Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μέτωπο για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Διπλωματούχων Μηχανικών


Engineer

Recommended Posts

και ξεκινησα να σχολιαζω σήμερα επειδή αυτά που λεει ο σεραφειδης για την ότι ηΒρετανία προωθεί την απορρύθμιση του επαγγέλματος του Μηχανικού δεν ισχύει και περιέγραψα τι ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

και για το συναδελφο BAS  τα polytechnics υπήρχαν μέχρι το 1992 στην Βρεταννία
 
 
 
 




Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Η διαφορά είναι ότι τα εδώ τει δεν έγιναν το 2001 η και παλαιότερα πανεπιστήμια , όπως τα polytechnics και τα fachochschule , αλλά έχουμε μπλέξει σε 2 κατηγορίες της τριτοβάθμιας , παλαιότερα ανώτερη -  ανώτατη , μετά σε πανεπιστημιακή και τεχνολογική και τώρα σε ανώτατες μεν , αλλά πανεπιστημιακό και τεχνολογικό τομέα .

 

Η ΜΗ δημιουργική ασάφεια , σε όλο το μεγαλείο της .

 

Που λέει ο λόγος , μεγαλείο .

Link to comment
Share on other sites

Earl :

Ναι. Ξεκάθαρα γράφω την άποψή μου νομίζω.

Δεν γράφω κάτι παράλογο, μην σε εκπλήσσει! Έχει ξαναγίνει...

Ναι , έχεις δίκιο · το είχα ξεχάσει .

Αυτά είναι τα χάλια μας ...

Link to comment
Share on other sites

Μιας και αναφέρθηκε η Αγγλία. Αν ένας είναι πχ Φυσικός και έχει δουλέψει ως ηλεκτρονικός μπορεί να αποκτήσει επαγγελματικά διακαιώματα ως ηλεκτρονικός ή ηλεκτρολόγος ή δυκτυάκιας ή κομπιουτεράς αναλόγως της επαγγελματικής του εμπειρίας.

Στην Ελλάδα το σύστημα είναι εντελώς γύφτικο. Αν κάποιος πληροί το ευθυνοφοβικό framework του ελληνικού δημοσίου, ακόμα και αν δεν έχει ιδέα πούθε πάνε τα 4, μπορεί να έχει επαγγελματικά διακαιώματα έναντι κάποιου άλλου που ναι μεν δεν έχει το χαρτί αλλά όμως έχει ασκήσει επιτυχώς το επάγγελμα.

Πρέπει να υιοθετηθεί ένα είδος εξετάσεων ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ κατά τα τα ήθη της απόκτησης chartership στην Αγγλία. Με επιτυχή εξέταση πάνω στο γνωστικό αντικείμενο που θέλει ο υποψήφιος να ασκήσει θα παίρνει και τα επαγγελματικά του δικαιώματα (ή ένα εύρος αυτών).

Για να λειτουργήσουν τα παραπάνω, προϋποτίθενται πολλά άλλα πράγματα που το ελληνικό δημόσιο (συμπεριλαμβανομένων των ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΑΤΕΙ, ΤΤ κλπ)  δεν μπορεί να παράσχει, όπως σοβαρή διοίκηση, σχέδιο και ξεκαθάρισμα των μαφιών που επίτηδες συντηρούν αυτή τη ΓΥΦΤΙΑ στην παιδεία και βάζουν εμάς (τους ταλαίπωρους) να τσακωνόμαστε για ΕΔ και μόρια για δουλειές που δεν υπάρχουν. 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

 να τσακωνόμαστε για ΕΔ και μόρια για δουλειές που δεν υπάρχουν. 

 

+1 από μένα και συμπληρώνω

 

  • Αργία μήτηρ πάσης κακίας
  • Η φτώχια φέρνει γκρίνια

 

 
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως οι κάτοχοι όχι και τόσο προνομιούχων πτυχίων είναι αυτοί που αντιτάσσονται σ' αυτό που μόλις προτάθηκε. Διότι τότε θα μπορεί κι ο ηλεκτρολόγος μηχανικός να συμμετάσχει σε εξετάσεις ασέπ για καθηγητής φυσικής και σε διαγωνισμούς για θέσεις τεχνολόγων στο δημόσιο.

 

Πιο πιθανό είναι να έχει ο ηλεκτρολόγος μηχανικός προϋπηρεσία καθηγητή σε φροντιστήριο, παρά ο φυσικός προϋπηρεσία ηλεκτρονικού. Επίσης πιο πιθανός ο ηλεκτρολόγος μηχανικός να έχει υποαπασχοληθεί σε θέση τεχνολόγου ή και ηλεκτροτεχνίτη, παρά οι τελευταίοι σε θέση ηλεκτρολόγου μηχανικού. Το παράδειγμα επεκτείνεται και σε πολιτικούς μηχανικούς, ιατρούς κλπ.

 

Το πρόβλημα στην Ελλάδα οφείλεται στο ότι οι απόφοιτοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν τεράστιες αποκλίσεις στο επίπεδο. Οπότε το να ανοίξεις την πρόσβαση στις εξετάσεις επαγγελματικών δικαιωμάτων σε όλους, θα επαναλάβει ξανά τη σφαγή των πανελληνίων: ένα 10% αριστούχων (αυτοί που μπήκαν ιατρική και σε κάποιες καλές πολυτεχνικές) θα σαρώσουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα και στους άλλους δε θα μείνει τίποτα.

 

Εγώ σα διπλωματούχος, αυτό προτείνω να γίνει και στο θέμα μεταξύ πολυτεχνείων - τεϊ - ατεϊ κλπ: κοινές εξετάσεις για άδεια επαγγέλματος και κοινές θέσεις στο δημόσιο. Μάλλον κερδισμένοι θα βγούμε γιατί θα μπούμε και τυπικά στο δικό σας χώρο, ενώ από σας λίγοι θα τα καταφέρουν να μπουν στο δικό μας. Σε ένα άνοιγμα, κερδίζει πάντα ο ισχυρότερος. Στην τελική, και χαμένοι να βγούμε εμείς, εφόσον προκειται για αποτελέσματα εξετάσεων, άρα και διαβάσματος, θα έχει κερδίσει η επιστήμη.

 

Ακόμα κι αυτό που λένε κάποιοι, να διασπαστούν ορισμένα "μεγάλα" πτυχία σε ειδικότητες, τα ίδια άτομα θα πάνε να τις πάρουν όλες τις επιμέρους ειδικότητες και γενικά όσες θα επιτρέπεται να πάρουν και πάλι στα ίδια θα είμαστε.

Edited by georgios_m
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ούτως ή άλλως διορίζονται μηχανικοί ως καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Και για μένα σωστά, αν ένας μηχανικός κάνει καλύτερα τη δουλειά του καθηγητή από τους υπόλοιπους γιατί να μην το ασκήσει το επάγγελμα? Το ίδιο όμως να γίνεται και για ένα Φυσικό/ηλεκτρονικό ή μαθηματικό κομπιουτερά.

 

Τα ίδια ξεφτιλίκια γίνονται στα ιατρικά επαγγέλματα. Πχ ενώ υπάρχουν θεσμοθετημένες θέσεις για ακτινοφυσικούς (πτυχίο Φυσικής με μάστερ στην ακτινοφυσική) δεν έγιναν ποτέ προσλήψεις αυτών των ειδικοτήτων στα νοσοκομεία. 

Και αυτό γιατί ο συνδικαλιστής Ιατρός σε συνέργεια με τον πολιτικάντη έχει τσιφλίκι του το Νοσοκομείο και θέλει να διορίζει την γκόμενά του ως διοικητική σε βάρος ειδικοτήτων που είναι χρήσιμες.

 

Εάν άνοιγαν τα επαγγέλματα και λειτουργούσαν τα επαγγελματικά δικαιώματα στα πρότυπα του ΑΣΕΠ δεν θα μπορούσε κανένας μαφιόζος να κάνει αυτά τα καραγκιοζιλίκια.  

 

Αλλά μας φανατίζουν και μας κάνουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας.

 

Θα έπρεπε ο κάθε Σεραφίδης ή Μπαλτάς να κόψει το λαιμό του να φέρει δουλειές. Αντ` αυτού κάνουν ότι μπορούν για να διατηρήσει μια μικρή κάστα τα προνόμιά της ακόμα και αν χρειαστεί να μεταναστεύσουν 100.000 μηχανικοί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φυσικοί και μαθηματικοί διδάσκουν μαθήματα μηχανικού, ενώ οι μηχανικοί δε διδάσκουν φυσική και μαθηματικά. Αν πετύχουν στις εξετάσεις ασέπ γιατί να μη τα διδάξουν και αυτά? (βέβαια τότε θα ακυρωνόταν εντελώς η ειδικότητα του "θετικού επιστήμονα" - απόδειξη λοιπόν ότι τα δικαιώματα ευνοούν αυτούς που παραπονιούνται).

 

Εκτός από την ειδικότητα του ακτινοφυσικού υπάρχουν και οι ειδικότητες του ακτινολόγου και του πυρηνικού ιατρού, όπως επίσης και σχετικές ειδικεύσεις από ηλεκτρολόγους και μηχανολόγους μηχανικούς αλλά και από τη "σέμφε".

Link to comment
Share on other sites

Όπως επίσης και ειδικότητες Φυσικών στα Αιολικά. Χημικών στα Φ/Β ή τη βαριά βιομηχανία και άλλα πολλά.

 

Οπότε εξετάσεις για όλους. Όποιος αποδεικνύει σε αδιάβλητες διαδικασίες την ικανότητά του να προχωρά. Όποιος δεν μπορεί να πηγαίνει αλλού.

 

Άλλωστε όπως κι εσύ είπες οι πολυτεχνίτες θα τα σαρώσουμε όλα, οπότε ήντα το λέμε και δεν το κάμομεν?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.