Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΜ: Τα 10 στα 15 έγγραφα που υπογράφω είναι αιτήσεις για διαγραφή μηχανικών


Panos_

Recommended Posts

Εμ, φωστήρα Μπίλλια, σε εσενα και στον Σπιρτζη μαλλον δεν περασε ποτε η ιδεα της προσωρινης διακοπης του επαγγελματος.

Ποτε δεν πιεσατε ωστε να αλλαχθει ο νόμος για την ασκηση του επαγγελματος.

Αυτα ειναι τα αποτελέσματα.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

...Για την ασφάλιση της ιδιότητας του μηχανικού σημείωσε ότι αυτός είναι ο χαρακτήρας του ΕΤΑΑ....

 

Όποιος αντιλαμβάνεται τι κρύβεται πίσω από αυτή την φράση, μπορεί να δει και τις εξελίξεις. Είναι στρατηγική επιλογή η διατήρηση αυτού του καθεστώτος.

 

Φυσικά ψεύδεται, γιατί δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας του ΕΤΑΑ, αλλά του ΤΣΜΕΔΕ μόνο, καθώς οι υγειονομικοί και οι νομικοί, δεν έχουν το καθεστώς μόνιμης και υποχρεωτικής παραμονής στο ΕΤΑΑ.

Edited by nikmmech
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα.. Ο Μπίλλιας κλάφτηκε σε έναν από τους εντολοδόχους των αφεντικών του.

 

Πρόσθεσε δε ότι παρά τη δημόσια δέσμευση του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, ήδη από το περασμένο Φθινόπωρο, ότι οι μηχανικοί θα αποκτήσουν τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας, όπως ισχύει για άλλους κλάδους, αυτό δεν έχει ακόμη συμβεί και η εξαίρεσή τους εξακολουθεί να ισχύει. Το πρώτιστο δεν είναι η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας, αλλά η αποσύνδεση ΤΕΕ - ΤΣΜΕΔΕ και της υποχρέωσης καταβολής εισφορών όντας κάποιος άνεργος/υποαπασχολούμενος/ετεροαπασχολούμενος/φαντάρος. Αλλά γι' αυτά, τσιμουδιά.

"Το υπουργείο και η κυβέρνηση αντιμετωπίζουν τους μηχανικούς σαν κάποια ελίτ, γεγονός που δεν ισχύει με τα νέα δεδομένα και την τραγική κατάσταση του κλάδου", είπε ο κ.Μπίλλιας (αντί να του πει του σαχλαμάρα, πως ΠΟΤΕ δεν αποτελούσαν οι μηχανικοί  κάποια ελίτ, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων), ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα των επαγγελματικών ταμείων (τι εννοεί, αφού όλοι θα πάμε σε ένα ταμείο τελικά;; ;), ζήτησε τη συγκρότηση κοινής επιτροπής υπουργείου και ΤΕΕ, για να μελετήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις, πρόταση που έγινε δεκτή από τον κ.Κοκκόρη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη διαχωρισμού ασφάλισης για συνταξιοδότηση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και στους όρους σύμφωνα με τους οποίους διατηρείται η περίθαλψη χωρίς καταβολή εισφορών (μέσο φορολογητέο κάτω από 12.000 ευρώ για τα έτη 2011, 2012 και 2013). Εδώ, κάτι (προσωρινά) καλό πήγε να πει, αλλά τα σκ@τωσε, αφού με τα τεκμήρια που ισχύουν, άνετα μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τις 12.000, χωρίς να έχει δει ούτε σέντσι στο χέρι του.

Έστω κι ένας από τους προέδρους του τοπικών ΤΕΕ, έχει τον τσαμπουκά να θέσει αυτά http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/diekdikiseis/;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

όπως ολοι οι μηχανικοι  ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ συμφωνω στην μιρλα-παραπονο που ολοι εκφράζουμε συχνα  ...αλλα..

 

για να μην ανοιξω δεκατο θεμα για εισφορες τσμεδε  ,.....  τις εισφορες 2015 Α, μπορω να τις πληρωσω από τωρα;;;...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.