Μετάβαση στο περιεχόμενο

ioannis mavridis

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Contact Methods

  • Website
    http://www.inmavridis.gr

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.677 profile views

ioannis mavridis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. 3 ερωτήσεις λίγο χαμένες στη μεταφραση -- 1) Σε εξ αδιαιρετου, εκτος σχεδιου, με συνενοημενους ιδιοκτητες, μπορει να δηλωσει καποιος μονο την αυθαιρεσια του κτισματος του, και οχι αυτων που υπαρχουν στο οικοπεδο εδω κι εκει (αποθηκες, φουρνος κλπ) Το ρωτω γιατι απο ΥΠΕΚΑ ειπαν ναι!! 2) Σε εξ αδιαιρετου, το ποσοστο υπερβασης δομησης και καλυψης, υπολογιζεται στο συνολο της δομησης ολων των ιδιοκτητων, Η μονο σε αυτου που δηλωνει την αυθαιρεσια στο κομματι του??!! (κατι λενε οτι ετσι θα πηγαινει, και θα ανεβει πολυ το προστιμο!) 3) Σε εκτος σχεδιου μη αρτιο, με αδεια μικρης κλιμακας για περιφραξη, (αρα βαζουμε τικ στην αδεια στον υπολογισμο) ΤΙ μπαινει ως % υπερβασης δομησης και καλυψης ?!?
  2. Σε μή άρτιο όπου υπάρχει αδεια μικρής κλίμακας για περιφραξη, Τι? κανω με τους συντελεστές για υπερβαση δομησης και καλυψης???
  3. Σε εκτός σχεδίου μή άρτιο το οποίο έχει άδεια μικρής κλιμακας για περίφραξη (άρα έχει αδεια στο τικ των υπολογισμών), πώς βάζουμε τους συντελεστές για υπερβαση δομησης και καλυψης?? Μεγάλη απορία..
  4. Σε ερωτημα που μου απαντησαν απο το ΥΠΕΚΑ τηλεφωνικα πηρα την εξης απαντηση στην ουσια. Ο καθε ιδιοκτήτης μπορεί να δηλώσει οτι θελει! Απλά δεν θα μπορεί να πάρει βεβαιωση μηχανικου για μεταβιβαση κ.λ.π. Αυτο μου το απαντησαν και για την περιπτωση που αναφερεστε, (εκτος σχεδιου, με οριζοντια σε κτισματα που εφαπτονται), αλλα ακομα και σε περιπτωση ιδιοκτητη ο οποιος εχει μη αρτιο οικοπεδο, εχει κανει αυθαιρετες κατασκευες στις οποιες πληρωνει προστιμο λογο καταγγελιας, (και μετα εκανε κι αλλες!!) και στην ουσια μου εξηγησαν πως ναι!!! αν θελει μπορει να δηλωσει μονο αυτες τις κατασκευες τις καταγγελιας και τις αλλες μπορει να μην τις δηλωσει. Και απλα δεν θα μπορει να παρει βεβαιωση μηχανικου. Προσωπικα δεν εβγαλα ακρη στο πως να κινηθω πάντως! και το πρωτο εχει ρισκο πολυ και το δευτερο. Αλλα οι ιδιοκτητες εχουν ενα ευλογο δικιο να μην θελουν να δηλωσουν και ξυλοφουρνους, μπαρμπεκιου και αλλα τετοια, οταν ετοιμαζονται να δηλωσουν την επιπλεον δομηση, που ειναι και η ουσια.
  5. Σε οικοπεδο μή άρτιο εκτός σχεδίου, όπου έχει μικρής κλιμακας για περίφραξη, (άρα τικάρουμε οτι έχει άδεια), Τι? Υπολογίζουμε για υπερβάσεις δόμησης και κάλυψης?? Αν έχει κανείς καταλήξει, παρακαλώ ας μου πεί την γνώμη του με κάποιο σκεπτικό!
  6. Για τον υπολογισμό παλαιότητας, εάν δεν έχω αεροφωτογραφίες, και λογαριασμούς δεή, και δεν βρω τιμολόγια/αποδείξης κατασκευής του αυθαιρέτου, πάει αυτομάτως στην κατηγορία μετα το 2004??
  7. θα επανέλθω σε ένα παραπάνω ερώτημα. Ίσως δεν ήταν σαφής η διατύπωσή μου. Σε περίπτωση οπου ο ιδιοκτήτης, μπορεί να νομιμοποιήσει, η μόνη του επιλογή είναι να νομιμοποιήσει, ή μπορεί εναλλακτικά να ρυθμίσει με τον 4014, να πληρώσει όλες τις δόσεις, αλλα προσέξτε, να μήν, βγάλει άδεια στα 3 χρόνια. Καλύπτεται για τα 30χρόνια, αν μετά πχ, γκρεμίσει τα αυθαίρερα? Στην ουσία ενδιαφέρει στον ιδιοκτήτη να κρατήσει κάποιες κατασκευές για κάποια χρόνια, χωρίς προβλήματα, αλλα και χωρίς άδεια. (λόγω κόστους αδείας βασικά, αλλα και λόγω χρήσης) Είναι βιοτεχνία, και ο άνθρωπος δεν ξέρει αν θα χει δουλειά σε 5-10χρόνια για να νομιμοποιήσει πλήρως τις αποθήκες που αφορά το θέμα. (Αν δεν δουλεύει η βιοτεχνία, διατίθεται να τις γκρεμίσει κιόλας, μιλάμε για κατασκευές απο τσιμεντόλιθα, απλα τα μ2 είναι αρκετά. Περι τα 250μ2) Ως κόστος προτίθεται να πληρώσει για την ρυθμιση με 4014, απλά δεν θέλει να βγάλει άδεια μετά. Εχει μια λογική, καθώς άν δεν είχε υπολοιπο δόμησης θα ησύχαζε το κεφάλι του για 30 χρόνια. Ενώ με το υπόλοιπο σε 3 χρόνια πάλι θα έχει πρόβλημα..
  8. Συγγνώμη, επεξηγώ για τα Ερωτήματα 1 και 4, για το Ερώτημα 1 δέν αποσαφήνισα ότι ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να βάλει στην ρύθμιση του 4014 όλες τις αυθαιρεσίες, απλά δεν επιθυμεί να βγάλει άδεια σε 3 χρόνια, και ρωτά κατα πόσο είναι "καλυμμένος" για τα 30 χρόνια ή όχι. (στην ουσία το πρόβλημά του είναι οτι έχει υπόλοιπο δόμησης!) για το Ερώτημα 4 λογικά όσα αναφέρονται για τις κάθετες ιδιοκτησίες των ιδιοκτητών και τις παραβάσεις που βρίσκονται επάνω στα κτίσματα τους. Για τις άλλες κατασκευές που γίναν σε επόμενο διάστημα στον χώρο του οικοπέδου και δεν είναι σε επαφή με κανένα κτίσμα, όπως μια αποθήκη για τρακτέρ, και ένας ξυλόφουρνος, ποιός το δηλώνει απο τους ιδιοκτήτες? Και χρειάζεται να το δηλώσει σίγουρα, γιατί στην ουσία το ενδιαφέρον είναι για την νομιμοποίηση ενός πανοσηκώματος, καί όχι για τα υπόλοιπα. Αν θέλεις δηλαδή να δηλώσεις κάτι επάνω στο κτίσμα σου σε εκτός σχεδίου, πέρνει η μπαλα και όλα όσα έχει το χωράφι μέσα? ή όχι, και αν ναί ποιός τα δηλώνει σε περίπτωση κάθετης. (η κάθετη που περιγράφω είναι σε 3 εν επαφή εκτός σχεδίου σπίτια με χωριστή είσοδο. Για τα σπίτια έγινε η κάθετη και είναι όλα μαζί σε ένα χωράφι στο οποίο έχουν ποσοστό ιδιοκτησίας, και άρα ο χώρος του με ότι αυθαίρετο έχει πάνω, λογικά είναι ποσοστιαία ολονών! σωστό?) Αν χρειαστεί να δηλωθεί δηλώνεται ποσοστιαία? Για τις αεροφοτογραφίες στο site που αναφέρει το υπεκα υπάρχουν για Κομοτηνή φωτογραφίες κατα το 72-3, και μετά το 85 ή 86. (για πρό του 83 λοιπόν ψιλοάχρηστες)
  9. εξοστρακισμός και επαναφορά αρνητικής ψήφου - αρχαία πραγματική δημοκρατία

    1. logicone

      logicone

      μη ξεχνάς ότι στην 'αρχαία πραγματική δημοκρατία' είχαν ακριβώς τα ίδια προβλήματα!

      εδώ εξοστρακίστηκε ο Αριστείδης (ο δίκαιος).

      παρόμοια λύση που θα προτιμούσα? λιθοβολισμός.

    2. ioannis mavridis

      ioannis mavridis

      θεωρώ πως είχαν επιτύχει με πολύ καλύτερο τρόπο να απομακρύνουν τους "γύπες" που εμείς τα τελευταία χρόνια της νεότερης ιστορίας επιτρέψαμε να λυμαίνονται το "πτώμα" της χώρας. Σίγουρα και τότε υπήρχαν προβλήματα και στρεβλώσεις, δεν αντιλέγω. Η αρνητική ψήφος θα είχε μεγάλη δύναμη. Έχουμε εγκλωβιστεί στις μέρες μας αυτοί που κυβερνούν να επικαλούνται τις ψήφους μας, ώς θετικές. Τί θα έλεγε ενας βουλευτής με 5000θετικές και 4000αρνητικές ψήφους?!

  10. Ερώτημα 1: Σε ακίνητο εκτός σχεδίου , με χρήση βιοτεχνίας (όχι α γενούς τομέα), στο οποίο υπάρχουν παραβάσεις δόμησης και κάλυψης που νομιμοποιούνται, Τί ισχυεί αν ο ιδιοκτήτης δέν προχωρήσει ώς οφείλει σε 3 έτη, να βγάλει και οικοδομική άδεια? Οι χώροι είναι ρυθμισμένοι για 30χρόνια ή όχι? Ερώτημα 2: Σε ακίνητο εκτός σχεδίου έχει κτιστεί λυόμενο με οικοδομική άδεια. Επίσης, εχει τοποθετηθεί επιπρόσθετη αυθαίρετη λυόμενη κατασκευή χωρίς να είναι σε επαφή με την νόμιμη. Ο υπολογισμός στην περίπτωση αυτή είναι "με άδεια" ή "χωρίς άδεια". Υπάρχει κάποια απομείωση για το ότι η αυθαίρετη κατασκευή είναι λυόμενη? Ερώτημα 3: Ως στοιχείο παλαιότητας, πέρα απο χάρτες καθώς για την Κομοτηνή δεν υπάρχουν, τί άλλο στοιχειοθετεί την χρονολογία κατασκευής? Χρειάζονται πχ τιμολόγια υλικών και για κατασκευές ώς το 2003? Η αρκεί για αυτά υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη? Αν δέν βρεθεί κατι αποδεικτικό πηγαίνουν όλες οι παραβάσεις ως 2004? Στις περιπτώσεις αυθαιρεσιών όπου το ακίνητο έχει ρεύμα λόγω οικοδομικής άδειας, στέκει ο λογαριασμός ρεύματος για το νόμιμό ακίνητό?! (το οποίο ρευματοδοτεί και το αυθαίρετο μαζί) Ερώτημα 4: Σε εκτός σχεδίου γήπεδο, σε ακίνητα κτισμένα με άδεια, έχοντας γίνει σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας, ένας εκ των ιδιοκτητών επιθυμεί να δηλώσει αυθαίρετη δόμηση στο δώμα του δικου του ακινήτου. Τί ισχυεί για αυθαίρετες κατασκευές στον χώρο του οικοπέδου, που θεωρούνται κοινόχρηστες? (ξυλόφουρνος, αποθήκη). Υποχρεούτε να δηλώσει και αυτά ο ιδιοκτήτης μαζί με το πανωσήκωμα, ή όχι? Με την αποτύπωση, ο μηχανικός οφείλει να τα δείξει αυτά ή δείχνει μόνο το κτίσμα στο οποίο δηλώνεται η αυθαιρεσία? Ερώτημα 5: Σε μή άρτιο και μή οικοδομίσιμο γήπεδο στο οποίο έχουν βεβαιωθεί αυθαίρετες κατασκευές κατα το παρελθόν και πληρώνονται τακτικά τα πρόστιμα, γίνεται να δηλωθούν με τον νόμο 4014 μόνο αυτά για τα οποία έχει βεβαιωθεί το πρόστιμο, και όχι και κάποιες άλλες επίσης αυθαίρετες κατασκευές που φτιάχτηκαν μετά την βεβαιωση του αρχικού προστίμου? Πώς ακριβώς θα συμψηφιστούν τα ήδη υπάρχονται ποσά που έχουν πληρωθεί? Ο ιδιοκτήτης δέν ζητά βεβαίωση μηχανικού για το ακίνητο, και διατηρεί την ευθύνη για τα υπόλοιπα αυθαίρετα. Το ερώτημα έγκειται στο αν μπορεί να ρυθμίσει αυτά για τα οποία πληρώνει πρόστιμο και τα άλλα ενώ τα εμφανίσει η αποτύπωση, να μήν είναι σαν "αυτοκάρφωμα". Ευχαριστώ.
  11. εξοστρακισμός και επαναφορά αρνητικής ψήφου - αρχαία πραγματική δημοκρατία

  12. Παιδιά είχα αναφέρει το πρόβλημα απο τις 11.1.2011 και δυστηχώς απο τότε επικρατούσε η αντίληψη που διαβάζω παρακάτω στο μήνυμα του Ικαρου. Το πρόβλημα είναι πως απο τότε έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες απο συναδέλφους που "εξαιρούνται" για να μάθουν τί θα συμβεί και έως σήμερα όλες οι προσπάθειες, (έγγραφα προς ΤΕΕ, προς ΥΠΕΚΑ, εγγραφα συλλόγων μηχανηκών προς ΤΕΕ, και ΥΠΕΚΑ) δέν έχουν αποδώσει τίποτα. Καλό θα ήταν να είχαμε στο πλευρό μας και τους άνω των 10ετών που επωφελήθηκαν του δώρου που τους έγινε σε βάρος των υπολοίπων, καθώς χάνεται κάθε έννοια συναδελφικότητας με τα όσα συμβαίνουν και είχα αναφέρει στην δημοσίευση "Προσωρινοί Ενεργ. Επιθεωρητες, Νέα Προβλήματα" απο τις 11.1.2011 Είναι κρίμα να δεχτούμε μια παράταση και τέλος. Να μείνουν κι άλλο μετέωροι τόσοι συνάδελφοι, και να μήν δούμε μια στάση, απο ΟΛΟΥΣ, του στύλ, "εφαρμόστε το νόμο που ψηφίσατε, πλήρως, αλλιώς δέν έχει πιστοποιητικά" και κατα συνέπεια συμβόλαια και έσοδα.. Και μια παρατήρηση: επειδή θεωρώ πως η παράταση θα είναι σιωπηρή, γνωρίζει κανείς αν συμβόλαιο με πιστοποιητικό απο επιθεωρητή που υποτίθεται έχει λήξει η θητεία του, θα ναι άκυρο ή όχι? Τι θα κάνουν οι μακάριοι συνάδελφοι στις 7.10.11 όταν θα τους φωνάξουν οι συμβολαιογράφοι, που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν το θέμα?
  13. εννοειται. απλώς παραθέτω το θράσος ορισμένων συναδέλφων καθως και τα προβλήματα απο τον διαχωρισμό (τουλάχιστον για φέτος) των προσωρινών! με τους υπόλοιπους. Και να φανταστείς, ήδη πολλοί είχαμε παρακολουθήσει και δώσει και εξετάσεις για επιθεωρητές (τα σεμινάρια 3ημερών που εκανε το ιεκεμ) σύμφωνα με την τοτε στρατηγικη. (άλλαξε κυβερνηση , και φυσικα στα σκουπιδια ο τοτε κοπος και η ενασχοληση). Αρκετοι συνάδελφοι θα είχαν προμηθευτεί και το πλούσιο τοτε υλικό για τις επιθεωρήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.