Μετάβαση στο περιεχόμενο

skaros

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

skaros's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω ένα ΠΕΑ για ένα πολύ μικρό κατάστημα το οποίο όμως μου έχει δημιουργήσει κάποιες απορίες. Βρίσκεται σε ισόγεια στοά στο κέντρο της Αθήνας η οποία κλείνει με πόρτα οπότε τη θεωρώ ως ΜΘΧ και πλήρως σκιασμένο. Η μόνη του επιφάνεια προς υπολογισμό είναι η πρόσοψή του έχει εμβαδόν 10 τμ. Από αυτή τα 2,5 τμ είναι μια τζαμένια πόρτα με 20% μεταλλικό πλαίσιο. Και άλλα 2,6 τμ ένα παρόμοιο κομμάτι δίπλα που δεν ανοίγει. Επιπλέον υπάρχει ένα κομμάτι με μεταλλική λαμαρίνα περίπου 2,1 τμ από το οποίο ένα μέρος του έχει μια μαρμάρινη προσθήκη. Τα υπόλοιπα 2,8 τμ είναι σκυρόδεμα. Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω τι U να πάρω για το μέταλλο και το γυαλί σε επαφή με ΜΘΧ. Αλλά και πως ως ενιαίο κούφωμα με ποσοστό πλαισίου μεταλλικού ή κάπως αλλιώς; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!
  2. Σε ευχαριστώ πολύ hkamp για την άμεση και αναλυτική απάντηση! Αυτό που λες για τα 2 επίπεδα με μπερδεύει λίγο. Σκέφτομαι ότι θα περάσω τα u από όλους τους τοίχους ισογείου και υπογείου και της επιφάνειάς δαπέδου του υπογείου και ως συνολική επιφάνεια θερμαινόμενη κτλ θα βάλω 118 τμ κτλ . Πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω σε σχέση με τα 2 επίπεδα; Αυτό που γράφω για τα u του υπογείου ισχύει; εφόσον δεν υπολογίζονται στη μελέτη θερμομόνωσης θα πάρω τα μέγιστα επιτρεπτά από ΤΟΤΕΕ; Επιπλέον απορία: Ο ένας τοίχος του καταστήματος συνορεύει με όμορο κτίριο που όμως στο ύψος του ισογείου είναι πιλοτή και κλιμακοστάσιο το οποίο και καλύπτει το μισό τοίχο του καταστήματος. Αυτό που λέει η ΤΟΤΕΕ ότι : "Στην περίπτωση που το όμορο κτίσμα είναι μη θερμαινόμενος χώρος,τότε γίνεται η παραδοχή ότι το εξεταζόμενος κτίσμα συνορεύει με τον εξωτερικό αέρα προς την πλευρά του όμορου κτηρίου." σημαίνει ότι δε θα πάρω u/2 αλλά u και πλήρη σκίαση έτσι; Σκεφτόμουν απερίσκεπτα να το βάλω κατάστημα για να μη χρειαστεί να εκδοθεί άλλο ΠΕΑ εάν νοικιαζόταν ως κάτι άλλο μέσα στη δεκαετία αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει εκείνη την ώρα ότι θα έχει διαφορετικές απαιτήσεις σε ΖΝΧ και φωτισμό.
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα, Έχω ένα κατάστημα ισόγειο+ υπόγειο (47,3 τ.μ. + 64,5 τ.μ.). Στη σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας οι δύο αυτοί χώροι αναφέρονται ως κατάστημα και αποθήκη καταστήματος με ενιαίο ποσοστό ιδιοκτησίας επί του οικοπέδου και επί των χιλιοστών. Οι δύο χώροι επικοινωνούν εσωτερικά με κλιμακοστάσιο με εμβαδόν τρύπας στην πλάκα 1,6 τ.μ. Δεν υπάρχει κανένα σύστημα θέρμανσης. Στην πράξη θα χρησιμοποιηθεί ως κομμωτήριο και στον υπόγειο χώρο θα βρίσκονται οι λουτήρες, θα χρησιμοποιείται δλδ κανονικά. Με αυτά που έχω διαβάσει έως τώρα τείνω να το υπολογίσω ως μία θερμική ζώνη αθροίζοντας τις επιφάνειες. Στη μελέτη θερμομόνωσης δεν υπάρχει ο υπόγειος χώρος και το δάπεδο του ισογείου περιγράφεται ως δάπεδο μαρμάρινο πάνω από κλειστό χώρο. Δεν ξέρω τι να κάνω! Να το θεωρήσω ως μία επιφάνεια και να πάρω τα u για το υπόγειο από τα ελάχιστα επιτρεπτά της ΤΟΤΕΕ ή να πάρω θ.χ.+μ.θ.χ.; Και κάποιες άλλες απορίες: Στη σύσταση το ισόγειο χαρακτηρίζεται ως Ι1 και το υπόγειο Υ1. Αριθμό ιδιοκτησίας να βάλω Ι1 και Υ1; Στο μισθωτήριο θα αναφέρεται χρήση κομμωτήριο. Στη χρήση κτηρίου να βάλω κομμωτήριο ή κατάστημα; Ευχαριστώ!
  4. Τα φορολογικά χρειάζονται αρκετό ψάξιμο και γνώση για να μιλήσει κανείς με ακρίβεια. Πάντως σαν αίσθηση έχω διαφορετική αίσθηση από τους παραπάνω. Θεωρώ ότι μπορείς να δουλεύεις σαν μισθωτός και να ανοίξεις βιβλία για να κάνεις π.χ. 10 πιστοποιητικά το χρόνο. Καταρχάς δε θα πληρώνεις τέλος επιτηδεύματος για τα 5 πρώτα χρόνια (με μια μικρή επιφύλαξη για το εάν χρειάζεται να είσαι κάτω των 30 χρονών). Επίσης εφόσον τα εισοδήματα σου ως μισθωτός αντιστοιχούν στο 75% των συνολικών φορολογείσαι ως μισθωτός.
  5. Για μια μονοκατοικία δηλαδή που έχω με μπάζωμα 43 cm πάχους, θα βάλω και τα τετραγωνικά του μπαζώματος στην αμοιβή μου; Αυτό εξασφαλίζεται από κάπου ή είναι στο χέρι του εκάστοτε ελεγκτή να κόψει τον φάκελο;
  6. Γνωρίζει κάποιος έαν είναι επιλέξιμη δαπάνη ο θερμομωνοτικός σωβάς ως εξωτερική θερμομόνωση;
  7. Καλησπέρα, Σε εξοχικη κατοικια το οποίο είναι προ του 55 το υπάρχει συμβόλαιο στο οποίο ο πατέρας κληρονομεί στα 2 παιδιά το σπίτι αναφέροντας τους χώρους που θα πάρει ο καθένας. Το σπίτι δεν έχει χωριστεί όμως μέχρι σήμερα. Μπορεί να μπει στο πρόγραμμα;
  8. Δηλαδή δεν ισχύει αυτό που γράφει ο οδηγός του προγράμματος; Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής (συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη πχ. αντικατάσταση κεραμιδιών, κτλ).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.