Jump to content

atpm

Members
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

atpm's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • Reacting Well Rare
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

1

Reputation

 1. Μιλησα σήμερα με πολεοδομια και επέμεναν ότι του ιδιοκτήτη δεν έχει καταργηθεί... Κι επειδή δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να ασχοληθώ θα τα δώσω για να τελειώνω. Γνωρίζει κανεις τον τρόπο πληρωμής; Το γνωστό έντυπο με των κωδικό 11 μόνο συμπληρωμένο και κατάθεση σε καταστημα ΕΤΕ ή ΑΤΤΙCΑ; Ηλεκτρονικα δεν γίνεται;
 2. Ο έλεγχος γίνεται απο κάποιο υπάλληλο που σου στελνει μέσω συστηματος τις παρατηρησεις του. Χωρις αιτιολόγηση μου ζητήθηκε.
 3. Καλημέρα, μόλις μου ζήτησαν ΕΜΠ ιδιοκτητη σε ηλεκτρονικό έλεγχο φοορολογικών. Έχει τύχει σε κάποιον ; Να στείλω τη σχετικη εγκύκλιο αντι του ζητούμενου;
 4. α)Ανέβασα και το σχέδιο αλλά υπήρχε λόγος στην περίπτωση μου. β) αν δεις στα γενικα δικαιολογητικα στο ΦΕΚ16/10/2018 θέλει ένα από τα τρία, οπότε είσαι οκ. Οταν πας να την υποβάλλεις, μπορεί να εξακολουθεί να σου ζητάει τα άλλα δυο (79 και 80 μαλλον) οπότε ανεβάζεις ένα κείμενο που αιτιολογείς γιατί δεν ανεβάζεις το εν λόγω έγγραφο. Αυτό είναι γενική λογική (το κείμενο αιτιολόγησης) όπως μας είπαν στο σεμινάριο του ΤΕΕ, σε περιπτώσεις όπου κρίνεις ότι δεν απαιτείται κάτι αλλά το σύστημα στο ζητάει αυτόματα.
 5. Για ΕΕΜΚ (ΕΕΔΜΚ) δεν συμπληρώνεται απαραίτητα η στηλη με τμ, μπορείς να βάλεις μόνο τους αριθμούς των οα. Έχω βγαλει κι εγώ αντιστοιχη άδεια και εκδοθηκε κανονικά..
 6. Δεν ξέρω που αναφέρεσαι αλλά έχω διαβάσει όλο το post πριν κάνω ερώτηση... Έχω πληρώσει πολλές φορές με πιστωτική άλλης τράπεζας ΑΛΛΑ υπό κανονικές συνθήκες. Τώρα που τα ειδοποιητήρια έχουν προγενέστερη ημερομηνία λήξης αυτό δεν γίνεται. Η ερώτηση μου ήταν αν κάποιος το έκανε, γιατί οι συνάδελφοι που έγραψαν οτι το κατάφεραν δεν ανέφεραν ότι χρησιμοποίησαν πιστωτική ΑΤΤΙΚΗΣ. Εαν κάτι μου διέφυγε παρακαλώ για την επισήμανση του συγκεκριμένα- μήπως και βοηθηθώ στην τελική!
 7. Το φαντάστηκα...πρέπει να γίνουμε πελάτες της ΑΤΤΙΚΗΣ σώνει και καλά δλδ... Ευχαριστώ για την απάντηση όπως και να έχει. 100% δεν μπορείς να πληρώσεις με πιστωτική άλλης τράπεζας .(έχω ήδη ρωτήσει σε κατάστημα εθνικής, ρώτησα και στο ΤΣΜΕΔΕ αν παιρνουν πιστωτική επιτόπου, γέλαγαν και οι τοίχοι!) Επειδή για κάποιο λόγο πήρα αρνητική φήμη (!) για το συγκεκριμένο post δευκρινίζω: το παραπάνω σχόλιο αφορά μόνο την συγκεκριμένη χρονική περιοδο που τα ειδοποιητήρια είναι ληγμένα. Εννοείται πως υπο κανονικές συνθήκες πληρώνεις με οποιαδήποτε πιστωτική, έχει ήδη αναφερθεί εδώ. Όπως και να έχει ευχαριστώ για τις απαντήσεις, καλό θα ήταν βέβαια η αρνητική κριτική να είναι πιο επικοδομητική. Καλή σας μέρα.
 8. Μπορεί κάποιος να μου πει πως κατάφερε να πληρώσει με πιστωτική; Στο τηλέφωνο που είχαν παλιά τα ειδοποιητήρια δεν το δέχονται γιατί ο λογαριασμός φαίνεται ληγμένος, σε κατάστημα μου είπαν πως δε γίνεται, δοκίμασα και μεσω web banking της εθνικής και πάλι δε γίνεται! Αυτοί που το έκαναν λίγη βοήθεια παρακαλώ!!
 9. Εγώ, έτσι όπως το γράφει ο νόμος, καταλαβαίνω ότι αν το νόμιμο έχει ακολουθήσει τη στατική μελέτη και το αυθαίρετο ικανοποιεί το (iv) απαλάσσεται... Τώρα γιατί μας ενδιαφέρει τι γίνεται στο νόμιμο αφού το αυθαίρετο είναι στατικά ανεξάρτητο αν ξέρει κάποιος ας μας πει.
 10. Ευχαριστούμε για τις απαντήσεις...Ούτε εγώ έχω κάνει συμφωνητικά, εχω βέβαια τη σύμβαση ανάθεσης από την άδεια. Θα μπορούσαμε υποθέτω να τις καταθέσουμε έστω και εκπρόθεσμα και να πληρώσουμε το όποιο πρόστιμο αν είναι να εξασφαλίσουμε τη φορολογηση του μισθωτού!
 11. Γνωρίζει κάποιος αν στην έγγραφη σύμβαση που αναφέρει ο νόμος λογίζεται και η σύμβαση ανάθεσης που έχουμε όταν βγάζουμε άδεια οικοδομής (ή δόμησης!); Δηλαδή αν όλο τον χρόνο έχεις βγάλει μια άδεια και έχεις ρυθμίσει ένα αυθαίρετο (δηλ. 2 εργοδότες) μπορείς να θεωρηθείς μισθωτός;
 12. Δεν είναι έτσι ακριβώς για την εξέταση...Αν πας σε συμβεβλημένο και δεν έχει άλλα ραντεβού για το μήνα (δικαιούνται μέχρι 20 το μήνα) πληρώνεις κανονικά...Μου έχει συμβεί. Αν είναι λοιπόν επείγον και δεν μπορείς να περιμένεις, πληρώνεις κανονικά ή πας σε νοσοκομείο.
 13. Σχετικά με τα νέα βιβλιάρια, εγώ πήγα στης Αγίας Παρασκευής πριν από περίπου μία εβδομάδα και μου είπαν σε 20 μέρες...Αν άλλαξε κάτι τώρα δεν το ξέρω. Επίσης πήγα σε γιατρό συμβεβλημένο με εοπυυ αλλά εκτός ραντεβού γιατί είχε κλείσει για το μήνα και πλήρωσα 20 ευρώ. Το ΤΣΜΕΔΕ δεν μου τα πλήρωσε. Τα 5ψήφια που διαφημίζουν είναι για να σου κλείσουν ραντεβού με υποκατάστημα του ΙΚΑ (τώρα και για μηχανικούς!), όχι με γιατρούς.Αυτούς τους βρίσκεις στο site του ΕΟΠΥΥ και ναι, είναι λίγοι και θα γίνουν λιγότεροι.
 14. 'Οντως χωρίς τα νέα βιβλιάρια δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, ούτε εξετάσεις ούτε επίσκεψη.Στα κεντρικά τα δίνουν αμέσως αλλά έχει πολλές ώρες αναμονή. Σχετικά με τις εξετάσεις: -αν πας σε συμβεβλημένο με τον εοπυυ γιατρό στο γράφει στο βιβλιάριο και σου δίνει και ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Με αυτά πας σε συμβεβλημένο κέντρο και είσαι οκ. Πληρώνεις 15% συμμετοχή. ΔΕΝ χρειάζεται προέγκριση από το ΤΣΜΕΔΕ. Στο διαγνωστικό κέντρο που πήγα εγώ μου είπαν ότι για κόστος πάνω από 60ευρώ (συμμετοχής) χρειαζεται προέγκριση μόνο. Αν κάποιος θέλει να κάνει τόσο ακριβές εξετάσεις ας το διασταυρώσει με το ΤΣΜΕΔΕ. Εγώ έκανα γενικές αίματος και καλύφθηκα με την παραπάνω διαδικασία. Για τις υπόλοιπες διαδικασίες με τον ΕΟΠΥΥ βλέπουμε...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.