Jump to content

SUBARAKIS

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Ουδέτερη

About SUBARAKIS

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός
 1. Μου έβγαλε το ίδιο μήνυμα.Πως το λύσατε (αν σας έτυχε)
 2. Σε περίπτωση οικίας που συνάδελφος Π.Μ εκπόνησε Μ.Σ.Ε και προέκυψε απαίτηση ενισχύσεων (ισόγειος οικία), ο ιδιοκτήτης λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν βλέπω να προχωρά στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα στις απαιτούμενες ενισχύσεις (μετά την εκπόνηση εντίστοιχης μελέτης). Πέρα από το ότι δεν μπορεί να νοικιάσει το σπίτι (ούτως ή άλλως δεν μπορεί αφού και μένει ο ίδιος και χρειάζεται σοβαρή επισκευή-ανακαίνιση), το ακίνητο θα θεωρείται "ρυθμισμένο"? (με αναφορά στην σχετική δήλωση για τα αποτελέσματα της Μ.Σ.Ε). Το οτι κινδυνεύει το κεφάλι του δεν το σκέφτεται προφανώς (μεγάλης ηλικίας και χαμηλοσυνταξιούχος).
 3. δεν θα λειτουργεί την Πέμπτη αλλά σήμερα λειτουργεί? Εδώ το σύστημα σέρνεται και αγκομαχά.Η προηγούμενη εφαρμογή είχε μεν ατέλειες αλλά δούλευε ρολόϊ. Όσο για την απαιτηση κωδικών taxis. Έχω ήδη πελάτη σε απομακρυσμένη περιοχή που ναι μεν θέλει να του κάνω την δήλωση αλλά δεν θέλει να μου δώσει τους κωδικούς (λογικό) εξ αποστάσεως. Άλλος πάλι δέχεται ,αρκεί να είναι παρών κατά την σύνταξη της δήλωσης.Καταλάβατε το θέμα που δημιουργήθηκε?Εμμέσως, στρέφουν τον κόσμο στους λογιστές για την δήλωση ιδιοκτησίας.
 4. όπως σου τα είπε και ο Ted78, αλλά μιας και τα βάθρα συνήθως είναι απομακρυσμένα και δεν είναι και ότι πιο απλό η πύκνωση δικτύου, αν σου περισσεύουν (1000+)πάρε και ένα radio modem 35w με κεραία για να έχεις εμβέλεια της προκοπής (απλά δεν στέκεσαι δίπλα στο modem γιατί έχει φουλ σήμα και ακτινοβολία).Mε το εσωτερικό modem του ζεύγους έχεις θεωρητική εμβέλεια έως 3χλμ αλλά με ιδανικές συνθήκες (εμπόδια κλπ).
 5. μου έτυχε ίδια περίπτωση, με 3 αδερφούς, χωριστες Ο.Α ο καθένας , περίφραξη του χώρου που θεωρεί δικό του έκαστος και φυσικά είναι και στα μαχαίρια. Οι 2 εκ των τριών έχουν αυθαιρεσίες. Ο ένας (πελάτης μου) θέλει να ρυθμίσει τις δικές του. Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε ρύθμιση των δικών του χωρίς οριστική υπαγωγή, να εξοφλήσει το πρόστιμό του όλο και να μην εκδοθεί (προφανώς) βεβαίωση? (πρόσβαση στα τμήματα των υπολοίπων προφανώς δεν μου επιτρέπεται)
 6. Για τα λεφτά τους καλά τα south. Ο 362R (2015 τον είχαμε πάρει νομίζω) κάνει ότι λέει, δεν έχει όμως τα οπτικά του nikon (που επίσης έχω, το οποίο όμως κόστισε τα 2πλάσια ευρώπουλα) και ενώ βλέπω στόχο καθαρά δεν μου δίνει μέτρηση (ανάμεσα από πυκνά φύλλα πχ). Το nikon με υποψία στόχου μετρά (με ακρίβεια).Κατά τα άλλα, μια φορά κόλλησε το laser (έκλεισα άνοιξα και όλα οκ), οι μικροβατικοί δεν ανταποκρίνονται όπως θέλω, οι μπαταρίες δεν τελειώνουν ποτέ, σύνδεση με pc οκ, ο αντιπρόσωπος απαντά άμεσα στο τηλ και αν βγεί Π.Ε (μακρυά απο εμάς) ε , δεν ξόδεψα και μια περιουσία.Αν μου βγάλει 7+ χρόνια θα είμαι οκ.Α, και το on board software δεν με τρέλανε κιόλας (προτιμώ σαφώς του nikon)
 7. Ισόγειο κτήριο (μοναδικό) σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου, χωρίς Ο.Α, έτους κατασκευής 1974 (τεκμηριώνεται) με εμβαδό κτιρίου 150 μ2, είχε αρχική χρήση αποθήκη (τμήμα) κατοικία (τμήμα) και το υπόλοιπο κατάστημα. Σε μεταγενέστερο χρόνο ενοικιάστηκε, ενοποιήθηκαν οι χώροι και χρησιμοποιείται ως κατάστημα (με άδεια λειτουργίας). Μπαίνει κατηγορία 1 αφού σήμερα πλέον είναι μόνο κατάστημα??
 8. σε κτίριο με ισόγεια καταστήματα (κατασκευής 1995 με Ο.Α) με μεταγενέστερη σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών ,οι ιδιοκτήτες τα μετέτρεψαν σε κατοικίες (σύνηθες) με διαφορετική εσωτερική διαρρύθμιση (περιγράφεται ορθά στην σύσταση αλλά διαφέρει απο την διαρρύθμιση που προβλεπόταν για τα καταστήματα). Αφού τα φορτία για κατάστημα είναι μεγαλύτερα απ ότι για οικία, και είναι κτίριο σπουδαιότητας Σ2, δεν απαιτείται Μ.Σ.Ε αλλά τεχνική έκθεση μηχ/κού? Την παράβαση την πάμε με αναλυτικό και κατηγορία 4?
 9. πελάτης είχε εντός οικισμού σε οικόπεδο άρτιο-οικοδομήσιμο αποθήκη με τσιμεντόλιθους εμβαδού 22 τ.μ (την κατοικία την έχει σε άλλο οικόπεδο) χτισμένη το 1980.Το 1982 χτίζει εν επαφή και δεύτερη ανεξάρτητη αποθήκη 58 τ.μ με αποτέλεσμα οι δύο πλέον αποθήκες να φαίνονται μεν σαν ενιαίο κτίριο εξωτερικά , αλλά να αποτελούν δύο κτίρια .Θέλει τώρα να τακτοποιήσει μόνο το μικρό κτίριο καθώς ισχυρίζεται ότι το μεγάλο θα το ρίξει όταν χτίσει σπίτι στο οικόπεδο για τον υιό του. Είναι δυνατόν να ρυθμιστεί μόνο το ένα κτίριο????? (και πάλι, αν ναι, όχι σαν αποθήκη αλλά σαν δευτερεύουσα κατοικία).
 10. Στον παραπάνω πελάτη έχει στείλει το ΙΚΑ ειδοποίηση να προσέλθει να τακτοποιήσει την οικοδομή (να πληρώσει ένσημα δλδ). Το έγγραφο εστάλη χωρίς αποδεικτικό παραλαβής και υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία απο μέρους τους (ΙΚΑ). Με την ένταξη στη ρύθμιση του 4178 (μεταγενέστερη του εγγράφου) έχει δικαίωμα το ΙΚΑ να ζητήσει τα ένσημα ή παύει η αξίωσή του?
 11. Θα ξεκινήσουμε με μια αίτηση προς τον δήμο να δούμε και αντιδράσεις και σε περίπτωση αρνητικής απάντησης αναλαμβάνει ο νομικός του πελάτη. Τα κτίσματα δεν έπεσαν με το αναθεματισμένο το μπουρίνι , ούτε τα ρίχνει οικειοθελώς ο πελάτης.
 12. υπάρχει θέμα με την συναίνεση απο τον δήμο. Ο δήμος θέλει να διώξει την εγκατάσταση (υπάρχουν προσωπικές διαφορές) και η μη συναίνεση είναι ένας ωραίος τρόπος πίεσης προς τον ενοικιαστή. Χωρίς έγγραφη συναίνεση απο τον δήμο περνά η ένταξη στην ρύθμιση? Υπάρχει νομικό κώλυμα? (στο μισθωτήριο απο τον δήμο,δεν γραφει κατι συγκεκριμένο για νέες οικοδομές και αναφέρει γενικά ότι ''εφαρμόζονται οι διατάξεις του αστικού κώδικα για τις μισθώσεις")
 13. 60 τ.μ. Εκανε αρχικά με τσιμεντολιθους και κολώνες απο σκυρόδεμα ισόγειο 30 τ.μ (να είμαστε και νόμιμοι) και μετά απο χρόνια έριξε κι έναν όροφο. Το ισόγειο έγινε αποθήκη για τροφές και ο 1ος κατοικία. Όμορφα πράγματα.
 14. Εχω περίπτωση κτιρίου που έχει κατασκευαστεί σε παραχωρηθείσα (με ενοίκιο) για 20 χρόνια δημοτική έκταση (για δημιουργία στάβλου). Το κτίριο χρησιμοποιείται ως κατοικία του βοσκού. Μπαίνει στη ρύθμιση και επ ονόματι ποίου??
 15. απο το s82 2013 που έχω εμπειρία, τα south είναι αξιόπιστα και κάνουν αυτά που περιγράφουν οι προδιαγραφές τους.Και σήμα σε δύσκολα σημεία έχω, και γρήγορο είναι,και σε καλή τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό (κινέζικο γαρ), με μόνο μειονέκτημα -για εμένα- (στο 2013) το βάρος και το χειριστήριο. Το G1 ακολουθεί τη νέα τάση (μικρό μέγεθος, νέες δυνατότητες μέτρησης, νέα υλικά κατασκευής) και είμαι βέβαιος ότι θα είναι αξιόπιστο μηχάνημα και με μικρότερο βάρος πλέον.Αν δεν είχα το s82 (ζεύγος) θα έπαιρνα το g1 σε ζεύγος (με καλύτερο χειριστήριο απο το βασικό που έχει).Πάντως , μια επίσκεψη στον Τομπά στην θεσ/νίκη και θα σου λύσει τις απορίες .Και όπως πάντα, δοκιμή στο πεδίο. Εκεί θα δεις πραγματικά τις δυνατότητες.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.