Μετάβαση στο περιεχόμενο

ZEA

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ZEA's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα, επειδή δε μου έχει τύχει ξανά να βγάλω ΕΕΜΚ και να απαιτείται μελέτη πυροπροστασίας θα ήθελα να μου διευκρινίσετε αν γνωρίζετε: 1.Σε ΕΕΜΚ για αλλαγή διαρρυθμίσεων διαμερίσματος πολυκατοικίας (όχι αλλαγή χρήσης) σε 3οροφη πολυκατοικία με υπόγειο (χρήση κατοικία και στο υπόγειο β.χ.) στο eadeies ζητάει μελέτη παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας. Το ερώτημα είναι α. Για άδεια του 1989 με ποια νομοθεσία πάμε? 41/2018 ή παλαιότερη? β. Η μελέτη θα αφορά σε όλη την πολυκατοικία ή μονο το οροφοδιαμέρισμα που θα γίνουν οι εργασίες? ευχαριστώ πάρα πολύ
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα, επειδή μόλις διάβασα για την απαίτηση ΣΔΑ και συμβαση διαχειριστή ΑΕΚΚ στην περίπτωση των εργασιών μικρής κλίμακας, θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κανείς σας τι ισχύει για την περίπτωση αντικατάστασης των κουφωμάτων. Θα πρέπει να συνταχθεί ΣΔΑ και σε ποια κατηγορία μπαινουν τα κουφώματα (αλουμινίου για παράδειγμα..) ή αρκεί η ΥΔ του ιδιοκτήτη ότι θα φροντίσει για την αποκομιδή τους? Συνήθως αυτός που τοποθετεί τα νέα κουφώματα απομακρύνει και τα παλιά, θα πρέπει να μου προσκομίσει κάτι σχετικό? σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων..
  3. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι, συμφωνώ κ εγώ πως οι διαφορές μεταξύ ΠΕΑ - Ε9 -Τιτλων ιδιοκτησίας πολλές φορές είναι νόμιμες και θα ήταν λάθος να ζητήσω οποιαδήποτε αλλαγή η να κάνω εγώ οποιαδήποτε ''παρανομία'' για να καλύπτω τους όρους τους εξοικονομώ Ευχαριστω πολύ όλους για τις απαντήσεις σας, καταλαβαίνω πως ο qwert δεν είχε καμια πρόθεση να υποβαθμίσει την κουβέντα μας, όντως η κατάσταση έχει πέσει πάνω μας και την παίρνουμε πολύ πιο σοβαρά απ' ότι αντιμετωπίζεται από το ίδιο το υπουργείο.! καλημέρα
  4. και για να συμπληρώσω στο παραπάνω, στην πρώτη περίπτωση ο άνθρωπος το δηλώνει με τη συνολική επιφάνεια στο Ε9 ως κύριο χώρο και άρα έχω διαφορά συνολικής - ωφέλιμης > 7m2. Τι να κάνω? να τον βάλω να αλλάξει το Ε9? Είναι λάθος που δηλώνει και το κλιμ/σιο που οδηγεί στη μονοκατοικία του ως ΧΚΧ? Σας παρακαλώ, Β-Ο-Η-Θ-Ε-Ι-Α!!
  5. Συνάδελφοι καλημέρα, θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας σε κάτι: 1. Επιθεώρηση για Εξοικονομώ σε διαμέρισμα Α ορόφου (2όροφου κτιρίου), στο ισόγειο έχει ΜΘΧ αγροτική αποθήκη και στον Α όροφο 1 οροφοδιαμέρισμα το οποίο και θέλει να εντάξει στο Εξοικονομώ. Βγάζω ΠΕΑ για Τμήμα κτιρίου - μονοκατοικία όπως ορίζεται στον οδηγό του προγράμματος αλλα η απορία είναι η εξής: Στην συνολική επιφάνεια βάζω και το κλιμακοστάσιο (εφόσον χρησιμοποιείται μόνο για το οροφοδιαμέρισμα) και στην ωφέλιμη βάζω τη θερμαινόμενη του διαμερίσματος? Θεωρώντας πως το κλ/σιο ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο δ/μα - μονοκατοικία. 2. Δεύτερη περίπτωση: Οροφοδιαμέρισμα σε πολυκατοικία με τρεις ορόφους- ένα οροφοδιαμέρισμα στον καθένα. Βγάζω ΠΕΑ για ένα από τα τρία οροφοδιαμερίσματα ως τμήμα κτιρίου - πολυκατοικία. Το κλιμακοστάσιο του ορόφου θα υπολογίζεται στη συνολική επιφάνεια του δ/τος και όχι στην ωφέλιμη (όπως πριν) ή δε θα το υπολογίσω καθόλου και συνολική = ωφέλιμη επιφάνεια? (θεωρώντας ότι το κλ/σιο είναι κοινόχρηστο τμήμα της πολυκατοικίας μέσω του οποίου υπάρχει πρόσβαση προς το δώμα..?/) Τα έχω καταλάβει σωστά ή τρικυμία? Σας ευχαριστώ πολυ, καλημέρα!
  6. Συνάδελφοι καλημέρα, θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας σε κάτι: 1. Επιθεώρηση για Εξοικονομώ σε διαμέρισμα Α ορόφου (2όροφου κτιρίου), στο ισόγειο έχει ΜΘΧ αγροτική αποθήκη και στον Α όροφο 1 οροφοδιαμέρισμα το οποίο και θέλει να εντάξει στο Εξοικονομώ. Βγάζω ΠΕΑ για Τμήμα κτιρίου - μονοκατοικία όπως ορίζεται στον οδηγό του προγράμματος αλλα η απορία είναι η εξής: Στην συνολική επιφάνεια βάζω και το κλιμακοστάσιο (εφόσον χρησιμοποιείται μόνο για το οροφοδιαμέρισμα) και στην ωφέλιμη βάζω τη θερμαινόμενη του διαμερίσματος? Θεωρώντας πως το κλ/σιο ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο δ/μα - μονοκατοικία. 2. Δεύτερη περίπτωση: Οροφοδιαμέρισμα σε πολυκατοικία με τρεις ορόφους- ένα οροφοδιαμέρισμα στον καθένα. Βγάζω ΠΕΑ για ένα από τα τρία οροφοδιαμερίσματα ως τμήμα κτιρίου - πολυκατοικία. Το κλιμακοστάσιο του ορόφου θα υπολογίζεται στη συνολική επιφάνεια του δ/τος και όχι στην ωφέλιμη (όπως πριν) ή δε θα το υπολογίσω καθόλου και συνολική = ωφέλιμη επιφάνεια? (θεωρώντας ότι το κλ/σιο είναι κοινόχρηστο τμήμα της πολυκατοικίας μέσω του οποίου υπάρχει πρόσβαση προς το δώμα..?/) Τα έχω καταλάβει σωστά ή τρικυμία? Σας ευχαριστώ πολυ, καλημέρα!
  7. Anton σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, δεν μπήκα στη διαδικασία να γράφω για ιδιοκτησίες για να μην πλατιάσω πολύ.Εννοείται ότι η δήλωση γίνεται ανά ιδιοκτησία αλλά επειδή θα ενταχθεί όλο το κτίριο (επιμερισμένες πάντα οι υπερβάσεις) η απορία μου νομίζω αφορά σε ολες τις ιδιοκτησίες/ιδιοκτήτες. Δηλαδή: Υπάρχουν 3 όροφοι με μια ιδιοκτησία σε κάθε όροφο (ισόγειο, Α&Β ) και 3 ιδιοκτήτες (ένας για κάθε όροφο). Αυτό βάσει συστάσεων που έγιναν όταν κληρονόμησαν τα 3 παιδιά τη μητέρα τους. Κάθε ιδιοκτησία έχει ως παρακολούθημα το 1/3 του υπογείου, το οποίο έχει χρήση αποθήκης - δεξαμενων νερού και ύψος 2,20m. Κ εγώ θεωρώ πως όπως αναφέρεται στο νόμο τείνω προς τον μειωτικό 0,5 για την υπέρβαση δόμησης του υπογείου, όμως με προβληματίζει αν αυτή την υπέρβαση θα την υπολογίσω στο ποσοστό υπέρβασης δόμησης (για κάθε ιδιοκτησία) καθώς (όπως είπες και εσύ) βλέποντας τα εγκεκριμένα δεν υπολογίζονταν τα τετραγωνικά του υπογείου καθόλου στη δόμηση.. Εκεί έχω κολλήσει γαιτί αλλάζω κατηγορία (>50% ή 50-100%) και αλλάζει και το πρόστιμο..
  8. Συνάδελφοι θα ήθελα να με βοηθήσετε σε μια απορία: Πολυκατοικία με υπόγειο, ισόγειο Α&Β όροφο εντάσσεται στον 4495. Υπάρχει άδεια (προ 83 κατασκευή), υπάρχουν υπερβάσεις δόμησης σε ισόγειο, Α&Β όροφο αλλά και στο υπόγειο. Το υπόγειο είναι αποθήκη όπου υπάρχει πρόσβαση από το κλιμακοστάσιο και δεν υπάρχει κάποια πόρτα που να εμποδίζει την πρόσβαση από το κλιμακοστάσιο του ισογείου στο υπόγειο (ουσιαστικά το υπόγειο είναι ένας μεγάλος ενιαίος χώρος στη μέση του οποίου καταλήγει το κλιμακοστάσιο). Μπορείτε να μου πείτε με τι μειωτικό θα το υπολογίζατε? Έστω ότι πάει με μειωτικό 0,5 ως βοηθητικός ανεξάρτητος χώρος και βάζω τα επιπλέον τετραγωνικά από αυτά που βλέπω στο φύλλο της άδειας. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: δεδομένου ότι τα υπόγεια κατά την περίοδο έκδοσης της άδειας δε μετρούσαν στο σ.δ., τι ποσοστό υπέρβασης θα υπολογίσω? 1. Θα λάβω υπόψη μου την υπέρβαση στο υπόγειο και θα υπολογίσω ένα ποσοστό για όλο το κτίριο? 2. Δε θα το υπολογίσω στο ποσοστό του κτιρίου και θα βάλω στο φύλλο καταγραφής του υπογείου μόνο την υπέρβαση τετραγωνικών του υπογείου σε σχέση με αυτά που υπολογίζονταν στο φύλλο άδειας και ποσοστό >50% 3. Θα βάλω το ποσοστό υπερβασης που υπολογίζω ξεχωριστά για το υπόγειο στο φύλλο καταγραφής του?
  9. Συνάδελφοι αναφορικά με τη ΜΕΑ για περίπτωση εξωτερικής θερμομόνωσης κτιρίου, δεν εμπίπτει στην κατηγορία κθ ΑΡ.29/ παρ. 2 (κατηγορίες εργασιών με έγκριση μικρής κλίμακας) του Ν.4495/2017? Νομίζω πως ο μόνος περιορισμός για να μην εντάσσεται η θερμομόνωση κελύφους στην κατηγορία που ανέφερα είναι να ξεπερνά το όριο των 25.000ευρώ.. Πειτε κ εσείς τη γνώμη σας, μπορεί και να μην κατάλαβα καλά.. Και μια Η/Μ απορία: Στις επιλέξιμες παρεμβάσεις για Α/Θ η κατηγορία 3Γ αναφέρεται σε τοπικές μονάδες? Αν θυμάμαι καλά στο πρώτο εξοικονομώ δεν ηταν επιλέξιμες..Και στην κατηγορία 3Ζ γιατί αναφέρονται μόνο οι Α/Θ αέρα-αέρα και όχι οι νερού? Ευχαριστώ και καλά κουράγια... Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής ζήτημα: Σε διώροφη μονοκατοικία γίνεται μια λειτουργικά ανεξάρτητη προσθήκη στον όροφο κάτω από 50m2. Πάμε δηλαδή για ΜΘΕ και όχι για το σύνολο του ΚΕΝΑΚ. Η απορία μου έχει να κάνει με μια τοιχοποιία η οποία είναι ουσιαστικά κοινή για το παλιό κτίριο και για την προσθήκη που θα χρειαστεί ΜΘΕ. Φανταστείτε ένα κουτί με τρεις πλευρές (καινούριες) και μια παλιά(του ήδη υφιστάμενου κτιρίου). Η παλιά τοιχοποιία θα ληφθεί υπόψη στον ΜΘΕ και θα μονωθεί ή όχι? Το ρωτάω γιατί είδα πως στον έλεγχο ΜΘΕ το κτίριο λαμβάνεται ως πανταχόθεν ελεύθερο αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μονωθεί και ο τοίχος που έχω κοινό με το υπάρχον κτίριο? Και φυσικά το ίδιο ισχύει για το δάπεδο δεδομένου ότι η προσθήκη είναι στον όροφο και άρα έρχεται σε επαφή με το σπίτι που είναι στο ισόγειο (στο δώμα του ισογείου κατασκευάζεται η προσθήκη). Και επιπλέον, οι επιφάνειες (κοινός τοίχος και δάπεδο σε επαφή με θερμαινόμενο χώρο ισογείου) θα ληφθούν υπόψη στον έλεγχο F/V? Σας ευχαριστώ πολύ! Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το περλομπετόν. Καταρχήν σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω σε δάπεδο υφιστάμενης κατοικίας η οποία θα ανακαινιστεί ριζικά και άρα θα περάσει ΚΕΝΑΚ. Πρόκειται για πέτρινη κατοικία το δάπεδο της οποίας πατάει σε βράχο. Στο δάπεδο υπάρχει πλάκα αλλά μόνο αυτό καθώς το κτίριο είναι του 50 περίπου. Μάλλον δε θα γίνει αποξήλωση της πλάκας αλλά θα τοποθετηθούν πάνω σε αυτή η μόνωση και το υπόλοιπο δάπεδο. Η ερώτησή μου αφορά στο εξής: - Ενδείκνυται το περλομπετόν για μόνωση δαπέδου επί εδάφους και μήπως στην περίπτωση αυτή πρέπει να διασφαλίσουμε πολύ καλά την υγρομόνωση γιατί ξέρω ότι ο περλίτης απορροφά νερό και διογκώνεται πολύ..Οπότε βάζει πολύ καλή υγρομόνωση από κάτω? - Πάνω από το περλομπετόν κολλάω το δάπεδο? Μήπως πρέπει να τοποθετηθεί υλικό που απορροφά τις συστολοδιαστολές του μπετού και αυτό τι μπορεί να είναι/ Ευχαριστώ πολύ!
  12. Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αλλά δε μπορώ να ξέρω παντού τι πάχος μόνωσης έχουν βάλει και ιδιαίτερα στον μεταλλικό σκελετό, εκεί είναι βασικά το πρόβλημα.. Δε μπορώ να ξέρω ούτε ακριβώς τη διατομή της δοκού ή του υ/σ για να πάρω πάχος ούτε το πάχος του μονωτικού..
  13. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω μια περίπτωση πιστοποιητικού που μου έχει δέσει λιγάκι τα χέρια και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πρόκειται για κτίριο που κατασκευάστηκε το 2006 αλλά επειδή ήταν αυθαίρετο δεν είχε μελέτη θερμομόνωσης. Τώρα τακτοποιήθηκε και θέλουν οι ιδιοκτήτες να το νοικιάσουν. Αν και δεν έχει μελέτη θερμομόνωσης έχει σίγουρα μόνωση, την είδα επειδή είχαν ξηλώσει κάτι τοίχους. Ο σκελετός είναι μεταλλικός ενώ οι τοίχοι από διπλό πάνελ αλουμίνιο - πετροβάμβακας - αλουμίνιο. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τι συντελεστή θερμοπερατότητας μπορώ να χρησιμοποιήσω στην περίπτωσή μου. Αν ήταν κτίριο από ο/σ θα έπαιρνα υ/σ και δοκούς με ελλιπή μόνωση από την ΤΟΤΕΕ πίνακας 3.4(νομίζω) και τα αντίστοιχα για την τοιχοποιία. Τώρα όμως που έχουμε πάνελ και μεταλλικό σκελετό με μόνωση την οποία όμως δε μπορώ να υπολογίσω (ούτε τιμολόγια, ούτε πιστοποιητικά κλπ) τι συντελεστές παίρνω? Σας ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.