Jump to content

akkonst

Members
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by akkonst

 1. και αυτα τα ν-1 κτλ που εγραψες τι ηταν; Με μπερδευες ? Αυτο εννοω εγω με τους τοιχους. Αν ειναι στον τελευταιο οροφο και το κλιμακοστασιο δεν καταληγει στο δωμα/στεγη, τοτε δεν υπολογιζεται στον Σ.Δ. το εμβαδον της κλιμακας αλλα ουτε και των εξωτερικων τοιχων αυτης (μπλε γραμμη).
 2. Όπως τα λέει ο Highlander είναι. Εφόσον δεν υπάρχει κλίμακα η οποία να οδηγεί στο δώμα, το εμβαδόν της αφαιρείται από τον Σ.Δ. Και επίσης αφαιρούνται και οι τοίχοι οι οποίοι βλέπουν σε ανοιχτό χώρο και δε συνορεύουν με το κτίσμα μας. Καλώς σας βρήκα ξανά, είχα πολύ δουλειά και δεν προλάβαινα να ασχοληθώ
 3. Ωπ ναι, δίκαιο έχεις... Λάθος μου. Το διάβασα γρήγορα μάλλον. Αλλάζει κάτι αυτό όμως; Πάλι 3 φακέλους θέλει. Εκτός κι αν οι 3 χώροι στάθμευσης βρίσκονται στο ίδιο κλειστό χώρο, οπότε και τακτοποιούνται ως ένας φάκελος.
 4. Ναι για τα πάρκινγκ λέω. Αυτό που λέει ο patrick είναι για κατοικίες.
 5. Τα πάρκινγ στην πιλοτή δεν έχουν χιλιοστά συν/ιας. Σε τέτοια ακριβώς περίπτωση ρωτήσαμε δύο συμβολαιογράφους και μας είπαν πως θέλουν σχέδιο εγκεκριμένο από πολεοδομία για να είναι κι από τη μεριά τους καλυμμένοι. Δε μας άφησαν να δώσουμε καινούρια χιλιοστά στο διαμέρισμα που δημιουργούνταν διότι δεν είναι νόμιμο. Είναι απλώς τακτοποιημένο.
 6. Ρώτησα και πολεοδομία γιατί με είχε ρωτήσει ένας πελάτης. Αν θέλετε θα ρωτήσω περαιτέρως για νόμους. Πάρ'το αλλιώς. Δηλαδή αν εσύ κανεις ενοποίηση μέσω της τακτοποίησης τί; Είναι ένα μετά; Και τα εγκεκριμένα σχέδια; Και το συμβόλαιο;... Δε μου κάθεται καλά. ο 3843 δε περιγράγει τέτοια πράγματα. Αν θες να είσαι νόμιμος πρέπει να κάνεις ανασύσταση φακέλου και μετά να κάνεις αυτά που λες.
 7. Μπορείς να τις δηλώσεις ως ξεχωριστή κατοικία την καθεμία. Όχι όμως να τις ενοποιήσεις κιόλας (μέσω της τακτοποίησης). Αν έχεις περάσει τέτοιο φάκελο, μάλλον ο ελέγχων δεν ελέγχει και πολύ.
 8. - "Α οκ μία κατοικία ε; Ενημέρωση φακέλου παρακαλώ"
 9. Σε περίπτωση αυτοψίας και για τις δύο περιπτώσεις μάλλον θα ζητηθεί να γίνει ανασύσταση φακέλου... Τι λες Salpi... αφου στα εγκεκριμένα είναι 3
 10. @gkaram Εφόσον η τακτοποίηση θα γίνει πάνω στα εγκεκριμένα σχέδια, τι ακριβώς ελπίζεις να δείξεις πως τακτοποιείται; έστω και τα μισά μέτρα να τακτοποιήσεις (αυτά που υπάρχουν στο εγκεκριμένο) εαν τυχόν και γίνει αυτοψία ο πελάτης σου την πάτησε. Τουλάχιστον προειδοποίησέ τον. @patrick2008 δεν έχει σημασία η υπάρχουσα κατάσταση αλλά τι φαίνεται στο εγκεκριμένο. Πρέπει να κάνεις 3 φακέλους, αλλά και πάλι αν γίνει αυτοψία και δουν ένα διαμέρισμα... Εσύ βέβαια καλυμμένος είσαι, πάλι ο πελάτης την πληρώνει
 11. @samourg Εφόσον το υπόγειο έχει εξωτερική πρόσβαση αποτελεί ξεχωριστό φάκελο προς τακτοποίηση, ασχέτως αν αυτό ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη. Αυτό προσπαθώ να σου πω: δεν έχει σημασία η ιδιοκτησία, αλλά η ενότητα του χώρου. Εφόσον το υπόγειο δεν επικοινωνεί εσωτερικά με το υπόλοιπο σπίτι πρέπει να κάνεις νέο φάκελο.
 12. AAAAAAAAA αφού είπαμε!!! Κατοικία και φάκελος! Εφόσον το υπόγειο δεν έχει εσωτερική σκάλα θεωρείται ξεχωριστός χώρος και θέλει και δικό του φάκελο.
 13. Μα αυτό σου λέω gkaram. Δεν είναι θέμα επιλογής. Αν οι όροφοι είναι μία κατοικία τότε πας έναν φάκελο. Όσες είναι οι κατοικίες, τόσοι και οι φάκελοι. @violator επειδή έτυχε να ακούσω αντίστοιχη περίπτωση ενόσω περίμενα στην ουρά στην pολεοδομία, ζήτησαν υπεύθυνες δηλώσεις από όλους τους ιδιοκτήτες πως δεν έχουν πρόβλημα. Αλλά μάλλον θα έχουν Το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσεις στο τμήμα αυθαιρέτων, μπορεί να το αντιμετωπίζουν διαφορετικά εκεί.
 14. Ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω όταν βρω χρόνο.
 15. H πιστοποιήση που μπορεί να σου παρέχει μια εξέταση η οποία στοχεύει να γεμίσει απλώς το ταμείο του κράτους είναι μάλλον αστεία για μένα. Θα καταλήξει σαν το ECDL.
 16. Ναι λογικά έτσι είναι. Εκτός κι αν έχει γίνει ειδικό δοκαράκι για τη στήριξη της στέγης. Έτσι το καταλαβαίνω.
 17. Χρησιμοποίησα το ArchiCAD v9 κ v11 για τα σχέδιά μου, αλλά δεν κατάφερα να φτιάξω κλίμακα 3/4 (κλασική σε μια πολυκατοικία). Πώς αντιμετεπίζετε οι υπόλοιποι το πρόβλημα αυτό; Τελικά αναγκάστηκα να τη σχεδιάσω με απλές γραμμές για να φαίνεται στις κατόψεις.
 18. Ακούγεται πολύ χλώμο αυτό που λέτε. Ανοίγονται κάτι ωραία παραθυράκια αν τυχόν επιτραπεί πάυση πληρωμών των ασφαλίστρων!... Θα ανθίσει η μαύρη εργασία και οι κερδισμένοι θα είναι πάλι οι δυνατοί. Πολύ χλωμό.
 19. Θέλει τουλάχιστον 1.20m. Κάπου υπήρχε παρόμοιο θέμα με ένα σχήμα αν το θυμάται κανείς.
 20. Δεν έχει σχέση ποιού ιδιοκτησία είναι αλλά αν αποτελεί μια κατοικία. Αν είναι μία τότε καταθέτεις ένα φάκελο και αναλυτικά τους ΗΧ/τακτοποίηση στον κάθε όροφο. Επίσης, πρώτη κατοικία είναι αυτή την οποία ο ιδιοκτήτης δηλώνει στην εφορία ως πρώτη κατοικία. Οτιδήποτε άλλο θεωρείται "άλλη κατοικία".
 21. Το ύψος στέγης μετράται από το τελικό υψόμετρο της πλάκας(συμπεριλαμβανομένης και της μόνωσης) πάνω στην οποία χτίζεται (αν έχει πλάκα). Όμως στη δική σου περίπτωση μάλλον θα μετρήσει και μέρος του δοκαριού πάνω στο οποίο θα πατάει, αν κατάλαβα καλά από το επιεικώς άθλιο επίσημο σκίτσο στον ΓΟΚ. Αν και η λογική μου λέει πως η στέγη πρέπει να μετράει χωρίς το δοκάρι που μάλλον έτσι κι αλλιώς θα είχε το κτίριο. http://www.tee.gr/online/afieromata/2000/2122/index.shtml Το σχήμα βρίσκεται στο τέλος (σχήμα 2) και κοίτα και το άρθρο στο οποίο αναφέρεται. Έχει τον ορισμό της στέγης.
 22. Αν κατάλαβα τι εννοείς, μάλλον όχι. Αν σου είναι εύκολο πέρνα ενα πρόχειρο σχέδιο στο paint
 23. Δεν έχει σημασία αν είναι ''δοντάκι'' ή... δοντάρα. Το θέμα είναι αν είναι υποστήλωμα ή όχι για να υπολογιστεί το ελεύθερο πλάτος του ΗΧ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.