Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

shin0bi

Members
  • Περιεχόμενα

    176
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by shin0bi

  1. Ο Υπ.ΕΝ δεν ανακάλεσε καμία άδεια εγκατάστασης, είναι λανθασμένη η αναφορά. Η ΡΑΕ εκδίδει απλά την βεβαίωση παραγωγού (πρώην άδεια παραγωγής), η οποία είναι ένα κ...χαρτο που δεν σημαίνει τίποτα, πέρα από την "εικονική" δέσμευση του χώρου, δηλαδή δεν μπορεί να κάνει άλλος αίτηση εκεί. Δεν εξετάζει ούτε περιβαλλοντικά κριτήρια ούτε τίποτα, μόνο την φέρουσα ικανότητα βάσει του χωροταξικού. Δεν υπάρχει δηλαδή καμία περιβαλλοντική αδειοδότηση στην συγκεκριμένη περίπτωση. Η απόφασή του ήταν ξεκάθαρα λαϊκίστικη λόγω των πολλών αντιδράσεων του τελευταίου καιρού.
  2. Αφού δουλεύεις και χρόνια, πραγματικά λυπάμαι για αυτούς που παίρνεις στον λαιμό σου με την καταφανέστατη ασχετοσύνη και ανοησία σου. Τελικά δεν μας είπες όμως, η ελάχιστη απόσταση 7D, αφού έτσι κι αλλιώς η ελάχιστη είναι 500, σε ποιές περιπτώσεις αναφέρεται; Δώσε μας λίγη από την γνώση σου και την εμπειρία σου. Κακό δεν είναι να μην γνωρίζεις κάτι, κακό είναι να έχεις λάθος και να επιμένεις κιόλας.
  3. Ρε συ ειδικέ, αφού έχεις εσύ "εμπειρία" και γνωρίζεις τι ρωτάς; Στείλε μια επιστολή στην Εφορεία που να τους εξηγείς ότι έχουν άδικο. Και μην ξεχάσεις να μας ανεβάσεις την απάντησή τους εδώ να γελάσουμε όλοι μαζί. Πάρε και σκρινσοτ τώρα τον Χωροταξικό γιατί λες βλακείες. ΦΕΚ Β'2464 /3-12-2008 γιατί προφανέστατα δεν το έχεις διαβάσει ποτέ σου Λύσε και μια απορία σε εμένα τον άσχετο : Αφού το 7Δ είναι για κάποιες άλλες φανταστικές μηχανές που θες να καλύπτει, αν στις περιπτώσεις που 7Δ<500 και 7Δ>500, ισχύει έτσι κι αλλιώς η ελάχιστη απόσταση των 500μ , γιατί δεν γράφει ο νόμος απλά ελάχιστη απόσταση 500μ; Για ομορφιά το έχει το 7Δ; Άιντε σούργελο.
  4. Φίλε μου, ξαναδιάβασε τον Χωροταξικό. Τα έχεις μπερδέψει. Άρθρο 6, παρ. 5 5 α. Σε όλες τις περιοχές του άρθρου 5, η χωροθέ− τηση αιολικών εγκαταστάσεων πρέπει να πληροί τις ελάχιστες αποστάσεις από τις γειτνιάζουσες χρήσεις γης, δραστηριότητες και δίκτυα τεχνικής υποδομής που καθορίζονται στους πίνακες του Παραρτήματος ΙΙ της παρούσας απόφασης. Παράρτημα ΙΙ : Ελάχιστη απόσταση : Α=7D, όπου D η διάμετρος της φτερωτής της ανεμογεννήτριας, τουλάχιστον 500μ. Η διάταξη είναι σαφέστατη και χωρά μόνο μια ερμηνεία. Λέει λοιπόν ακριβώς το ανάποδο από αυτό που λες. Ελάχιστη απόσταση 7D και σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερη των 500μ. Οι κύκλοι με τις αποστάσεις έχουν να κάνουν με την οπτική επαφή, καμία σχέση με αυτό. Και είναι έτσι, όπως συμπλήρωσα πριν, για να καλύψει τις μικρές μηχανές που υπήρχαν ακόμη τότε και έβγαζαν 7D<500μ.
  5. Καλημέρα, γενικά να κοιτάς κάθε φορά τον χωροταξικό γιατί έχει τόσα μέσα που δεν γίνεται να τα θυμάσαι όλα. Δες το Παράρτημα 2 με τις ελάχιστες αποστάσεις από τις ασύμβατες χρήσεις. Λέει ξεκάθαρα στις αποστάσεις και για Ζώνη Α και για λοιπούς τόπους (ιστορικούς και πολιτιστικούς) ότι η απόσταση πρέπει να είναι 7D και τουλάχιστον 500μ. Οπότε αφού το 7D > 500m, προφανώς υπερισχύει αυτό. Δυστυχώς, έχει δίκιο ο αρχαιολόγος. Το 500 είχε μπει τότε (2008) για να καλύπτει και κάτι μηχανές τύπου V-52 κτλ που δεν υπάρχουν πια. Εκτός κι αν δεν φαίνεται η μηχανή.
  6. 500μ είναι η ελάχιστη απόσταση. Δες και το χωροταξικό.
  7. Αγαπητέ Διδώνη, ισχύει ή όχι ο νόμος που ανέφερε ο συνάδελφος περί προαιρετικότητας των εισφορών στα επιμελητήρια; Αυτό ρωτάω, και βάσει αυτού να με φωτίσετε αν παραμένουν υποχρεωτικές ή όχι οι εισφορές του ΤΕΕ, δεν χρειάζονται ειρωνίες. Καλή χρονιά.
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά και πάλι το κενό παραμένει. Θεωρητικά, η ετήσια εισφορά είναι ουσιαστικά το «ενοίκιο» που πληρώνουμε για να έχουμε την άδεια άσκησης επαγγέλματος του ΤΕΕ ή αν θέλετε τη βεβαίωση ότι είμαστε μηχανικοί. Βάσει του νόμου που παρέθεσες όμως αυτή πλέον καθίσταται προαιρετική. Και φυσικά δεν έχει νόημα το ΤΕΕ να θεωρεί την εισφορά ως ανταπόδοση για οποιαδήποτε ηλ. υπηρεσία. Οπότε πώς θα είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω τις εισφορές εφόσον αυτές είναι προαιρετικές; Θα μου πεις, τι ψάχνω τώρα...
  9. Μάλλον δεν ήμουν αρκετά κατανοητός συνάδελφοι. Εφόσον πλέον ο νόμος καθιστά προαιρετικές τις εισφορές επιμελητηρίων, πώς θα συνεχίζει να υφίσταται η υποχρέωση πληρωμής στο ΤΕΕ; Και επιπλέον ερώτηση, πώς συνδέεται η καταβολή των εισφορών με την έκδοση βεβαίωσης παύσης; Πχ ας πούμε, και τώρα γίνεται ηλεκτρονικά η έκδοση της γενικής βεβαίωσης για κάθε νόμιμη χρήση χωρίς να χρειάζεται οικονομική ενημερότητα.
  10. Εφόσον όμως η συνδρομή αφορά τη χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών, πώς συνδέεται αυτή με τη βεβαίωση για τη σύνταξη, ειδικά αν κάποιος δεν ασκεί ελεύθερο επάγγελμα και δεν χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες;
  11. Καλά, δεν θα επιμείνω άλλο. Προφανώς για σένα πρέπει να δίνεται μπατσελορ σε 3, όταν πουθενά (μα πουθενά όμως ) δεν υπάρχει τέτοια απαίτηση ή ορισμός. Τώρα, πώς κάτι είναι ισοδύναμο με κάτι, αλλά δεν είναι κάτι μόνο εσύ το ξέρεις. Σου έγραψα και πριν τις διαφορές MEng, MSc και MASc. Είναι ΟΛΑ ΜΑΣΤΕΡ με κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά. Τώρα, αν δεν θες να το δεις, δεν μπορώ να κάνω κάτι.
  12. Έχει συζητηθεί και σε άλλο θρεντ το θέμα. Και τα 2 είναι μάστερ.Άλλο το MEng (προπτυχιακό) και άλλο το MSc (μεταπτυχιακό) , αλλά είναι και τα 2 μάστερ και μάλιστα ισοδύναμα. Και μάλλον αναφέρεσαι σε MASc, που είναι η διαφορά της εξειδίκευσης. Τέλος υπάρχει το ΠΔ 165/2000 και οι τροποποιήσεις του που ορίζουν την ελάχιστη τριετή εκπαίδευση σε εναρμόνιση της συνθήκης της Μπολόνιας, που είναι το ζητούμενο, και όχι κάποια ρητή αναφορά σε τριετία (τα ίδια τα φυλλάδια που παραθέτεις αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρχουν διαφορές ανά χώρα) όπως λες που δεν απαιτείται πουθενά. Αυτά και καλημέρα.
  13. Επανέρχομαι για να κλείσω. Το ότι ελληνικό τμήμα δεν δίνει τίτλο Β.Eng δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η αντίστοιχη αναγνώριση. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρει η συνθήκη της Μπολόνιας ότι σε 3 χρόνια παίρνεις μπάτσελορ. Κι αυτό γιατί δεν έχουν όλες οι χώρες ακριβώς το ίδιο σύστημα. Γι'αυτό εισάχθηκε το σύστημα των μονάδων , ώστε να γίνονται οι αντιστοιχήσεις. Εξ ου και το 180-240, που προφανώς αναγνωρίζει και τα 3 και τα 4 χρόνια και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον ισχυρισμό σου περί ρητής αναφοράς. Τέλος, απλά διαβάζοντας το λινκ για το παράρτημα διαβάζω: The Diploma Supplement is designed to provide a description of the nature, level, context, content and status of the studies that were successfully completed by the individual named on the original qualification to which the supplement is appended. It should be free from any value-judgements, equivalence statements or suggestions about recognition. The Diploma Supplement provides a common structure to translate qualifications across the EU. It is a flexible, non-prescriptive tool which has been shown to save time, money and workload by an EU working party. Το παραπάνω έρχεται και αυτό σε πλήρη αντίθεση για τη ρητή αναφορά που επικαλείσαι και πουθενά δεν αναφέρεται. Επίσης, να ένα τμήμα που αποκαλεί το πτυχίο μπάτσελορ http://www.arch.uoa.gr/proptyxiakes-spoydes/pararthma-diplomatos-ects.html Μπορείς να βρεις κι άλλα ψάχνοντας. Τέλος, το πτυχίο του ΕΜΠ είναι με κάθε επισημότητα master . Ο ισοδύναμος τίτλος είναι MEng και όχι ΜSc, που είναι αυτό που αναφέρεις και αναφέρεται σε μεταπτυχιακές σπουδές.
  14. Θα διαφωνήσω. Και ισοδυναμεί και είναι master και μάλιστα πλέον και επίσημα. Το ότι το ονομάζουμε δίπλωμα και όχι μάστερ δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει η συνθήκη. Και ξαναρωτάω για το γενικό με κάθε καλή πρόθεση. Επειδή το ΕΜΠ ας πούμε δεν μου έδωσε τέτοιο παράρτημα (ή και οποιοδήποτε άλλο ίδρυμα στην Ελλάδα), αν πάω και το ζητήσω γιατί το χρειάζομαι για δουλειά στο εξωτερικό τι θα γράφει;
  15. Δίνουν τέτοια πράγματα με τα πτυχία;;; Εγώ ένα χαρτί πήρα που λέει δίπλωμα πχ, και θεωρώ ότι βάσει και του πρόσφατου νόμου αναγνωρίζεται παντού ως μαστερ και δεν χρειάζεται να πάρω κάποιο άλλο πιστοποιητικό. Αλλά φαντάζομαι ότι αν ποτέ κάποιος σου ζητήσει πχ στο εξωτερικό κάτι τέτοιο, η αντίστοιχη σχολή θα σου το παρέχει. Ή όχι;
  16. Χωρίς πλάκα, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς «δεν υπάρχει πρώτος κύκλος που να δίνει Bachelor». Δηλαδή, κάποιος που τελειώνει οικονομικά τι έχει αν όχι bachelor;
  17. Εγώ ήξερα ότι αναφέρεται σε 180-240 ECTS ώστε να καλύπτει και τα διάφορα πανεπιστήμια διάρκειας 4 ετών και δεν κάνει ρητή αναφορά σε 3 χρόνια για bachelor. Έχω χάσει κάτι;
  18. @Steelman Από πού προκύπτει ότι δεν ισχύει στην Ελλάδα η συνθήκη της Μπολόνιας; Φυσικά και ισχύει και είναι και μέρος της ελληνικής νομοθεσίας εδώ και χρόνια.
  19. Βασικά. αυτή τη στιγμή ΔΕΝ υπάρχει διαδικασία. Ό,τι βάλεις είναι από την τσέπη σου.
  20. O τελευταίος λογιαριασμός για Απρίλη-Μάη ήταν 30 ευρώ.
  21. Άλεξ δεν έχεις κι άδικο, αλλά έχουμε κι άλλα πράγματα να κάνουμε από το να τρέχουμε στο ΤΣΜΕΔΕ να παρακαλάμε να κάνουν τη δουλειά τους 8 μήνες μετά. Αφού είμαστε πολλοί πάντως απ'ότι είδα να φτιάξουμε ένα σύλλογο!
  22. Έτσι για να γελάσετε λίγο παραθέτω την κοπιπαστομένη απάντηση του ΕΦΚΑ και την απάντηση που τους έστειλα. Ενημερωτικά κατέθεσα τα δικαιολογητικά στο ΤΣΜΕΔΕ Ιαν-18. Ευχαριστώ για την απάντηση που ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι δεν έχετε κάνει τίποτα και κάποια στιγμή στο μέλλον θα... Φαντάζομαι μέχρι να βγω στη σύνταξη σε 25 χρόνια θα έχετε ανανεώσει και το μητρώο μου. Καλημέρα On 17/9/2018 11:10 AM, Τμήμα Εξυπηρέτησης Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου wrote: Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με τον ΕΦΚΑ. Σε απάντηση του μηνύματός σας, σας γνωρίζουμε ότι: Σύμφωνα με το άρθρο 20, παρ.1 , του Ν.4488/13-9-2017 ,ΦΕΚ τεύχος πρώτο «αποσύνδεση ασφάλισης από ιδιότητα», οι αυτοαπασχολούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι ή θα εγγραφούν στο Τ.Ε.Ε. υπάγονται στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ , (σύμφωνα με τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις του πρώην ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΕΑΠ) , από την ημερομηνία έναρξης του επαγγέλματος στην Δ.Ο.Υ και μέχρι τη διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας και τη διαγραφή από τη Δ.Ο.Υ . Η ισχύς της παραγράφου αρχίζει από 1.1.2017. Εφόσον έχουν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία, δηλ. στο τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, τα σχετικά δικαιολογητικά, από τα οποία προκύπτει η διαγραφή από την Δ.Ο.Υ , η περιφερειακή υπηρεσία του ΕΦΚΑ θα μεριμνήσει για τη τροποποίηση της ατομικής σας μερίδας στο γενικό μητρώο ΕΦΚΑ . Τα ποσά των ειδοποιητηρίων θα αντιμετωπιστούν συμψηφιστικά , με έλεγχο και εκκαθάριση απαιτητών και καταβληθεισών εισφορών κατά την ετήσια εκκαθαριστική διαδικασία. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από την εγκύκλιο 21 της Γενικής Διεύθυνσης Εισφορών και Ελέγχων του ΕΦΚΑ Η διαδικασία εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις της παρ. 9 του άρθρου 39 του Ν.4387/2016, των μη μισθωτών με παράλληλη μισθωτή απασχόληση (άρθρο 36 Ν.4387/2016), καθώς και ασφαλισμένων στους οποίους διαπιστώθηκε μεταβολή της ιδιότητας, θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο και θα ακολουθήσουν σχετικές οδηγίες. ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αξιότιμοι κύριοι, σε συνέχεια των παρακάτω μυνημάτων θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν έχετε προβεί σε καμμία απολύτως διόρθωση των προσωπικών μου στοιχείων και διαγραφή των παρανόμως χρεωθέντων εισφορών. Παρακαλώ να επιληφθείτε άμεσα του θέματος. On 9/3/2018 10:31 AM, Τμήμα Εξυπηρέτησης Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου wrote: Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με τον ΕΦΚΑ. Σε απάντηση του μηνύματός σας, σας γνωρίζουμε ότι: Για την αποσύνδεση της ασφάλισης από την ιδιότητα κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 20 Ν.4488/2017 αναμένεται – στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα – να εκδοθεί Εγκύκλιος – Οδηγία από τη Δ/νση Ασφάλισης ΕΦΚΑ με την οποία θα δοθούν σχετικές οδηγίες και θα ακυρωθούν τα ειδοποιητήρια. ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αξιότιμοι κύριοι, έχω κάνει διακοπή εργασιών στην ΔΟΥ από 31/12/15. Παρόλα αυτά, ο ΕΦΚΑ μου έχει χρεώσει ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερου επαγγελματία για όλο το 2017 κι ενώ εργάζομαι ως μιθωτός. Στις 18/1/18 κατέθεσα σχετικό αίτημα στο ΤΣΜΕΔΕ με κοινοποίηση της διακοπής εργασιών προκειμένου να ενημερωθεί το μητρώο του ΕΦΚΑ. Ο ΑΜΚΑ μου είναι ..... ΑΠΑΙΤΩ την άμεση ενημέρωση του μητρώου σας, ώστε να μην παρουσιάζομαι ως παράλληλα αυτοαπασχολούμενος, την πλήρη διαγραφή όλων των παρανόμως και καταχρηστικώς χρεωθέντων εισφορών και την ενημέρωση της ασφαλιστικής μου ικανότητας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου
  23. Βλάση, εννοείς προφανώς εισφορές μόνο ΙΚΑ, στον ΕΦΚΑ είμαστε όλοι. Η απάντηση είναι ότι αν δεν διαγραφείς από το ΤΕΕ (και συνεπώς και από το πρώην ΤΣΜΕΔΕ) είσαι στις συνολικές εισφορές, οπότε παρακρατείται και αυτό το 4% υπερ ΙΚΑ για παροχή σε χρήμα. Μπορεί να έχουν ενωθεί τα ταμεία, αλλά οι επιμέρους διαφοροποιήσεις ισχύουν ακόμα.
  24. Αν είναι να βάλεις ατομικό λέβητα, τα πάντα θα τα έχεις από κει, πλήρη αποσύνδεση από τον κεντρικό. Γιατί να ανάβεις τον κεντρικό για θέρμανση; Δεν έχει νόημα. Ζεστό νερό έχεις μόνιμα από τον ατομικό σου λέβητα, δεν χρείαζεσαι θερμοσίφωνα, μόνο αν θες να τον έχεις ως εναλλακτική σε περίπτωση βλάβης. εδιτ: Και αντίθετα αν το πάρεις, δεν αξίζει σε καμμία περίπτωση να βάλεις λέβητα μόνο για ΖΝΧ και κουζίνα, το βασικό σου έξοδο είναι η θέρμανση.
  25. Εννοείται. Μπορείς να ανεξαρτητοποιηθείς χωρίς να απαιτείται συναίνεση. Δες τη διαδικασία στο ν. 4495. για τα της πολυκατοικίας. Για τα υπόλοιπα δες σε ΔΕΠΑ και βρες κάποιο μηχανικό εγκαταστάτη/ μελετητή.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.