Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης


Geo Chriso

Recommended Posts

Το ΥΠ.Ε.Κ.Α. στα πλαίσια της Ενεργειακής Επιθεώρησης και του νέου Νομικού Πλαισίου παρουσιάζει μια μελέτη - παράδειγμα για τη σύνταξη Μελετών Ενεργειακής Απόδοσης καθώς και μια Λίστα Ελέγχου Εφαρμογής των Ελάχιστων Απαιτήσεων του Κ.Εν.Α.Κ. γιά τον έλεγχο απο τα Πολεοδομικά Γραφεία.

Παρακάτω παρατίθενται :

Παράδειγμα Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης

(http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=q0Qxku4IlfY%3d&tabid=338&language=el-GR)

και

Λίστα Ελέγχου Εφαρμογής Ελάχιστων Απαιτήσεων για τα Πολεοδομικά Γραφεία

(http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=ONlumkNl96o%3d&tabid=338&language=el-GR)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι την ίδια ακριβώς μελέτη την έχει και το ΤΕΕ σαν πρότυπη στην ιστοσελίδα του με με τίτλο "ΤΕΕ" από πάνω αντί για "ΥΠΕΚΑ"...

:confused:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Γνωρίζει κανείς εάν ανάμεσα στις χρήσεις που χρειάζονται Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης σε παλιές οικοδομές είναι και οι αποθήκες??

Γιατί δεν έχω εντοπίσει κάτι συγκεκριμένο στο ΦΕΚ ή στην Εγκύκλιο του Κ.Εν.Α.Κ.

Link to comment
Share on other sites

Δες λίγο τι λέει στην απάντηση της ερώτησς Νο5 αυτής της εγκυκλίου: http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=pVy6GmHzKaA%3d&tabid=37&language=el-GR

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλημέρα σας,

Μελετώ ένα Διώροφο κτήριο δύο κατοικιών με υπόγειο. Είναι δύο μεζονετες που συνδέονται με μια αποθήκη ισόγεια. Είναι η περίπτωση δόμησης εκτός σχεδίου όπου οι ιδιοκτησίες πρέπει να είναι σε επαφή. Σε αυτή την περίπτωση η ΜΕΑ θα είναι μία και θα αφορά το σύνολο του κτηρίου και απλά θα εισάγω π.χ.δύο λέβητες; Ή χρειάζεται να κάνω δύο ΜΕΑ, μία για κάθε ιδιοκτησία; Με προβληματίζει γιατί όταν ολοκληρωθεί το κτήριο θα χρειαστεί δύο ΠΕΑ, σωστά;

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι; Μια άδεια δεν βγάζεις; Δυο ξεχωριστά κτίρια από τον Α' όροφο και πάνω που όμως συνδέονται με μια ισόγεια κοινόχρηστη αποθήκη. Και με ξεχωριστά υπόγεια. Αν θεωρήσεις δύο θερμικές ζώνες, τότε νομίζω θα μπορούσες να αιτιολογήσεις τα δύο ξεχωριστά συστήματα θέρμανσης (κατά συνέπεια και δύο λεβ/σια). Απλά όμως δύο θ.ζ. Αλλά νομίζω πως η Μ.Ε.Α. θα είναι μια και μόνο.

Θα μπορούσες να το δεις σαν οριζόντιες ιδιοκτησίες με την ίδια χρήση. Μια Μ.Ε.Α. δεν θα έκανες; Και όταν ολοκληρωνόταν το κτίριο ένα και μόνο Π.Ε.Α δεν θα εκδιδόταν; Έτσι νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

panos-vicious ευχαριστώ για την σύντομη ανταπόκριση και για τη χρήσιμη απάντηση! Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκεφτεί καθόλου το ενδεχόμενο των δύο θ.ζ. Αυτό μου λύνει πολλά ζητήματα που με απασχολούσαν στη συγκεκριμένη μελέτη!

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.