Μετάβαση στο περιεχόμενο

nevermindgr

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

nevermindgr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ο νόμος αναφέρει για αιτηση στο ηλεκτρονικό σύστημα σχετικά με την μεταφορά δήλωσης Ν4014 σε Ν4178. ΕΠειδή έχω σκάσει να ψάχνω πως γίνεται αυτή η αίτηση, έχει κανεις ιδέα?? Γιατι αν γίνει νέα αίτηση πρέπει να πληρωθεί παράβολο ενώ το ποσο με τον 4014 έχει εξοφληθεί και δεν χρειάζεται συμφωνα με 4178 νέο παράβολο για την μεταφορά της δηλωσης...
  2. Ας θεωρήσουμε οτι ο νόμος θα ισχύει για 18 μήνες, το ΤΕΕ πόσο καιρό θα του πάρει για να στήσει την πλατφόρμα είπαμε οεο??? Γιατι την έκτπωση του 10% σε όσους είχαν πληρώσει το 30% του προστίμου ακόμα το περιμένουμε απο το Φλεβάρη!
  3. ωραια για το 2012 τι ακριβώς ισχύει??? έχει ανοίξει το συστημα της εφορίας ή πάλι αναμονή??
  4. Ειμαι επιβλέπων μηχανικός της Στατικής μελέτης ενός κτιρίου του οποίου η η οικοδομική άδεια εκδόθηκε τον Ιουνιο του 2011. Υπάγεται στην νομοθεσία σχετικά με τους ελεγκτές δόμησης, πρέπει δλδ να προβούν σε έλεγχο της κατασκευής? Θα παρακαλούσα, λόγω της επιθυμίας του ιδιοκτήτη να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανέγερσης, να γνωρίζω τι ισχύει ώστε να προβώ στις αναγκαιες ενέργειες. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
  5. Επιβεβαιώνω για το (4) καθώς σημερινή εντολή πληρώμης για δόσεις μου έβγαλε λήξη προθεσμίας στις 11/4 @ s80johnny Σε ευχαριστώ, έχω εκτυπώσει όλες τις επιμέρους τροποποιήσεις και ετοιμάζομαι για την αυριανή μάχη με τον παράλογο...
  6. Σε ποιο ΦΕΚ αναφέρει την αλλαγή των δόσεων σε 48? Επειδή αυριο ετοιμάζομαι για επίσκεψη στο ΤΕΕ να το έχω πρόχειρο...
  7. Καλησπέρα... Μπορεί κάποιος να μου ξεκαθαρίσει αν τα υπόγεια μπαζωμένα από τις 3 πλευρές μετράνε στο Δ??
  8. Επειδή έχω ακριβώς ίδια περίπτωση από το ΤΕΕ στα σεμινάρια της θεσσαλονίκης μου ειχαν πει ότι το κομμάτι που είναι μέσα στο Δ το υπολογίζεις χωρις ΥΔ αλλά μόνο με υπέρβαση Δ... Επίσης να ρωτήσω κάτι που με ενδιαφέρει άμεσα και είναι επείγον, τα μπαζωμένα υπόγεια(από τις 3 πλευρές) μετράνε στο Δ???
  9. Καταργείται δλδ και το πλαφόν του 2200€ σχετικά με την ΤΖ στα εκτός σχεδιού??? Καθώς αναφέρει ότι όταν δεν έχει οριστεί ΤΖ στην περιοχή του αυθαιρέτου λαμβάνεται υπόψιν η ελάχιστη ΤΖ του νομού που βρίσκεται το αυθαίρετο!!
  10. Είναι τελείως μπέρδεμα η όλη κατάσταση... Θα μου έκανε εντύπωση να πω την αλήθεια βέβαια αν δεν ήταν έτσι...! Πχ έχω έναν πελάτη στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Η ελάχιστη τιμή ζώνης στην Δημοτική Κοινότητα Πανόραματος είναι 2500€. Κατά συνέπεια ότι αυθαιρεσία έχει κάνει είναι σαν να έχει ΤΖ 5000€ αφού λόγω εκτός σχεδίου έχει και συντελεστή 2! Στην Θέρμη που συνορεύει με το Πανόραμα έχει μεγιστη ΤΖ<2200€ και κατά συνέπεια στα εκτός σχεδίου πηγαίνει με ΤΖ υπολογισμου 500€!!
  11. Εχει στειλει χαρτί στο υπουργείο, αναρτηθηκε και στην είσοδο, που αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να έχουν προλάβει να αποστέιλλουν τα πρόστιμα και ζητουν παράταση. Συγκεκριμενα το έστειλαν στις 16/11 και λενε ότι από τις 21.000 αιτήσεις ειχαν ελέγξει μονάχα τις 11.500!!
  12. H μοναδική περίπτωση να βγάλει άκρη με την πολεοδομία εκεί, είναι να πας εκεί, να βρεις μόνος σου τους φακέλους,και αν δεν τους εχουν κοιτάξει ακόμα, απίθανο να σου πω βεβαια, να τους πας στο υπάλληλο και να σου βγάλει το πρόστιμο...
  13. Το ξαναβάζω, μήπως και καποιος έχει ενημέρωση γιατί έβγαλα εχθές δόσεις και δεν ξέρω την λήξη προθεσμίας πληρώμης... Στο σάιτ του ΥΠΕΚΑ λέει ότι θα βγει νομοθετική ρύθμιση για την παράταση πάντως...
  14. H προθεσμία πληρωμής της 1ης δόσης ή του εφαπαξ μέχρι πότε είναι?? Το 22/12 λογικά δεν μπορεί να ισχύει αφού ο νόμος πάει μέχρι τις 31/12!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.