Jump to content

Stergios

Members
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

About Stergios

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Συνάδελφοι καλησπέρα. Μια λύση που είδα κάπου με το θέμα του ΙΕ8 και σας την παραθέτω είναι η εξής: Αν έχετε τον edge της microsoft τον ανοίγετε Πατάτε F12 (μάλλον ανοίγει η καρτέλα "Emulation" και στο scroll menu δίπλα στο "Browser Profile" επιλέγετε Internet Explorer 8 Να ρωτήσω και κάτι με τη σειρά μου. Στο main PC που εργάζομαι έχω XP και (ανακάλυψα γιατί εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ Firefox και Chrome) ότι υπάρχει και ο IE6 (νόμιζα ότι τον είχα σβήσει εντελώς πριν 7-8 χρόνια) ο οποίος μάλιστα δεν ανοίγει σελίδες Εχω ένα λάπτοπ το οποίο τρέχει windows7. Αν κάνω τη διαδικασία ενεργοποίησης Ψηφ, Υπογρ. στο λάπτοπ, θα μπορώ να τη χρησιμοποιώ στο PC; Η μήπως ήρθε η ώρα (του Γιάννη Βαλαώρα) για ριζική αναβάθμιση; Συγγνώμη αν το ερώτημα είναι χαζό αλλά δεν είδα κάτι ανάλογο στο παρόν thread.
 2. Αν μου επιτρέπετε -εντελώς καλοπροαίρετα- μια παρατήρηση προς τον αρθρογράφο. Σπαταλήσατε δύο παραγράφους για να μας περιγράψετε αυτό που βλέπουμε και μόνοι μας στον πίνακα. Θα ήταν πιο ενδιαφέρον να μας περιγράφατε με δύο γραμμές τα κριτήρια με βάση τα οποία έγινε η κατάταξη για να έχουμε και πληρέστερη εικόνα. Τώρα θα χρειαστεί να ψάχνουμε στο σάιτ της trivago για την απλή αυτή πληροφορία Ευχαριστώ και καλή Ανάσταση!
 3. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι (όπως λεει κι ο τίτλος του θέματος) σαν "γατόνι" που είναι ο υπάλληλος, δεν συμπαθεί τους σκύλους και κατ' επέκταση και τα σκυλόσπιτα!
 4. Γιατί όμως μονίμως "μπερδεύουμε" τον Συντελεστή Όγκου με τον "Όγκο" που περιγράφει ο Ν.3843 ? Αφού και κατόπιν διευκρινιστικής εγκυκλίου, αυτά τα 2 δε έχουν καμία σχέση! ΄Η μήπως κάνω λάθος? Και δεν βρίσκεται στο δώμα, βρίσκεται στον τελευταίο όροφο και είναι επί της ουσίας τμήμα του Η/Χ το οποίο περίσσευε γιατί δεν "εβγαιναν" οι υπολογισμοί. Δηλαδή, γραμμοσκιάστηκε ένα τμήμα του Η/Χ προκειμένου να μην ξεπεραστεί η επτρεπόμενη επιφάνεια Η/Χ. Είναι πέργκολα εντός όγκου.
 5. Κι όμως, πρόκειται για δωμάτιο! Κάμαααρούλαα μια σταλιά, 2 x 3 = 6 μ2 !!! Καλά έκανε ο υπάλληλος! Ορίστε, υπάρχει και προηγούμενο. Σύμφωνα με το άσμα, 6 μ2 είναι ολόκληρο δωμάτιο! Γεια σου Λευτέρη Παπαδόπουλε με τους στίχους σου! Προφήτης
 6. Συνάδελφοι, να επανέλθω λίγο στο θέμα της "πέργκολας", μόνο που έχω μια λίγο δαιφορετική περίπτωση... Στον τελευταίο άνω όροφο οικοδομής, επειδή υπήρξε εξάντληση και των επιτρεπόμενων τετραγωνικών Η/Χ, εμφανίζεται σε κάτοψη και Διαγρ.Κάλυψης στον Η/Χ του ορόφου μια λωρίδα (και μάλιστα στο πλάι, σε επαφή με το όμορο και όχι προς την Ο.Γ. όπως είδα σε άλλη περίπτωση στο φόρουμ) η οποία εμβαδο-λωρίδα... α) Είναι εντός του όγκου (εντός "σκελετού") β) Βάσει Διαγρ. Καλ. προσμετράται στην Κάλυψη. γ) Δεν προσμετράται στον Σ.Δ. αλλά ούτε στον Σ.Ο. δ) Δεν διευκρινίζεται ούτε στην κάτοψη ουτε στο Δ.Κ. τι "χωρος" είναι, γι αυτό το αναφέρω σαν πέργκολα, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του (όπως άλλωστε μου είπαν και στην Πολεοδομία). Το θέμα είναι ότι από την Πολεοδομία μου είπαν ότι δεν το δέχονται (το είχα συμπεριλάβει στα μ2 προς τακτοποίηση) και ότι πρέπει να αλλάξω Υ.Δ., Τεχνικές Εκθέσεις κτλ αφαιρόντας τα τετραγωνικά αυτά. Η δικαιολογία ήταν ότι η εγκύκλιος αναφέρει ότι πέργκολες δεν τακτοποιούνται καθώς και ότι δεν έχει μετρήσει στον όγκο σύμφωνα με το Δ.Καλ. ΟΜΩΣ, εγώ πιστεύω ότι τακτοποιείται γιατί είναι εντός του όγκου και έχει μετρήσει στην κάλυψη. Τι να κάνω; Να το δεχτώ;
 7. Όταν είναι άρτιο στη παρέκκλιση, τότε εκτός από συμβόλαιο ζητούνται και πρόσφατα πιστοποιητικά μεταγραφής του συμβολαίου και μάλιστα για πληρότητα φακέλου. Πάντως όπως λεει και η myri, πάντοτε να ζητάμε συμβόλαιο και αν είναι δυνατόν (εγώ το κάνω πάντοτε) να κάνουμε κι έναν έλεγχο στο υποθηκοφυλάκειο μη τυχόν και υπάρχουν πιο πρόσφατα συμβόλαια από αυτό που μας προσκομίζουν. Εϊναι διαδικασία συνήθως του 5λέπτου και μπορεί να μας γλυτώσει από πολλά. Εχω βρει διάφορα ευτράπελα κατά καιρούς με συνηθέστερο το να έχει γίνει κάποια στιγμή σύσταση οριζόντιας και να το έχουν "ξεχάσει"...
 8. Συνάδελφοι σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας! Με λύπη μου διαπιστώνω πως τα προβλήματα με το ταμείο μας είναι πάρα πολλά και δυσεπίλυτα. Ομολογώ πως μέχρι χθες κοιμόμουν τον "ύπνο του δικαίου". Είχα την εντύπωση πως εμείς οι μηχανικοί είχαμε ένα από τα καλύτερα ταμεία της πιάτσας. Με τεράστια ακίνητη περιουσία, με τράπεζα στην οποία έχει πολύ μεγάλο ποσοστό ιδιοκτησίας (αττικής), ένα ταμείο που διαχειρίζεται σωστά την περιουσία του ώστε τα έσοδά του από τις "λοιπές δραστηριότητες" να υπερβαίνουν εκείνα των ασφαλιστικών εισφορών κτλ κτλ. Οποτεδήποτε αποφασιστεί να γίνει νομική κίνηση εναντίον του ταμείου για οποινδήποτε από τους λόγους που έχουν προαναφερθεί στο παρόν θέμα, υπολογίζετε κι εμένα μέσα! Δυστυχώς, έπρεπε να "πάθω" πρώτα για να "μάθω".
 9. Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ το γεγονός ότι δεν προβλέπεται από το ΤΣΜΕΔΕ ένα (έστω μικρό) ποσό αποζημίωσης ή έστω μία κάποια απαλλαγή από την πληρωμή των ασφαλίστρων, στις περιπτώσεις που κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας δεν μπορεί να εργαστεί για κάποιο διάστημα (εννοείται λόγω πιστοποιημένου προβλήματος υγείας). Είχα πρόσφατα κάποιο ατύχημα, έχασα την ισορροπία μου και έπεσα από μια μάντρα σε κάποια αποτύπωση που έκανα, έπεσα πολύ άσχημα με αποτέλεσμα να διαλύσω το δεξί μου πόδι από το γόνατο και κάτω. Τρεις μήνες με τα "σίδερα" της εξωτ. ανάπλασης οστών, βίδες, λάμες, παξιμάδια κτλ. + κάμποσο καιρό φυσιοθεραπείες κτλ. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή αναγκάζομαι κακήν-κακώς να σηκωθώ μόλις 15 μέρες μετά το ατύχημα και να παω για δουλειά, είτε μπορώ είτε όχι, μιας και με την επιστροφή μου από το ΚΑΤ βρήκα στο σπίτι να με περιμένει το "ραβασάκι" για την πληρωμή των ασφαλίστρων εξαμήνου ΤΣΜΕΔΕ και γενικότερα οι υποχρεώσεις "τρέχουν". Εμένα συνάδελφοι επειδή είχα και παλαιότερα ΙΚΑ, όλο αυτό το σκηνικό μου φαίνεται απίστευτο! Αισθάνομαι ανασφάλιστος! Να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος συνάδελφος... τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας βγει off, ας πούμε για... 1 χρόνο, για 2 χρόνια. Καταστρέφεται; Πεθαίνει (της πείνας); Συνεχίζει να πληρώνει εισφορές χωρίς να εργάζεται και χωρίς να έχει εισοδήματα; Τι ακριβώς προβλέπει το ταμείο μας;
 10. Ζητώ συγνώμη, 200€ είναι για τις αναθεωρήσεις. Κατα τ' άλλα το "Κουρόσημο" έχει ως εξής: Για κτίρια με χρήση: α) ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 0,5% β) ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ 1,5% γ) ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 3% επί του ΕΚΚΟ οικοδομησιμότητα €100 αναθεωρήσεις €200 και κάτι άλλα που δεν τα θυμάμαι τώρα (έγριση ΜΠΕ Α, Β κτλ) που θα παραθέσω σε επόμενο ποστ.
 11. Φίλε adadim, δεν βρίσκεις τρόπο υπολογισμό του παραβόλου γιατί απλά... δεν υπάρχει. Είναι € 200 εφάπαξ για κάθε άδεια που εκδίδεται στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής. Μάλιστα έχει επικρατήσει και η ονομασία "Κουρόσημο" μεταξύ των μηχανικών της περιοχής για το συγκεκριμένο τέλος, που προκύπτει φυσικά από το επώνυμο του Νομάρχη (Κουρής). Απ' όσο γνωρίζω, είναι η μοναδική Νομαρχία που επιβάλλει τέτοιο τέλος στην έκδοση οικοδομικών αδειών.
 12. Μιχάλη, νομίζω το καλύτερο που έχεις να κάνεις στην περίπτωση αυτή είναι να ρωτήσεις απ' ευθείας τον φοροτεχνικό του Π.Γ. στο οποίο ανήκει το ακίνητο. Μάλλον θα σε πάει με συμβατικό κατοικίας, χωρίς να είμαι βέβαιος.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.