Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

mmarie

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

mmarie's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. mmarie

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ενημέρωση και την αξιόλογη παρουσίαση του νόμου 4495.
  2. Καλημέρα! Δεν γνωρίζω αν έχει ξανασυζητηθεί το παρακάτω ερώτημα, αλλά προσπαθώ να βρω μια λύση πο να είναι εφικτή γιατί από οικονομική α΄ποψη τα πρόστιμα είναι πολυ μεγάλα αν τα υπολογίσω ανά οριζόντια ιδιοκτησία. Κτίριο αποτελείται απο 3 ορόφους, ισόγειο, α’ και β’ όροφο. Η υπέρβαση ύψους έχει κατανεμηθεί σε όλους τους ορόφους από την κατασκευή του κτιρίου: Ισόγειο, 70 εκ. και από 35 εκ. σε κάθε όροφο. Το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής είναι 8.60 και το πραγματοποιούμενο ύψος έχει γίνει 10.00 μ. Κάθε στάθμη αποτελείται από 6 οριζόντιες ιδιοκτησίες, 18 συνολικά ιδιοκτησίες. Η κάλυψη= εμβαδόν δόμησης ισογείου είναι 650 τ.μ. Για τη ρύθμιση της αυθαιρεσίας αυτής, χωρίς ΥΔ γιατί έχει γίνει ρύθμιση με προηγούμενους νόμους (3843/10 και 4178/13), είναι αποδεκτό να βάλω στο φύλλο καταγραφής όλο το κτίριο ως επιφάνεια για τον υπολογισμό της υπέρβασης ύψους την κάλυψη του? Οι ιδιοκτήτες του κτιρίου συμφωνούν να προχωρήσουν στη ρύθμιση της αυθαιρεσίας ύψους μαζί με μία κοινή δήλωση.
  3. Καλησπέρα. Κάνω μια ανασύσταση βάσει του άρθρου 99, παρ. στ που αφορά μια άδεια διωρόφου κτιρίου στα Βριλήσσια, που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 75. Έχει κατασκευαστεί : 1) ισόγεια κατοικία + κλιμ/σιο 105 τμ. , με " αδιαμόρφωτο" χώρο επί υποστυλωμάτων (48τ.μ.) στην πρόσοψη και 2) μία κατοικία στον όροφο & κλιμακοστάσιο, 158 τ.μ. που είναι και η κάλυψη του οικοπέδου. (Ο ιδιοκτήτης έχει στην κατοχή του μη εγκεκριμένο σχέδιο της πολεοδομίας που γράφει " ΑΔΙΑΜΟΡΦΩΤΟ" στην κάτοψη του ισογείου). Διάβασα τα παραπάνω και ψάχνω να βρω τον αριθμό της εγκυκλίου ή της απόφασης για την έννοια του "Αδιαμόρφωτου" κατά ΓΟΚ 73. Στην περίπτωση μου, στο στέλεχος της Ο.Α. η επιφάνεια των 48 τ.μ. δεν συμπεριλαμβάνεται στην ολική επιφάνεια των ορόφων. Παρακαλώ αν μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί έχω πρόβλημα στην πολεοδομία με τον υπάλληλο που θα υπογράψει την ανασύσταση.
  4. Μπήκα στον ΕΦΚΑ και βλέπω ότι ακόμη οι εισφορές Μαίου φαίνονται ανεξόφλητες παρόλο που η καταβολή του ποσού έγινε στις 29/6! Κάλεσα στο 1555 και έμεινα στη γραμμή 15' λεπτά μέχρι που έκλεισε μόνη της. Το βλέπω πώς οι εισφορές Ιουνίου θα βγουν κι αυτές την τελευταία μέρα. Θεωρώ απαράδεκτη όλη αυτή την καθυστέρηση της έκδοσης των ειδοποιητηρίων, που θα έπρεπε αφού γίνονται ηλεκτρονικά πια να λειτουργούν πιο σωστά και έγκαιρα. Αντίθετα υπάρχει μαι τεράστια καθυστέρηση και έλλειψη οργάνωσης. Αν γνωρίζει κανείς κανένα τηλέφωνο στον ΕΦΚΑ που να απαντά, παρακαλώ ας μου το δώσει. Να συμπληρώσω επίσης, πως ούτε τα αναδρομικά του Τσμεδε Α' 2013 μπορώ να πληρώσω, αφού μπαίνοντας για έκδοση του ειδοποιητηρίου μου βγάζει μήνυμα ότι δεν έχει εκδοθεί το Β του 2018!
  5. Eυχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Θα τα αναζητήσω, αλλά δεν έχω ελπίδες να βρω τίποτε στην Αγία Παρασκευή. Αφήστε που επιπλέον στο οικόπεδο υπάρχουν και δύο εξωτερικοί αυθαίρετοι χώροι (αποθήκη και wc) που δεν θέλει να τακτοποιήσει και δεν είναι δηλωμένοι και αποτυπωμένοι στον 1337. Ακόμη προσπαθώ να συνενοηθώ.
  6. Για έκδοση βεβαίωσης νομιμότητας για ακίνητο που δηλώθηκε με το Ν1337/83, μου προσκόμισε ο ιδιοκτήτης Δήλωση συμπληρωματική του μηχανικού, μία κάτοψη και την τεχνική έκθεση για ισόγειο κτίσμα σε εντός σχεδίου οικόπεδο στα Βριλήσσια. Στη δήλωση αυτή υπάρχει σφραγίδα για προσωρινή αναστολή από την κατεδάφιση. Αρκεί αυτό το χαρτί για τη βεβαίωση? Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην υποπερίπτωση δδ) μπορεί να βρεθεί απόφαση αρμοδίου οργάνου για εξαίρεση από την κατεδάφιση και που να την αναζητήσω?
  7. mmarie

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστώ πολύ!
  8. Συγνώμη για τη διατύπωση. Εννοώ την ταράτσα που υπάρχει στη στάθμη του Δ1, γιατί το διαμέρισμα είναι ένα στη στάθμη αυτή, στους παρακάτω ορόφους είναι δύο διαμερίσματα ανά όροφο.
  9. Καλησπέρα. Έχω μια περίπτωση αυθαιρέτων κατασκεών σε οροφοδιαμέρισμα Δ' ορόφου (κατά την Ο.Α. του '89, νόμιμης επιφάνειας 113,00τμ ), έχουν κλείσει ημιυπαίθριοι χώροι και ένα τμήμα κατ' επέκταση του ενός ημιυπαίθριου , συνολικής επιφάνειας 24τμ. Τελικό εμβαδόν διαμερίσματος: 137,00τμ. Επίσης υπάρχει και κερμοσκεπές στέγαστρο στον υπαίθριο χώρο γύρω από το διαμέρισμα. Από πάνω υπάρχει η κοινόχρηστη ταράτσα με την απόληξη.Στο συμβόλαιο και στην κάτοψη της σύστασης δεν περιγράφονται οι Ημιυπαίθριοι χώροι , ούτε συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα χιλιοστών. Ο ιδιοκτήτης θέλει να ρυθμίσει τις αυτές αυθαίρετες κατασκευές, πολεοδομικά. Το ερώτημά μου είναι να χρειάζεται κάποια συναίνεση των υπόλοιπων ενοίκων της πολυκατοικίας για την αίτηση του ιδιοκτήτη στο νόμο. Στο συμβόλαιο δεν περιγράφονται ως χώροι αποκλειστικής χρήσης και δεν έχω προς το παρόν δει τη σύσταση.
  10. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το χρόνο που διαθέσατε! Εχει προβλεφθεί χώρος για την επιπλέον θέση, αφού ο καθαρός χώρος είναι 8,80μ. Επειδή όμως θα πρέπει να προχωρήσουμε την υπαγωγή στο νόμο, αναρωτιέμαι αν κάπου αναφέρεται σε αυτόν το νόμο, στις εγκυκλίους ή έστω στις ερωταποκρίσεις κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στον θέμα αυτό. Εγώ δυστυχώς δε βλέπω άλλα λύση από το να πληρώσουμε!
  11. Και όμως. Αυτό που μετράει για την τράπεζα είναι η άποψη του μηχανικού της, οπότε τελικά θα πρέπει να πληρωθεί πρόστιμο αρκετά υψηλό για να προχωρήσει η διαδικασία. Ρωτώντας στη ΔΟΚΚ και στο ΤΕΕ, κανείς δεν υπάρχει αρμόδιος αυτή τη στιγμή που να μπορεί να δώσει γραπτώς μια απάντηση, ένα έγγραφο που να έχει κάποια ισχύ.
  12. Καλησπέρα. θα ήθελα τη γνώμη σας σχετική με ρύθμιση αυθαίρετης θέσης στάθμευσης λόγω μεταβίβασης. Η θέση, που προβλέπεται στη σ.ο.ι., βρίσκεται σε νόμιμη επέκταση υπογείου χώρου στάθμευσης (9,40μ πλάτους), τοποθετημένη δίπλα στις δύο θέσεις που είχαν προβλεφθεί στην άδεια αλλά δεν μπορούσε να προσμετρηθεί στο ΔΚ, λόγω περιορισμού αριθμού θέσων στάθμευσης (πεζόδρομος). Στην Ο.Α. του 2008 φαίνεται φύτευση μαζί με οροφή 1,00μ. συνολικά και υποβάθμιση του δαπέδου της επέκτασης σε σχέση με το υπόλοιπο υπόγειο. Στην πράξη άλλαξε η υπερκείμενη φύτευση (<1,00μ.) και καταργήθηκε η υποβάθμιση του δαπέδου της επέκτασης (μη τήρηση της στάθμης δαπέδου της Ο.Α.). Ύψος στο χώρο αυτό ελεύθερο 2,00μ. Μπορεί να υπολογιστεί το πρόστιμο με βάση το άρθρο 18 παρ. 5α και την παρ. 35 της εγκυκλίου 4, 500 ευρώ, αφού έχουμε την περίπτωση αλλαγή χρήσης από βοηθητική σε βοηθητική? Συντρέχουν λόγοι ώστε να υπολογιστεί η επιφάνεια της θέσης στ. (11,00τμ.) ως υπέρβαση δόμησης και κάλυψης, χωρίς χρήση μειωτικού συντελεστή, που συμπεριλαμβάντεται στην κατηγορία 5 και με υπέρβαση δόμησης >200%? (βάση σ.ο.ι. η θέση έχει 4 χιλιοστά). Θέτω αυτό το ερώτημα γιατί υπάρχει διαφωνία στον τρόπο υπολογισμού του προστίμου μεταξύ του μηχανικού που κάνει τη ρύθμιση και του μηχανικού τράπεζας που ελέγχει τη ρύθμιση για την έγκριση δανείου. Ποιο είναι το σωστό κατά την άποψή σας?
  13. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για συμψηφισμό ποσού παραβόλου εφορίας. Ο πελάτης αγόρασετο 2011 για το Ν 3843/10 παράβολο για ρύθμιση ημιυπαιθρίων χώρων 250 ευρώ χωρίς τελικά να μπει στη ρύθμιση του νόμου αυτού. Τώρα που θέλει να ρυθμίσει με τον 4178/13 μπορεί το παράβολο αυτό να συμψηφιστεί με το υπόλοιπο πρόστιμο?
  14. Καλησπέρα. Έχω περίπτωση με πελάτη που κατέχει τα 500χιλ. εξ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου αρτίου και οικοδομήσιμου που αποτελέι αυτοτελή και ανεξάρτητη ιδιοκτησία με το δικαίωμα ανέγερσης εφ' εκάστου τμήματος αυτοτελούς οικοδομής με ποσοστό συνιδιοκτησίας εκάστου τμήματος 500/1000 εξ αδιαιρετου στο όλο οικόπεδο. Έχει εκδοθεί άδεια στο τμήμα που του αναλογεί για διώροφη κατοικία με υπόγειο και στέγη. Ο πελάτης θέλει να ρυθμίσει τις αυθαίρετες κατασκευές του (σοφίτα, στέγαστρο, bbq κ.λ.π) Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1) Απαιτείται συναίνεση αυτού που κατέχει τα άλλα 500/1000 επί του οικοπέδου για να μπει στο νόμο αυθαιρέτων ? 2) Μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση νομιμότητας σε περίπτωση μεταβίβασης μόνο για την δική του ιδιοκτησία? (ο διπλανός έχει κτίσει μεταγενέστερα, με πάρα πολλές αυθαιρεσίες)
  15. Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι για να καταθέσω μία άδεια για κατεδάφιση ισογείου κτιρίου με το νέο τρόπο έκδοσης αδειών, σε περιοχή που δεν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής απαιτείται έκδοση οικοδομησιμότητας. Προσωπικά το θεωρώ παράλογο και δυστυχώς πρέπει να ενημερώσω τον πελάτη ότι θα χρειαστεί όλη αυτή η διαδικασία και με πρόσθετο κόστος γι' αυτόν τη στιγμή που δεν πρόκειται να οικοδομήσει τίποτα, παρά μόνο θέλει να γκρεμίσει ένα παλιό σαράβαλο!?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.