Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμπειρίες από εργασία στο εξωτερικό


sundance

Recommended Posts

Εγώ έχω το C1

 

Καλά μιλάμε έχω χάσει πολλά επεισόδια ...Πότε το καθάρισες??

 

Για να ανταπεξέλθεις σε δουλειά στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην απαιτητική δική μας πρέπει να μπορείς να συννενοείσαι απροβλημάτιστα.

Όπως αντιλαμβάνεσαι,επειδή και γω κάτοχος του Β1 είμαι, με τα βίας σε αυτό το επίπεδο μπορείς να ψελλίσεις κάποιες προτάσεις αντε να καταλάβεις και κανένα δρομολόγιο από τα μεγάφωνα στο U-Bahn.

Η καλύτερη πρόταση για άμεσα αποτελέσματα-μαζεύεις μπογαλάκια, πας Γερμανία-βελτιώνεις γλώσσα σε πολύ καλό επίπεδο μέσα σε εξάμηνο-παράλληλα ψάχνεις δουλειά.

Θέλει πολλά κότσια όμως.-Να βρεις δουλειά μέσω ιντερνετ ως μόνιμος κάτοικος Ελλάδας και χωρίς καμία γνωριμία, το θεωρώ απίθανο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 829
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

από όσο με ξέρεις.. πότε έβαλα κάτι στο μυαλό μου και δεν γύρισα τον κόσμο ανάποδα για να το κάνω? ;) Εξάλλου είμαι ηρωίδα.. σωστά??

 

όσο για το κατα πόσο είναι απίθανο χωρίς γνωριμίες, ποτέ δεν ξέρεις.. εγώ (καλώς ή κακώς) έτσι τα κατάφερα :razz:

Link to comment
Share on other sites

@ANEMONA

 

Θα σου πω την δική μου εμπειρία - το Β1 με τίποτα δεν είναι αρκετό για τα γερμανόφωνα γραφεία. Εγώ έχω το C1 και ζορίζομαι ΠΑΡΑ πολύ με τη γλώσσα. Προσωπική μου άποψη είναι στείλε κανα 2 βιογραφικά για να δεις την κατάσταση (αλλά να στοχεύεις σε αγγλόφωνα γραφεία) αλλά παράλληλα κάτσε διάβασε γιατί δεν θα μπορέσεις σε καμία περίπτωση να ανταπεξέλθεις με το Β1.

 

 

Αυτά τα λίγα :)

 

Καλή τύχη

σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου..

λαμβανοντας υποψη τα δικα μου δεδομενα οτι δεν γνωριζω λεξη γερμανικα δηλαδη,οτι εχω θεληση, οτι θα επιπεσπευσω καπως τον χρονο κανοντας ιδιαιτερα, σε ποσο χρονο εκτιμας οτι θα εχω παρει το β1? και μετα σε ποσο χρονο θα εχω παρει το β2?με το β2 θα μπορεσω μ αξιωσεις να ψαξω εκει?

και μια τελευταια ερωτηση.Εαν ακολουθησω τ αλλο σεναριο, να παω δηλαδη εκει εχοντας το β1, κανω ιδιαιτερα για β2 και ψαχνω παραλληλα για εργασια εχω αξιωσεις για κατι?

Link to comment
Share on other sites

ANEMONA,

 

Βασικά μάλλον θα χρειαστεί να ρωτήσεις κάποιον ειδικό στο θέμα της γλώσσας (καθηγητή ή φροντιστήριο) γιατί η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Προσωπικά μου πήρε λιγότερο απο ένα χρόνο για την αποκτηση των 3 πτυχίων αλλά έπεσες σε περίπτωση ανθρώπου που μαθαίνει γενικά πολύ γρήγορα. Το αν θα έχεις το b2 ή το c1 δεν νομίζω οτι έχει και μεγάλη σημασία για τα γραφεία εκεί - αλλά το αν έχεις ζήσει ήδη ένα εξάμηνο εκεί και έχεις εξασκήσει την γλώσσα θα είναι υπέρ σου νομίζω. Όλα αυτά βέβαια είναι υποθέσεις..

 

Συμφωνώ πάντως οτι απο την στιγμή που πάρεις το Β1 σήκω φύγε και πάνε να συνεχίσεις εκεί για το επόμενο πτυχίο (και παράλληλα ψάχνε για δουλειά). Θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να μάθεις την γλώσσα -πρακτικά- και θα είναι και πολύ πιο χρήσιμο στην ουσία να ξέρεις να μιλάς και να τους καταλαβαίνεις παρά να πας και να παρουσιαστείς με 2-3 πτυχία και να μην μπορείς να πεις κουβέντα.

Link to comment
Share on other sites

Εννοειται οτι θα μπαινω και ποσταρω εντυπωσεις απο τις συνθηκες εδω και τον τροπο δουλειας...

Οσοι ενδιαφερονται για δουλεια, ας το ψαξουν λιγο παραπανω καθως σε λιγο καιρο αναμενεται να χει πολυ δουλεια λογω του Μουντιαλ το 2018.

Εχουν ηδη ξεκινησει διαγωνισμοι για τα εργα υποδομων και ειναι τοσο μεγαλη η δουλεια που πρεπει να γινει σ αυτον τον τομεα, που οι κατασκευαστικες θα βγουν στην γυρα για μηχανικους.

Να εχετε το νου σας...

 

@ Εrling.....τι να πω φιλαρακι....ελπιζω να μου βγει σε καλο...:)

 

 

Καλησπερα ελπιζω να περνας καλα εκει!διαβαζω εδω και καιρο τα διαφορα ποστ και το σκεφτομαι πολυ σοβαρα σχεδον περιμενω να βρω μια ακρη για να φυγω.θα μπορουσες μηπως να μου δωσεις καποιες πληροφοριες?πως κινηθηκες εσυ?τι ενεργειες εκανες?κ.τ.λ.?σε ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Παντως προς το παρων υπαρχει δουλεια βραζιλια ελεω μουντιαλ αλλα για να σε προσλαβουν θελουν αφμ βραζιλιας.

Link to comment
Share on other sites

εχει εργαστει ή εργαζεται καποιος γερμανια?

με σπουδες αγγλια, εμπειρια εργασιακη ελλαδα και γερμανικα επιπεδου β1-β2 τι πιθανοτητες εχει να βρει εργασια γερμανια?

οι εργοδοτες θελουν αναλυτικα βαθμολογια που ειχες στο πανεπιστημιο?τ 'ακουσα κι αυτο!

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει καποιος αν θα πρεπει πρωτα να εχουμε εκπληρωσει τις στρατιωτικες μας υποχρεωσεις εμεις τα αγορια? Εννοω πριν αρχισουμε την αναζητηση για εργασία στο εξωτερικο...

 

Υπαρχει φοβος μηπως μας κρατησει πισω το φανταρικο και δεν βρισκουμε δουλεια??

Link to comment
Share on other sites

Πάνε στρατό να μην το σκέφτεσαι, έτσι λέω να κάνω...

 

Γιατί δε θα μπορείς να έρθεις στη χώρα που σε γέννησε. Και μετά ασχολούμαστε με το εξωτερικό.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα κι απο μενα..εχω τελειωσει εργων υποδομης στο τει αθηνας και δεν βρισκω εργασια (οπως ολοι αλλωστε) με τιποτα.μονο αγγλικα ξερω αλλα ειμαι προθυμος να μαθω κι αλλη μια γλωσσα.

η μονη λυση οπως λετε οι περισσοτεροι ειναι το εξωτερικο αλλα και παλι δεν βλεπω προκοπη ουτε απο το eures ουτε απο πουθενα..εχετε κατι να προτεινετε??

θα τρελαθω με αυτην την κατασταση!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.