Μετάβαση στο περιεχόμενο

elka12

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by elka12

  1. Ο λογιστής μου είπε ότι φέτος βγήκε διευκρινιστική εγκύκλιος και για να φορολογηθούμε ως μισθωτοί πρέπει να έχουμε κόψει μόνο σε επιτηδευματίες, διαφορετικά "χτυπάει" το σύστημα. Πράγματι έτσι είναι?
  2. Στην κάτοψη της άδειας δείχνω με κόκκινο την πραγματική κατάσταση και με πράσινο της σύστασης. Δεν έχει γίνει συνένωση αποθηκών, εξακολουθούν να είναι δύο. ΚΑΤΟΨΗ.pdf
  3. Ναι υπάρχει όμορη αποθήκη (το είχα αναφέρει στην πρώτη δημοσίευση). Ανέβασα όλη την κάτοψη της άδειας, της αποτύπωσης και τμήμα της σύστασης για σύγκριση. συσταση-1.pdf αποτυπωση-1.pdf αδεια-1.pdf
  4. Ναι. Το πλάτος της αποθήκης είναι στην άδεια 1,80μ., στην σύσταση 3,10μ. και στην αποτύπωση το μέγιστο 3,19μ.(εκεί που το μηχανοστάσιο είναι 2,42μ.) Γι' αυτό θα κάνω την διαμερισμάτωση
  5. Και η επέκταση προς την ΔΕΗ δεν είναι μέδα στα όρια ανοχής? Το περίγραμμα είναι μαζί με τον τοίχο, ο οποίος είναι 20 εκ. αντί για 10εκ. που δείχνει το σχέδιο, οπότε δεν θεωρώ ότι έχω πρόβλημα
  6. Ανέβασα νέο αρχείο όπου φαίνεται και η αποτύπωση. Στο μηχανοστάσιο δεν μπήκα οπότε δεν είμαι σίγουρη για τον δεξί τοίχο. Έχω κατάληψη κοινόχρηστου χώρου-μηχανοστασίου και θέλω συναίνεση? Μετά θα απαιτηθεί και τροποποίηση σύστασης? Μήπως τα 8εκ. που έιναι μικρότερο το μηχανοστάσιο είναι εντός των ορίων ανοχής? ΑΠΟΘΗΚΗ1.pdf
  7. Στο συνημμένο σχέδιο είναι η κάτοψη της σύστασης, της άδειας και η πραγματική κατάσταση. Όπως φαίνεται η αποθήκη έχει πάρει ένα τμήμα από το WC της όμορης αποθήκης και έχει χάσει ένα τμήμα από αυτήν. Χρειάζεται συναίνεση του ιδιοκτήτη της όμορης αποθήκης για την διαμερισμάτωση? ΑΠΟΘΗΚΗ.pdf
  8. Τακτοποίησα με το Ν4178/13 αυθαίρετο σε δική μου ιδιοκτησία. Από το ΤΕΕ μου είπαν να πάω τις αμοιβές που βγαίνουν από το σύστημα και το συμβόλαιο για να πάρω απαλλαγή. Τι άλλο πρέπει να κάνω σχετικά με εφορία? Διάβασα για κάποια απόδειξη αυτοπαράδοσης : τι είναι ακριβώς?
  9. Το ισόγειο είναι υπερυψωμένο, οπότε δεν μπορεί να γίνει Θ.Σ. Μπορεί να τακτοποιηθεί με την δήλωση του διαμερίσματος του Β' ορόφου??
  10. Η άδεια βγήκε Ιούνιο 1981 και πρέπει να ήταν πριν την απαίτηση για συμβολαιογραφική πράξη . Οι θέσεις δεν έχουν δοθεί σε κανέναν, γιατί η σύσταση είχε γίνει από το 1962 (να σημειώσω ότι είναι οικογενειακή οικοδομή)
  11. Σε οικοδομή το ισόγειο και ο Α' όροφος κατασκευάστηκαν το 1963. Το 1981 βγήκε άδεια για προσθήκη Β' ορόφου (2 διαμερίσματα) και απαιτούνταν 2 Θ.Σ. Αυτές δείχτηκαν στο Διάγραμμα αλλά η μία έπεφτε πάνω στον εξώστη του ισογείου διαμερίσματος, ο οποίος δεν είχε δειχτεί στο σχέδιο. Δεν είχε γίνει συμβολαιογραφική πράξη γκαράζ. Χρειάζεται τακτοποίηση η θέση αυτή? Στο ένα διαμέρισμα του Β' ορόφου έχω αυθαιρεσίες (πολεοδομικές παραβάσεις) που θα τακτοποιήσω. Μπορώ να δείξω και την κατήργηση της Θ.Σ. ή πρέπει να φανεί σε δήλωση του ισόγειου διαμερίσματος?
  12. Σε γήπεδο (εκτός σχεδίου) βγήκε ΟΑ για διώροφη κατοικία. Το κτίριο κατασκευάστηκε σε άλλη μη νόμιμη θέση και παραβιάζει και τα πλάγια όρια. Δεν συμπιπτει σε κανένα τμήμα με την θέση που φαινόταν στην άδεια. Βάζω ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΑ και θεωρώ ότι ΟΛΟ είναι αυθαίρετο? Έχει και αυθαίρετες προσθήκες ? Τί θεωρώ για αυτές?
  13. Είναι σε διαφορετική θέση οι υποχρεωτικές θ.σ. οπότε χρειάζεται τακτοποίηση. Στην αποτύπωση δείχνω ΟΛΕΣ τις θ.σ. ή μόνο αυτού που θα πληρώσει το πρόστιμο??
  14. Αν δώσει κάποιος μηχανικός βεβαίωση δεν θα υπάρχει πρόβλημα στο μέλλον π.χ. στην ταυτότητα κτιρίου?? Πάντως σε κάποιο άλλο διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας κάποιος μηχανικός έδωσε βεβαίωση νομιμότητας χωρίς να αναφέρει το παρακολούθημα.
  15. Έχω την εξής περίπτωση: διαμέρισμα με παρακολούθημα ανοικτή θέση στάθμευσης στην πυλωτή. Το διαμέρισμα είναι νόμιμο (δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες) , αλλά η θέση στάθμευσης (όπως και όλες οι θ.σ. στην πυλωτή) είναι διαφορετικές από αυτές που είχαν δεσμευτεί στην συμβολαιογραφική πράξη γκαράζ. Πρέπει 1) να τακτοποιήσω την θ.σ. με χωροθέτηση και μετά να δώσω βεβαίωση?? και 2) ποιό κείμενο θα χρησιμοποιήσω στην βεβαίωση?? (νόμιμο ή τακτοποιημένο??)
  16. Δεν το αναφέρει κάπου, όπως για την διαμερισμάτωση, αλλά τεκμαίρεται από την διατύπωση του άρθρου??
  17. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: στην διαφορετική χωροθέτηση την αίτηση την κάνει ο ιδιοκτήτης της μιάς θέσης και με συναίνεση των υπολοίπων τακτοποιούνται όλες οι θέσεις στάθμευσης (κάνουμε αποτύπωση των υφιστάμενων θέσεων)? Πού το αναφέρει αυτό??
  18. Η αποθήκη ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη. Όσον αφορά την σύσταση αφορούσε την τριόροφη οικοδομή που υπάρχει και μελλοντικά 2 διαμερίσματα Γ΄ορόφου (υπάρχει συνημμένη κάτοψη στην σύσταση) από τα οποία του ανήκει το ένα (έχει συγκεκριμένη θέση στο δώμα π.χ. νότιο τμήμα και σε αυτήν έχει χτίσει την αποθήκη). Δεν είναι αόριστα δικαίωμα υψούν, οπότε νομίζω ότι δεν χρειάζεται συναίνεση. Στην κατηγορία 2 μόνο η αύξηση ύψους θα βγάλει επιπλέον πρόστιμο , από ότι καταλαβάινω.
  19. Σε οικοδομή με σύσταση ο ιδιοκτήτης έχει το ισόγειο διαμέρισμα και ένα διαμέρισμα στον Β' όροφο. Οι αυθαιρεσίες είναι : Στο ισόγειο διαμέρισμα διαμερισμάτωση, πολεοδομικές πραβάσεις (παράθυρο έγινε μπαλκονόποτρα, υπέρβαση εξωστών) και υπέρβαση ύψους. Είναι προ του 1975, άρα κατηγορία 1 Στο διαμέρισμα Β' ορόφου πολεοδομικες παραβάσεις (ανοίγματα και εξώστες) (για τον Β΄όροφο εκδόθηκε άδεια το 1981 οπότε κατασκευάστηκε ο Φ.Ο. και ολοκληρώθηκε το 1996) Στο δώμα έχει κατασκευάσει αποθήκη κατηγορίας 3 (σε τμήμα που από την σύσταση προβλεπόταν διαμέρισμα Γ΄ορόφου και του ανήκει) (έγινε το 1996) Μπορώ να κάνω μία δήλωση για όλες τις ιδιοκτησίες??
  20. Δεν τίθεται θέμα διαστάσεων. Οι θέσεις στην δήλωση είναι 33 (βλ. αρχικό σχέδιο) με διαστάσεις εντός προδιαγραφών αλλά χωρίς τις απαιτούμενες αποστάσεις για να ξεπαρκάρουν : η μία δίπλα στην άλλη και τυφλές και καταλαμβάνουν την πυλωτή και τον διάδρομο κίνησης. Γι' αυτό δημιουργήθηκαν μόνο 18 που χωράνε στην πυλωτή και μένει ο διάδρομος για τους ελιγμούς.
  21. Οι θέσεις στην πράξη garage έχουν εμβαδόν 25τ.μ. η καθεμία , αλλά όπως είπες κάποιες είναι τυφλές και δεν υπάρχουν οι διάδρομοι ελιγμών. Το πρόβλημα δεν είναι οι διαστάσεις, αλλα η χωροθέτηση. Επισυνάπτω και την κάτοψη της σύστασης
  22. Pavlos33 Πράγματι η άδεια έχει πρόβλημα. Τις θέσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν δεν τις αναφέρω καθόλου????
  23. Όπως φαίνεται στο σχέδιο που είχα επισυνάψει δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες θέσεις, γιατί ήταν χωρίς προδιαγραφές. Έτσι δημιουργήθηκαν μόνο 18, οι οποίες είναι διαφορετικές από της άδειας.
  24. ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Σε οικόπεδο έχουν κτιστεί δύο κτίρια, ένα γραφείων-καταστημάτων και ένα κατοικιών. Όλες οι υποχρεωτικές θέσεις στάθμευσης (33) δεσμεύτηκαν στην πυλωτή του κτιρίου κατοικιών, αλλά δεν δείχνονται στην αρχιτεκτονική κάτοψη πυλωτής, παρά μόνο στην κάτοψη του συμβολαίου δέσμευσης και σαν αριθμός (υπολογισμός) στο διάγραμμα κάλυψης. Στην σύσταση φαίνονται μόνο 18 ανοικτές θέσεις, οι οποίες και πραγματοποιήθηκαν και αποτελούν παρακολουθήματα των διαμερισμάτων. Πώς τακτοποιείται η αυθαιρεσία????? Επισυνάπτω τμήμα της πυλωτής από την πράξη garage.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.