Μετάβαση στο περιεχόμενο

renaL

Core Members
  • Περιεχόμενα

    193
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

renaL's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα. Θέλω να βάλω σε ένα δρόμο, ως πρόταση να επενδυθεί με πατητή κονία, (αφορά αρχιτεκτονική πρόταση για διαμόρφωση μιας περιοχής). Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποιο σχετικό άρθρο στα επίσημα τιμολόγια των δημοσίων έργων? Το ΝΕΤ ΟΔΟ Β33 ίσως? Ευχαριστώ προκαταβολικά
  2. renaL

    AllInOne

    Συγχαρητήρια για τη δουλεια. Εχω το ίδιο πρόβλημα με τον συνάδερφο. Τι πρεπει να κανω για να εμφανιστουν οι βιβλιοθήκες, για παραδειγμα στις όμβριες καμπύλες?
  3. Πρακτικά δεν με εμποδίζει, ως προς τον υπολογισμο, απλά θελω να δημιουργησω ολη τη μελέτη, ετσι ώστε να ετοιμασω προμέτρηση,προυπολογισμο, προεκτιμιση αμοιβων κτλ. Και δεν βρίσκω τροπο να περασω το συγκεκριμενο αρθρο στις εργασιες.
  4. Γεια σας, θα ηθελα μια διευκρίνιση. Οταν έχω σε μια μελέτη άρθρο πχ ΝΑΟΙΚΝΕΤ Α\64.05.04 αυτό πως μπορώ να το βρω και να το περασω στο προγραμμα που έχω ώστε να υπολογίσω την προμετρηση υλικών ? Θα πρεπει να το δημιουργήσω ρωτώντας το συντακτη μελετητη από ποια άρθρα προήρθε?
  5. Καλημέρα, θελω μια επιβεβαιωση για την ΤΖ Αγ.Παύλος Νεαπολης Συκεων Θεσσαλονικη, οδος Θράκης. Ισχυει το 1100?
  6. Σε αυτοψία σε διαμέρισμα σε οικοδομή εντός σχεδίου διαπιστώθηκε αλλαγή του περιγράμματος εντός των αποκλίσεων του 5%, με αποτέλεσμα η οικοδομή ουσιαστικά να εισέρχεται στο διπλανό οικόπεδο. Μπορώ να τo εντάξω στην κατηγορία 3 του άρθρου 96? Επίσης, υπάρχουν διαφορές στις διαστάσεις της οικοδομής στο τοπογραφικό της άδειας και στην κάτοψη της άδειας. Οπότε δεν ξέρω ποιες πρέπει να λάβω υπόψιν μου. Θα γίνει μεταβίβαση και ΗΤΚ. Καθε βοήθεια καλοδεχούμενη, ευχαριστώ
  7. Καλησπέρα. Εχω περίπτωση που εχει πεσει η περίφραξη στην πλαινη της μερια κ εχει συμπαρασύρει κ το γωνιακο κολωνάκι που τη στήριζε. Τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει α) να επισκευάσει την περίφραξη στην Πλαΐνη πλευρά β) να αντικαταστήσει το Κολωνάκι με ενα νεο, διαστάσεων 0,30*0,30*2,20, να φτιάξει ένα δεύτερο κολωνάκι στην άλλη πλευρα της πρόσοψης, έτσι ώστε να αντικαταστήσει και τη καγκελόπορτα μήκους 7μ και η οποια θα στηριχτεί σε αυτα τα δυο νεα κολωνάκια, τα οποια θα ενώνονται μεταξύ τους με μια κρυφοδοκο εντός εδάφους διαστάσεων 50*50. Πιστεύετε οτι μπορώ να εντάξω όλες τις παραπάνω εργασίες στο αρθ30, χρησιμοποιώντας τις παραγραφους γ) εξωτερικοί χρωματισμοί ή αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων ή επισκευή επιχρισμάτων ή επισκευή όψεων χωρίς χρήση ικριωμάτων και ιη) κατασκευές εντός οικοπέδου γηπέδου για τη δημιουργία χώρων εισόδου στα οικόπεδα και γήπεδα, ύψους έως δυόμισι (2,50) μ., πλάτους έως δυόμισι (2,50) μ. βάθους έως ένα (1.00) μ. Επίσης για έκδοση αρθ.30 ελέγχουμε τη νομιμότητα του κτηρίου? Δηλαδή στην περίπτωση μου που θα ασχοληθώ με την περίφραξη, θα πρέπει να ελέγξω και για τυχόν αυθαιρεσίες εντός του οικοπέδου? Επιπλέον εφόσον θα γίνουν εκσκαφές, θα πρέπει να εχει έγκριση απο αρχαιολογία? Προσωπικά η αρχική μου εκτίμηση ήταν οτι πρέπει να βγάλει αδεια δόμησης για περίφραξη αλλά επειδή του είπαν" οτι όχι, πλέον για αυτά δεν χρειάζεται αδεια" θέλησα να το ψαξω περισσοτερο. Ευχαριστώ
  8. Εχω 2οροφο κτίριο προ του ΄55, το οποίο παραβιάζει πλάγια και οπίσθια απόσταση. Στο δώμα του κτίστηκε κύριος χώρος, που θα τακτοποιηθεί με τον Ν,4495/17. Θα βάλω και παραβίαση πλάγιων ορίων, με δεδομένο ότι πλέον το 2οροφο θεωρείται νόμιμο?
  9. Καλημέρα, έχω διώροφο κτίσμα εντός σχεδίου με ένα διαμέρισμα ανά όροφο (όλα είναι του ιδίου ιδιοκτήτη) και κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο είναι όλο πριν το 1955.Έχει γίνει εξαίρεση από την κατεδάφιση σύμφωνα με τον Ν.1512/85 και έχει εκδοθεί η αντίστοιχη απόφαση Νομάρχη με σειρά σχεδίων που την συνοδεύουν. Σε αυτοψία που έγινε για να δηλωθεί αυθαίρετο κτίσμα στο δώμα, έγινε ο έλεγχος όλου του κτιρίου και βρέθηκαν μικρές αποκλίσεις στις διαστάσεις, διαφορές στα κουφώματα (υπάρχουν κάποια επιπλέον ανοίγματα και κάποια έχουν μικρές διαφορές στις διαστάσεις, μικρή διαφορά στις διαστάσεις των εξωστών και αλλαγή στην θέση της εξωτερικής πόρτας του κλιμακοστασίου στο ισόγειο. Εφόσον όλο είναι προ του 1955, θεωρώ ότι τα πάντα είναι νομίμως υφιστάμενα? Μήπως πρέπει να δηλώσω τις αλλαγές των κουφωμάτων εφόσον μόνο αυτό θα μπορούσε να έχει γίνει μετέπειτα?
  10. Οκ σε ευχαριστω. Κ εγω σε αυτο ειχα καταληξει απλα ειπα μηπως μου διαφευγει κατι
  11. Πέργκολα που προβλεπεται κανονικα στην Ο.Α. μπορεί με καποιο τροπο να καλυφθεί με σταθερό υλικο, τυπου πλεξιγκλας? αν εχει γινει η καλυψη προ του 2011, θα μπορουσε να τακτοποιηθει με 4495?
  12. Καλημερα και καλή χρονια, ΤΖ για Κλειδί Ημαθείας, εντός σχεδίου, γνωρίζει κανείς? Ευχαριστω
  13. Καλημέρα, ξερουμε ΤΖ για Αγιο Μαμμα Χαλκιδικης; Εκτός σχεδιου, εντος ΓΠΣ νομιζω. Ευχαριστώ
  14. Μπορεί κάποιος να με παραπέμψει σε αυτο; Ψάχνω να βρω οτι δεν είναι υποχρεωτική η μετάβαση ολοκληρωμένης δήλωσης. Έχω βρει μια εγκύκλιο οτι ειναι υποχρεωτική η μεταφορά σε περίπτωση έκδοσης βεβαίωσης. Αρα συμπεραίνεται από αυτό,οτι για τις υπόλοιπες περιπτώσεις είναι προαιρετικό;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.