Μετάβαση στο περιεχόμενο

nx4

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΚΩΣ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

nx4's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλημέρα, έχω περίπτωση σε παραδοσιακό οικισμό <2000 κατοικων, ακίνητο με ΟΑ του 2009 στην οποία έχουν γίνει υπερβάσεις (κλεισιμο Η/Υ, ξεμπαζωμα και αλλ χρήσης υπογείου). Αρχικά κατέθεσα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην επιτροπή 5/9/12. η επιτροπή (έδωσε αναβολή) και ζητησε να υποβληθεί αρχιτεκτονική πρόταση με την οποία να γινουν παρεμβάσεις ώστε να συμμορφωθει με τις διατάξεις για παραδοσιακούς οικισμούς. Κατατεθηκε η προταση με την οποία συμφώνησε η επιτροπή 15/2/13!!! στη συνέχει έγιναν οι προβλεπόμενες εργασίες, ελεχθηκαν μέσω φωτογραφίων οι παρεμβάσεις και πήρα τελικά την εγκρίση της επιτροπής 14/6/13 η οποία όμως μου κοινοποιηθηκε προ ενός μηνα! Ξεκαθαρίζω οτι προηγουμένως δεν είχα πληρώσει παράβολο στη δήλωση του 4014 γιατί δεν ήξερα εκ των προτέρων αν θα έγκριθεί και εφόσον δεν μου ζητήθηκε ως προαπαιτούμενο δεν ήθελα να επιβαρύνω τον πελάτη με ενδεχόμενα έξοδα που δεν θα μπορούσαν να επιστραφούν σε περίπτωση αρνητικής απάντησης απο την επιτροπή. Εν τω μεταξύ είχε λήξη η προθεσμία υποβολής στον 4014 και κατά συνέπεια προχώρησα σε υποβολή στον Ν.4178. πλήρωσα παράβολο και ΤΕΕ (τα δεχτηκε το σύστημα μια χαρά) όμως δεν μπορώ να κάνω υποβολή καθώς το σύστημα μου βγάζει σφάλμα: Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή δήλωσης σε παραδοσιακό οικισμό, διατηρητέο. στο άρθρο 13 του Ν.4178/13 στις παρ 6 και 7 αναφέρει: 6. Σε παραδοσιακούς οικισμούς μικρότερους των 2.000 κατοίκων δεν επιτρέπεται η υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος ανεξάρτητων νέων κατασκευών πέραν των τυχόν υφισταμένων κτισμάτων μετά την κήρυξη του οικισμού ως παραδοσιακού οι οποίες έχουν υπέρβαση μεγαλύτερη του 10% οποιουδήποτε όρου δόμησης. 7. Η επιτροπή μετά τη θετική κρίση της για την οριστική υπαγωγή των αυθαιρέτων στις ρυθμίσεις του παρόντος νόμου ενημερώνει τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης του πληροφοριακού συστήματος εντός δύο (2) ημερών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπαγωγής. ερωτήσεις: κατά τη γνώμη σας έχω δυνατότητα υπαγωγής? Σε τι αναφέρεται αυτό το ανεξάρτητων νέων κατασκευών (οι αυθαιρεσίες είναι στο υφιστάμενο με ΟΑ κτίριο)? όσον αφορά την παρ 7 η επιτροπή δηλώνει άγνοια όσον αφορά τη διαδικασία και δεν έχει προβεί σε καμία ενημέρωση του ΤΕΕ. ευχαριστώ και καλό κουράγιο σε όλους και όλες.
  2. πραγματοποιηθέν τμημα του υπογείου που δεν υπήρχε στην ΟΑ αλλα κατασκευάστηκε εντός του προβλεπομένου περιγραμματος περιγραφεται ως τι τύπος αυθαιρεσίας? α) ρυθμιση β) προς έκδοση οικ αδειας ή επιλογή κάποιου από τα δύο ειναι υποχρεωτική ή διαλεγουμε όποια περιπτωση προτιμούμε?
  3. καλησπερα σε όλους, Εστω οτι έχω ένα ακίνητο με δύο διαφορετικά αυθαίρετα κτίσματα. το ένα είναι αυθαιρεσία προ 1983 και η άλλη μετά το 2003. δεν μπορω να ενταχθώ στην κατηγορία 2 σωστα? θα πάω στην 4 'ή 5. εστω ΥΔ>40% και ΥΚ<40% ΥΥ<20% (δεν ισχύουν αθροιστικά) τότε ποιά κατηγορία 4 ή 5? ¨Οσον αφορά τον υπολογισμό προστίμου μπορώ να υπολογίσω για την πρώτη προστιμο με προ του 83 και τη δευτερη με μετά 2003 επισυνάπτοντας τις σχετικές αεροφωτογραφίες ή όλες καινούργιες ντε και καλά??? ή να περιμένω την επόμενη εγκύκλιο ή αλλαγή του νόμου? ευχαριστώ
  4. Ενα ζήτημα για το οποίο έχω αμφιβολίες: Η υπέρβαση δόμησης και κάλυψης υπολογίζεται στο σύνολο των αυθαιρεσιών ή ανά ΦΚ? Παράδειγμα: Δόμηση επιτρ (κατά ΟΑ) 100τμ 1. Η/Υ ----> χώρο ΚΧ 30τμ ΥΔ=ΥΚ= 30/100<50% 2. αυθαίρετη προσθηκη κατ επεκτ. 50τμ ΥΔ=ΥΚ= 80/100<100% 3. υπογειο ----> ΚΧ 100τμ 100%< ΥΔ=180/100 <200% ή συνολικά για όλα τα ΦΚ 100%< ΥΔ <200% και ΥΚ<100% ευχαριστώ
  5. ισόγειο βοηθητικό κτίσμα 60τμ με ΟΑ - εγκ 54/85 (δεν προσμετράται στη δόμηση και καλυψη) αλλαξε χρήση σε κατοικία. δηλώνεται με ΥΔΚΧ 60τμ και ΥΚ60τμ? ούτε μειωτικό συντελεστή ούτε ΑΧ? σε τι διαφέρει αυτή η αντιμετώπιση από ένα αυθαίρετο χωρις ΟΑ? ευχαριστώ.
  6. καλημέρα συνάδελφοι, μου ζητηθηκε βεβ για διαμερισμα (ορ. ιδ.). Το μείζον κτίριο αφορά 2 πολυκατοικίες που τοποθετήθηκαν αντιστροφα στο οικόπεδο (αλλαγή θέσης) η μία στη θέση της αλλης. χρειάζεται τακτοποιηση? θα την επιβαρυνθεί ο ιδιοκτήτης του διαμ/τος ή το σύνολο των ιδιοκτητών? αλλες αυθαιρεσίες στο διαμερισμα δεν υπάρχουν. ευχαριστώ.
  7. εχω παρομοια περιπτωση οπου ο πελατης τα'χει σπασει με τον μηχανικό γιατι όπως αναφερει του ζητησε περισσοτερα απο τα συμφωνηθεντα. Εχει πληρωθει το παραβολο και καποιες δοσεις και θελει να αλλαξει μηχανικό δεχόμενος να πληρωσει ξανα τις αμοιβες. εννοειται θα επιδιωξω επικοινωνία με τον μηχανικό για περεταιρω πληροφορηση-ενημερωση. Ομως τις γινεται με τα πληρωμενα παραβολα-δοσεις. Γινεται συμψιφισμός και αν ναι με ποιον τροπο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.