Μετάβαση στο περιεχόμενο

Hlectrologos -7-

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Hlectrologos -7-

  1. Εδώ και πολύ καιρό είχα χαλασμένο τον θερμοσίφωνα στο σπίτι δεν ξέρω αν φτιάχνεται απλά επειδή είναι παλιός 13-14 χρόνια λέω πάρω νέο. Κοίταζα για απλό αλλα και για ταχυθερμοθερμοσιφωνα ο οποιος δεν είναι τόσο ακριβώς, ποια είναι τα συν και ποια τα πλην? Μένω μόνος σε ένα δυάρι και αραιά και που μένει μαζί και ο αδερφός μου.
  2. ευχαριστω πολυ για την βοηθεια, ζητησα να παω να δω το κτηριο και να μιλησω με τον αρχιτεκτονα περιμενω τωρα απαντηση.,
  3. ok ευχαριστώ πολύ, θα ζητήσω λοιπόν να πάω στο κτήριο και να συναντήσω τον αρχιτέκτονα και μόλις πάω θα επανέλθω με νέες ερωτήσεις.
  4. Αυτό είναι το πιο απλό τα άλλα θέλω να πχ τι θα χρειαστώ για την τιμολόγηση θα πρέπει να ζητήσω budget ή όχι, θα είναι το σχέδιο χειρόγραφο ή σε υπολογιστή κλπ. Η μελέτη είναι και για ασθενη και για ισχυρά ρεύματα.
  5. Αυτό κάνω τώρα σημειώνω τι θέλω ώστε να του στείλω έγγραφο με αυτά που θέλω για να κάνω την μελέτη, πχ θα τον ρωτήσω την χρήση του κτηρίου κλπ απλά θέλω για αρχή γενικές κατευθύνσεις στο τι θα ζητήσω.
  6. Παιδιά Καλησπέρα εδώ και λίγες ημέρες έχω ξεκινήσει στην κοινοφελη εργασία σαν Ηλεκτρολογος ΤΕ και μου δόθηκε να κάνω μια πλήρη ηλεκτρολόγικη μελέτη. Επειδή είναι η πρώτη μου φορά θα ήθελα μερικές οδηγίες όπως πχ τι στοιχεία να ζητήσω αν πρέπει να επισκεφθώ τον χώρο αν θα κάνω την μελέτη χειρόγραφα η με υπολογιστή κλπ. Μου έχει δοθεί μόνο αρχιτέκτονικο σχέδιο το οποίο είναι δεκαετίας και μου ζητάνε τα εξής : 1) Τεχνική περιγραφή 2) Ηλεκτρολόγικο σχέδιο 3) Διαγράμματα πινάκων 4) Προμετρηση υλικών 5) Κοστολόγηση υλικών 6) Τεύχη δημοπράτησης. Παρακαλώ πολύ όσοι θέλετε και μπορείτε την βοήθεια σας.
  7. Εκανα δοκιμη δεν πεφτει η τουλαχιστον δεν επεσε μετα την δοκιμη φτασαμε μεχρι τα 45μΑ και τιποτα. Τωρα να ρωτησω επειδη θελω να βγαλω πιστοποιητικο για το σπιτι που μετακόμισα μπορω να τον αλλαξω αργοτερα γιατι τωρα δεν παιζουν χρηματα και να βγαλω πιστοποιητικο. Δηλαδη αν γραψω το ρελε υπαρχει αλλα δεν λειτουργει η ΔΕΗ το ελεγχει ? Μου ειπαν οτι δεν το κοιταει καν μονο την πρωτη σελιδα κοιταει οποτε δεν θα εχω θεμα εσεις τι λετε ?
  8. Παιδια εμενα ο ΔΔΕ πεφτει οταν πρεπει πχ διαρροή αλλα το κουμπι τεστ δεν κανει τιποτα οταν το παταω, πρεπει να αλλαξω ΔΔΕ ?
  9. Στην πολυκατοικία μου κάναμε συνέλευση για την θέρμανση έχουμε φυσικό αέριο αλλά όχι αυτόνομο και εγώ δεν θέλω να βάλω και σκέφτομαι να σφραγίσω τα σώματα.. Αν τελικά βάλουμε εγώ τι πληρώνω ? Ο τύπος που έβαλα παραπάνω ( Pθ = dQ/dt = c · dm/dt · Δθ = c · ρ · dV/dt · Δθ) είναι σύμφωνα με μια μελέτη ενός καθηγητή ΤΕΙ τι πληρώνω από την θερμότητα που θα εκμεταλλευτώ από τα άλλα διαμερίσματα αλλά δεν ξέρω αν ισχύει στην περίπτωσή μου. Υ.γ Συγνώμη αν δεν ήμουν αναλυτικός και σας ταλαιπώρησα άδικα αν πάλι κάτι ξέχασα να πω ρωτήστε με Y.γ 2 Μερικές διευκρίνησις για τον τύπο που έδωσα πιο πάνω Pθ = dQ/dt ο ρυθμός παροχής της θερμότητας (θερμική ισχύς) προς το διαμέρισμα (1 Watt = 1 Joule/sec = 4,2 cal/sec), dm/dt η παροχή του νερού σε μάζα (Kgr/sec), dV/dt η παροχή του νερού σε όγκο (m³/sec), c = 1 cal/(°C·gr) = 1000 cal/(°C·Kgr) = 1 kcal/(°C·Kgr) = 4,2 kJ/(°C·Kgr) η ειδική θερμότητα του νερού, ρ = 1 gr/ml = 1 Kgr/lit = 1000 Kgr/m³ η πυκνότητα του νερού, και Δθ = θ1 - θ2 η διαφορά θερμοκρασίας του νερού (°C)
  10. Συγγνώμη που ξεθάβω το θέμα αλλά θα βάλουμε κεντρική θέρμανση και θέλω να σφραγίσω τα σώματα , η πολυκατοικία είναι παλιά 79-80 και έχουμε φυσικό αέριο. Έψαξα στο forum και σε άλλα sites και αν κατάλαβα καλά αν αποφασίσει το 51% δεν πληρώνω τίποτα αλλιώς πληρώνω ένα ποσοστό. Και ρωτάω το 51% των ιδιοκτήτων η όσοι έρθουν στην συνέλευση ? Και πως βγαίνει το ποσοστό ισχύει αυτός ο τύπος Pθ = dQ/dt = c · dm/dt · Δθ = c · ρ · dV/dt · Δθ ?
  11. Παιδιά να ρωτήσω κάτι, αν το σπίτι το αφήσεις αφού λήξει το συμβόλαιο κανονικά μέχρι πότε μπορεί να σου παραπονεθεί ο ιδιοκτήτης ότι έχει ζημίες πχ μπορεί μετά από 3 μήνες η ας πούμε πρέπει να γίνει μέσα σε 4-5 μέρες και μετά δεν έχει δικαίωμα να πει ότι έγιναν ζημίες.
  12. Φίλε το έχω ψάξει και το θυμάμαι και από τη σχολή. Όταν λέμε ενεργή εννώουμε αυτή που έχει τα ίδια θερμικά αποτελέσματα για την ίδια χρονική στιγμή με τη συνεχή
  13. Έτσι ρωτώντας θεωρητικά για να θυμηθούμε λίγο στην διόρθωση εκτός από τον αρχικό τύπο C = [P * (εφφ1-εφφ2)] / [2 * π * f * U^2] δεν υπάρχει και αυτός με το ΔQ ?
  14. Πείτε είναι το ίδιο το P με το Pεν ή Prms γιατί πολλοί μου λένε ότι είναι το ίδιο. Εγώ λέω ότι P=U*Ι*Cosφ και Pεν=Uεν*Ιεν*Cosφ όπου ενεργή τιμή μια εναλλασσόμενης τάσης ή έντασης ορίζουμε αυτή που στο ίδιο χρονικό μας δίνει τα ίδια θερμικά αποτελέσματα με μια συνεχή τάση ή συνεχή ένταση. Πείτε μου λοιπόν ενεργή ισχύ και πραγματική είναι το ίδιο γιατί δεν τη παλεύω!
  15. Χθες βρήκα μια γνωστη μου που παλιότερα ήταν καθηγήτρια στη σχολη του Ασπροπύργου και μου είπε ότι το μονο που χρειάζεται είναι να παρακολουθήσω τα μαθήματα ασφαλειας σωστικά κλπ και μετά να δώσω εξέτασης.
  16. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι από πέρυσι που πήρα το πτυχίο αλλά εγώ ξέρω ότι δεν είναι απεριόριστο αλλά 150kW φωτισμός και 300 kW κίνηση.
  17. Φίλε μου έχεις εν μέρη δίκιο αλλά δεν είναι και τόσο εύκολα αφενός θέλει ένα Α ποσό για να ξεκινήσεις (εισιτήρια, χαρτιά, σπίτι,κλπ) και αφετέρου δεν είναι σίγουρο οτι θα σε πάρουν πχ εγώ ήθελα να πάω Αυστραλια αλλά έμεινα με την όρεξη
  18. Κατ αρχήν ευχαριστώ πολύ για τις οποιες πληροφορίες συνάδερφε,καλά κανεις και το παλεύεις και εγώ ψάχνομαι αλλα κακά τα ψέματα όταν είσαι 28 χρονων και έχεις πάρει πριν 6 μήνες το πτυχίο η επιλογές είναι πολύ λίγες. Μέχρι τώρα για την ακρίβεια έχω βρει μονο μια αλλα δυστυχώς δεν πρόλαβα να κάνω αίτηση όλες οι άλλες περιπτώσεις θέλουν προϋπηρεσία 2 χρονια τουλάχιστον. Έχω σκεφτεί και άλλες επιλογές όπως εξωτερικό η κατατακτήριες σε άλλη ειδικότητα όπως και να έχει όλο είναι πιθανά και ακόμα ψάχνομαι αλλα ο χρόνος τελειώνει σιγά σιγά.
  19. Καλησπέρα σήμερα μου ήρθε η ιδέα να μάθω για τους μηχανικούς-ηλεκτρολόγους στα καραβια, ο λόγος είναι απλός η οικονομική κρίση είναι τεραστια νέοι μηχανικοί όπως εγώ δεν έχουν πείρα και δεν βρίσκουν δουλειά ενώ από την άλλη η ελληνική ναυτιλία είναι πάντα στη κορφή. Έτσι θα ήθελα να ρωτήσω τι χρειάζεται για να γίνεις μηχανικός-ηλεκτρολόγος στα καραβια, αν οι πτυχιούχοι από ΤΕΙ περνάνε κάποια σχολή ποιο είναι το αντικείμενο τους και τη μισθός παίζει. Ευχαριστώ εκ των προτερων
  20. Ρε παιδιά μου την σπάει και εμενα κάθε λίγο και λιγάκι που κράζουν για τα ορθογραφικά λάθη επειδή δυστυχώς και είμαι δυσλεξικός αλλα και είμαι και λίγο ανορθόγραφος. Δεν με πειράζει να μου κάνουν παρατήρηση αλλα άλλο μια καλοπροαίρετη παρατήρηση και άλλο το κράξιμο που γίνεται συνήθως. Και επειδή έχω ακούσει άπειρες φορές "μα μηχανικός ΤΕΙ και δεν ξέρεις ορθογραφία" θα απαντήσω ναι δεν ξέρω, έγραψα καλά μαθηματικά, φυσική και πληροφορική και πάτωσα σε έκθεση, κείμενα και ιστορία για αυτό πέρασα σε ΤΕΙ αλλιώς θα πέρναγα σε ΑΕΙ τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν μερικοί.
  21. Δίκιο φίλε μου έχεις αλλά είναι μεγάλη πίκρα μετά από ώρες διαβασμα σε παλούκια μαθήματα όπως εφαρμοσμένα μαθηματικά,ΣΑΕ,μικρο, προγραμματισμό κλπ να βλέπεις ότι πήγαν τσάμπα οι κόποι σου. Δεν λέω καλή είναι η γνώση αλλά δεν είμαστε από θεωρητικές σχολές όπως πχ είναι οι φιλόλογοι που λες στο τέλος ότι άσχετα αν δε βρήκα δουλειά "καλλιέργησα" το πνεύμα μου, όταν είσαι σε μια σχολή με 30+ εργαστήρια έχεις μια πίστη ότι θα είσαι η εξαίρεση και δεν θα γίνεις ένας ακόμα πτυχιούχος άνεργος. Δυστυχώς η αλήθεια είναι πως λίγοι από εμάς είναι τυχεροί οι υπόλοιποι βράζουμε στο ίδιο καζάνι όπως είπε και ο φίλος architect_duth
  22. Αυτό είναι δεδομένο φίλε μου και εγώ αυτή τη στιγμή έχω τη "πολυτέλεια" να ψάχνω μέχρι να βρω κάτι στην ειδικότητα μου αν δεν τα καταφέρω θα αναγκαστώ να κοιτάξω σε θέσεις υποδεέστερες όπως πωλητής σε κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη, τηλεφωνικό κέντρο κλπ. Άλλωστε δεν θα είμαι ουτε πρώτος και δυστυχώς ούτε ο τελευταίος.
  23. Οσοι ειναι ακομα και αν ειναι 5/10, πρεπει επιτελους να δωθουν αξιοκρατικα οι θεσεις και να δοσουν μια ευκαιρεια στους νεους πτυχιουχους. Δεν γυνεται ατομα με πτυχια,Msc και Phd να περιμενουν για μηνες και χρονια στις λιστες του ΟΑΕΔ και να υπαρχουν ατομα με απλα δημοτικο ή γυμνασιο χωρις αλλα προσοντα που να ειναι προησταμενοι Ο εμπειρος μηχανικος οπου και να παει εχει συγουρη δουλεια με αρκετα bonus, το θεμα ειναι τι γυνεται με τους νεους που καναν τοσα χρονια να μαθουν 5 πραγματα και απο τη πολυ αναμονη τα ξεχνανε.
  24. Συμφωνώ απόλυτα έχει ακούσει κάτι μπινελίκια ο πατέρας μου και οι γνωστοί του που πλέον έχω κουραστεί να τους βρίζω. Προσωπικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να κατασχεθεί η περιουσία όσον πλούτισαν και να απολυθούν από το δημόσιο άμεσα όσοι δεν μπήκαν με την άξια τους είτε είναι ένας είτε 100 χιλιάδες.
  25. Είναι γνωστό ότι όπου πάνε οι ελληνες στο εξωτερικό διαπρέπουν δυστυχώς μέσα στην Ελλάδα χαντακώνονται. Προσωπικά ένας που έχει ταλέντο αφού δεν μπορεί να διακριθεί εδώ θέλω να τον δω να διακρίνεται στο εξωτερικό και να μπορώ στο μέλλον να πω οτι και ο τάδε ήταν Ελληνας. @agrafiot Κανένα πρόβλημα για πριν
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.