Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikosantona

Members
  • Περιεχόμενα

    51
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by nikosantona

  1. καλησπέρα ν οι εργασίες αφορούν μόνο τοποθέτηση ασφαλτόπανου σε ταράτσα, σε ποια κατηγορία ανηκουμε για την βεβαίωση?
  2. Καλησπέρα για άδεια μικρής κλιμασας με ικριωματα επισκευή όψεων που θαγίνει αφαίρεση μαρμαρων, και οι όψεις ΘΑ σοβατιστούν, χρειάζεται ΣΔΑ για το κάδο για τα μάρμαρα, δηλαδή όποτε χρησιμοποιόυμε καδο είναι υποχρεωτικό το ΣΔΑ?
  3. ΜΠορουμε να εχουμε επισημη απαντηση απο το τεε?
  4. ο πινακας λεει ΧC3 με επιίχρισμα αλλα εμεις πάμε XC4 το σκυρόδεμα παρόλο που είναι ειναι επιχρισμενο δεν θεωρείται προστατευμενο λογω της ερμηνειας της σελίδας 18089 ΤΟ τεε μπορεί να ΄δωσει επίσημη απάντηση σε αίτημα?
  5. εχω βγαλειτο σχεδιο αποβλητων γνωριζεις κανεις πως βγαινει ο προυπολογισμος ( το κοστος)? οταν κανεις σύμβαση το υπολογιζουν αυτοί?
  6. Εχω διαφωνία με συνάδελφο σχετικα με παραθυρο σε τοίχωμα, εγώ συνηθως εκανα οπή με περιμετρικα κρυφουποστηλωματα για οπλισμο, 0.70χ- 0.75y διαστασεις παραθύρου ο συνάδελφος θέλει δοκαρί με παράθυρο υψος 2.20 Τελικά ποιο είναι το σωστό ? ( το δο κάρι είναι 0.60 cm μήκος) Θα ήθελα μια απάντησσ παρακαλώ
  7. για κτισματα προ του 55 περναμε αρχιτεκτονικο συμβούλιο, Γνωριζει κανεις αν η τεχνικη εκθεση που κανουμε για κατεδάφιση είναι ίδια και για το συμβούλιο ή διαφέρει?
  8. ολο το πρόβλημα είναι η μελέτη ΜΣΕ ποιος ΜΗχανκός θ απάρει την ευθύνη, ενώ πως γίνεται όλα τα κτίρια πριν το 83 να είναι έχουν σωστή επάρκεια ενω όλα τα καινούργια όχι στατική επάρκεια χωρίς έλεγχο θεμελιών και υπόγειων τοιχωμάτων δεν γίνεται, επίσης απορία τι γίνεται με προκατασκευασμένα κτίσματα σε δώματα η κτισματα όχι οπλισμενου σκυροδέματος αλλα ελαφριου φορτίου με γυψοσανίδες και ελαφριες κοίλες μεταλλικές διατομές?
  9. "Οι παρεμβάσεις για τη στατική ενίσχυσή τους αφορούν στην επισκευή / αποκατάσταση ή ενίσχυση του φέροντα οργανισμού και υλοποιούνται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και προδιαγραφές που ισχύουν για τις υποχρεωτικές ελάχιστες απαιτήσεις φέρουσας ικανότητας κατά τον Κανονισμό Επεμβάσεων (ΚΑΝΕΠΕ) ή σύμφωνα με τους κανονισμούς που ίσχυαν κατά τον χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας του κτηρίου ή της κατασκευής του φέροντος οργανισμού του, μετά από μελέτη και τεχνική έκθεση από αρμόδιο μηχανικό." άρα εχουμε επιλογή με ΚΑΝΕΠΕ ή οχι ΤΟ λέει Αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/27454/2631/14-11-2017
  10. ισχύει οποιος δεν κανει στατική επαρκεια αυθαίρετο μέχρι τον απρίλιο χάνει την εκπτωση?
  11. Πήρα το τηλ ΤΕΕ και αναμένεται ΦΕΚ το επόμενο διάστημα που θα το λύσει το θέμα. Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  12. ο προηγουμενος συνάδελφος με κάλυψε εσύ εξακολουθεις να αναφέρεσαι σε θεματα τα οποια δεν εχουν σχεση σε ενα φορουμ, αλλα μονο σε καμια συνέλευση για τα δικαιωματα των πολ μηχανικών αντε καλη χρονιά και συνεχισε να λυνεις αποριες Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ. (Το μήνυμά σας έχει τροποποιηθεί). Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  13. συγνωμη που θα σου απαντησω αλλα δυστυχως δεν μπορεις να τοποθετηθεις σε μια απλη ερωτηση, αφου δεν γνωριζεις αστο να παει και μην ασχολεισαι εισαι και συντονιστης απλη ερωτηση υπαρχει εγκυκλιος για τις αμοιβες??????????????? αν γνωρίζεις απαντησε, χειροτερο πραγμα ειναι απο την ειρωνεια σε συναδελφο δεν το ριχνει το επιπεδο το ισοπεδωνει θα προτιμουσα ως συντονιστης που εισαι οταν υπαρχουν αποριες να δινονται απαντησεις χωρις σχολιασμο προσωπικο και αν δεν γνωριζεις μην απαντας ασε αλλο που γνωριζει ευχαριστω πολυ και καλή χρονιά ευχαριστω πολυ Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία" (τα μηνύματά σας έχουν συγχωνευτεί). Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  14. αν υπάρχει εγκύκλιο για δοκίμια πότε χρειαζονται ανάλογα με την ΣΑΔ (ΣΤΑΘΜΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ)? ΤΟ FESPA εχει προγραμμα ωστε να περιοριζεται το κοστος μελετης με την ελαστικη δυναμική ανάλυση οταν ΣΑΔ ΧΑΜΗΛΟ Δεν μπορω να καταλάβω την ειρωνεια, δηλαδη παω στο πελατη και του λεω 1ον Ειναι μια μελετη που απαιτει εμπειρια και γνωσεις 2ον Ειναι μια μελετη που προυποθετει καποιους ενοργανους μη καταστροφικους ή ημικαταστροφικους ελεγχους 3ον Αναλαμβανω την ευθυνη για ολες τις αμαρτιες του ακινητου οποτε επειδη ειμαι φοβερος μηχανικος θελώ 10000 εισαι σοβαρος? θα με ρωτήσει πως το υπολογισα Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". (Τα μηνύματά σας έχουν συγχωνευτεί). Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  15. δεν βλεπω να εχεις διαθεση να τοποθετηθεις, οποτε γιατι το συνεχιζεις και ρίχνεις το επιπεδο
  16. αυτο δεν ειναι απάντηση, παρακαλώ αν γνωριζεις καποιος μπορει να τοποθετηθει, θα το εκτιμησω
  17. χρονια πολλα καλη χρονια, ξερει κανεις πως κοστολογειται η αμοιβή μας για στατική επαρκεια. πάει ανάλογα με τα τμ?????
  18. γνωριζει κανεις τι δικαιολογητικα και σε ποια υπηρεσια πας για αδεια καταληψης πεζοδρομιου για χρηση ικριωματων ή σε περιπτωση βλαβης του πεζοδρομιου απο εργασιες? χρειάζεται αδεια πολεοδομιας?
  19. ξερει κανεις τι γινεται με 48 αδεια , πηγα πολεοδομια ιδέα δεν εχουν?????///
  20. αν ειναι δυνατο ξαναλέμε λιγο τα δικαιολογητικά γι αβεβαίωση κύριας χρήσης Ο μηχανικός κάνει αυτο ψία στο ακίνητο, οπότε κάνει αποτύπωση και ελεγχει να αν ισχύουν με τις κατοψεις κα τις τομές της πολεοδομίας οπότε καταθέτει 1στελεχος αδείας 2 κατοψεις, τομές (ακριβη αντιγραφα) 3 τοπογραφικο 4 αποτύπωση? τι αλλο???
  21. καλημέρα υπαρχει κανένα υπόδειγμα δήλωσης αναθεσης αναληψης μηχανικου για ικριωματα?
  22. ευχαριστώ για τις απαντήσεις άρα στο πίνακα 3 δεν γραφεται το ποσο υπολογισμού σε ευρώ μόνο ημερομίσθια? περιμενω δηλαδή όταν παω ίκα να μου πουν ????? επειδή στις οικοδομές υπογράφουν οι εργατες οι υπεύθυνες δηλωσεις ότι δεχονται ενα ορισμενο ποσο απ το πίνακα κατώτατων ημερομισθίων πχ εργάτης 4 τριετίες 34,04 'αρα να ε΄χω 25 ημερομισθία το υπογίζω με αυτό το ποσό κάνω αυτή την ερώτηση γιατί οι ιδιοκτήτες ρωτούν πόσο θα στοιχίσει το ίκα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.