Μετάβαση στο περιεχόμενο

topografos_michanikos

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

779 profile views

topografos_michanikos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η συμβολαιογράφος η ίδια μου είπε ότι θα ισχυριστεί χρησικτησία. Μίλησα μαζί της.. Το δίλημμα μου είναι αν θα τραβήξω το όριο μέχρι τον δρόμο όπως μου ζήτησε μετέπειτα ο πελάτης, ώστε να έχει πρόσωπο, η αν θα το αφήσω εκεί που αρχικά μου υπέδειξε επίσης ο ίδιος, οπότε και δεν θα έχει πρόσωπο.. Ουσιαστικά έχω δύο υποδείξεις από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη. Η μία ήταν η αρχική του, ίσως η προφανής και η δεύτερη ήταν ίσως η αναγκαστική του ώστε να αποκτήσουμε το πρόσωπο. Μάντρες, περιφράξεις, όρια.. δεν υπάρχουν, ώστε απλά να πω ότι αποτυπώνω αυτό που βλέπω. Αν το πρόσωπο δεν είναι απαιτητό ώστε το οικόπεδο μου να καταστεί άρτιο και οικοδομήσιμο δεν υπάρχει λόγος να το τραβήξω κινδυνεύοντας να καταπατήσω μία έκταση που δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιον ανήκει ακόμα κι αν μου το έχει ζητήσει ο ίδιος να το κάνω, ίσως απλά και για να το μεγαλώσει ή επειδή δεν το εκμεταλλεύεται κανείς. Εγώ μεν θα έχω την υπόδειξη των ορίων και θεωρητικά θα είμαι καλυμμένη, αν όμως μπορώ με κάποιο τρόπο να προστατέψω τον πελάτη γτ να μην το κάνω..? Αφήνω το οικόπεδο 456 τ.μ. χωρίς πρόσωπο ή το τραβάω στον δρόμο και αυτομάτως γίνεται 600?456 τ.μ. χωρίς πρόσωπο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο?? Σας ευχαριστώ! Παρακαλώ αναγράψτε την ιδιότητα σας όπως απαιτούν οι κανόνες συμμετοχής. DIMITRIS80
  2. Αρχικά σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας.. Ο οικισμός παραμένει στάσιμος, δεν οριοθετήθηκε! το οικόπεδο σύμφωνα με το συμβόλαιο είναι "περίπου" 320 τ.μ. και συνορεύει με δρόμο (αν εννοεί τον υφιστάμενο ή τον γαϊδουρόδρομο, δεν το γνωρίζω). Με βάση τα αρχικά όρια που μου υπέδειξε ο ιδιοκτήτης, το εμβαδόν του οικοπέδου προκύπτει 456 τετραγωνικά μέτρα χωρίς να έχει πρόσωπο σε δρόμο, αφού παρεμβάλλεται μεταξύ του ορίου του οικοπέδου και του δρόμου αυτή η έκταση που σας ανέφερα παραπάνω. Αν εκμεταλλευτώ αυτή την έκταση που μου ζήτησε ο ιδιοκτήτης (με την προϋπόθεση ότι θα μου υπογράψει και την δήλωση υπόδειξης ορίων ο ίδιος) και τραβήξω το οικόπεδο μέχρι το δρόμο, ώστε να έχουμε πρόσωπο, το οικόπεδο γίνεται πλέον 600 τ.μ. Σαφέστατα είτε στην μία περίπτωση είτε στην άλλη η συμβολαιογράφος θα επικαλεστεί χρησικτησία. Το θέμα είναι αν θα αφήσω τα αρχικά όρια (Εμβαδόν 456τ.μ. και όχι πρόσωπο) ή αν θα το ανεβάσω μέχρι το δρόμο πάνω (επομένως Ε=600 τ.μ.). Στην πολεοδομία μου είπα ότι για να ελέγξω την αρτιότητα θα πάρω το ΠΔ ΤΟΥ 81 (ΦΕΚ 138 / Δ / 1981), σύμφωνα με το οποίο άρτια και οικοδομήσιμα είναι όλα τα οικόπεδο με ελάχιστο εμβαδόν 2000τ.μ. και πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο και τις λοιπές παρεκλίσεις του. Επομένως δεν ξέρω τι να κάνω ώστε να μην καταστρέψω το οικόπεδο σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο!
  3. Έχει.. ένα συμβόλαιο του 44 νομίζω αν θυμάμαι καλά, που περιγράφει ένα οικόπεδο εκτάσεως 320 τ.μ. περίπου ή όσης έκτασης κι αν είναι (τα κλασικά παλιά συμβόλαια) που λέει μάλιστα ότι συνορεύει με ένα δρόμο χωρίς βέβαια να εξετάζει δυτικά ανατολικά κλπ. Ο πελάτης μου λέει ότι κάποτε υπήρχε ένα μονοπάτι δίπλα στο οικόπεδο του (και καλά μου εξήγησε για να πηγαίνουν σε μία βρύση στον πάνω δρόμο - ότι να ναι).. Υπήρχε ή όχι όμως τότε, εγώ δεν μπορώ να δείξω στο τοπογραφικό κάτι που δεν υφίσταται σήμερα, ούτε καν να το αποτυπώσω δεν μπορώ.. Και ούτε φυσικά υπάρχει σχέδιο που να μου το επιβεβαιώνει αυτό. Μπορεί βέβαια ο δρόμος του συμβολαίου να είναι ίδιος με αυτόν που αποτύπωσα σήμερα εγώ, μπορεί και όχι.. Τι να πω!!
  4. Καλημέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής: Σε στάσιμο οικισμό έχω ένα οικόπεδο εμβαδού 456,00 τ.μ. το οποίο ωστόσο δεν έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο.. Συγκεκριμένα μεταξύ του ορίου του οικοπέδου μου και του δρόμου υπάρχει μία έκταση της τάξης των 150 τ.μ. η οποία δεν ανήκει σε κάποιον ιδιώτη (σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη-πελάτη μου) αλλά δεν γνωρίζουμε και τι είναι ακριβώς! Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να τραβήξουμε το όριο του οικοπέδου μέχρι το δρόμο και να επικαλεστεί χρησικτησία για τα επιπλέον τετραγωνικά. Έχω σαφέστατα και την δήλωση υπόδειξης ορίων για να το κάνω αυτό. Σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, και το οικόπεδο εξακολουθεί να μην έχει πρόσωπο σε δρόμο, μπορεί να θεωρηθεί άρτιο και οικοδομήσιμο ως προϋφιστάμενο του 1982?? Η θέλει απαραίτητα και δρόμο. Θέλουμε να κάνουμε ένα τοπογραφικό για συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς και θέλω απλά να ελέγξω την αρτιότητα. Δεν πρόκειται για άδεια ανέγερσης οικοδομής συγκεκριμένης χρήσης στην παρούσα φάση!
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω δύο αποθήκες εντός ενός αγροτεμαχίου, συνολικής επιφάνειας αυτών 25,68 τ.μ..>15 συνεπώς δεν μπορώ να τις εντάξω και τις δύο στην κατηγορία 3 του άρθρου 9. Η αρχική μου σκέψη, κατόπιν καθοδήγησης και των αρμόδιων του Υπεκα, ήταν να βάλω την μία στην Κατηγορία 3 (επιφάνειας 13,74 τ.μ. και ύψους 2,30μ.) και την δεύτερη αποθήκη να την βάλω στην Κατηγορία 5 (εφόσον δεν υπάρχει οικοδομική άδεια), με μειωτικό συντελεστή (έτσι μου είπαν στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης του ΥΠΕΚΑ τονίζω). Ο πελάτης τώρα μου υπογράφει υπεύθυνη δήλωση ότι την δεύτερη αποθήκη την κατασκεύασε το 1980, όμως δεν είναι δηλωμένη ούτε στο Ε9, δεν αναγράφεται σε κάποιο συμβόλαιο, δεν έχει πάρει ρεύμα κλπ κλπ... συνεπώς δεν υπάρχει επίσημα κάποιο δημόσιο έγγραφο! Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση? Την υποβάλω στο σύστημα στην κατηγορία 2 κι όταν βρω αεροφωτογραφία την καταθέτω μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά? Κι αν δεν υπάρχει αεροφωτογραφία ή στην αεροφωτογραφία που θα βρω δεν φαίνεται? Μου αρκεί η υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη για να προχωρήσω ή όχι?
  6. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Και δύο τελευταίες διευκρινήσεις παρακαλώ! Είτε βάλω και τις δύο αποθήκες κατηγορία 5 είτε βάλω κατηγορία 3 την μία και κατηγορία 5 την άλλη, ο συντελεστής είναι μοναδιαίος ή μειωτικός? Δεν ξέρω αν ερμηνεύω σωστά την παρατήρηση στην τροποποίηση του παραρτήματος Α (μεταγενέστερη της εγκυκλίου 4) για τις αποθήκες και τα τετραγωνικά. ¨Επιφάνεια αυθαιρέτου με κύρια χρήση σε υπόγεια στάθμη, πατάρι, σοφίτα καθώς και ισόγειοι βοηθητικοί χώροι (αποθήκες, χώροι στάθμευσης) έως 50 τ.μ.. Εννοεί ανεξάρτητοι ισόγειοι χώροι ή βοηθητικοί των κύριων χώρων. Εγώ δεν έχω χώρο με κύρια χρήση στο αγροτεμάχιο μου, μόνο αυτές τις δύο αποθήκες. Και το τελευταίο, το αγροτεμάχιο μου στο όριο έχει μία συρματοπερίφραξη σε κάποια σημεία υπάρχει μπετό 20 πόντων σε κάποια άλλα η έχουμε απλή συρματοπερίφραξη μέσα στο χώμα. Μου δημιουργεί πρόβλημα αυτό? Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  7. Στην δική μου περίπτωση δεν κατάλαβα τελικά αν μπορώ να βάλω την μία εκ των δύο αποθηκών στην κατηγορία 3 (επιφάνεια 13,28 και ύψος 2,20) και την άλλη με αναλυτικό αφού έχει επιφάνεια 11,94 τετραγωνικά μέτρα αλλά το ύψος της είναι 2,80 > 2,50. Αντί για κατηγορία 3 και κατηγορία 5 όπως μου απαντήσατε παραπάνω!
  8. Θα ήθελα για ευνόητους λόγους να αποφύγω την κατηγορία 5. Ακόμη και τον πελάτη δεν συμφέρει! Θα μπορούσε να πάει η μία ύψους 2,20 μ. στην κατηγορία 3 και η άλλη με αναλυτικό? η αναλυτικός γενικότερα δεν γίνεται!?
  9. Γεια σας, Έχω την εξής περίπτωση: Εντός αγροτεμαχίου που βρίσκεται εκτός σχεδίου-οικισμού, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, υφίστανται 2 αυθαίρετες ισόγειες αποθήκες (ανεξάρτητες), επιφάνειας 11, 94 τ.μ. η μία και 13,28 τ.μ. η άλλη. Στο αγροτεμάχιο δεν υπάρχει καμία άλλη κατασκευή πέραν αυτών των δύο αποθηκών, για τις οποίες δεν υπάρχει οικοδομική άδεια. Η κάθε μία από αυτές έχει εμβαδόν<15 τ.μ. αλλά η συνολική τους επιφάνεια τα ξεπερνά (11,94+13,28=25,22>15 τ.μ.). Στην περίπτωση αυτή μπορώ να εντάξω τις 2 αποθήκες στην κατηγορία 3, δημιουργώντας 2 φύλλα καταγραφής ένα για την κάθε μία? Διαφορετικά η ρύθμιση τους θα γίνει με αναλυτικό προϋπολογισμό ή με κάποιον άλλον τρόπο, πχ μπαίνουν σε κάποια άλλη κατηγορία!? Στην περίπτωση του αναλυτικού προϋπολογισμού θα συντάξω έναν και για τις 2, ή δύο προϋπολογισμός (έναν για την κάθε αποθήκη?) Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  10. Γεια σας, Έχω την εξής περίπτωση: Εντός αγροτεμαχίου που βρίσκεται εκτός σχεδίου-οικισμού, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, υφίστανται 2 αυθαίρετες ισόγειες αποθήκες (ανεξάρτητες), επιφάνειας 11, 94 τ.μ. η μία και 13,28 τ.μ. η άλλη. Στο αγροτεμάχιο δεν υπάρχει καμία άλλη κατασκευή πέραν αυτών των δύο αποθηκών, για τις οποίες δεν υπάρχει οικοδομική άδεια. Η κάθε μία από αυτές έχει εμβαδόν<15 τ.μ. αλλά η συνολική τους επιφάνεια τα ξεπερνά (11,94+13,28=25,22>15 τ.μ.). Στην περίπτωση αυτή μπορώ να εντάξω τις 2 αποθήκες στην κατηγορία 3, δημιουργώντας 2 φύλλα καταγραφής ένα για την κάθε μία? Διαφορετικά η ρύθμιση τους θα γίνει με αναλυτικό προϋπολογισμό ή με κάποιον άλλον τρόπο, πχ μπαίνουν σε κάποια άλλη κατηγορία!? Στην περίπτωση του αναλυτικού προϋπολογισμού θα συντάξω έναν και για τις 2, ή δύο προϋπολογισμός (έναν για την κάθε αποθήκη?) Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  11. Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Εννοείται πως η καλύτερη εξάσκηση του αντικειμένου είναι η πράξη.. όμως επειδή την πράξη δεν μπορώ να την κάνω πραγματικότητα και η αρχή, μετά από καιρό, παραμένει και αρχή και κακή.. είπα να πορευτώ κάπως έτσι. Ευχαριστώ και πάλι.
  12. Καλησπέρα συνάδελφοι, Είμαι νέα αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός και ορισμένα θέματα με απασχολούν στην θεωρία ακόμη. Ενώ έχω καταλάβει, θεωρώ τουλάχιστον, τους όρους "Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ)", "Ρυμοτομικό Σχέδιο (ΡΣ)" και "Πράξη Εφαρμογής", τον κάθε έναν ξεχωριστά, αδυνατώ να τους συνδέσω ως διαδικασία στο μυαλό μου. Μεταξύ των δύο πρώτων έχω την σύνδεση στο μυαλό μου, βάσει και των όσων αναφέρατε παραπάνω, αλλά η πράξη εφαρμογής πως εμπλέκεται στην όλη διαδικασία. Μάλλον θα μου πείτε ότι είναι ότι χρειάζεται για την εφαρμογή του πολεοδομικού σχεδιασμού, αλλά είτε δεν το καταλαβαίνω (αν καταρχήν το λέω σωστά) είτε δεν μου αρκεί προκειμένου να ξεμπλοκάρω. Ποια είναι η σειρά με την οποία γίνονται τα πράγματα? Καταρχήν για την πολεοδόμηση μιας περιοχής δεν γίνεται όλο αυτό? Ίσως η ερώτηση μου να σας φανεί "χαζή", ανούσια, ίσως να δηλώνει ότι μάλλον δεν έχω καταλάβει τις έννοιες αυτές όπως παρόλα αυτά αναφέρω παραπάνω, αλλά την παραθέτω γιατί έτσι κι αλλιώς καμία πληροφορία δεν πάει χαμένη.. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  13. Ευχαριστώ πολύ agior για την άμεση απάντηση σου, κάτι με είχε μπερδέψει σκεπτόμενη και την μέθοδο της οπισθοτομίας. Η διαφορά της οπισθοτομίας με την εμπροσθοτομία είναι ότι ενώ στην πρώτη, σημείο στάσης του οργάνου αποτελεί το προς προσδιορισμό σημείο, στην δεύτερη στήνω το όργανό μου στα γνωστά σημεία για να προσδιορίσω τις συν/νες ενός άλλου, τρίτου, το οποίο μπορεί να μην είναι απαραίτητα προσιτό? Η ερώτηση αυτή αποσκοπεί κυρίως στο να καταλάβω ποια εκ των δύο μεθόδων θα επιλέξω κάθε φορά. Η διαφορά τους δηλαδή και το κριτήριο επιλογής της κάθε μίας έγκειται στο ________ ????
  14. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Καλησπέρα σας! Είμαι σχετικά νέα μηχανικός και κάνω ένα μικρό ξεκαθάρισμα στο μυαλό μου. Μπορεί κάποιος να μου περιγράψει με βεβαιότητα την μέθοδο της εμπροσθοτομίας, όχι τον ορισμό της όχι τους τύπους η την επίλυση της αλλά την πλήρη διαδικασία που ακολουθώ στο πεδίο γτ κάπου/κάτι με μπερδεύει. Που θα στήσω το όργανο που θα μηδενίσω, ποια θα είναι η επόμενη σκόπευση και πως θα συνεχίσω?? Ευχαριστώ!! Υ Γ: Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω, νομίζω όποτε συγνώμη για τυχόν λάθη!
  15. Καλησπέρα σας, Είμαι νέα μηχανικός και θέλω να εκφράσω μια απορία σχετικά με την συνενωση κληροτεμαχίων και την αρτιότητα του προκύπτοντος τεμαχίου. Πρόκειται για δύο αγροτεμάχια εκτός σχεδίου, εκ των οποίων το ένα αποτελεί κληροτεμάχιο με εμβαδόν 2100 τ.μ. και πρόσωπο σε αγροτικό δρόμο 14μ. (μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο σύμφωνα με το Π.Δ. 85) και το άλλο δεν είναι κληροτεμάχιο έχει εμβαδόν 5055 τ.μ. και πρόσωπο σε αγροτικό δρόμο 33.70μ. (άρτιο και οικοδομήσιμο). Δεδομένου ότι το ένα είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο επιτρέπεται καταρχήν η συνενωσή τους και κατά δεύτερον μπορώ να τα παρουσιάσω στο τοπογραφικό ως ενα ενιαίο πλέον αγροτεμάχιου που βάσει του νέου του εμβαδού και προσώπου έχει πλέον αρτιότητα! Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρωνγια τη βοήθεια σας!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.