Μετάβαση στο περιεχόμενο

Silent Arrow

Core Members
  • Περιεχόμενα

    253
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    6

Silent Arrow last won the day on Αύγουστος 21 2015

Silent Arrow had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Silent Arrow's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

242

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τα τελευταία 13 χρόνια ο νομικός μας πολιτισμός έχει καταρρεύσει. Ή θα στελεχωθούν οι κρίσιμες θέσεις με ανθρώπους με γνώσεις ή σε λίγο θα πηγαίνουμε στο τούρκικο υπουργείο να ρωτάμε για διευκρινήσεις. Είναι ΝΤΡΟΠΗ να διαβάζουμε τέτοια κείμενα. Πραγματικά ΘΛΙΨΗ. Με αυτή την απόφαση δεν οικοδομείται το 99.99% της Εκτός Σχεδίου Περιοχής πλήν αυτών που έχουν πρόσωπο σε Εθνικές, Επαρχιακές, Δημοτικές Οδούς και σε οδούς αναδασμού. Γιατί για να βρεις οδό προ του 1923 ... άστο καλύτερα. Ή θα επιστρέψει η αξιοκρατία στη χώρα ή πάμε για φούντο. Αν δεν σας αρέσει η ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ δόμηση καταργήστε τη να τελειώνουμε. Αλλά νομικοί ακροβατισμοί 40 χρόνια μετά το ΦΕΚ 270 του 1985 μας ξεφτιλίζουν όλους. Υ.Γ. 1 Και μιας και ξεκίνησα ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ τον έλεγχο μελετών στις Πολεοδομίες που καταργήσατε το 2010 γιατί οι Στατικοί Φορείς των Αντιπαροχών έχουν γυρίσει στο 1970. Ρε καρμοιριδες βάλτε κανένα τοίχωμα επαρκού μήκους στις πυλωτές, μην κοιτάτε μόνο τη τσέπη. Δεν σας είπα να γράψετε διαγώνισμα σε ΕΑΚ ή EC-8, τα βασικά να κάνετε λέω. Πάλι κροκοδείλια δάκρυα θα χύνουν ορισμένοι (βασικά πολλοί είναι) όταν θα γίνει η στραβή....
  2. Στο προηγούμενο post μου τελικά άλλαξα γνώμη. Επέλεξα Αρχική Ρευματοδότηση / Οριστική Ρευματοδότηση αναγράφοντας οτι η ρευματοδότηση γίνεται βάσει του Ν.1512/85 και του εγγράφου 28116/29.3.1991 (τρόπος ρευματοδότησης παλιών αδειών). Δείτε κι αυτό: https://deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/arxiki-sundesi/
  3. Παιδιά τα φώτα σας. Κατ' αρχάς ενημερώνω οτι παράταση Εργοταξιακού Ρεύματος έκανα επιτυχώς με την επιλογή Προσωρινής / Εργοταξιακής Ρευματοδότησης. Τώρα σε άλλη περίπτωση πρέπει να ρευματοδοτήσω κλειστή άδεια εκδοθείσα το 2007 που ο ιδιοκτήτης για τους δικούς του λόγους δεν τοποθέτησε τότε ρολόι ΔΕΗ γιατί έπαιρνε ρεύμα από ρολόι υφιστάμενης γεώτρησης. Τα τρία αντίγραφα της άδειας που έδινε τότε η Πολεοδομία η ΔΕΗ δεν τα δέχεται τώρα γιατί θέλει ηλεκτρονική διεκπεραίωση. Η πολεοδομία έχει σφραγίσει ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ για όλο το κτίριο το 2013 όπου και έκλεισε η άδεια (όλη η Ελλάδα έτσι έπαιρνε ρεύμα). Ερώτημα: Τι επιλέγω Προσωρινή σύνδεση ή Οριστική Σύνδεση στην ηλεκτρονική διεκπεραίωση? Προφανώς το κτίριο δεν έχει ΠΕΚ κλπ. Άποψη μου είναι ότι πρέπει να γράψω Προσωρινή Ρευματοδότηση όπως γράφει κι η άδεια άσχετα αν δεν είναι προαπαιτούμενος ο έλεγχος φορολογικών (τον όποιο έχω περάσει).
  4. Δεν διαφωνώ στο σκεπτικό σου Παύλο. Ο Ορισμός του Αδόμητου όπως τον δίνει η Υ.Α. έρχεται σε κόντρα με όλο το σκεπτικό του Ν.4495/17 ότι η Ηλεκτρονική Ταυτότητα αφορά ΚΤΙΡΙΟ και όχι ακίνητο. Άρθρο 54 παρ. 3: ...''3. Ενημέρωση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας του Κτιρίου γίνεται ύστερα από οποιαδήποτε εργασία παρέμβασης ή τροποποίησης στο κτίριο, οριζόντια ή κάθετη διηρημένη ιδιοκτησία, για την οποία απαιτείται οικοδομική άδεια ή έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας από δημόσια αρχή....'' Και έρχομαι εγώ και ρωτάω. Με ποια εξουσιοδότηση θα πάει Μηχανικός και θα αλλάξει την κατάσταση ενός ακινήτου από αδόμητο σε δομημένο επειδή έβγαλε μια ΕΕΔΜΚ για περίφραξη ή επειδή υπάρχει μια περίφραξη (π.χ. συρματόπλεγμα) σε αυτό? Ο Ν.4495/17 είναι σαφής: για να ενημερώσεις / πειράξεις την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου χρειάζεσαι ΚΤΙΡΙΟ. Αν δεν έχεις κτίριο ή κάποια βαριά κατασκευή / περίφραξη από μπετόν που να θέλει ρύθμιση άποψη μου είναι ότι το ακίνητο παραμένει αδόμητο. Αν γίνουμε πολύ αυστηροί θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες και θα έχει δίκιο.
  5. Διάβασα τις σελίδες στο παρόν topic και νομίζω ότι είμαστε υπερβολικοί στο θέμα του αδόμητου. Αντιστρέφω το ερώτημα και λέω το εξής: Βγάζω μια ΕΕΔΜΚ για περίφραξη σε πλήρως αδόμητο γήπεδο. Είμαι υποχρεωμένος να κάνω με τη λήξη των εργασιών Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου? Η άποψη μου είναι όχι. Γιατί και ο Ν.4495/17 (Άρθρο 54 παρ. 3) και η Υπουργική Απόφαση (Άρθρο 4 παρ. 1) είναι σαφείς: ενημέρωση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου γίνεται σε κτίριο, όταν έχουμε μεταβολές πολεοδομικών κτιριολογικών μεγεθών. Συνεπώς για μένα αν δε δω κτίσμα σε ακίνητο, το ακίνητο παραμένει αδόμητο. Αρκεί οι περιφράξεις να είναι συρματοπλεγματα και ξερολιθιές, όχι κάτι εξεζητημένο (τοιχία σκυροδέματος κλπ θα τα τακτοποιήσω πρώτα).
  6. Σε προηγουμενες σελιδες βλεπω οτι υπηρχε αναλογη συζήτηση. Κατατεθηκαν λογικες αποψεις απο ολους.
  7. Παύλο σε ευχαριστώ πολύ, Πολύ σωστός για την Έκτος Σχεδίου Δόμηση. Τείνω να πιστεύω οτι στο προηγούμενο σκεπτικό μου είμαι πολύ αυστηρός και ότι η 'κατάτμηση' του μεγάλου ακινήτου ταυτίζεται με την ημερομηνία του Σχεδίου Πόλης όσο παλιό κι αν είναι ακόμα κι αν εκκρεμεί η απαλλοτρίωση λόγω ρυμοτομίας. Οποιαδήποτε άποψη ευπρόσδεκτη.
  8. Σε ευχαριστω Δημητρη, γνωριζω για το Αρθρο 8 του ΝΟΚ για τις ακραιες περιοχες ενος Σχεδιου Πολεως. Αν βγαλω ακρη με το χρονο δημιουργιας οικοπεδου, ολα μετα λυνονται. Το μεγαλο ερωτημα στην ανωτερω περιπτωση ειναι ποιος ειναι ο χρονος δημιουργιας των απομενοντων οικοπεδων. Αν π.χ. η απαλλοτριωση συντελεστει το 2025 θα λαβουμε υποψη χρονος δημιουργιας οικοπεδων το 2025 ή θα εκμεταλλευτουμε το χρονο δημιουργιας του αρχικου ακινητου (π.χ. 1950)?
  9. Παιδιά καλησπέρα, Ζητώ λίγο τα φώτα σας γιατί έχω μπερδευτεί. Αποτύπωσα ένα ακίνητο στο Όριο του Ρυμοτομικού Σχεδίου Φιλιατρων (πολύ παλιό Σχέδιο Πόλης = 1876), μεγάλο σε επιφάνεια 7600μ2. Χοντρικά το 1/3 του ακινήτου είναι Εκτός Σχεδίου αλλά έχει πρόσωπο σε Οικοδομική γραμμή στο Όριο του Ρυμοτομικού, το ενδιάμεσο 1/3 ρυμοτομείται προς κοινόχρηστη οδό και το υπόλοιπο 1/3 ανήκει σε Οικοδομικό Τετράγωνο. Ερωτήματα: 1) Αναφέρει ο ΝΟΚ στο Άρθρο7: ''Οικόπεδο που εντάσσεται σε σχέδιο πόλης μετά τη δημοσίευση του ν. 1577/1985, θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο όταν...'' Ερωτώ: Σε ποιο οικόπεδο αναφέρεται ο ΝΟΚ? Στο αρχικό μεγάλο ακίνητο ή στο απομένον μετά τη ρυμοτομία? Στην περίπτωση μου ΔΕΝ έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση, το ακίνητο προϋπάρχει μεν του έτους 1985 άλλα η ρυμοτομία θα συντελεστεί στο μέλλον. Απάντηση: Θεωρώ ότι το ακίνητο μου ως πολύ παλιό (το έχει ο ιδιοκτήτης 70 χρόνια) έχει ενταχθεί σε σχέδιο πόλης ΠΡΙΝ τη δημοσίευση του Ν. 1577/1985 ΑΚΟΜΑ κι αν δεν έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση (εκκρεμεί για ~140 χρονιά). 2)Ερωτώ: Ο χρόνος δημιουργίας του απομένοντος οικοπέδου στο Ο.Τ. ποιος είναι για την αξιοποίηση ή όχι της κατά παρέκκλιση αρτιότητας? Αυτός του ενιαίου μεγάλου ακινήτου ή αυτός όταν ΘΑ συντελεστεί η απαλλοτρίωση? Απάντηση: Στην Εκτός Σχεδίου Δόμηση τα πράγματα είναι σαφή για το χρόνο δημιουργίας γηπεδου. Στην εντός σχεδίου Δόμηση έχω μπερδευτεί. Η απαλλοτρίωση από εξουσιαστική πράξη της Διοίκησης είναι Κατάτμηση (ΓΝ.ΥΠΕΧΩΔΕ 1386/1985/ΓΝ.97/1986) και η άποψη μου είναι οτι το Απομένον υπάγεται ΜΟΝΟ στην κατά Κανόνα Αρτιότητα του Σχεδίου Πόλεως γιατί η απαλλοτρίωση θα γίνει στο μέλλον. Διαφωνείτε?
  10. Φίλε mimar, Πολύ καλή προσπάθεια. Διάβασα κυρίως το πρώτο κομμάτι του post σου που αφορά την αρτιότητα, αν δεν συμφωνήσουμε τι γίνεται εκεί, τα υπόλοιπα δεν έχουν τόσο σημασία. Αυτό κατ' αρχάς δεν είναι κανόνας εξ' ορισμού. Ο κανόνας είναι 4 στρέμματα με πρόσωπο 25μ σε Κ.Χ. (άντε βρες τα) και για τα ακίνητα που έχουν πρόσωπο σε Εθνική κλπ Οδούς 4 στρέμματα με πρόσωπο 45μ και 50μ βάθος. Το δδ είναι παρέκκλιση που ισχύει για όσα αγροτεμάχια έχουν δημιουργηθεί από το 1978 έως το 1985 και έχουν πρόσωπο σε Εθνική κλπ. Οδό. Από το 1985 και μετά τα ανωτέρω αγροτεμάχια όφειλαν να έχουν την κατά κανόνα αρτιότητα, δηλαδή 4 στρέμματα, πρόσωπο 45μ και 50μ βάθος. Η παράγραφος 1η του άρθρου 40 του νέου Νόμου λέει τα εξής: ι) Τίποτα καινούργιο για τα αγροτεμάχια με ελάχιστο εμβαδόν 4 στρέμματα που δημιουργήθηκαν από το 1978 έως το 1985 είτε έχουν πρόσωπο σε εθνική οδό είτε όχι. ιι) Τίποτα καινούργιο για για τα αγροτεμάχια με ελάχιστο εμβαδόν 4 στρέμματα που δημιουργήθηκαν από το 1985 έως το 2003 χωρίς πρόσωπο σε εθνική κλπ οδό. ιιι) Αρτιοποίησε ολα τα μη άρτια αγροτεμάχια 4 στρεμμάτων που είχαν πρόσωπο σε εθνική κλπ οδό χωρίς όμως να έχουν το κατάλληλο πρόσωπο και βάθος και έχουν δημιουργηθεί από το 1985 έως 2003. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Τι γίνεται με τα αγροτεμάχια που έχουν δημιουργηθεί πριν το 1978 και δεν έχουν πρόσωπο σε Εθνική κλπ οδό? Σύμφωνα με την παραγραφο 1ζ του άρθρου 40 είναι άρτια και οικοδομήσιμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τουριστικές εγκαταστάσεις (ακραίο....). Γενικά η κατάσταση δεν παλεύεται, αυτός που έγραψε τον Νόμο δεν πρέπει να έχει κάνει ένα τοπογραφικό στη ζωή του. Και πολλά ΣΧΟΟΑΠ κινούνται στο ίδιο αφηρημένο πλαίσιο. Κατάντια για το επάγγελμα.
  11. Την έχω διαβάσει. Γνωρίζω την παρέκκλιση για τα γήπεδα 4 στρεμμάτων που έχουν δημιουργηθεί από το 1978 έως το 1985 για γήπεδα που έχουν πρόσωπο σε Εθνική κλπ Οδό στο διάταγμα της Εκτός Σχεδίου Δόμησης (1985 - ΦΕΚ 270 Δ). Ωστόσο το Γραμμα του Νέου Νόμου (πιθανότατα όχι το πνεύμα) ΑΔΙΚΕΙ τα αγροτεμάχια 4 στρεμμάτων που έχουν δημιουργηθεί πριν το 1978 χωρίς πρόσωπο σε Οδό ή Εντός Ζώνης που είναι και η πλειοψηφία. Σε αυτά επιτρέπει μόνο τουριστικές εγκαταστάσεις βασει των μεταβατικών διατάξεων. Σου δίνει ένα παράθυρο βέβαια με τη διαδικασία της συνένωσης με ένα όμορο να το κάνεις εν τέλει άρτιο και οικοδομήσιμο για ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ... Γρίφος η κατάσταση μεν... Σταθερά ακατάλληλοι οι νομοθετούντες δε.
  12. Μπλέξαμε παλι... Έχουμε ένα αγροτεμάχιο 4 στρεμματων στη μέση του πουθενά, Εκτός Σχεδίου, εκτός ΓΠΣ - ΣΧΟΟΑΠ κλπ. Το αγροτεμάχιο έχει δημιουργηθεί το 1960 (πριν το 1978). Δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο προ του 1923, δεν είναι εντός Ζώνης Οικισμού, είναι απόμακρο τελείως. Μέχρι πρότινος αυτό ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση ως προϋφιστάμενο του έτους 2003. Σύμφωνα με τις παρ. ζ) και η) του Άρθρου 40 του παρόντος Νόμου, όπως έχουν διατυπωθεί, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο αποκλειστικά για τουριστικές εγκαταστάσεις (περίοδος δυο ετών). Αν το αγροτεμάχιο είχε δημιουργηθεί το 1988 θα ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο για κάθε χρήση (περίοδος δυο ετών). Πείτε μου αν κάνω λάθος. Το γραμμα του Νόμου αυτό λέει.
  13. Κι εγώ σήμερα έλαβα τα 600 Ευρώ - ALPHA BANK... Η σύζυγος σήμερα έλαβε και αυτή τα υπόλοιπα 200 από τα 600 Ευρώ (Εθνική). Ο γαμπρός μου ωστόσο πήρε 400 + 600 = 1000 Ευρώ....!!! (όπως κι άλλοι έχουν αναφέρει νωρίτερα).
  14. Παιδες καλημέρα: Η έκτη από το τέλος επιλογή μπλεκει παρόχους τηλεκατάρτησης και διαδικασία Α. Ξέρει κανείς τι είναι? ''Δηλώσεις ΚΑΥΑΣ Ωφελούμενων από Παρόχους Τηλεκατάρτισης (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α)'' Για τη διαδικασία Α έκανα την τρίτη επιλογή από το τέλος επιτυχώς και απέκτησα Αριθμό Πρωτοκόλλου (ΚΑΥΑΣ). Αλλα η έκτη επιλογή από το τέλος τι είναι?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.