Μετάβαση στο περιεχόμενο

ndelibasis

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ndelibasis

  1. Καλησπέρα Σχετικά με τον χώρο για την λειτουργία εργαστηρίου αισθητικής: χώρος με χρήση κατοικίας (οικοδομή προ του '55 με άδεια οικοδομής για άρση ετοιμορροποίας '94) εντός σχεδίου. Πρέπει να προχωρήσω σε έκδοση άδειας δόμησης για αλλαγή χρήσης από κατοικία σε Εργαστήριο αισθητικής?
  2. @ponireas.. η άποψη που κυκλοφορεί είναι ότι αν σε βιομηχανικό κτίριο πχ 1.000 τμ έχει αλλάξη χρήση σε κατοικία (εκτός σχεδίου) τότε τα 800 τα βάζουμε αλλαγή χρήσης (1,4) με συντελεστή υπέρβασης δόμησης < 50 % (και όχι > 200 % ) που κυκλοφορεί αυτή η άποψη? εννοώ πως και από που προκύπτει?
  3. Για άλλη μια φορά μπέρδεμα. Δηλαδή για τα 77 τ.μ. που δεν ειναι πάνω από τα επιτρεπόμενα που ορίζονται από τους όρους δόμησης κάνω αναλυτικό και για τα πέρα των επιτρεπόμενων συντελεστης αλλαγής χρήσης και συντελεστης υπέρβασης δόμησης??
  4. Στην εγκύκλιο 4 σε σχετικό παράδειγμά φαίνεται να μην υπολογίζει και τον συντελεστή υ.δ. στην επιφάνεια που παίρνει και τον αλλαγή χρήσης.
  5. Βάσει οικ αδ. κατασκευαστικάν 150 τμ γραφεία (εξεντλήθηκέ ο επιτρ συντ δομ.) αυθαιρετα μετατράπηκαν σε κατοικιές. max επιτρεπόμενη δόμηση για κατοικία ειναι 77. Αρα νομίζω ότι σε αυτην, δηλαδή τα 77 θα κάνω αναλυτικό. Η υπολοιπή επιφάνεια θα πάει με συντελεστη αλλαγή χρήσης και συντελεστη υπερβασής δόμησης? η μόνο συντελεστη αλλαγή χρήσης? Οι φωταγωγοι κ η/χ που έκλεισαν και προσαρτήθηκάν στην κατοικία, θα πάνε σαν υπερβασή δόμησης ή και καλύψης. στο ποσοσστο της υπέρβασης δόμησης θα συνυπολογίσω και την αλλαγή χρήσης ή μόνο τα τμ των η/χ και των φωταγωγών?
  6. Καλησπέρα σε όλους. θα ήθελα τη βοήθεια σας για την παρακάτω περίπτωση. άδεια οικοδομής Γραφεία σε ιδιοκτησία (σύσταση καθέτων) με επιτρεπόμενη δόμηση για γραφεία 150,00 και για κατοικία 77.00 Σήμερα έχει πραγματοποιηθεί αλλαγή χρήσης σε κατοικία όλο το κτίριο. επιπλέον έχουν κλείσει και προσαρτηθεί στην κατοικία αυτή και οι φωταγωγοί και η/χ. πως το αντιμετωπίζω? αναλυτικό προυπολογισμός για την επιτρεπόμενη από τους όρους δόμησης επιφάνειας της κατοικίας. 2ο φκ επιφάνεια κατοικίας πέραν των επιτρεπόμενων με συντελεστή αλλαγή χρήσης και συντελεστή υπέρβαση δόμησης ή αρκεί ο συντελεστης αλλαγης χρήσης??? 3ο φ κ για η/χ και φωταγωγο με υπέρβαση δόμησης κύριου χώρου. η υπέρβαση δόμησης θα συνυπολογιστουν όλα τα παραπάνω ??
  7. Καλημέρα. Θα ήθελα τη βοηθειά σας για το παρακάτω θέμα. ισόγεια οικοδομή με υπογειο, μονοκατοικία έχει οικ αδεια το 92. Ωστόσο δεν έχει συνδεθεί με την ΔΕΗ. Σήμερα πρέπει να γίνει η διαδικασία με το ΕΚΚΟ. ΤΙ τιμη εκκίνησης πρέπει να χρησιμοποιήσω? Π΄ρεπει να αποδείξω, για παράδειγμα από το ικα την ημερομηνία όπου έχουν περαστεί τα ημερομίσθια σαν χρόνο αποπεράτωσης για να πάρω την τιμή που αντιστοιχεί σε αυτήν την περίοδο?
  8. Ευχαριστώ πολύ καλή συνέχεια.
  9. Καλησπέρα και χρόνια πολλά και καλά. θα ήθελα τη βοήθεια σας για την παρακάτω περίπτωση. Πελάτης μου θέλει να ενοικιάσει χώρο πάνω από 50 τ.μ.. Ο χώρος αυτός βάσει της άδειας οικοδομής φαίνεται σαν κατάστημά αλλά θα χρησιμοποιηθεί σαν εργαστήριο βαφής ξύλου. η χρήση αυτή στην περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητο επιτρέπεται (εκτός σχεδίου). Πώς θεωρήσει το μισθωτήριο στη ΔΟΥ. Με ΠΕΑ ή χωρίς? Χρειάζεται κατά τη γνώμη σας τελικά επιθεώρηση το κτίριο αυτό? αν όχι πώς θα το αποδείξω στον υπάλληλο της εφορίας ο οποίος είναι σίγουρος ότι χρειάζεται?
  10. Καλημέρα. Θα ήθελα τη βοήθεια σας για την παρακάτω περίπτωση. Υπόγεια αποθήκη, αυτοτελή ιδιοκτησία, μετατράπηκε σε κατοικία. Πέρα από αυτό, η διαφορά της κάτοψης της οικοδομικής άδειας με σήμερα είναι ότι ένας χώρος που κατά την οικ άδεια άνηκε στην κατοικία έχει μετατραπεί (με νέα είσοδο από τον κοινόχρηστο διάδρομό) σε χώρο του λεβητοστασίου. Πώς κατά την γνώμη σας πρέπει να δηλωθεί? .... αλλαγή χρήσης εντός νομίμου περιγράμματός (χωρίς συντ. αλλαγής χρήσης) σε 1 φύλλο καταγραφής, σε άλλο φύλλο διαφορετική διαμερισμάτωση για τον χώρο που υπολείπεται σε σχέση με την οικ άδεια και έχει γίνει λεβητ.? Ευχαριστώ!!
  11. όπως το είπατε. Είναι νέα ανοίγματα εισόδων προς κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας. Τα ανοίγματα βάσει οικ. αδ. δεν εφαρμόστηκαν. Τα νέα ανοίγματα είναι προς τον εκχωματομένο ακάλυπτο χώρο. Θεωρώ ότι πρέπει να να μπουν, με αναλυτικό και αυτά. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  12. κατά τη γνώμη σας θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι μόνο αλλαγή διαρρύθμισης διακεκριμένης αυτοτελούς οριζόντιας ιδιοκτησίας, που κατα την παρ. 10 του αρθ. 23 δεν αποτελεί παράβαση και απλά να προχωρήσει στη τροποποιηση της οριζόντιας. Γιατί να νέα ανοίγματα να τα παραλείψω? πάνε ''πακέτο'' με την διαμερισμάτωση?
  13. Καλημέρα. Θα ήθελα τη βοήθεια σας για την παρακάτω περίπτωση: τμήμα υπόγειου με χρήση αποθήκη, ανήκει σε πελάτη μου. Βάσει της οικοδομικής άδειας ο χώρος αυτός φαίνεται ενιαίος. Στην πραγματικότητα ο χώρος αυτός έχει διαχωριστεί σε 3 αποθήκες (η χρήση παραμένει η ίδια). Αφού οι αποθήκες είναι 3 υπάρχουν και τρεις διαφορετικές νέες είσοδοι για την πρόσβασή σε αυτές από τον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας. Σήμερα επιθυμεί να πουλήσει τη μια από. Πώς αντιμετωπίζω την περίπτωση αυτή? α. σε 1 φύλλο καταγραφής διαφορετική διαμερισμάτωση και σε ένα άλλο φ.κ. οι παραβάσεις που προκύπτον από αναλυτικό προυπολογισμό (κλείσιμό εισόδου που υπήρχε στην οικοδομική άδεια, άνοιγμα νέων εισόδων κλπ) β. μόνο αναλυτικός προυπολογισμός για τα νέα ανοίγματα? Ευχαριστώ.
  14. καλημέρα.Η διαμερισμάτωση θα μπει σαν μια πολεοδομική παράβαση σε αυτήν περίπτωση? δεν αποτελεί μοναδική παράβασή! το σύστημα όταν συμπληρώνεις το φύλλο καταγραφής δεν σου επιτρέπει να κλικάρεις και τη διαφορετική διαμερισμάτωση μαζί με άλλες παραβάσεις.
  15. Καλησπέρα. θα ήθελα τη βοήθειά σας για την παρακάτω περίπτωση. Όροφος βάσει οικ. άδειας αποτελείται από 2 διαμερίσματα (ιδιοκτησία και τα 2 του ίδιου). Μέτα την κατασκευή, αυτά τα δύο διαμερίσματα μετατράπηκαν σε 4. Παράλληλα ''κλείστηκαν'' υμηυπαίθριοι χώροι, δημιουργήθηκαν νέα ανοίγματα και νέοι εξώστες. Πώς δηλώνονται οι παραπάνω παραβάσεις? 1. Διαφορετική διαμερισμάτωση στο ένα φύλλο καταγραφής, σε άλλο φύλλο καταγραφής ημηυπαίθριοι χώροι και αναλυτικός για τις λοιπές παραβάσεις? 2. Κλείσιμό η/χ και αναλυτικός για τις λοιπές παραβάσεις χωρίς διαμερσμάτωση το όλο θέμα δημιουργείται γιατί ο ιδιοκτήτης θέλει να μισθώσει το ένα διαμέρισμά και η Δ.Ο.Υ. δεν του θεωρεί το συμφωνητικό αφού το διαμέρισμα αυτό δεν φαίνεται στο Ε9. Ευχαριστώ!
  16. Καλησπέρα. Δεν είμαι σίγουρος ότι εδώ είναι η σωστή θέση για να κάνω το παρακάτω ερώτημα. Πελάτης μου είναι συνιδιοκτήτης ακινήτου (ισόγειο κατάστημά, όροφος κατοικία) που βρίσκεται εντός οικισμού. Είναι ο μόνος που ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε ρύθμιση των αυθαίρετων κατασκευών που ανήκουν σε αυτόν (και όχι σε όλες, αλλά σε αυτές που είναι μόνο στο ισόγειο κατάστημά προκειμένου να το ενοικιάσει) χωρίς όμως να υπάρχει κάθετη ή οριζόντια σύσταση. Έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό; Οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα με τις μη δηλωμένες αυθαίρετες κατασκευές - χρήσεις, αν ο πρώτος προχωρήσει σε ρύθμιση. Στον 4014/11 και βάσει των πολλών εγκυκλίων - διευκρινήσεων κλπ, ήταν δυνατόν (έχω την εντύπωση). Ο νέος νόμος αναφέρει κάτι σχετικό; Ευχαριστώ για την βοήθεια
  17. Καλησπέρα. Δεν είμαι σίγουρος ότι εδώ είναι η σωστή θέση για να κάνω το παρακάτω ερώτημα. Πελάτης μου είναι συνιδιοκτήτης ακινήτου (ισόγειο κατάστημά, όροφος κατοικία) που βρίσκεται εντός οικισμού. Είναι ο μόνος που ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε ρύθμιση των αυθαίρετων κατασκευών που ανήκουν σε αυτόν (και όχι σε όλες, αλλά σε αυτές που είναι μόνο στο ισόγειο κατάστημά προκειμένου να το ενοικιάσει) χωρίς όμως να υπάρχει κάθετη ή οριζόντια σύσταση. Έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό; Οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα με τις μη δηλωμένες αυθαίρετες κατασκευές - χρήσεις, αν ο πρώτος προχωρήσει σε ρύθμιση. Στον 4014/11 και βάσει των πολλών εγκυκλίων - διευκρινήσεων κλπ, ήταν δυνατόν (έχω την εντύπωση). Ο νέος νόμος αναφέρει κάτι σχετικό; Ευχαριστώ για την βοήθεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.