Μετάβαση στο περιεχόμενο

VSar

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by VSar

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς, αν απαιτείται Μελέτη Παθητικής Πυροπροστασίας για μια Κατοικία (προ του '55) στην οποία θα βγει Άδεια Αποκατάστασης για Προσθήκη Στέγης κλπ. Θα χορηγηθεί και Βεβαίωση Παλαιότητας από Δήμο (άρα υφιστάμενη Κατοικία). Έχω μπει και στη σελίδα της Πυροσβεστικής και δεν βρίσκω σχετική νομοθεσία για υφιστάμενη Κατοικία. Ευχαριστώ.
  2. Σε ευχαριστώ. Ναι είναι γνωστό ότι εξαιρούνταν..απλώς ρώτησα μήπως έχει αλλάξει τίποτα και δεν το έχω αντιληφθεί.. καλή συνέχεια
  3. Συνάδελφε καλημέρα. Μου έχει ζητηθεί η ενεργειακή επιθεώρηση και έκδοση ΠΕΑ σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που παραθέτεις, τα πρατήρια εξαιρούνται της έκδοσης ΠΕΑ. Γνωρίζεις αν είναι ακόμα σε ισχύ αυτή η εγκύκλιος ή αν έχει προκύψει κάποια νεώτερη που να το αλλάζει αυτό; Ευχαριστώ.
  4. Σε ευχαριστώ πολύ συνάδελφε! Ναι, δεν μπορώ να βρω και στις ΤΟΤΕΕ κάτι για αυτό.
  5. καλημέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με ένα ΠΕΑ σε διαμέρισμα πολυκατοικίας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αναμονές στο διαμέρισμα για καλοριφερ, υπάρχει ο λέβητας, αλλά στην αυτοψία, δεν βρέθηκε θέρμανση στο διαμέρισμα (μόνο οι αναμονές). Επομένως στο πρόγραμμα ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ, θα εισαγάγουμε το θεωρητικό σύστημα; (το λογικό αυτό είναι..) Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Συνάδελφοι καλημέρα, Θα ήθελα τη βοήθειά σας για θέμα σχετικό με ΠΕΑ σε κτίριο που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και λειτουργεί ως κατάστημα. Στις ΤΟΤΕΕ 20701-1 (Ενότητα 1.5 , σελ. 15), αναφέρει πως εξαιρούνται από την εφαρμογή του ΚΕΝΑΚ. Η ερώτησή μου είναι αν εξαιρούνται και από την ανάγκη έκδοσης ΠΕΑ. Επίσης σε Κτίριο με διαφορετικές χρήσεις ανά όροφο (Κατάστημα, Γραφεία, Κατοικία), αφού εκδίδουμε ΠΕΑ για ξεχωριστή χρήση, χρειάζεται να περάσουμε και στοιχεία για τον ΜΘΧ σε περίπωση που κάνουμε ΠΕΑ μόνο για τις 2 από τις 3 χρήσεις (δηλ. κάνουμε τμήμα Κτιρίου) και να θεωρήσουμε τους τοίχους αυτούς ως όχι ως διαχωριστική επιφάνεια με ΜΘΧ, αλλά ως επαφή με εξωτερικό αέρα με συντελεστες U μειωμένους κατά το ήμισυ (ΤΟΤΕΕ 20701-1, Ενότητα 3.2.2.3, σελ.59) και άρα δεν καταχωρούμε ΜΘΧ στο πρόγραμμα; Ποιά είναι η γνώμη σας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Καλησπέρα και πάλι, Το οικόπεδο είναι αδόμητο και έχει δύο δέντρα. Το σπιτάκι προορίζεται για να παίζουν παιδιά. Το ερώτημα είναι σχετικά με την αδειοδότηση και επομένως και την ανάληψη ευθυνών για την κατασκευή..Μπαίνουν μάλλον και άλλες ειδικότητες πλην του μηχανικού για να μας πουν για το τι μπορούν να στηρίξουν τα συγκεκριμένα δέντρα (ριζικό σύστημα). Καλό απόγευμα συνάδελφοι. Υ.Γ. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας
  8. Καλησπέρα συνάδελφε, Ναι, σε τέτοια κατασκευή αναφέρομαι, που θα στηρίζεται πάνω σε δέντρο.
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα να σας ρωτήσω εαν γνωρίζετε τι απαιτείται για μια ξύλινη κατασκευή (δεντρόσπιτο) εντός παραδοσιακού οικισμού, σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα. Ζητώ συγγνώμη αν δεν γράφω στη σωστή ενότητα. Έκανα επιθεώρηση σε κατοικία η οποία έχει ως σύστημα θέρμανσης, σόμπα ξύλου,εγκατεστημένη στην κουζίνα και η οποία συνδέεται με καλοριφέρ. Στο πρόγραμμα του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ, την καταχωρούμε ως Ανοικτή Εστία καύσης με Βιομάζα με Β.Α. με τον βαθμό απόδοσης του κατασκευαστή ή αυτόν που λένε οι ΤΟΤΕΕ 1 σελ. 94 ενοτ. 4.1.2.7(γύρω στο 50 %); Επίσης, το Δίκτυο Διανομής θεωρούμε πως έχει απώλειες ή δεν έχει (αν το θεωρήσουμε τοπικό σύστημα); Χρειάζεται να καταχωρίσουμε ισχύ δικτύου διανομής στην περίπτωση αυτή; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. αα μάλιστα! Δεν το ήξερα. Σε ευχαριστώ πολύ!
  12. Καλησπέρα συνάδελφοι, Είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Θα ήθελα τις ΤΟΤΕΕ 2411/86 (διανομή κρύου - ζεστού νερού) και ΤΟΤΕΕ 2412/86 (αποχετεύσεις). Αν κάποιος έχει και τις ΤΟΤΕΕ 2411/86 και 2412/86 (καθώς και 2421/86 Μέρος1 & 2 και τις ΤΟΤΕΕ 2423/86 & 2425/86) θα τις ήθελα και αυτές. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.