Jump to content

ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗΣ

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗΣ

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Ξάνθη
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω το εξής πρόβλημα.Ενα πρόην αγροτεμάχιο (κλήρος 1666 τμ) το οποίο το 1986 μπήκε στην οριοθέτηση ενός οικισμού (κάτω των 2000 κατοίκων) και το οποίο είχε τότε πρόσωπο σε αγροτικό δρόμο (συνεπώς ήταν οικοδομήσιμο) απαλλοτριώθηκε από διανοιξη εθνικής οδού με φεκ του 1993 τμήμα του, και απέμεινε 600 τμ (περίπου).Σήμερα έχει πρόσωπο σε δρόμο οικισμού αλλά η αρτιότητα στο αδόμητο τμήμα (όπου εμπίπτει) είναι 1000 τμ. Ρωτώ λοιπόν αν ένα τεμάχιο αρτιο κατα κανόνα εντος οικισμου κατω των 2000 κατοίκων χάσει την αρτιότητα του λόγω απομείωσης χωρίς την ευθύνη των ιδιοκτητών αν μπορεί να υπαχθεί στις παρεκκλίσεις και να οικοδομηθεί. Ευχαριστω
 2. Συνάδελφε γράψε το mail σου να το σκανάρω και να προσπαθήσω να στο στείλω πάντως εν ολίγης λέει απαιτείται πρόσωπο 8 μέτρα και βάθος 12 με εμβαδό 150 τμ στο κεντρικό τμήμα του οικισμού, 12,18 και 300 αντίστοιχα στο υπόλοιπο, ενώ κατά παρέκκλιση θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα αυτοτελή οικόπεδα με: πρόσωπο 4 μέτρα βάθος 4 και εμβαδό 30 τμ στο κεντρικό τμήμα μπλα μπλα. Υπάρχει συνεπώς απαίτηση προσώπου. Τα λέμε.
 3. Καλημέρα συνάδελφε. Κατ αρχήν θέλω να επισημάνω τα εξής: Άλλο πράγμα είναι η διανομή και άλλο ο αναδασμός. Διανομή είναι η παραχώρηση αγροτεμαχίων ή οικοπέδων σε ακτήμονες ή ειδικές κατηγορίες πολιτών για την αγροτική τους αποκατάσταση, ενώ αναδασμός είναι η αναδιανομή της γης και η κατασκευή κάποιων παράλληλων εγγειοβελτιωτικών έργων, με απώτερο σκοπό την καλύτερη γεωργική εκμετάλλευση της. Από τους τίτλους των οικοπέδων ή αγροτεμαχίων που έχεις μέσω των αριθμών τους θα εντοπίσεις που βρίσκεσαι (διανομή συνοικισμού, διανομή αγροκτήματος, αναδασμό). Στο τοπογραφικό σου θα τα λάβεις όλα υπ οψιν. Το ΕΡΣ αν είναι διανομή του υπ γεωργίας θα το πάρεις από την τοπογραφική εάν οχι από την πολεοδομία. Στοιχεία αναδασμών αρχικών διανομών και διανομών συνοικισμών έχουν οι τοπογραφικές. Ξεκίνα παίρνοντας τούς τίτλους από τους ιδιοκτήτες. Πήγαινε στην πολεοδομία να ρωτήσεις τι ισχύει στην περιοχή σου και εδώ είμαστε. Τα λέμε.
 4. Συνάδελφε tirbouson οι απαιτήσεις προσώπου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι συνήθως 12 με 14 μέτρα. Απ ότι καταλαβαίνω από την περιγραφή σου εσύ έχεις συνολικά 20 μέτρα οπότε κατά πάσα πιθανότητα δεν γίνεται κατάτμηση. Δες τους όρους δόμησης της περιοχής. Τα λέμε
 5. Συνάδελφε είναι σχεδόν αδύνατο να μην έχει έστω και μια δίοδο πλάτους μισού μέτρου για πρόσβαση εφόσον είναι εντός προϋφιστάμενου τμήματος, ψάξ` το λίγο γιατί θαρρώ πως έστω και μια τέτοια δίοδος (παλιό σοκάκι) σε καλύπτει. Τα λέμε
 6. Εφόσον ανήκει σε έναν αντιμετωπίζεται σαν ενιαίο αλλά χτίζει με δυο διαφορετικές διατάξεις άλλες για το εντός τμήμα (αυτές που αναφέρεις) και άλλες για το εκτός (τις εκτός σχεδίου), έχει ξανασυζητηθεί στο forum, κατά τη γνώμη μου μπορείς στην περίπτωση σου να κάνεις αυτό που είπες, να χτίσεις δύο κατοικιες. Τα λέμε.
 7. Συνάδελφε chronism το κληροτεμάχιό σου βρίσκεται σε δύο διαφορετικούς τομείς. Το εντός σχεδίου τμήμα του διέπεται από τους όρους δόμησης της απόφασης νομάρχη που ανέφερες, ενώ το εκτός σχεδίου τμήμα του από τις εκτός σχεδίου διατάξεις. Εάν το εκτός σχεδίου τμήμα είναι > από 2000 τμ, πριν το 1977 και εμπίπτει στην ζώνη των 500 μ τότε μπορείς να χτίσεις σαν εντός ζώνης. Για το εντός σχεδίου τμήμα δες τι ισχύει από πρόσωπα και εμβαδά στην απόφαση Νομάρχη .Τέλος για το τρίτο ερώτημά σου εκτιμώ πως θα μπορούσε να κατατμηθεί και να χτίζεται εφόσον το εκτός σχεδίου τμήμα του μετά την κατάτμηση διατηρούσε το εμβαδό της παρέκκλισης. Επισήμανε μας ποιο τμήμα του κληροτεμαχίου βρίσκεται εκτός σχεδίου. Πριν κάνεις οτιδήποτε ρώτα την πολεοδομία!
 8. Η αλήθεια είναι οτι όταν είδα αυτό το post θορυβήθηκα λίγο αλλά αυτό δεν με αποτρέπει απ το ν ασχοληθώ με την υπόθεση (εξάλλου οι δουλειές μας είναι πολύ λίγες και δεν έχουμε την πολυτέλεια της επιλογής). Προς το παρόν θεωρώ ως δεδομένη την υσχή της παρέκκλισης ώσπου σκάσει η βόμβα και αρχίσουν οι χοροί!. Οπότε αν κάποιος συνάδελφος έχει συναντήσει παρόμοια υπόθεση και μπορεί ας βοηθήσει.
 9. Καλησπέρα για ακόμα μια φορά από την όμορφη Ξάνθη. Προκειμένου να αγοράσει πελάτης μου τυφλό αγροτεμάχιο στο οποίο επιτρέπεται η ανοικοδόμηση (σαν εντός ζώνης και προ του 1977), το οποίο είναι "τυφλό" θα ήθελα την γνώμη σας σε κάποιες απορίες που έχω. Κατ' αρχήν να σας θέσω τα δεδομένα της υπόθεσης: Τυφλό αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου του οποίου η μια πλευρά εφάπτεται σε πρατήριο υγρών καυσίμων με εγκεκριμένη κυκλοφοριακή σύνδεση τύπου Γ. Ο πελάτης μου θέλει να φτιάξει συνεργείο επισκευής μοτοσικλετών. Οι όροι δόμησης δεν απαιτούν πρόσβαση στα εντός ζώνης αλλά στην άδεια ίδρυσης θα μου ζητηθεί. Η πιο σύντομη και εύκολα υλοποιήσιμη δίοδος προς κοινόχρηστο δρόμο είναι αυτή προς τον επαρχιακό, μέσω του ήδη εγκεκριμένου κόμβου. Έθεσα το ερώτημα στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ρωτώντας τους αν εγκρίνουν αυτή την κατά κάποιο τρόπο κοινή σύνδεση των αγροτεμαχίων (με δεδομένη την συναίνεση του ιδιοκτήτη του πρατηρίου) και μου άφησαν να εννοηθεί οτι είναι κάτι αδύνατο. Ωστόσο μου δίνεται η ευκαιρία να το συζητήσω με τον προϊστάμενο από βδομάδα. Έχει τύχει σε κανέναν σας κάτι παρόμοιο; Επισυνάπτω σκαρίφημα.
 10. ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 209 ΦΕΚ Α' 169/15.7.98 Λήψη μέτρων για την ασφάλεια της υπεραστικής συγκοινωνίας. ΑΡΘΡΟ 2 παρ 3 Το όριο της οδού είναι το όριο απαλλοτρίωσης. Στην περίπτωση που το όριο της απαλλοτρίωσης δεν είναι καθορισμένο, ως όριο της οδού ορίζεται το σημείο συνάντησης του εξωτερικού άκρου της τάφρου ή του πρανούς του εκχώματος ή επιχώματος με το φυσικό έδαφος. http://www.kkengineering.gr/legislation/poleodomika/additional/PD209-FEKA169-15.7.1998.txt πρόσεξε όμως γιατί υπάρχει και το πδ 347/93 με τον ίδιο τίτλο το οποίο θεωρώ πως έχει καταργηθεί.
 11. Καλημέρα. Θεοχάρη μπορείς να μας παραθέσεις τη νομοθεσία που το λέει;
 12. Αυτό λέω κι εγώ αλλά ο έλεγχος των τοπογραφικών απαντά ρωτώντας: -ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.