Μετάβαση στο περιεχόμενο

christinaf

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by christinaf

  1. Καλησπέρα σε όλους και καλή εβδομάδα! Για το ΣΑ της Αθήνας, τάξη μεγέθους, πόσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να αξιολογηθεί μια υπόθεση; Κάθε εμπειρία ευπρόσδεκτη!
  2. Καλησπέρα σε όλους! Για αυθαίρετη συνένωση ισογείων καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, σε κτίριο 8 ορόφων του 1962, που καταλαμβάνει μισό οικοδομικό τετράγωνο, θα πρέπει στην αρχιτεκτονική αποτύπωση που ζητάει το σύστημα για Σ.Α. να προσκομίσω διάγραμμα κάλυψης, τομές και όψεις για όλο το κτίριο, ή μόνο για την Ο.Ι. που τακτοποιείται; Επίσης για Τοπογραφικό Διάγραμμα αρκεί αυτό της άδειας;
  3. Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω μια περίπτωση δυόροφου οικοδομής, όπου ο α' όροφος ανήκει στον ένα αδερφό και ο β' όροφος στον άλλο και στο ισόγειο υπάρχουν δυο καταστήματα, ένα για τον καθένα. Δηλάδη όλο το κτίριο ανήκει 50-50 στον καθένα και υπάρχει και σύσταση ΟΙ. Στο δώμα κατασκευάστηκε στέγη χωρίς άδεια και προέκυψαν και δυο μικρές γκαρσονιέρες 15 τμ και 25 τμ κάτω από την στέγη. Ο ένας εκμεταλλεύεται την μεγάλη και ο άλλος την μικρή γκαρσονιέρα και το υπόλοιπο της στέγης είναι μη προσβάσιμο. Σκέφτομαι να κάνω μια δήλωση με τρια φύλλα καταγραφής: 1. Η μικρή γκαρσονιέρα με ΥΔ,ΥΥ 2. Η μεγαλύτερη γκαρσονιέρα με ΥΔ,ΥΥ και 3. Αναλυτικό προυπολογισμό για την στέγη και ΥΔ, ΥΥ για τον κοινόχρηστο διάδρομο που προκύπτει. Έχει κάποιος συνάδελφος να προτείνει κάτι άλλο βάσει παρόμοιας εμπειρίας; Ευχαριστώ πολύ.
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση. Την αυθαιρεσία θα την αποδείξω από την αεροφωτογραφία, όπως και τον χρόνο κατασκευής. Όσο για το Ε9, εννοώ πως θα το κάνουν όταν έρθει η ώρα, αλλά με προβλημάτισες για το ότι θα έπρεπε να αναφέρονται ήδη εκεί οι αυθαίρετες κατασκευές. Δεν γνωρίζω κάποιον να έχει δηλώσει στο Ε9 του τέτοια κατηγορία αυθαιρέτου. Κάποιος άλλος συνάδελφος μπορεί να βοηθήσει;;;
  5. Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω μια περίπτωση δυόροφου οικοδομής, όπου ο α' όροφος ανήκει στον ένα αδερφό και ο β' όροφος στον άλλο και στο ισόγειο υπάρχουν δυο καταστήματα, ένα για τον καθένα. Δηλάδη όλο το κτίριο ανήκει 50-50 στον καθένα και υπάρχει και σύσταση ΟΙ. Στο δώμα κατασκευάστηκε στέγη χωρίς άδεια και προέκυψαν και δυο μικρές γκαρσονιέρες 15 τμ και 25 τμ κάτω από την στέγη. Ο ένας εκμεταλλεύεται την μεγάλη και ο άλλος την μικρή γκαρσονιέρα και το υπόλοιπο της στέγης είναι μη προσβάσιμο. Σκέφτομαι να κάνω μια δήλωση με τρια φύλλα καταγραφής: 1. Η μικρή γκαρσονιέρα με ΥΔ,ΥΥ 2. Η μεγαλύτερη γκαρσονιέρα με ΥΔ,ΥΥ και 3. Αναλυτικό προυπολογισμό για την στέγη και ΥΔ, ΥΥ για τον κοινόχρηστο διάδρομο που προκύπτει. Αυτό για να προκύψει σωστός επιμερισμός του προστίμου και να μπορούν να πάρουν τις βεβαιώσεις που τους αναλογούν και να κάνουν το Ε9. Είναι σωστή η σκέψη μου; Έχει κάποιος συνάδελφος να προτείνει κάτι άλλο βάσει παρόμοιας εμπειρίας; Ευχαριστώ πολύ.
  6. Αγαπητοί συνάδελφοι, έχω την εξής περίπτωση και θα ήθελα την βοήθεια σας. 2όροφο κτίριο νομίμως υφιστάμενο από το 1947, βεβαιωμένο από στέλεχος οικοδομικής αδείας που έχει ο ιδιοκτήτης, το οποίο αδειοδοτήθηκε ως κατοικία, έχει αλλαγή χρήσης στον α' όροφο, το 1995 σε κατάστημα. Μιας και δεν υπάρχει υπέρβαση κάλυψης, δόμησης κλπ, παει με αναλυτικό προυπολογισμό στην κατηγορία 4. Το ερώτημα μου είναι τι γινεται στην περίπτωση των συνημμένων σχεδίων. Έχω πάρει βεβαίωση από την πολεοδομία ότι καταστράφηκε ο φάκελος. Αρκεί να υποβάλλω στο σύστημα Τοπογραφικό Διάγραμμα κατά ΕΓΣΑ και αποτύπωση (κάτοψη και τομή) ή πρέπει να υποβάλλω φάκελο στην ΥΔΟΜ για να ελεγχθεί η νομιμότητα;;; Δεν υποτίθεται ότι τα προ 55 είναι νομίμως υφιστάμενα;;;
  7. Ευχαριστώ ΚΑΝΑ. Πράγματι πληρώ τις προϋποθέσεις. Ο ανελκυστήρας θα δηλωθεί από όλους τους ιδιοκτήτες. Άρα πάω με αναλυτικό για τον κάθε ιδιοκτήτη; Επίσης, μπορείς να παραθέσεις την απάντηση του ΤΕΕ, μήπως έχει κάποιο αριθμό πρωτοκόλλου να το δηλώσω στην ΤΕ;
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω μια περίπτωση ρυμοτομούμενο που με προβληματίζει και δεν έχω βρει κάποια σαφή απάντηση εδώ. Πρόκειται για νομίμως υφιστάμενο κτίριο του 1947 με χρήση κατοικία, αποτελούμενο από ισόγειο και δυο ορόφους. Κάποια στιγμή στην πάροδο των χρόνων αλλάζει χρήση σε εμπορικό κατάστημα όλο το κτίριο, χωρίς άδεια φυσικά. Κατασκευάζεται και ανελκυστήρας εξυπηρέτησης των δυο ορόφων. Εάν δεν υπήρχε το ζήτημα του ρυμοτομούμενου, θα μπορούσε με 4178 να τακτοποιηθεί, ως αλλαγή χρήσης από κύρια σε κύρια και να λυθεί το θέμα, μιας και η περίπτωση είναι απλή αφού δεν υπάρχει απολύτως καμία υπέρβαση των πολεοδομικών μεγεθών. Τώρα που το οικόπεδο είναι ρυμοτομούμενο, τι προϋποθέσεις πρέπει να υπάρχουν ώστε να ενταχθεί στον 4178; 'Εχω μπερδευτεί λίγο με τις πράξεις εφαρμογής κλπ κλπ... Τι θα πρέπει να ελέγξω και που; Και εάν μπορεί να ενταχθεί, ο ανελκυστήρας πως υπολογίζεται; Σε ποιά κατηγορία αυθαιρεσίας εμπίπτει; Ευχαριστώ εκ τω προτέρων.
  9. Καλή χρονιά σε όλους! Να σας ζήσουν τα μωράκια σας και με το καλό οι εγκυμονούσες! Μακάρι τα παιδάκια μας να είναι τυχερά και να δουν καλύτερες μέρες από εμας... Εμείς είμασταν πιο "τυχεροί", αφού πληρώσαμε μόνο το πρώτο τρίμηνο από την τσέπη μας... Θα συνεχίσω να κάνω προσπάθειες πηγαίνοντας στο ΤΣΜΕΔΕ, όσο το επιτρέπει η κατάστασή μου. Αν γίνει οποιαδήποτε κίνηση νομικά ή διαμαρτυρία ή οτιδήποτε, συμμετέχω ενεργά! Το email μου είναι [email protected].
  10. Αγαπητές συναδέλφισσες εγκυμονούσες, Σήμερα κατάφερα να παω στο ΤΣΜΕΔΕ στο κέντρο της Αθήνας, μιας και ο όγκος των πληρωτέων από την τσέπη μας φαρμάκων και εξετάσεων ήταν πλέον αβάσταχτος... Τα φάρμακα τα δέχονται κανονικά. Κάποια στιγμή θα τα βάλουν στον λογαριασμό μας. Μίλησα και με ελεγκτή γιατρό σε σχέση με τις εξετάσεις που πληρώσαμε προ ένταξης στον ΕΟΠΥΥ, αλλα και αυτές που πληρώσαμε μετά την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ αφού το σύστημα των ηλεκτρονικών παραπεμπτικών δεν είχε το ΤΣΜΕΔΕ στην λίστα των ταμείων (μα τι πρωτότυπο να υπάρχει τέτοια ανοργανωσιά!!!)... Μου είπαν ότι είναι είναι σε συζητήσεις με τον ΕΟΠΥΥ για τα ζητήματα αυτά και από τα μέσα Ιανουαρίου 2013 θα είναι σε θέση να δώσουν τελεσίδικη απάντηση για το αν θα βγει κάποια σχετική ρύθμιση για τις παραπάνω περιπτώσεις. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο... Καλή εγκυμοσύνη σε όλες και με το καλό να έλθουν τα παιδάκια μας, να γεμίσουν ελπίδα αυτό τον κόσμο!!!
  11. Ενδιαφέρει πολύ κόσμο!!! Εγώ με το καλό θα γεννήσω Μάιο, αλλα μέχρι τώρα έχουν γίνει άπειρες εξετάσεις που πληρώσαμε από την τσέπη μας (μιας και θεωρητικά αυτό καλύπτεται με το επίδομα τοκετού 2.500€) και μέχρι να γεννήσω θα γίνουν άλλες τόσες!!! Με τα τηλέφωνα του ΤΣΜΕΔΕ δεν βγαίνει άκρη, κανείς δεν έχει σαφή απάντηση... Τι επίδομα παίρνουμε - αν παίρνουμε- τελικά;;; Τα μέχρι τώρα έξοδα θα τα προσκομίσουμε στο ΤΣΜΕΔΕ να τα πληρωθούμε;;; Σκέφτομαι να πάω από το ΤΣΜΕΔΕ τέλος τέλος, παρά την ταλαιπωρία που θα φάω, δεδομένης και της κατάστασής μου... Χαμένη ημέρα από την δουλειά και ανέβα- κατέβα τους ορόφους με λίγα λόγια... Αν κάποιος έχει ενημερωθεί σχετικά ή γνωρίζει κάτι παραπάνω, παρακαλώ πολύ να αναρτήσει κάτι.
  12. Στην εταιρεία είμαι 5 χρόνια. Οι άδειες είναι ανευ αποδοχών, όπως επίσης και οι περιπτώσεις που είναι κανείς ασθενής. Το ΤΣΜΕΔΕ το πληρώνω μόνη μου... Η κλασική περίπτωση μισθωτού- ελεύθερου επαγγελματία! Ότι βολεύει τον εργοδότη γενικά! Επίσης είμαι η πρώτη στην εταιρεία που βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα! Δεν υπήρχε άλλωτε αντίστοιχη περίπτωση... Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, επειδή προφανώς όσο καιρό απουσιάζω δεν θα υπάρχει αμοιβή, δυστυχώς θα αναγκαστώ να επιστρέψω αρκετά σύντομα... Δεν είναι κάτι που το θέλουμε, ακριβώς το αντίθετο μάλιστα! Δεν είμαστε όμως εύπορη οικογένεια για να υπάρχει η πολυτέλεια να μείνω εκτός δράσης για πολύ... Αυτό είναι λοιπόν που ρωτώ, προκειμένου να βρούμε κάποια λύση. Εάν υπάρχει νομοθεσία που να δίνει το δικαίωμα να διεκδικίσω κάποια αποζημίωση από την εταιρεία όσο θα απουσιάζω, έτσι ώστε να μπορέσω να μείνω περισσότερο με το παιδί μας ή απλά είναι στην ευχέρεια του εργοδότη.
  13. Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους! Είμαι μηχανικός, εργαζόμενη σε τεχνική εταιρεία με παροχή υπηρεσιών. Ουσιαστικά όμως είμαι μισθωτή, καθώς τα τιμολόγια είναι στον ίδιο αποδέκτη. Ελεύθερο επάγγελμα δυσκολεύομαι να ασκήσω, διότι τα εξαντλητικά καθημερινά ωράρια στην εταιρεία το καθιστούν αδύνατο!!! Είμαι στον 2ο μήνα της εγκυμοσύνης μου και με τον σύζυγό μου, εν μέσω αυτής της δύσκολης κατάστασης που βρισκόμαστε όλοι, αναρωτιόμαστε καθημερινά τι θα γίνει όταν θα χρειαστεί να σταματήσω για τον τοκετό και ίσως 1-2 μήνες μετά την γέννηση του μωρού. Γνωρίζουμε ότι η εταιρεία δεν θα καταβάλλει αμοιβή για τους 2 ή 3 μήνες μιας και δεν θα υπάρχει παροχή υπηρεσιών. Τουλάχιστον υποχρεούται να πληρώνει το ΤΣΜΕΔΕ; Υπάρχει κάποια μέριμνα για αυτές τις περιπτώσεις; Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος σχετική νομοθεσία να την αναρτήσει... Ευχαριστώ!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.