Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

arel

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by arel

  1. γεια σας. ποιά θα ήταν η σωστή, αποδοτική διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί ; ευχαριστώ.
  2. παρόλα που η άδεια εκδόθηκε χωρίς τη συναίνεση των συνιδιοκτητών αλλά χωρίς ύπαρξη αυθαιρεσιών στο σύνολο του ακινήτου ο ιδιοκτήτης του κατά 60% με ανάληψη εξ ολοκλήρου το κόστος ποιά προβλήματα μπορει να αντιμετωπίσει απο τον ιδιοκτήτη του 40% ; τι είναι " η σύσταση ο.ι. " ;
  3. οικονομικότερος και πιο φυσικός τροπος αντιμετώπισης σαρακίου εκτός μπεζιρέλαιου δεν υπάρχει, για αυτό σταδιακά όσο απαιτηθεί μικροεχύσεις με σύριγγα στις τρυπούλες μέχρι τη παύση.
  4. η σκάλα, όχι η διπλή ανοιγόμενη αλλά η απλή μονή θεωρείται σκαλωσιά ;
  5. καλημέρα. όταν κάνω click σε κάποιο σχόλιο π.χ. του tetris για like αυτό γιατί δεν εμφανίζεται ; ευχαριστώ.
  6. πόσο μικρό (χρονικής διάρκειας) είναι αυτό το μικρό δωρεάν UPS ;
  7. όντος η αμφίβολη σταθερότητα είναι πραγματικότητα, σοβαρή και αγχωτική κατάσταση.
  8. πολυστρωματική δεν έχω δουλέψει ποτέ και ούτε σκέφτομαι για λόγους μη ευλυγισίας όπως του PEX. η ακαμψία του σωλήνα καθιστά ανέφικτη την αφαίρεση του από το σπιράλ όπως είχαμε προ πει. περί σύσφιξης ότι αναφέρει ο @antloukidis, μην το σπάσεις ο βαρύς ορείχαλκος είναι πανάκριβος.
  9. ωραία ! ποια η διαφορά γεμίσματός του δικτύου πλήρως με νερό και του πρεσαρίσματος στο δίκτυο αέρα με αντλία όπως του βίντεο ;
  10. ευχαριστώ για το TIP. 👍 στο βίντεο 12:10min" η εφαρμογή αντλίας, τι ακριβώς θέλουν να υποδείξουν ;
  11. @panosss όχι, δεν συμπιέζω αέρα. (σκέψη) θα μπορούσα με ένα κομμάτι κομμένης σαμπρέλας ποδηλάτου με τη βαλβίδα από τη μία του μεριά, δύο σφιγκτήρες και τρόμπα με μανόμετρο. με τη λήξη της εργασίας διοχετεύω νερό του δικτύου σε όλη την εγκατάσταση για μέρες, βδομάδες και το παρακολουθώ κατά διαστήματα αν διαπιστώσω κάτι θέλει δύο κλειδάκια και πολύ λίγη σύσφιξη στο ρακόρ, ακόμη και μετά από πολλούς μήνες αν έχεις πρόσβαση στο σημείο που τελειώνει το σπιράλ. απορία ; μετά τα 9:34" η μόνιμη τσάκιση γωνίας στο μπλε σωλήνα δεν ξέρω πως θα συμπεριφερόταν κατά την αλλαγή του από το σπιράλ μελλοντικά αν απαιτηθεί. γενικά ωραίο το βίντεο, παρακινεί σε κάποιες σκέψεις όπως το σκάμμα σε σχήμα "T" του συλλέκτη αν μένει έτσι σε συνδυασμό με ανάλογο καπάκι.
  12. δεν βρήκα άκρη, αυτά ίσως είναι τα πλαστικά κελύφη μόνο. τελευταία τα είχα πληρώσει από 6.53€ δεν θυμάμαι πότε ακριβός.
  13. ναι, οι μπλέ φωλιές του video youtube είναι της PRANDELLI, αρκετά ακριβές και δυσεύρετες πλέον, τις χρησιμοποίησα επιτείχια στα σώματα θέρμανσης και στο μπάνιο σε συνδυασμό με τα πλακάκια αλλά όχι σε μη εμφανή σημεία εντός ντουλαπιών κουζίνας όπου τα ορειχάλκινα εξαρτήματα και οι καταλήξεις των σπιράλ δεν είναι πακτωμένα με σοβά. αυτές της φωτό οι πορτοκαλιοί δεν έχουν στιβαρότητα κατασκευής και δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθούν τη στιγμή που θα παίξουν το ρόλο τους. χρησιμοποίησα και τέτοιες σε μπάνιο άλλου χώρου, δύο για θέρμανση και δύο γία αναμονές θερμοσίφωνα.
  14. θα ήθελε λίγο επιπλέον σκαψιματάκι και θα μπορούσαν τα σπιράλ νιπτήρα και πλυντηρίου να παραλληλισθούν με τα PVC στις ήδη σκαμμένες αυλακώσεις του σιφονιού δαπέδου, θα ήταν πιο ευθύγραμμα με λιγότερες γωνίες και διαδρομή, προπαντός ζεστού στο Ø15. 🙂 τα PVC νιπτήρα και πλυντηρίου θα κατέληγαν πιο εύστοχα με διακλάδωση ενός ημιτάφ 45° και μιας γωνίας 45° πριν του σιφονιού δαπέδου. προσωπικά όπου με παίρνει στην αποχέτευση και αλλού δεν στρίβω με γωνίες των 90° αλλά με δύο των 45° έτσι όταν απαιτηθεί ξεφρακάρισμα με ένα λάστιχο κήπου είναι πανεύκολο.
  15. για βιδολόγο δεν έχω άποψη, σπάνια χρησιμοποιώ, δανείζομαι τα καθαρίζω, λιπαίνω και τα επιστρέφω. έχω κάνει ολική ύδρευση - θέρμανση και αποχετεύσεις δύο ανεξάρτητων χώρων. ξεκινάω άλλο χώρο με νέα θέρμανση, ολική αλλαγή ύδρευσης και αποχέτευσης ιδίου χώρου και την σύνδεση στο δίκτυο αποχέτευσης του δήμου για την ώρα. για τις εργασίες αυτές βασικά και πάγια αποκτήματα. Bosch GBH 2-28 DV Professional 850W 2,9kg SDS Plus Κρούση-Περιστροφή-Περιστροφή με Κρούση Bosch GBH 7-46 DE Professional 1350W 8,2kg SDS Max Κρούση-Περιστροφή-Περιστροφή με Κρούση
  16. στην αρχή δικών μου ανάλογων εργασιών με τις μετρήσεις είχα παρόμοιες σκέψης, ανακαίνισα τρείς διαφορετικούς χώρους με τα ίδια κριτήρια που σου αναφέρω, τα πάντα λειτουργούν άψογα έχω αρχίσει στο τέταρτο και τελευταίο ελπίζω. 🙂 τα εργαλεία που αγόρασα όλα επαγγελματικά είδη κάναν την απόσβεση τους. έχε μια άποψη από κάποιο τυχαίο σπιράλ ΙΝΟΧ QUICKFLEX 3/8″ x 1/2″ Τεχνικά Χαρακτηριστικά Μέγιστη Στιγμιαία Θερμοκρασία Λειτουργίας έως 90°C Πίεση Λειτουργίας 20bar Εσωτερική ∆ιάμετρος Ακροφυσίων Ø 6,5mm Εσωτερική ∆ιάμετρος Σωλήνα Ø 14mm Ελάχιστη Ακτίνα Καμπύλωσης Ø 40mm Παροχή Νερού 3 Bar 19lt/min
  17. ο λόγος "Για ζεστό νερό Ø 15 x 2,5mm" είναι περιβαλλοντολογικός, εξοικονόμησης σπατάλης νερού. πολύς κόσμος αφήνει να τρέξει το νερό μέχρι την έγχυση του ζεστού, € 🚿 κατά τη χρίση στην ανάμιξη δεν υστερεί σε τίποτε, ποσοτικά στη πίεση του νερού δεν το αντιλαμβάνεσαι. ο συλλέκτης δεν υπάρχει λόγος να είναι Cimberio κάποιο ποιοτικό κινεζικό αν βρεις είναι οικονομικότερο, αλλά ο σφαιρικός διακόπτης με τα ανεξάρτητα κομμάτια να είναι, αν χρειασθεί κάτι μελλοντικά σε σώζει από πολλές δυσκολίες. δεν πρέπει να είναι δυσεύρετα https://www.skroutz.gr/c/3599/vanes-diakoptes/m/21892/Cimberio.html στα ορειχάλκινα εξαρτήματα κάποτε πρωτοπορούσαν τα PRANDELLI αλλά δεν υπάρχει λόγος είναι δυσεύρετα και ακριβά. κοίτα για καλά κινεζικά αλλά σύγκρινε τα ταυτόχρονα από διαφορετικούς κατασκευαστές και ελληνικά και ιταλικά στα χέρια σου, να είναι βαριά, θα το καταλάβεις, κάποια είναι εκλεπτυσμένα, ελαφριά. να προσαρμόζουν σφιχτά τα αρσενικά από τα ρακόρ στο σωλήνα, να μην είναι χαλαρά. στο μοντάρισμα όχι βίαιες συσφίξεις, σπάνε, δεν είναι σίδηρος.
  18. @panosss δίκιο έχεις, όταν τα ξεφουρνίζουμε με μιας όλα είναι μπέρδεμα. δεν προτείνω, από προσωπικές μου προ εμπειρίες για ύδρευση θα προτιμούσα άσπρο PEX Dowlex UNAVELD για κρύο νερό Ø 18 x 2,5mm - για ζεστό νερό Ø 15 x 2,5mm με σπιράλ προστασίας και στα δύο Ø εξωτ. 28mm έσωτ. Ø 23.5mm μπλε με κόκκινο. άσπρο, όχι μαύρο PEX το οποίο μάλλον δεν κάνει για πόσιμο νερό, λόγο υψηλή περιεκτικότητας σε θείο, αλλά ανθεκτικό στον ήλιο. για το πίνακα συλλέκτη αυτούς τους τύπους, CIM, όχι εκείνο που είχες αναρτήσει. όπου χρειασθεί εξαρτήματα ορειχάλκινα, τα βαριά και ποιοτικά κινέζικα όχι τα ευτελή φτηνά, συρρικνωμένης χύτευσης με μειωμένα γραμμάρια. διαπίστωση συγκρίνοντας ποιότητα στο χέρι, online δεν διακρίνονται εκτός αν τα εγγυάται ο πωλητής.
  19. η πολυστρωματική λόγο επιστρωμάτων μεταλλικών φύλλων κάμπτετε μερικός, όπως ένας ποιοτικός χαλκοσωλήνας κλιματιστικού δεν έχει την ευλυγισία του PEX. όσο για ποιότητα 15 x 2,5mm και 18 x 2,5mm (Dowlex UNAVELD) άσπρο, όχι γαλακτερό, κάπως διαυγές, γερμανικό και με διαφορά τιμής. δεν προτείνω απλά το είχα επεξεργαστεί για περισσότερο εύκαμπτο και μάλλον ποιοτικότερο συγκρίνοντας το κάποια πολλά άλλα όπως της interplast π.χ. για θέρμανση στα PEX προτείνουν το επικαλυμμένο με (φράγμα οξυγόνου) κάποια με (μαύρη, κόκκινη) μεμβράνη. επίσης υπάρχει πάλη ένας γκρι σωλήνας 16 x 2mm και 18 x 2mm αποκλειστικά για θέρμανση π.χ. Rehau, τύπου PEX, σωλήνας πολυβουτυλενίου με λιγότερη ευκαμψία όχι όπως η (Dowlex UNAVELD) όχι πολυστρωματικός. σε κουλούρα που συνδυάζετε με μπλε ή κόκκινο σπιράλ μικρότερη των 100 μέτρων ποσότητα όχι κουλούρα στα καταστήματα που κόβουν με το μέτρο αλλά χρεώνεσαι ακριβότερα. η μαύρη τύπου PEX μάλλον δεν κάνει για πόσιμο νερό, λόγο υψηλή περιεκτικότητας σε θείο, αλλά ανθεκτικό στον ήλιο.
  20. προσωπικά με ευ ησυχάζει η σκέψη για την "εύκολη σχετικά αντικατάστασή του από το πακτωμένο και εντοιχισμένο σπιράλ". δεν ξέρω τι άλλο.
  21. γιατί όχι σωλήνες άσπρες Πολυαιθυλενίου - Tuborama ύδρευσης PEX Φ18x2,5 & για ζεστό Φ18x2,5 όπως Dowlex UNAVELD που είναι πολύ πιο εύκαμπτες, με εύκολη σχετικά αντικατάστασή από το πακτωμένο και εντοιχισμένο σπιράλ όπου δεν χρειάζονται και λαβίδα πρέσας σύσφιξης για τις πολυστρωματικές ; ευχαριστώ.
  22. μπορεί αυτή η "μετατροπή της μπαλκονόπορτας σε παράθυρο" να καταγγελθεί εκ των υστέρων ως παρατυπία ;
  23. το κλασσικό μωσαϊκό του '70 ενιαίο σε όλη την επιφάνεια της ταράτσας, με τα χαλίκια του, με το βαρύ μηχάνημα που γυαλίζει και το λειαίνει ταυτόχρονα τρίβοντας το κυκλικά.
  24. @tetris απορρίπτουμε τα πλακίδια, για υγρομόνωση ταράτσας εξ ολοκλήρου με καινούργιο μωσαϊκό τι άποψη έχετε ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.