Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με το σύστημα μελέτη-κατασκευή όλα τα δημόσια έργα


Engineer

Recommended Posts

Παιρνει το ρισκο.Μερικες φορες υπαρχουν βραβεια.Αυτα πληρωνονται απο τον Κυριο του Εγου (αρθρο 16 Ν3669).Δεν πληρωνεται ο αναδοχος και οι αλλοι .Ειναι θεμα συμφωνιας μελετητου εργολαβου.

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή και ηλεκτρονικές δημοπρασίες και μελετηκατασκευή σε ολα τα έργα...

 

Δηλαδή για ένα εργάκι 20-30-50-100χιλιάρικα θα με υποχρεώνουν να συνεργαστώ με μελετητικό γραφείο; γελάει ο κόσμος.

Link to comment
Share on other sites

Αν ισχύσει πάλι αυτό το κατάπτυστο σύστημα (το οποίο το βλέπω χλωμό καθώς αντικρούει στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες που έχουν επιβληθεί έξωθεν να γίνουν) θα έχουμε να κάνουμε με το όλον ΠΑΣΟΚ σε πλήρη ανασύσταση 

Link to comment
Share on other sites

Πολυ χοντρικα

Ο καθε υποψηφιος αναδοχος υποβαλλει μαζι με την οικονομικη προσφορα και μελετη υπογεγραμμενη απο  κατεχοντα τα απαιτουμενα πτυχια μελετων ( συνηθως σε σταδιο προμελετης ή οριστικης επι υπαρχουσας προκαταρκτικης μελετης)

Βαθμολογειται η μελετη καθως και τα λοιπα στοιχεια του εργολαβου και μπαινει ενας βαθμος με διαφορους συντελεστες βαρυτητας

Αλλος ενας συντελεστης βαρυτητας  μπαινει στην οικονομικη προσφορα και βγαινει μια ανοιγμενη προσφορα επι της οποιας κρινεται ο αναδοχος .

Η μεγαλη απατη ειναι οτι η αξιολογηση των μελετων ειναι υποκειμενικη.Σπανια μπορουν να μπουν τοσο αυστηρα και μονοσημαντα κριτηρια ωστε να γινει το συστημα αντικειμενικο.Και βεβαια τα διαπλεκομενα πανε συννεφο (βλεπεις αυτον που εκανε την προκαταρκτικη να κανει την προμελετη ή την οριστικη ακομα και για πολλους υποψηφιους με μικροδιαφορες (ταχα) και με αλλες υπογραφες βεβαια!!!).Ιδιως στους ΟΤΑ Α Βαθμου το συστημα κυριολεκτικα μπαζει απο παντου (εχω προσωπικη εμπειρια)

Για λεπτομερειες δες Ν3669/08 αρθρο 8 οπως εχει τροποποιηθει με Ν4146/13  και Ν 4313 /14 .

Αυτοί οι άνθρωποι,  αν μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε έτσι θέλουν να καταστρέψουν όλους εμας τους Μικρούς. Δεν φτάνει που '' σπάσανε '' τα όρια και κατεβαίνει ο άλλος με 2ης τάξης σε έργο 20.000,00€ και χτυπάει το έργο με 50%....

Ε για τον θεό δηλαδή, τι άλλο θέλουν; Μας έχουν ξεζουμίσει. Τώρα δηλαδή θα πρέπει να πληρώνουμε και μελετητή; Για να πάρουμε αέρα κοπανιστό στην δημοπρασία.

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάστε τη μεταβατική ιδιότητα από το σχολείο, να ένα παράδειγμα.

 

Χωρίς πληρωμή αγοράζεις -> "τίποτα"

 

Μελέτη -> χωρίς πληρωμή

 

Συνεπάγεται : Μελέτη -> "τίποτα"

Edited by antloukidis
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.