Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΕΜΚ- Περίφραξη αγροτεμαχίου , τμήματα χωρίς τελεσιδικία


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι.Εχω μια περίπτωση ενός αγροτεμαχίου 110000τ.μ. για τα οποία ο ιδιοκτήτης μου ζήτησε να του βγάλω άδεια μικρής κλίμακας για περίφραξη.Το ζήτημα είναι πως έχει πράξη τελεσιδικίας για τα 9000 τμ ,ενω για διάφορα τμήματα του περιμετρικά του κυρίως πυρήνα του ,με συνολικο εμβαδον 2000τμ ,υπάρχει εκκρεμότητα στο αν είναι δασικά( και δεν έχει γίνει διοικητικό δικαστήριο...δεν ξερω αν το περιγράφω σωστα).Μπορεί να γίνει περίφραξη στο τμήμα που έχει τελεσιδικήσει ,ή θεωρείται πως έτσι γίνεται κατάτμηση του αγροτεμαχίου?

Link to comment
Share on other sites

Η κατάτμηση δεν γίνεται με συρματοπερίφραξη αλλά με μεταβίβαση.

Επίσης η περίφραξη γίνεται στα όρια της ιδιοκτησίας. 

Εσένα θα σου υποδείξει τα όρια του αγροτεμαχίου του, θα κάνεις τοπογραφικό, θα πρέπει να υπογράψεις δήλωση ν. 651/77 για αρτιότητα οικοδομησιμότητα 

Το τοπογραφικό που έδωσε στο δασαρχείο και πήρε πράξη χαρακτηρισμού έκτασης και τελεσιδικία θα είναι το ίδιο με αυτό που θα προσκομισθεί στην ΕΕΜΚ.

Επίσης εγείρεται εύλογο ερώτημα για το πως από τα 11.000 τ.μ, ενώ του έβγαλαν τα 2.000 δασικά και εκκρεμεί προσφυγή, τα υπόλοιπα 9.000 τ.μ δεν χαρακτηρίσθηκαν  εξίσου δασική έκταση ή δάσος, αφού το ποσοστό 2.000/11.000 ξεπερνάει το 15% επί του όλου αγροτεμαχίου και αποτελεί βασικό κριτήριο για να χαρακτηριστεί όλη η έκταση ως δασική.

Μήπως ο ιδιοκτήτης προσκόμισε διαφορετικά τοπογραφικά στο δασαρχείο για το λόγο που προαναφέρω?

Link to comment
Share on other sites

Τοπογραφικό υπάρχει,από συνάδελφο ,είναι το ίδιο της αγοραπωλησίας(με συντεταγμενες ΕΓΣΑ)και του δασαρχείου.Εγώ έκανα αυτοψία ,το φωτογράφησα , και πασαλωσα τις κορυφες του ``καθαρου` τμηματος.

Υπήρχε βεβαίωση απο το 1986 οτι δεν είναι δασικό ,και έπειτα οταν εγινε η αίτηση για πραξη χαρακτηρισμού(το 2011) ,το δασαρχειο έκοψε αυτά τα κομμάτια των 2000 περιπου τμ όπου και εκκρεμούν ενώ δεν είχε αντίρρηση για το υπόλοιπο τμήμα .Εγώ κατέβηκα  στο δασαρχείο με το τοπογραφικό που μου έδωσε ο ιδιοκτήτης ,(και είναι το ίδιο που καταθέτω και στην ΥΔΟΜ) και μου έδωσαν βεβαίωση πως όντως υπάρχει η τελεσιδικία.

Έχω πάρει αριθμό πρωτ. για τον φάκελο,και με ενημέρωσαν πως δεν γινεται να περιφράξω(μαλλον η λεξη κατατμηση ηταν λάθος).

 

Αυτό γίνεται επειδή ζητάω περίφραξη και σε τμήματα τα οποία συνορεύουν με μη χαρακτηρισμένα τμήματα της ιδιας ιδιοκτησίας ?Ειναι σαν να κάνω εσωτερική περίφραξη δηλαδή?

Θα μπορουσα να κανω τμηματική περίφραξη(στα όρια δηλαδή με όμορα  και όπου συνορέυει το αγροτεμάχιο με χαρακτηρισμένο δάσος ) ,και στα όρια με τα μη χαρακτηρισμένα τμήματα της ιδιοκτησίας  απλά να βάλω μεγάλους πασάλους στις κορυφές  ,και να περιμένουμε τι θα γίνει με την προσφυγή?

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που τα 2.000 τμ έχουν χαρακτηριστεί ως δασικά ή δάσος και εκδικαστεί η ένσταση του πελάτη σου δεν θα του ανήκουν. Στη περίπτωση αυτή το τμήμα που του ανήκει θα είναι αυτό που απομένει, δηλαδή τα 9.000 τ.μ Ίσως το δασαρχείο βασίζεται σε κάποιο νόμο και δεν επιτρέπει την περίφραξη στο κοινό όριο μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής. Αν είναι έτσι να σου κοινοποιήσουν το νόμο αυτό.

Link to comment
Share on other sites

το 1986  υπηρχε απλη βεβαιωση [δεν ειχε πληρη ισχυ]

 

 

το 2011 ζητηθηκε αδεια περιφραξης και επισης σωστα και πραξη χαρακτηρισμου.

 

Εγινε χαρακτηρισμος για 2000 τμ.

Κατα την αποφασης της πρωτοβαθμιας επιτροπης εγινε ενσταση και εκκρεμει

Καθαρα εχεις 9000 τμ.

 

για τα υπολοιπα

θα περιμενεις την αποφαση της Δευτεροβαθμιας.

 

Δεν βλεπω τον λογο να μην  μπρεις να περιφραξεις στα ορια των 9.000 τμ. που δεν αμφισβητουνται

 

Αλλο θεμα ειναι η ανοικοδομηση...

και δεν ειναι "κατατμηση" η αφαιρεση τμηματος σαν δασικου

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δεν βλεπω τον λογο να μην  μπρεις να περιφραξεις στα ορια των 9.000 τμ. που δεν αμφισβητουνται

 

Κανονικά έτσι θα έπρεπε να είναι Δημήτρη εφόσον αιτείται ΕΕΜΚ δηλ. πρόχειρη πείφραξη με συρματόπλεγμα-λιθοδομή (εύκολα διαλυόμενη) της παρ. 2κγ.

Όμως η ΥΔΟΜ μάλλον ερμηνεύει ότι ισχύει και ο περιορισμός του άρθρου 17 ΝΟΚ για περίφραξη στο όριο του οικοπέδου-γηπέδου.

Σου λέει αφού δεν ξέρω που είναι το όριο γιατί να σε αφήσω ;

Πρέπει στις περιφράξεις να δοθούν εξηγήσεις ...

Μεταξύ αυτών ότι το άρθρο 17 πηγαίνει με όλες τις περιφραξεις της παρ.1στ του άρθρου 4 ΝΟΚ και όχι με αυτές της παρ. 2κγ που σαφώς εξαιρούνται από αυτές.

Link to comment
Share on other sites

Οπότε .η περίπτωση της τμηματικής περίφραξης των οριων που δεν πρόκειται να αλλάξουν(δηλαδη με ομορες ιδιοκτησιες και με το στανταρ δασος) και η τοποθέτηση μεγάλων πασαλων σε κάποιες από τις κορυφές της ιδιοκτησίας μπορεί να επιτραπεί?

Edited by KaizerSoze
Link to comment
Share on other sites

γι αυτο προείπα

 

"Δεν βλεπω τον λογο να μην  μπορεις να περιφραξεις στα ορια των 9.000 τμ. που δεν αμφισβητουνται"

 

προφανως προς τα   "εκει" οπου δεν υπαρχει δασικο, δεν πρεπει να υπαρχει αντιρηση απο κανεναν.

 

Αν και, αποκωδικοποιωντας τον φιλο καν

θα ελεγα

"οριο" προς το "δασος" υπαρχει, όπως τα δειχνει  το τοπογραφικο της πραξης χαρακτηρισμου.

Θα μπορουσε να περιφραξει "και" προς"  αυτη την πλευρα.

Κι αν αποκερδισει την ενσταση, θα ζητησει τροποποιηση.

Σημερα το "ιδιοκτησιακο" ειναι δεδομενο  μεσα στα 9000  τμ.

Και ουτε υπαρχει λογος να αναμιχθει η υπηρεσια  "απαιτωντας" να οριστικοποιηθει το τελικο εμβαδον

 

[για να μην φθασει στο σημειο να ζηταει "παραιτηση" απο την προσφυγη...]

 

Παντως, για τις "3" πλευρες δεν δικαιουται να αρνηθει...

 

προφανως η τοποθετηση πασαλων "εμπεπηγμενων"  στο οριο προς το δασος  ειναι κατι που δεν αφορα την υπηρεσια...αφου  δεν απαιτειται αδεια...

σωστα???

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν,με βάση το συμβόλαιο της πώλησης (2014)

 

1.)Yπήρχε αρχικη βεβαίωση του 1986 απο το Δασαρχείο ότι η συνολική έκταση των 12 στρεμματων (πριν ανεφερα 11,mea culpa) δεν ήταν δασική ούτε δασικού χαρακτήρα

 

2.)Ζητείται από την τότε ιδιοκτήτρια ,το 2011 ,να δημοσιευθεί η παραπάνω βεβαίωση  προκειμένου να λάβει θέση Πράξης Χαρακτηρισμού

 

3)Ακολουθεί `Απόφαση έγερσης αντιρρήσεων της απόφασης του 1986 ,οπότε και χαρακτηρίζονται σαν δάσος 3 στρ.  περίπου

 

4)Το 2012 εκδίδεται `Βεβαίωση άσκησης ή μη αντίρρησης σε Πράξεις χαρακτηρισμού ``η οποία  θεωρεί ως δάση τα 3 στρεμ. ,όπου και εκκρεμεί  και ότι δεν ασκήθηκε αντίρρηση για την υπόλοιπη έκταση των 9 στρ..

 

5)Ακολουθεί  περιγραφή από την υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού ``πως η ιδιοκτησία με στοιχεια..και εμβαδον 9 στρ. είναι άρτια και οικοδομήσιμη..`` και προσαρτάται και βεβαίωση πως ``στο μεταβιβαζόμενο ακίνητο ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ 9 στρ.  δεν υπάρχει κτίσμα`` ,έτος 2014 ,όπότε και έγινε η πώληση

 

 

 

Αρα πρώτα απ`όλα ,έχουν μεταβιβαστεί τα 9 στρέμματα. Οπότε τα υπόλοιπα 3 στρ. θεωρούνται  δάσος ?Αλλιώς πως μεταβιβάστηκε?Αρα αυτό το εκκρεμεί τι ρόλο έπαιζε?Και γιατί στην πολεοδομία μου λέγανε πως αυτα τα 3 στρ.  μπορεί να τα διεκδικήσει ο πελάτης μου?Πως??

 

Δεν έχω καταλάβει κάτι καλα?

 

(όσο για τους πασάλους ,αναφέρεται μεσα στην απόφαση για την ΕΕΜΚ , της παρ. 2κγ. ,``καθώς και για την οριοθέτηση  με πασσάλους των κορυφών γηπέδου..`` μαλλον για μεγάλους πασαλους....)

Edited by KaizerSoze
Link to comment
Share on other sites

ετσι το ειχα καταλαβει στην αρχη...δλδ οτι υπηρξε προσφατο συμβολαιο...μετα το διορθωσα

 

Το 2014 αγορασε 9 στρ.  μονον αυτα

για τα αλλα 3 στρ. ασκησε ο πωλητης αντιρρησεις...αν κερδισει θα εναι δικα του.

 

εχεις οριο με δασικη εκταση ξενη σε σχεση με σενα...που διεκδικειται απο τον πωλητη και το Δασαρχειο.

Νομιμα περιφρασεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.