάτι που ο Νόμος δεν μου απαγορεύει. Επίσης, προσπαθώ να πάρω μια σοβαρή και επίσημη απάντηση για το εάν δικαιούμαστε να συντάσσουμε τις Τεχνικές Εκθέσεις. Όσο για το εάν είναι ικανοί και οι Μηχανολόγοι να συντάξουν τις Εκθέσεις αυτές φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει συνάδελφος που να έχει τέτοια αμφιβολία. Πάντως συνάδελφοι (όλων των ειδικοτήτων) θυμηθείτε ότι: «Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται» και το «διαίρει και βασίλευε» μόνο τους διαιρεμένους δεν συμφέρει…
  5. Συνάδελφοι γεια σας. Είμαι Μηχανολόγος Π.Ε. και ρώτησα την Πολεοδομία μου αν δέχονται από την ειδικότητα αυτή υπογεγραμμένες τις Τεχνικές Εκθέσεις και μου είπαν: "Αν είναι για το δικό σας Η/Χ θα το δεχθούμε, αλλά αν το κάνετε για άλλους δεν το δεχόμαστε"!!! Τηλεφωνώ σε φίλο που δουλεύει σε άλλη Πολεοδομία και μου λέει ότι στην Πολεοδομία του δεν δέχονται Τεχνικές Εκθέσεις από Μηχανολόγους. Τηλεφωνώ στο Τ.Ε.Ε και μου λένε επίσης ότι οι Μηχανολόγοι δεν έχουν δικαίωμα. Επειδή δεν μπορώ να καταλάβω πως συνάγεται κάτι τέτοιο μια και: α) στον Ν.3843/2010, στο Άρθρο 5, παρ. 2.β αναφέρει «Η δήλωση συνοδεύεται από τεχνική έκθεση μηχανικού», χωρίς να διευκρινίζει. Απ’ ότι ξέρω και οι Μηχανολόγοι συγκαταλέγονται σε αυτή τη συνομοταξία… β) στην Εγκύκλιο 8/15-06-2010 του Υ.ΠΕ.Κ.Α., στην παρ. 3 γράφει το πεφωτισμένο «Οι αιτήσεις συνοδεύονται…και από αμοιβή μηχανικού (οποιασδήποτε ειδικότητας, που έχει δικαίωμα έκδοσης οικοδομικής άδειας». Τέτοιου δικαιώματος στερούνται όλοι οι μηχανικοί, συμπεριλαμβανομένων και των Μηχανολόγων, μια και τις οικοδομικές άδειες τις εκδίδουν οι Πολεοδομίες. Έτσι, απευθύνθηκα και στην Ένωση Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων μήπως και έχουν κάτι εκείνοι να μου πουν. Επειδή, δεν τους έχουν προκύψει ενοχλήσεις ως τώρα (παραδόξως!!!) δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα αλλά ξέρουν ότι κάποιες Πολεοδομίες δέχονται τις Εκθέσεις και από Μηχανολόγους. Μου είπαν ότι θα το διευκρινίσουν και θα ξαναμιλήσω μαζί τους σε 2 μέρες οπότε και θα μοιραστώ μαζί σας ότι μου πουν. Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι παράλογο να ερμηνεύουμε αυθαίρετα μια βλακώδη διατύπωση σε μια εγκύκλιο, για να εξαιρέσουμε συναδέλφους μηχανικούς από το εν λόγω αντικείμενο. Αν και προσωπικά θεωρώ ότι το θέμα δεν υφίσταται καν, μια και ο Νόμος (που αναφέρεται στον όρο «μηχανικός» χωρίς διακρίσεις) κατισχύει της εγκυκλίου (που είναι και λανθασμένα διατυπωμένη), η αρμόδια τοποθέτηση του Υ.ΠΕ.Κ.Α. μετά την παρέμβαση του συλλογικού οργάνου των Μηχ. Ηλ. είναι μάλλον ότι καλύτερο για να λήξει το θέμα μια και καλή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.