Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΕΚ - ΜΕΕΠ (εγγραφή, δικαιολογητικά και όχι μόνο)


Nick D.

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δηλαδη αν για παραδειγμα βαλω 500.000 ευρω οικοδομικα, τοτε σε 5+2 χρονια θα εχω Γ ταξη αυτοματα!

 

Κωστας,Κ,

Μονο μην την πατησεις και περιμενεις 7 χρόνια... Πρεπει να γραφτεις στα 5 στο ΜΕΚ Β. Το λεει ξεκαθαρα στο site οτι η πρωτη εγγραφη μπορει να γινει μονο μεχρι το ΜΕΚ Β.

Σε περιπτωση που δεν το ήξερες, το αναφερω.

 

 

 

 

TheoTDM900,

 

Respect!

Link to comment
Share on other sites

Σε μερσώ συνάδελφε και ανταποδίδω για την εως σήμερα παρουσία σου, διάθεση, συναδελφικότητα και γνώσεις.

 

Respect^2

Link to comment
Share on other sites

Theo σωστος..δεν ειχες καθολου αδικο΄.. topap ναι το γνωριζω..εννοειται πρεπει να γραφτεις πρωτα στο Β μεκ..το θεμα ειναι να υπαρχουν κ δουλειες σε μερικα χρονακια γιατι μας βλεπω ολους στην αυστραλια να κυνηγαμε καγκουρο χεχε

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι έχω να πω ότι μπερδέψαμε τις κάβες. Άλλη η κάβα για υπερπήδηση κατηγορίας και άλλη η κάβα από το περίσσεμα εμπειρίας.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφοι, επανερχομαι με ερωτησεις σχετικα με την καβα εμπειρίας:

1) αν μονον σε μία κατηγορία έχεις κάβα εμπειρίας (συγκεκριμένα για την περίπτωση από Β σε Γ, σε δύο χρόνια) και κανεις αναβαθμιση σε αυτην την κατηγορία μόνον, στις υπόλοιπες πότε κάνεις αναβάθμιση; Μπορείς να επανέλθεις μετά από ένα χρόνο για τις υπόλοιπες κατηγορίες? Σε τηλ επικοινωνία με δικηγόρο που ασχολείται με ΜΕΚ-ΜΕΕΠ μου ανέφερε ότι η αναβάθμιση του ΜΕΚ γίνεται για όλες τις κατηγορίες μαζί ή αν αναβαθμίσεις μόνον μία κατηγορία μετά πρέπει να περιμένεις τρία χρόνια για την επόμενη αναβάθμιση! Ισχύει;

2) Αν έχεις επιπλεόν εμπειρία μέσα στα πρώτα πέντε χρόνια και δεν την έχεις καταθέσει (γιατί δεν γνώριζες την περίπτωση αυτή της κάβας), μπορείς να την καταθέσεις αργότερα και να την χρησιμοποιήσεις για την αναβάθμιση από Β σε Γ σε δύο χρόνια; Και πάλι η δικηγόρος μου είπε οχι!

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Για να καταλάβω δηλαδή... εσύ ρώτησες δικηγόρο που ασχολείται με ΜΕΚ-ΜΕΕΠ? Τότε τι το θέλεις τη Δ15 του ΥΠΕΧΩΔΕ βρε παιδί μου, πήγαινε να σου βγάλει το ΜΕΚ ο δικηγόρος...

 

Πάντως αυτό που αναφέρεις κάτι μου λεει. Όταν έστειλα τα χαρτιά μου για ΜΕΚ Β, μετά την πενταετία, δήλωσα όλες τις κατηγορίες πλην των Λιμενικών, διότι δεν είχα καθόλου πιστοποιητικά εμπειρίας για τέτοια έργα. Από την άλλη, ένας συνάδελφος με συμβούλεψε να μην δηλώσω Λιμενικά διότι, καθώς δεν είχα προϋπηρεσία, θα μου έδιναν ΜΕΚ Α σε όλες τις κατηγορίες που δήλωσα, κοινώς θα έχανα την προϋπηρεσία στις υπόλοιπες κατηγορίες. Αυτό που με συμβούλεψε ήταν, αφού πάρω το ΜΕΚ Β στις κατηγορίες που έχω προϋπηρεσία, να κάνω ξεχωριστή αίτηση για ΜΕΚ Α στα Λιμενικά. Δεν είμαι σίγουρος εάν κάτι τέτοιο ισχύει ή όχι, αλλά εγώ το έκανα. Τώρα, σε κάποια φάση θα κάνω αίτηση για ΜΕΚ Α, ελπίζω να μην χρειαστεί να πληρώσω τα 60€...

Link to comment
Share on other sites

Topap σε ενημερωνω οτι υπάρχουν δικηγοροι που κανουν την συγκεκριμενη δουλειά - αναβαθμισεις ΜΕΚ&ΜΕΕΠ - και έχουν μαλιστα πολλούς πελάτες κυρίως από επαρχία. Και αυτό συμβαίνει γιατί τα τηλέφωνα της Δ15 ή συνήθως δεν απαντούν ή δεν βρίσκεις τον κατάλληλο υπάλληλο.

 

Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, δεν αντιλέγω, μπορεί να υπάρχουν δικηγόροι που ξέρουν πως να κάνουν τις αιτήσεις για ΜΕΚ-ΜΕΕΠ. Τι μας λεει αυτό όμως?

Εγώ πάντως για την αίτηση μου μια χαρά την έκανα και ας μην ήμουν στην Αθήνα για να παω απο την Δ15, και όσες φορές πηρα τηλέφωνο μίλησα με τον καταλληλο άνθρωπο. Α, ασε που καποιος υπαλληλος με παρεπεμψε στον προιστάμενο για καλυτερη ενημέρωση...

 

Και εγώ, εάν ψάξεις τα post μου, έχω μεγάλη εμπειρία στα φορολογικά, τα οποία τα κάνω και μόνος μου. Αυτό σημαίνει ότι είμαι λογιστής? Εάν είναι έτσι, να απαιτήσω να με γράψουν στο Οικονομικό Επιμελητήριο...8-)

 

ΟΚ, δεν θέλω να δώσω μεγαλύτερη έκταση. Αυτό που σου είπαν, όπως έγραψα στο παραπάνω μου post, μου ακούγεται γνώριμο. Δεν ξέρω όμως, καλύτερα να περιμένουμε να πάρουμε απάντηση από κάποια άλλα μέλη του forum που γνωρίζουν καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.