Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στατικά για κοντέινερ


 
eksarxos paris

Recommended Posts

Είχα ακούσει κάτι παρόμοιο πρόσφατα.. Η ιστορία έλεγε για κάποια σπίτια τα οποία αποτελούνται από κοντέινερ πλοίων στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Αυτό εννοείς; :shock:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ρίξε μια ματιά εδώ. Βλέπω κάποια χρήσιμα λινκς δεξιά στη σελίδα.

http://www.residentialshippingcontainerprimer.com/CONTAINER%20COMPONENTS%20AND%20TERMINOLOGY

http://www.isbu-info.org/

 

 

Κι εδω ίσως βρεις κάτι.

http://www.structure1.com/html/shipping-containers

 

Βιβλια : http://www.residentialshippingcontainerprimer.com/books%20to%20buy

 

Ελπίζω να βρεις κάτι χρήσιμο. Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου τι ακριβώς άδεια χρειάζεται για να κατασκευαστεί ένα τέτοιο σπίτι στην Ελλάδα??

Link to comment
Share on other sites

Το σίγουρο είναι πάντως ότι αν το προορίζεις το όλο σχέδιο για κατοικία, το κοντέινερ στο οποίο θα πατάει το από πάνω δεν θα έχει πρόβλημα από βάρος κτλ. Αυτά αποθηκεύουν τόνους και τόνους εμπορευμάτων! http://weburbanist.com/2008/05/26/cargo-container-homes-and-offices/

 

Για κατασκευή εδώ:

 

http://www.youtube.com/watch?v=LOFm9O_r7oM&feature=fvwrel

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εχω εμπειρία επι του θέματος. Σε μια απο τις εταιρίες που δουλευα στο Λονδίνο, κάναμε ενα πιλοτικό σύστημα για την κατασκευή πολυκατοικιών με τη χρηση marine containers. Ο κατασκευαστης ηταν η Laing O'Rourke. Η ιδέα ήταν η τυποποίση μιας τέτοιου είδους κατασκευής για την δημιουργία φτηνών σπιτιών (council blocks).

 

Η ιδέα είναι οτι μελετάς το σκελετό του container σαν απλό 3D πλαίσιο, μην χάσεις χρόνο σε λεπτομέρειες οπως για παραδειγμα στην προσομοίωση του offset στην ένωση δοκού-υποστηλώματος. Το μεταλλικό φύλλο στις πλευρές του container ουσιαστικά λειτουργεί ως stressed skin άρα κατανεμει τις πλευρικές δυνάμεις σε όλα τα μελη (κατι σαν διαφραγμα). To φυλλο αυτό ειναι τραπεζοειδές, στο Robot που το μελετουσαμε έχεις την επιλογή να ορίσεις τέτοιο πεπερασμενο στοιχείο, δεν ξέρω στο προγραμμα που έχεις αν μπορεις. Αν δεν μπορείς, ειναι λίγο ζόρι... Το φύλλο λειτουργεί σαν shell άλλα δεν παραλαμβάνει ροπές. Στα άκρα του κάνε το να ειναι released. Τις ενώσεις μεταξύ δοκών-υποστηλωμάτων κάντες αρθρωτες, αν δεν σου βγαίνει το μοντέλο ξεκινα να ορίζεις πακτώσεις αλλα μετά πρεπει να μελετήσεις τις πακτώσεις...

post-3364-0-27827400-1343991184_thumb.jpg

Prefabulous London.pdf

Edited by Topap
Link to comment
Share on other sites

Περα απο την αναλυση, η αρχιτεκτονικη προσεγγιση ειναι μια μπουρδα και μιση.

Ειχα πετυχει εναν Αρχιτεκτονα καποια στιγμη στην τηλεοραση και κοκορευοταν και αγοραζει Ε/Κ (εμπορευματοκιβωτια) και τα κανει σπιτι.

Ενα Ε/Κ η κουζινα, δυο το σαλονι κτλ..

 

Κατ'εμε αισχος.....

Link to comment
Share on other sites

@Terry,

 

Ριξε μια ματιά στο pdf που επισυνάπτω και θα δείς τι μπορείς να κάνεις με αυτα τα εμπορευματοκιβωτια αν εχεις διάθεση για καλή δουλειά...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.