Μετάβαση στο περιεχόμενο

Archicad Tips & Tricks


Recommended Posts

kastargr, ρωτας κάτι ιδιαιτερα απλό γι αυτό και δεν παίρνεις απάντηση. Το πιο απλό περιοδικό για σπίτι να πάρεις θα βρείς κατόψεις με διαστάσεις. Απο κει και πέρα υπάρχουν βιβλία για το Archicad (και στα ελληνικά για τις v. 11 & 13) με παραδείγματα "χειροπιαστα" και αρκετή βοήθεια. Στα συνιστώ ανεπιφύλακτα αφού βλέπω θα σε βοηθήσουν αρκετά.

 

για δώστε κανένα link για τα βιβλία (πέρα απ'αυτό της Μαργαρίτας Νικίτα)! είναι και τιποτα ελεύθερα online?

Link to comment
Share on other sites

παιδιά 3 ερωτήσεις:

 

1. μπορώ να σχεδιάζω σε grayscale τα πάντα realtime? δηλαδή να αγνοεί τα χρώματα των προεπιλογών του 2D (και στις τομές και στις όψεις)

 

2. Ενώ βλέπω οτι ο ήλιος επιρρεάζει τη φωτεινότητα του σχεδίου μου, παρ'όλα αυτά δεν μου βάζει σκιές. πχ. αν βάλω ένα δέντρο χύμα πάνω στο mesh μου, δεν φαίνεται η σκιά του πουθενά. μόνο στο rendering.  έχω δει οτι θα έπρεπε να φαίνεται παντού ακόμα και στις όψεις (πχ σκιά από το φρύδι της στέγης πάνω στον υποκείμενο τοίχο).

 

3. πως σώζω την εικόνα που μου βγάζει στο rendering; δεν μπορώ να την διαχειριστώ καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

1.      Μπορείς με πολλούς τρόπους Ο ένας είναι από ταχυεπιλογές (αν δεν στο εμφανίζει πάτα στο 3ο εικόνιδιο κάτω αριστερά μέσα στην οθόνη σχεδίασης)

Πατώντας το σου εμφανίζει κάτω δεξιά και έξω από την οθόνη σχεδίασης τέσσερες επιλογές Εκεί επέλεξε το τέταρτο εικονίδιο με το ραπιδογράφο την επιλογή «γκρι»

Με κάποια άλλη ρύθμιση αυτό μπορείς να το έχεις ως μόνιμη επιλογή κάθε φορά που ανοίγεις το πρόγραμμα

2.      Από την πάνω οριζόντια μπάρα επέλεξε «παράθυρα» -à»γραμμές εργαλείων-à  3D απεικόνιση και στο παράθυρο των εργαλείων επέλεξε 3D  (κάνε διάφορες επιλογές –περιστρέφοντας τον «ήλιο» ή από το «επιλογές» της οριζόντιας μπάρας επέλεξε  το «προτιμήσεις μελέτης» και εκεί άλλαξε τον «βορρά»

3.      με το «πλαίσιο επιλογής» διάλεξε όποιο κομμάτι της εικόνας θέλεις 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

θέλω όταν εισάγω ένα παράθυρο, έπιπλο κτλ να "έρχεται" με τα πενάκια και τα ράστερ που θέλω εγώ και να μην αναγκάζομαι να τα ρυθμίζω κάθε φορά.

Πως το κάνω αυτό?

Link to comment
Share on other sites

μπορείς μετά τις ρυθμίσεις του  να τα αποθηκεύσεις στα "προσφιλή" (φαίνεται πάνω-πάνω όταν είσαι μέσα στο ίδιο αυτό αντικείμενο)

Link to comment
Share on other sites

μπορείς να το αποθηκεύσεις και μέσα στην βιβλιοθήκη μόνιμα αλλά θέλει μερικές γνώσεις παραπάνω

Link to comment
Share on other sites

Επειδή φτιάχνω σχέδια στεγών στο χαρτί με το χέρι και θέλω να το έχω και σε 3d..αλλά το archicad βγάζει μόνο του την απλή στέγη με την περίμετρο...εγώ εχω πολύπλοκα σχέδια στέγης...και λέω μήπως ύπάρχει κάποια εντολή που το κάνει στο archicad...γιατί τώρα άρχισα να το δουλεύω...

Link to comment
Share on other sites

Σχεδιαζεις κανονικα τη στεγη με το εργαλειο της στεγης και μετα τη διαλεγεις και πηγαινεις edit/ ungroup Τωρα μπορεις να επεξεργαστεις καθε κομματι της οπως θελεις

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.