Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • 2 months later...
  • Απαντήσεις 1,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα σας, πελάτης μου θέλει άδεια για ΚΥΕ (καφεκοπτείο – ξηροί καρποί – κάβα) στην Θεσσαλονίκη στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών. Πήγα στο αρμόδιο γραφείο του δήμου να δω τι ζητάνε και ήθελαν μερικά χαρτιά για την προέγκριση και για την γνωστοποίηση άδειας λειτουργίας τρεις υπεύθυνες δηλώσεις και ένα παράβολο. Έχω χρονιά να ασχοληθώ με άδειες, πλέον δεν κάνουμε μελέτη πυροπροστασίας; Χρειάζεται να κάνω κάτι ακόμα;

 

 

Συγνώμη για το διπλό ποστάρισμα

Edited by stefanosz2
Link to comment
Share on other sites

Κ.Υ.Α. ΔΙΑΔΠ-Φ.Α.2.1-34824 (ΦΕΚ Β 3402-2013) - Απλούστευση διαδικασιών έκδοσης άδειας για ΚΥΕ διάθεσης τροφίμων και ποτών

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να κάνω Μελέτη Πυροπροστασίας και να την δώσω στον ιδιοκτήτη; Αν έρθει έλεγχος από την πυροσβεστική πω θα ελέγξουν χωρίς μελέτη; 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ΚΥΕ που είναι με γνωστοποίηση λιανικής διάθεσης τροφίμων π.χ. γαλακτοπωλείο ή κάβα , αν η άδεια του καταστήματος είναι εμπορική χρήση υπογράφετε ΥΔ ή κάνετε αλλαγή χρήσης, 4178 κτλ ?

 

Εγώ θεωρώ ότι εφαρμόζοντας κεφάλαια 4 και 5 του ΝΟΚ και δεδομένου ότι η χρήση βάσει πολεοδομικής νομοθεσίας παραμένει εμπορική, δεν απαιτείται καμία αλλαγή χρήσης για τέτοια μαγαζιά έστω αν και είναι υγειονομικής χρήσης αφού και βάσει νόμου πάρκινγκ και διαγράμματος δόμησης και Η/Μ και στατικών δεν αλλάζει απολύτως τίποτα. Εξάλλου και πολεοδομικά δεν υπάρχει η χρήση υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

 

Επομένως για καταστήματα λιανικής διάθεσης τροφίμων μπορούμε να υπογράφουμε ΥΔ γνωστοποίησης άφοβα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους !!
Κατάστημα 35 τ.μ. στο ισόγειο διώροφης πολυκατοικίας, με Ο.Α. του 1959 ( αναγραφόμενη χρήση στο στέλεχος : κατάστημα), λειτουργούσε από το 2007 ως ψιλικατζίδικο.
Ο νέος ενοικιαστής θέλει να λειτουργήσει ψησταριά- οβελιστήριο. Η νομιμότητα του ακινήτου έχει διαπιστωθεί.
1) Χρειάζεται να αλλάξει η κατάσταση στην οικοδομική άδεια από κατάστημα σε Κ.Υ.Ε.?
2) Αν ναι, τότε εφόσον τηρούνται οι κτιριοδομικές προυποθέσεις και ο νοκ, θα μπορώ να το κάνω με ενημέρωση φακέλου στην αντίστοιχη πολεοδομία?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση !

 

 

Μην κάνετε ίδιες δημοσιεύσεις.  Αν συνεχίσεις θα διαγραφούν όλες.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis

Edited by Didonis
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το ψιλικατζίδικο δεν βοηθάει σε κάτι.

 

Από εκεί και πέρα. Λογικά...θέλει ψησταριά με καθούμενους πελάτες άρα χώρο συνάθροισης κοινού που είναι διαφορετική χρήση από το κατάστημα.

 

Από εκεί και πέρα...οι γνώμες διίστανται. Υπάρχουν τα άρθρα 4 και 5 του ΝΟΚ που ορίζουν σαφώς πότε απαιτείται αλλαγή χρήσης. Συνοπτικά, στατικά, Η/Μ  από άλλες ιδιοκτησίες, πάρκινγκ. Αν δεν αλλάζουν....υποτίθεται κάνεις ενημέρωση φακέλου. Πωωως?! Δεν ξέρω! 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, δύο ερωτησούλες θέλω να κάνω για 2 περιπτώσεις, πράγματα τα οποία πολύ πιθανόν να έχουν ξανασυζητηθεί στο παρελθόν αλλά επειδή δεν είναι εύκολο να διαβάσω τέτοια ώρα 116 σελίδες το θέτω εδώ.

 

1) Για άδεια λιανικής διάθεσης τροφίμων με γνωστοποίηση, μπορώ να προχωρήσω σε κτίριο με βεβαίωση για προ του 55; Υπάρχει κάποιο θέμα με τη ΒΚΧ;

 

2) Με ενδιαφέρει ακόμη μία περίπτωση για παντοπωλείο μαζί με καφενείο, σε ένα χωριό. Απο το δήμο μου είπαν ότι γίνεται να συνδυαστούν τα δύο αυτά, αν συμφωνήσει και το υγειονομικό. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι στο συγκεκριμένο κτίριο λειτουργούσε από το 1990 περίπου, κατάστημα με παρεμφερή άδεια λειτουργίας στο όνομα του πατέρα του νυν ενδιαφερόμενου, ο οποίος πατέρας δεν είναι πλέον στη ζωή και όλα αυτά τη στιγμή που το κτίριο που στεγάζεται η επιχείρηση έχει ΟΑ με χρήση αγροτική αποθήκη. Φαντάζομαι ότι με τέτοια χρήση θα έχω πρόβλημα να προχωρήσω στην άδεια λειτουργίας, καθώς δε θα μπορώ και πάλι να υπογράψω ΒΚΧ, σωστά; Αυτό που με παραξένεύει εντούτοις, είναι το πώς γίνεται να βγήκε η αρχική άδεια στο όνομα του πατέρα, εφόσον ήταν και τότε αγροτική αποθήκη η χρήση;

Link to comment
Share on other sites

1) Πως αποδεικνύεις....μία χρήση...προ 55 ?! Άλλο ότι υπάρχει το κτίριο νόμιμα και άλλο η χρήση. Αλλιώς όλα τα κτίρια προ 55 είναι έτοιμα ΚΥΕ!! Θα πρέπει να αποδείξεις ότι ήταν Κατάστημα προ 55.

 

2) Στα χωριά ισχύουν διάφορα περίεργα και πρέπει να ρωτήσεις το κατά τόπο υγειονομικό. Κανονικά στην Αθήνα κάτι τέτοιο θα ήθελε κανονική άδεια λειτουργίας , ΒΚΧ για ΚΥΕ κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.