Μετάβαση στο περιεχόμενο

tsel.

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tsel.

  1. Σε κατοικία 1ου ορόφου, στην οποία ανήκει και το δώμα, κατασκευάστηκε αυθαίρετα βοηθητικός χώρος στο δώμα με σκάλα η οποία επικοινωνεί μόνο με την κατοικία του 1ου ορόφου.Στην τακτοποίηση έβαλα όλα τα τ.μ. του δώματος συμπεριλαμβανομένου και της σκάλας. Στο διάγραμμα κάλυψης που θα φτιάξω τα τ.μ. της σκάλας θα τα μετρήσω στη δόμηση του 1ου ορόφου. Θα πρέπει να τα μετρήσω και στο δώμα ή την τρύπα της σκάλας θα την αφαιρέσω όπως θα κάναμε αν βγάζαμε άδεια?
  2. Για τους υπολοίπους δεν ξέρω αν έχουν κάνει αποδοχή, ούτε τα ακριβή ποσοστά τους, αν κάποιος έχει αποποιηθεί ή οτιδήποτε άλλο. Επομένως δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορέσω και στο υποθηκοφηλακείο να βρώ κάτι. Θα το προσπαθήσω και αν δεν βρώ κάτι μάλλον θα επιλέξω τη δευτερη λύση. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
  3. Καλησπέρα, σε αδόμητο αγροτεμάχιο ο κ. Χ το άφησε με διαθήκη εξ αδιαιρέτου στα τρία παιδιά του (έστω α,β,γ,). Εν συνεχεία, ο α το άφησε στη γυναίκα και στις κόρες του με διαθήκη, ο β το άφησε στα παιδιά του (δεν ξέρουμε πως) και ο γ ζει ακόμα. Οι συγγενείς του α θέλουν βεβαίωση, ώστε μετα την αποδοχή η μητέρα και η μία κόρη να μεταβιβάσουν στην άλλη. Κανονικά πρέπει να εκδόσω βεβαίωση με όλους τους ιδιοκτήτες. Έλα όμως που δε γνωρίζω το ΑΦΜ των υπολοίπων παρα μόνο τα ονοματεπώνυμα τους και ούτε μπορώ να τα βρώ γιατί είναι τσακωμένοι μεταξύ τους. Τί κάνω σε αυτή την περίπτωση?
  4. Εννο'ω ότι άν πάω απλά και τους πω το λάθος τους θα το διορθώσουν και ότι έγινε μεχρι τώρα έγινε. Συγκάλυψη εννοώ στην πολεοδομία και φυσικά ΟΧΙ στο forum.Aυτό που σκέφτομαι είναι πρώτα να ζητήσω εγγράφως τους όρους δόμησης της περιοχής γιατί τους έχω πάρει μόνο προφορικά και εν συνεχεία να το συζητήσω, ώστε να έχω και κάποιο αποδεικτικό για αυτά που λέω. Και δυστυχώς μίλησα για συγκάλυψη γιατί ο τοπογράφος μηχανικός της πολεοδομίας που συνέταξε και τα σχέδια εκδίδει άδειες ο ίδιος μέσω συνεργάτη και είναι μεγάλο λαμόγιο (συγνώμη κιολας) και έχει φάει ήδη καταγγελίες.
  5. Τι εννοείς να πάω να το λύσω. Στην αρχή και εγώ αυτό σκέφτηκα αλλά θα πω το εξής. Στον τομέα Α υπάρχει το πατρικό του πατέρα μου με ένα σπίτι ερείπιο που κάποια στιγμή θα το κατεδαφίσω για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε. Δηλαδή άν δεν ήμουν μηχανικός θα μου λέγαν από την πολεοδομία οτι δικαιούμαι 50% κάλυψη. Και φαντάζομαι οτι μέσα στα 20 χρόνια σχεδόν που πέρασαν αυτό έχει σίγουρα συμβεί. Και αυτό για ακόμα μία φορά θα περάσει έτσι. Θα συγκαλύψουμε το θέμα και όλα καλά. Κάποιος δε φέρει ευθύνη? Δεν μπορούν δηλαδή οι πολίτες να κινηθούν νομικά????
  6. Καλησπέρα, εγώ έχω το εξής θέμα. Διαπίστωσα ότι στα σχέδια εγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης οικισμού οι όροι δόμησης δεν συμφωνούν με αυτούς που αναφέρονται στο ΦΕΚ της έγκρισης. Έχω όλα τα ΦΕΚ που υπάρχουν για αυτό τον οικισμό. Προφανώς, το λάθος που έγινε ήταν εκ παραδρομής. Τι εννοώ, στον τομέα Α του οικισμού το τελικό ΦΕΚ δίνει κάλυψη 70% και στο Β 50% και στα σχέδια είναι ανάποδα (Α 50% ΚΑΙ Β 70%). Ποιος φέρει ευθύνη γι αυτό. Η έγκριση υπάρχει από το 94. Εγώ είμαι νέα μηχανικός και τώρα το ανακάλυψα. Τι μπορώ να κάνω γι αυτό?
  7. Καλαμέρα, έχω καταθέσει μια άδεια το Σεπτέμβρη του 2011 η οποία για διάφορους λόγους δεν έχει εκδοθεί ακόμα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα μηχανολογικά αλλά εδώ και 2 μήνες πάλι δεν προχωράει τίποτα λόγω των καταλήψεων και των απεργιών. Την προηγούμενη εβδομάδα μπήκαμε στην πολεοδομία από ένα παράθυρο για να πάρουμε διαβιβαστικό για ΕΠΑ. Ο μηχανολόγος της πολεοδομίας όμως είπε πως αν δεν εκδοθεί η άδει μέχρι της 4/1/2013 θα πρέπει να πάμε με ΝΟΚ. Ισχύει κάτι τέτοιο; Υπάρχει κάποια εγκύκλιος ή νόμος που λέει κάτι τέτοιο. Η συγκεκριμένη άδεια δεν μπορεί να βγεί με βάση το ΝΟΚ λόγω μείωσης του συντελεστή κάλυψης από 70% σε 60%. Αν ξέρει κάτι κάποιος ας βοηθήσει. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα.
  8. Καλημέρα, έχω ένα αγροτεμάχιο για το οποίο δεν υπάρχει συμβόλαιο. Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει χρησικτησία καθώς αυτό χρησιμοποιείται απο την οικογένειά του ως έχει πάνω από 30 χρόνια. Μετρώντας το έβγαλα ότι είναι 4600 τ.μ. αλλά δεν έχι καθόλου πρόσωπο σε δρόμο. Θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο ή όχι;
  9. Τελικά ρώτησα στην πολεοδομία και μου είπαν πως δεν μπορείς να έχεις αρχιτεκτονική προεξοχή μόνο για τα κλιματιστικά. Θα πρέπει να είναι σε όλη την όψη. Βέβαια και αυτοί δεν ξέρουν με σιγουριά. Τελικά μου είπαν να γράψω απλά στις όψεις ενσωματωμένα κλιματιστικά χωρίς να δείξω κάτι στην κάτοψη και να μην τα κατασκευάσουν ποτέ. Τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν ξέρω όμως τι είναι το σωστό. Δεν υπάρχει καμία δειυκρίνηση για τίποτα. Τώρα τι θα γίνει με τους ελεγκτές θα το δούμε στην πορεία. Προβλέπω σε λίγο καιρό να ανακληθούν πολλές άδειες ασκήσεως επαγγέλματος. Απλά χάος.
  10. Καταλαβαίνω οτι στο μέλλον μπορεί να γίνουν θαυματα, αλλά εγω έχω μια άδεια που βγαίνει τώρα και πρέπει να δείξω τα κλιματιστικά ενσωματωμένα. Πώς θα γίνει αυτό. Παιδιά είναι σοβαρό το θέμα αλλά νομίζω ότι δεν έχει βγεί ακόμα στην επιφάνεια. Σήμερα στην πολεοδομία μου είπαν να κάνω εσοχή στον τοίχο προς τα μέσα. Αν το δεχτεί αυτό κανένας ιδιοκτήτης γράψτε μου. Απλά μετά σκεφτόμουν για αρχιτεκτονική προεξοχή. Θα το ρωτήσω αύριο, αλλά και αυτοί ιδέα δεν έχουν.
  11. Πως μπορούν να ενσωματωθούν τα κλιματιστικά σε ένα τοίχο 25-30 cm. Δεν θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη εσοχή η οποία θα έχει ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα στο εσωτερικό του κτιρίου.Θα μπορούσε πιστεύετε να ενσωματωθούν μεσα σε αρχιτεκτονική προεξοχή?
  12. Καλησπέρα, έχω ενα πρόβλημα με την πολεοδομία και θέλω τη βοήθειά σας. Σε οικόπεδο με πρασιά 3μ. βγάζω ανοιχτό εξώστη με 1μ. σε ύψος 1,50μ. και ακριβώς απο πάνω εξωστη 1.20μ. σε υψος 4.50μ.Εχω δρόμο 7μ. και απέναντι πρασιά 3μ. Αρα το επιτρεπόμενο μήκος είναι 13/10=1.30μ. και οχι περισσότερο από 2μ. Στην πολεοδομία μου λένε οτι μπορώ να έχω εξώστη μόνο στο 1/4 της πρασιάς. Υπάρχει κάπου στη νομοθεσία καποια διευκρινιση γι αυτο το θέμα γιατι είναι ο μόνος τρόπος για να πιστούν. Αυτοί βασίζονται στον κριτιοδομικό άρθρο 13 παρ.7 που λέει για τις κλίμακες οτι μπορούν να είναι μέσα στην πρασιά μέχρι το 1/4 και μου λένε οτι το ίδιο ισχύει και για τον εξώστη.
  13. Εγκυκλοπαιδικά και μόνο πότε απαιτείται και ικανοτικός και επάρκεια τοιχωμάτων; Σε πολυόροφα κτίρια; Υ.Σ. Ασε, ο Τρέζος νομίζω έχει μείνει αξέχαστος σε πολλούς.
  14. Συνεχίζω να διαβάζω αλλά χρειάζομαι χρόνο. Πρώτη φορά ασχολούμαι σοβαρά. Στη σχολή διαβάζαμε για να περάσουμε το μάθημα, δεν καταλαβαίναμε την αξία του "μπετού". Καλά έκανε και με έκοβε ο Τρέζος κάτι ήξερε. Να κάνω ακόμα μία ερώτηση; Πότε απαιτείται επάρκεια τοιχωμάτων; Από δυόροφο και πάνω;
  15. Αν διαβάσετε στον ΕΑΚ στο κεφάλαιο 4 θα καταλάβετε ότι αν έχετε nv > 0.60 για να μην απαιτείται ικανοτικός πρέπει επιπλέον να ισχύει έστω και μία απο τις προυποθέσεις που αναφέρονται στη σελίδα 131. Αν δεν ισχύει καμία τότε πάλι απαιτείται ικανοτικός. Καλύτερα διαβάστε και μόνοι σας.
  16. Σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!! "Μου άνοιξες τα μάτια". Διάβασα τον ΕΑΚ και κατάλαβα τι ακριβώς χρειάζεται στην περίπτωση μου.
  17. Κοιταξα το τευχος όπως μου είπες και δεν έχω ούτε nv > 0.60 ούτε και τις άλλες προυποθέσεις σε κάποια σημεία. Αρα πρέπει και να κάνω ικανοτικό και να έχω nv > 0.60 ή μονο ικανοτικό; Συγνώμη αν σας κουρασα αλλά θεωρώ οτι τα στατικά είναι απο τις σημαντικότερες μελέτες και μιας και εγώ θα βάλω την υπογραφή μου θέλω να κοιμάμαι ήσυχη
  18. Μόλις κοιταξα το τευχος του fespa που μου είχε στείλει. Αν εννοείς το συντελεστή σεισμικής συμπεριφοράς τότε έχει βάλει q=3.5. Ο στατικός μου λέει ότι εφόσον θέλει ικανοτικό πρέπει nv>0.60 και προσπαθεί να αυξήσει τις διαστάσεις των τοιχείων ωστε να πετύχει nv > 0.60. Εγώ του λέω απλά να κάνει ικανοτικό και ας είναι το nv < 0.60. Εχω δίκιο;
  19. Δεν ξέρω τι q έχει χρησιμοποιήσει. Και ο στατικός μου είχε πει ότι δεν απαιτείται αλλά στην πολεοδομία μου είπε οτι επειδή έχει και 2ο όροφο απαιτείται. Το θέμα μου είναι αν απαιτείται εκτός απο ικανοτικό και nv > 0.60.
  20. Καλησπέρα, είμαι νέα μηχανικός και βγάζω την πρωτη μου άδεια. Επειδή δεν είμαι και πολύ σχετική έδωσα τα στατικά σε κάποιον άλλο συνάδελφο σχετικά νέο. Μου έκανε τα στατικά πολύ πρόχειρα και από την πολεοδομία μου έβγαλαν ένα σωρό παρατηρήσεις (έκανε και τραγικά λάθη). Το σημαντικότερο είναι ότι στην πολεοδομία μου είπαν οτι το κτιριο μου απαιτεί και ικανοτικό. Θελω να ρωτήσω το εξής : ξέρω ότι όταν nv > 0.60 δεν απαιτείται ικανοτικός. Στην περίπτωσή μου είναι nv < 0.60 και απαιτείται. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ο στατικός να αλλάξει τις διαστάσεις των τοιχείων έτσι ώστε να επιτύχει nv > 0.60 ή όχι ; Αυτό μου είπε και τώρα υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν μπορεί να πετύχει nv > 0.60. Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει γιατι κινδυνεύω να εκτεθώ και στον πελάτη μου. Ευχαριστώ Διαβάζοντας και άλλα topic κατάλαβα οτι για να μου απαντήσει κάποιος πρέπι να ξέρει και πως είναι το κτίριο. Πρόκειται για κτίριο με υπόγειο, ισόγειο κατάστημα και απο πάνω μια μεζονέτα (1ος και 2ος). Δεν υπάρχει pilotis και τα τοιχεία είναι ίδια σε όλους τους ορόφους.
  21. Σε κτίριο με υπόγειο, ισόγειο και πρώτο διαπιστώνω ότι στο υπόγειο υπάρχει υπέρβαση ύψους εσωτερικά χωρίς όμως να υπερβαίνει το 1,50 από το τελικώς διαμορφωμένο έδαφος και δευτερον ενώ στην άδεια υπάρχουν στον πρώτο όροφο 2 διαμερίσματα στην πραγματικότητα είναι ένα ενιαίο. Δεν υπάρχει σύσταση οριζόντιας. Πώς κάνω τη ρύθμιση των αυθαιρεσιών. Για το υπόγειο μου είπαν βάζω τα τετραγωνικά χωρίς υπέρβαση δόμησης μόνο με υπέρβαση ύψους και στον πρώτο κάνω αναλυτικό. Συμφωνείτε;
  22. Εγώ συμφωνώ μαζί σας. Πίστεψέ με στη επαρχία γίνονται πολύ μεγάλες εκπτώσεις άτυπα και εμένα θα με διευκόλυνε να παίρνω λιγότερα με νόμιμο τρόπο και να μη φορολογούμε για χρήματα που τελικά δεν παίρνω. Αυτό που με ενδιαφέρει όμως ως νέα μηχανικό είναι να μην εκτεθώ και να καταλήξω τελικά να πληρώνω κρατήσεις υπερ ΤΕΕ και άλλων τις οποίες δεν είχα υπολογίσει. Άσε που συνεχώς με όλο αυτό το μπάχαλο καταλήυγω να λέω στους πελάτες μου μία το ένα μία το άλλο και επειδή δεν έχω την εμπειρία θα με περάσουν και για ανίδεη στο τέλος (ανησυχίες μιας νέας μηχανικού).
  23. Θα συμφωνήσω με το συνάδελφο παραπάνω και θα κάνω και την εξής ερώτηση: Έχει επικοινωνήσει κάποιος με το κεντρικό ΤΕΕ και του έχει πεί ότι μπορούμε να παίρνουμε κάτω από τη νόμιμη αμοιβή και ότι οι βεβαιώσεις δεν παιρνάνε από το σύστημα; Γιατί το ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση δε σημαίνει ότι κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει. Εγώ προσπάθησα να επικοινωνήσω τηλεφωνικώς με το ΤΕΕ στην Αθήνα αλλά δεν απαντάει κανένας. Νομίζω ότι πρέπει να πιέσουμε για μια σαφή απάντηση. Πάντως σε μια ανακοίνωση του προέδρου του κεντρικού ΤΕΕ στις 5/12 ο πρόεδρος μιλάει για τη μη εφαρμογή του νόμου για την απελευθέρωση των αμοιβών αφού δεν έχει βγεί ακόμα το προεδρικό διάταγμα και η Υπουργική απόφαση που προβλεπόταν.
  24. Καλησπέρα, εγώ πραγματικά έχω μπερδευτεί. Είμαι από Θεσσαλία και πριν 2 εβδομάδες μας κάνανε σεμινάρια από το ΤΕΕ για το πως θα δηλώνουμε στο σύστημα τόσο τις βεβαιώσεις και τα αυθαίρετα όσο και τις αμοιβές μας για τις βεβαιώσεις και για τα αυθαίρετα. Τώρα διαβάζω εδώ ότι δεν απαιτείται αμοιβή για τις βεβαιώσεις. Είμαι νέα μηχανικός και θέλω να είμαι σωστή στη δουλεία μου και να μην έχω προβλήματα αύριο μεθαύριο ούτε εγώ ούτε οι πελάτες μου. Επιπλέον θέλω να ρωτήσω το εξής, για μεταβίβαση διαμερίσματος απαιτείται καινούργιο τοπογραφικό με έγσα 87; Η συμβολαιογράφος μου είπε οτι της κάνει και το τοπογραφικό της αδείας που είναι από το 86. εγώ διαφωνώ. Τι ισχυει; Και μια τελευταία ερώτηση που απευθύνεται κυρίως στους τοπογράφους και σε όποιον άλλο ξέρει. Για να βγάλω αμοιβή τοπογραφικού με εγσα από το ΤΕΕ ποιες εργασίες βάζω; Χρησιμοποιώ JPS και total station. Βάζω αποτύπωση του οικοπέδου και τον όμορων, πολυγωνομετρία και τι άλλο;Θέλει και κάποια εργασία τριγωνισμού και με πόσα σημεία;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.