Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη ορόφου


mike__gr

Recommended Posts

Θα ηθελα καποια γνωμη για προσθηκη οροφου να προτημησω σιδεροκατασκευη με κεραμοσκεπη η' κολωνες μπετου με κεραμοσκεπη.πιο συμφερει,με αδειες ,ενσημα και τα δυο.Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Αόριστη εντελώς η ερώτηση.

 

τι σημαίνει συμφέρει ?

 

Γνώμονας είναι η ασφάλεια ή το κόστος ?

 

Αν δεν είσαι μηχανικός βρες μηχανικό να στα πει.

 

8-)

Link to comment
Share on other sites

Γιατι αοριστη? σε προσθηκη οροφου αφου μιλαω για αδειες και ενσημα φανταζομαι οτι εννοειτε οτι θα υπαρχει και καποια μελετη απο μηχανικο,αλλα υπαρχουν σιδεροκατασκευες και κατασκευες απο μπετον(κολωνες κτλ)που δεν νομιζω να εχουν το ιδιο κοστος.Επισης ο μηχανικος θα μου προτεινει (αφου εγω θα εχω αγνοια περι κατασκευων)βεβαια την κατασκευη εκεινη στην οποια εχει καποιο κολλητο μαστορακο,αν εγινα αντιληπτος τι εννοω.Δεν ξερω για την Αθηνα αλλα εδω στην επαρχια ετσι εχουν τα πραγματα και πρεπει να φυλαγομαστε.

Link to comment
Share on other sites

Αόριστο σημαίνει ότι δεν ορίζω τι ζητάω.

 

Παραμέτρους και λοιπά στοιχεία.

 

Επισης ο μηχανικος θα μου προτεινει (αφου εγω θα εχω αγνοια περι κατασκευων)βεβαια την κατασκευη εκεινη στην οποια εχει καποιο κολλητο μαστορακο,αν εγινα αντιληπτος τι εννοω.Δεν ξερω για την Αθηνα αλλα εδω στην επαρχια ετσι εχουν τα πραγματα και πρεπει να φυλαγομαστε.

 

Και γιατί δεν το κάνεις μόνος σου χωρίς άδεια να γλυτώνεις και κόστος αδείας ΙΚΑ και τις λαμογιές του μηχανικού του κερατά του κλέφτη και την αμοιβή του και όλα και βρες εσύ μάστορα να στο κάνει.

 

Φίλε δεν ξέρω από που είσαι αλλά αυτό που λες είναι μεγάλη μλκ !

 

Και μας προσβάλλεις .

 

Υπάρχουν μηχανικοί και μηχανικοί. Επαγγελματίες και επαγγελματίες. Όπως σε όλα τα επαγγέλματα. Δεν είναι κανόνας ότι θέλουν να σου φάνε λεφτά.

 

Στην τελική βρες εσύ μαστοράκο και μην ψάχνεσαι να γίνεις μηχανικός με 5 ερωτοαπαντήσεις.

 

 

Και κάτι άσχετο αλλά ΣΧΕΤΙΚΟ.

 

Τον δικηγόρο τον εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια ?

 

Να σου πω εγώ περιπτώσεις δικηγόρων που ξέρω που τα έχουν βρει εξωδικαστικά και στην πλάτη πελατών, άλλους που δεν είναι και λένε ότι είναι και κλέβουν κωδικούς, άλλους που σε κλέβουν στην αντικειμενική και τα βρίσκουν με συμβολαιογράφους.

 

Τον γιατρό ?

 

Να σου πω και τι να πρωτοπώ ?

 

Αχρείαστες εξετάσεις απλά για να ταισουν το κέντρο που σε έστειλαν ?

Φάρμακα από συγκεκριμένα φαρμακεία και φαρμακευτικούς οίκους καθως τα πιάνουν ?

 

Για αχρείαστες καισαρικές ?

 

Για δήθεν ασθένειες και επαναλήψεις επισκέψεων. (έχω αδελφή γιατρό και ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ)

 

Τον λογιστή ?

 

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΞΕΠΛΕΝΗΔΕΣ ΟΥΤΕ Ο ΑΧΕΛΩΟΣ.

 

 

Εν ολίγοις να φυλάγεσαι όπως λες από καμιά θεία με 10 βαθμούς μυωπία που οδηγεί στο δρόμο αλλά και μην σου έρθει κάνα μπαλκόνι στο κεφάλι από αυτά που γίνανε με γνώμονα το κόστος και γίνανε χωρίς τους αχρείαστους και άχρηστους κλέφτες μηχανικούς.......

 

 

 

OVER AND OUT

Link to comment
Share on other sites

TheoTDM900

Μου φαίνεται ότι κρύβεις ένα... θηρίο μέσα σου. :lol:

Ευτυχώς φοράς τη μάσκα.

 

Aggelos

Πάντα σε εγρήγορση βλέπω. :wink:

 

mike__gr

_ Το κόστος της άδειας είναι το ίδιο. Εξαρτάται μόνο από τα τετραγωνικά της προσθήκης και τη χρήση αυτής.

_ Το ΙΚΑ είναι σημαντικά μικρότερο σε μεταλλική κατασκευή.

_ Η κατασκευή από σκυρόδεμα είναι μάλλον πιο οικονομική. Αν όμως υπάρχει στατικό πρόβλημα η μεταλλική κατασκευή είναι ίσως μονόδρομος.

Σε κάθε περίπτωση το κόστος θα είναι πάνω-κάτω το ίδιο πιστεύω αν υπολογίσεις το μειωμένο ΙΚΑ από τη μια και το μικρότερο κόστος κατασκευής απ' την άλλη.

_ Όλα αυτά που γράφω μπορεί να είναι βλακείες και θα σου συνιστούσα να βρεις έναν μηχανικό που εμπιστεύεσαι, όχι κατ' ανάγκη συγγενή, που θα σου προτείνει τη πιο συμφέρουσα λύση απ' όλες τις απόψεις. Το διαδίκτυο και η ανωνυμία των χρηστών δεν μας προσφέρει αξιόπιστες πληροφορίες σε τέτοια θέματα!

Link to comment
Share on other sites

mike__gr έγραψε:

Δεν ξερω για την Αθηνα αλλα εδω στην επαρχια ετσι εχουν τα πραγματα και πρεπει να φυλαγομαστε.

 

Φίλε mike__gr, συμφωνούμε ότι πρέπει να φυλάγεσαι αλλά θα πρέπει να ξέρεις κι από τι να φυλάγεσαι.

Έτσι που θέτεις το ερώτημα-πρόβλημά σου υποδηλώνει και τον τρόπο που σκέφτεσαι κι αν πας έτσι να αντιμετωπίσεις το θέμα της προσθήκης σου σε βλέπω από χέρι ‘’σφαγμένο’’.

Θα σου εξηγήσω και το γιατί με δυο λόγια για να το καταλάβεις.

Την γνώμη που ζητάς από το forum φίλε από την επαρχία, το αν σε συμφέρει δηλαδή στην προσθήκη σου να είναι ο σκελετός από σιδεροκατασκευή ή από μπετό, με στέγη από κεραμίδια, δεν μπορεί να σου δοθεί από εδώ και δεν είναι τόσο απλός όπως ίσως νομίζεις. Ο λόγος είναι ότι δεν ξέρουμε την φυσική και νομική κατάσταση του υφιστάμενου κτιρίου επί του οποίου θέλεις να κάνεις την προσθήκη ορόφου.

Το αν θα κάνεις σιδεροκατασκευή ή μπετόν σκελετό δεν εξαρτάται τόσο από τι σε συμφέρει αλλά από τι πρέπει να γίνει.

Το τι πρέπει να γίνει θα σου το πει ένας μηχανικός που θα εξετάσει την περίπτωση σου.

Αν θέλεις να κάνεις όμως αυτό που σε συμφέρει οπωσδήποτε υπάρχει λύση. Θα πρέπει να πάς σε έναν ζαχαροπλάστη ή και ένα καφετζή ακόμα και σίγουρα θα υπάρχουν τέτοια μαγαζιά εκεί στη γειτονιά που βρίσκεται το ακίνητο σου. Αυτοί ξέρουν από τέτοια πράγματα και με λίγη τύχη θα σου βρουν και κανένα μπατζανάκη να σου ‘’φτιάξει’’ την δουλειά και θα τελειώσεις μάνι-μάνι.

Αν διαλέξεις την πρώτη λύση και πάς σε μηχανικό της περιοχής σου τότε να προσέξεις να του δώσεις να καταλάβει του ανθρώπου ότι δεν θέλεις κάποια μελέτη όπως λες παραπάνω αλλά μία καλή μελέτη για την περίπτωσή σου και μία καλή επίβλεψη. Αν σου ζητήσει αμοιβή πχ 5χιλ. εσύ να του δόσεις 6χιλ. κι αν σου ζητήσει 10 να του δόσεις 12χιλ., δηλαδή να φανείς κυμπάρης που λέμε. Τα χρήματα αυτά που θα βγάλεις από το παντελόνι για να τον/την πληρώσεις, μην τα θεωρείς χαμένα. Είναι τα χρήματα που θα σου έτρωγαν ούτως ή άλλως οι παρακείμενοι παπατζήδες της γειτονιάς, δηλαδή ο ζαχαροπλάστης, ο φίλος του ο καφετζής κι ο μπατζανάκης ενός εκ των δύο.

Link to comment
Share on other sites

TheoTDM900

Μου φαίνεται ότι κρύβεις ένα... θηρίο μέσα σου. :lol:

Ευτυχώς φοράς τη μάσκα.

 

Xάρη γι αυτό την φοράω μην δαγκώσω κανέναν καμία μέρα.

:lol:

Αλλά πέρα από την πλάκα.... και χωρις να παρεξηγώ και να θίγω τον mike_gr, δεν θέλω να εκθέσω αυτόν αλλά τον τρόπο σκέψης.

 

Πρώτα πες μου πόσο κάνει και τα υπόλοιπα ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ.

 

Αλλά το έχω ξαναπεί.....δεν φταίνε άλλοι....ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ.

 

Εσύ ρε Χάρη απάντησες στον άνθρωπο. Ξέρεις τι θέλει να κάνει ή του δίνεις μια γενική εικόνα ? Μήπως έτσι Χάρη συντελείς σε έγκλημα και απέναντι σε κάποιον συνάδελφο που θα του πει και ΚΑΠΟΙΟ ΕΞΤΡΑ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ.

 

Δλδ ρε Χάρη αν θέλει ενισχύσεις και μανδύες έως τα υπόγεια τι θα του πεις ?

 

Ωχ φίλε ....γράψε λάθος.

 

Γιατί ξέρεις πως κολλάνε σε μια κουβέντα όλοι? Πόσο μάλλον ρε Χάρη κάποιος που μπαίνει και λέει ότι θέλει να τον "δαγκώσει" ο μηχανικός της επαρχίας.

 

ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ?

 

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ?

Link to comment
Share on other sites

Να ξεχωρίσουμε δύο απλά πραγματάκια που απ' ότι φαίνεται ο φίλος μικές_γρ έχει μπερδεμένα στο μυαλό του...

Το ένα είναι το θέμα της μελέτης-επίβλεψης και το άλλο είναι το θέμα της κατασκευής. Το ένα δεν έχει απαραίτητα και σχέση με το άλλο φίλε μικέ_γρ.

Εσύ σαν ιδιοκτήτης είσαι υπεύθυνος να βρεις τον μαστόρακλα που θα σου κάνει την κατασκευή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και ευθύνη του μηχανικού είναι να επιβλέψει το σωστό της κατασκευής αυτής.

 

Δεν κατάλαβα δηλαδή... σου έχει επιβάλλει ποτέ κανείς μηχανικός τον δικό του μάστορα σε οικοδομή; Η έχεις ακούσει κάποιο ανάλογο περιστατικό;

Αντε μην τρελαθούμε και τελείως δηλαδή...

Link to comment
Share on other sites

παιδια μην τον παιρνεται και απ'τα μουτρα τον ανθρωπο μπορει να μην γνωριζει πως κινουνται οι διαδικασιες, ξερετε ποσοι ανθρωποι εδω στο μενιδι που δουλευω εγω πληρωνουν τα κερατα τους σε ανθρωπους που δεν ειναι μηχανικοι και αναλαμβανουν αδειες? υπαρχει κοσμος που δεν ξερει οτι τις αδειες τις βγαζουν μηχανικοι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.