Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιοί χτίζουν ξενοδοχεία στο κέντρο των Αθηνών


Engineer

Recommended Posts

Αυτό που λέει η φράση.

Ιδιωτικές επενδύσεις.

Που προσδοκούν στο ιδιωτικό όφελος και όχι σε αναπτυξιακό.

Το ότι μια ή και πολλές ιδιωτικές επενδύσεις ανεβάζουν τον τζίρο στη πιάτσα ή το ότι φέρνουν χρήμα σε περιοχή ή άλλο δεν αλλάζει τον βασικό τους χαρακτήρα και τον πρωταρχικό τους σκοπό.

 

Το κράτος ή οι θεσμοί του θα πρέπει να φροντίζουν να κάνουν αναπτυξιακά έργα ή έργα υποδομής ώστε να μπορούν να πάνε (ή να έχουν όφελος να πάνε) μετά και οι ιδιωτικές επενδύσεις να βάλουν τους δικούς τους στόχους για να έχουμε και γενικότερη ανάπτυξη.

Οπότε το θέμα δεν αφορά τον τοπικισμό ή μη περιοχών. Και οι ιδιωτικές επενδύσεις (με ελάχιστες εξαιρέσεις δωρητών κλπ) δεν είναι Αναπτυξιακά Έργα.

 

 

Συγχέεις  τα έργα υποδομής με τα αναπτυξιακά έργα, λάθος.

 

Ανάπτυξη (οικονομική) είναι η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των πολιτών δλδ του ιδιωτικού τομέα, που περιγράφεται μεταξύ άλλων και εν συντομία, σε αύξηση του ΑΕΠ.

 

Κανείς δεν δουλεύει τσάμπα, χωρίς πρόσοδο και χωρίς να έχει θετικό αποτέλεσμα, δηλαδή χωρίς κέρδος, (Α θερμοδυναμικός νόμος, "Ενέργεια δεν παράγεται εκ του μηδενός"). Είναι τραγικό λάθος να προσπαθείς να αποσυνδέσεις την ανάπτυξη από το κέρδος που είναι η κινητήρια δύναμη κάθε οικονομικής δραστηριότητας.

 

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για ένα πολίτη να βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση (ανάπτυξη) από το να δουλέψει (ιδιωτική δραστηριότητα).

Και υπάρχουν έργα υποδομής (στην Ελλάδα και παντού) που δεν βοήθησαν ποτέ και σε καμία ανάπτυξη.

 

Τόσο απλό.

 

Αναπτυξιακά έργα είναι κυρίως τα ιδιωτικά έργα.

 

Τα έργα υποδομής χρειάζονται στίς αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά αυτό δεν συνεχίζει για πάντα. Υπάρχουν πλέον πολλές χώρες και περιοχές, που συνεχίζουν να αναπτύσσονται χωρίς νέα έργα υποδομής. Μόνον με την δραστηριότητα των πολιτών.

  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ασε μας ρε συ με το φιλελευθερισμό....έχεις φαγωθεί τις τελευταίες μέρες.

 

Ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα είναι για καμιά μαρίνα, κάνα ξενοδοχείο, καμιά καφετέρια...μέχρι εκεί. Και πάντα σε φιλετάκια έτσι....και με αβανταδόρικους νόμους, μην πάρουμε και μεγάλο ρίσκο ! Πως θα φτιαχτεί λοιπόν μία γειτονιά της Αθήνας ? Με μαγαζιά μόνο ? 

 

Άσε τους έχουμε δει και τους ιδιώτες. Μην μιλάς τόσο εγκυπλοπαιδικά και ιδεοληπτικά πια. Είπαμε χάλια το δημόσιο αλλά όχι ότι και ο ιδιωτικός μας τομέας μπορεί να κάνει τίποτα. Ακόμη και οι εφοπλιστές...ταλιροφονιάδες είναι. Μην κοιτάς κάτι ιδρύματα Νιάρχου, Ωνάση κ.τ.λ. που είναι κληρονομιές.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Μα για ποια οικοπεδα μιλας? Κτιρια παρατημενα ειναι που τα εχουν ιδρυματα απο κληρονομιες. Ε καποια γινονται μπουτικ ξενοδοχεια...οικοπεδο για πρασινο στο κεντρο δεν υπαρχει ούτε για διγμα.

 

 

Τρία νέα ξενοδοχεία έχουν ήδη δρομολογηθεί για το κέντρο της Αθήνας από παραδοσιακούς παίκτες του χώρου και την... Εκκλησία.

 

Οπως έγινε γνωστό από την πλευρά της η Κυβέρνηση συμφώνησε να προχωρήσουν οι εργασίες ανέγερσης ξενοδοχείου στο οικόπεδο που διαθέτει η Μητρόπολη στο Κολωνάκι.

 

Μιλανε για 3 ξενοδοχεία και μετά για μετατροπή ενός παλιού κτιρίου σε ξενοδοχείο, άρα συμπεραίνω για 2 νέα ξενοδοχεία που θα ανεγερθούν σε κάποιο οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να είναι και οικόπεδα. Πάντως θα είναι τόσο μικρά που δεν θα έχει νόημα να γίνουν πάρκα. Η Αθήνα θέλει τεράστια πάρκα για να ανασάνει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.