Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανενεργά τριγωνομετρικά Γ.Υ.Σ


Recommended Posts

Βάσει της προηγούμενης αναφοράς του Mitsubae, δηλαδή ότι η ΓΥΣ αναφέρει ότι ορισμένα τριγωνομετρικά δεν υπάρχουνε, ενώ από αυτοψία διαπιστώθηκε ότι τελικά υπάρχουνε, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει και νέα κατηγορία ''προβληματικών'' τριγωνομετρικών, (πχ αναληθή αναφορά ΓΥΣ περί μη ύπαρξής τους), ώστε να μπορεί κάποιος να τα έχει συγκεντρωμένα, και να κάνει ένα σωστό προγραμματισμό μετρήσεων.

Πάντως υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ΓΥΣ έχει δημιουργήσει βάθρο σε μικρή απόσταση από το αρχικό κατεστραμμένο, για παράδειγμα στο κατεστραμμένο τριγωνομετρικό 61091 έχει δημιουργήσει το 61121. Τα τριγωνομετρικά αυτά επειδή έγιναν εκ των υστέρων συνήθως δεν υπάρχουν στην λίστα με τα τριγωνομετρικά που κυκλοφορούν ανεπίσημα, (είτε σε xls είτε σε kml), οπότε συστήνω ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν λάθος συμπέρασμα για μετατόπιση τριγωνομετρικού ενώ στην πραγματικότητα είναι νέο τριγωνομετρικό.

Επίσης όπως είδα η αρχική σελίδα όπου συγκεντρώνονται τα τριγωνομετρικά έχει να ανανεωθεί από το 2011, οπότε θα ήταν καλό να γίνει μία νέα καταγραφή από τον συντονιστή. Καλό θα ήταν η καταγραφή τους να γίνει υπό γενικές κατηγορίες, π.χ. η αναφορά ώς πεσμένο ή δεν υπάρχει ή γυρμένο να αντιστοιχεί στην γενική κατηγορία: ''κατεστραμμένο'', ενώ τυχόν αναφορά ως ''γυρμένο'' να αντιστοιχεί σε μία ελαφριά κλίση του τριγωνομετρικού. Με βάση και την παραπάνω επισήμανση του Mitsubae, (και με την ως άνω επιφύλαξη), προτείνω η αναφορά για ύπαρξη ''προβληματικών τριγωνομετρικών'' να γίνεται στις εξής γενικές κατηγορίες:

 

1) κατεστραμμένα, (είτε δεν υπάρχουν, είτε είναι πεσμένα, είτε είναι γυρμένα με μεγάλη κλίση),

2) μετακινημένα σε άλλη θέση,

3) γυρμένα με μικρή κλίση, 

4) μη προσβάσιμα γιατί είναι εντός περιφραγμένου ιδιωτικού/δημοσίου χώρου είτε και λόγω βλάστησης,

5) προβληματικά για μετρήσεις GPS λόγω ψηλής βλάστησης ή λόγω παρεμβολής από κεραίες,

6) προβληματικά για χρήση Total Station λόγω περιμετρικών εμποδίων,

7) να είναι δύσκολη η προσέγγισή τους λόγω έλλειψης δρόμου και μεγάλων κλίσεων αναγλύφου,

8- να λείπει η τάπα κέντρωσης επάνω στην στέψη ή το περιμετρικό καρφί του REPER, (αυτά θα μπορούσαν να σπάσουν σε 2 κατηγορίες).

9) αναληθής αναφορά ΓΥΣ περί μη υπαρξής τους, (ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν).

 

Αν από την δική σας εμπειρία έχετε να προσθέσετε κάποια άλλη γενική κατηγορία καλό θα ήταν να την καταθέσετε ώστε να γίνει μία καταγραφή με ενιαίο σκεπτικό.

 

Τέλος δείτε την λίστα με τα προβληματικά τριγωνομετρικά που είχε εντοπίσει η Κτηματολογιο για τις μετρήσεις του HEPOS, (βλ εδώ), καθώς και μία ενδεικτική παρουσίαση των μετρήσεων τριγωνομετρικών του HEPOS, (βλ εδώ)

Edited by Johnny-B
Link to comment
Share on other sites

 

 

 

Johnny, θα συμφωνήσω ΕΝ ΜΕΡΕΙ σχετικα με τα κατεστραμμένα, μετακινημένα, γυρμένα,μη προσβάσιμα, προβληματικά για μετρήσεις GPS λόγω ψηλής βλάστησης ή λόγω παρεμβολής από κεραίες, προβληματικά για χρήση Total Station λόγω περιμετρικών εμποδίων, να είναι δύσκολη η προσέγγισή τους λόγω έλλειψης δρόμου και μεγάλων κλίσεων αναγλύφου,να λείπει η τάπα κέντρωσης επάνω στην στέψη ή το περιμετρικό καρφί του REPER.

ΓΙΑΤΙ?? Οπως ξερουμε ολοι, 1 εικονα= 1000 λεξεις!!!

Για οσα εχεις φωτογραφιες, ανεβασε εδω! Ειδες εγω αυτο κανω! Το αν εχει δρομο η οχι: εχουμε και το google maps + ktimanet  ;)

 

Επειτα θα διαφωνησω σχετικα με το σπασιμο σε 2 κατηγοριες, γιατι μετα πρεπει να κοιταζουμε και στις 2!! Σ' αυτο πρεπει να βοηθησουμε ΟΛΟΙ ποσταροντας ΜΟΝΟ περι του Θ Ε Μ Α Τ Ο Σ και οχι αλλα πραγματα που βλεπω συνεχως εδω 

ΥΣ συγγνωμη για το off topic αλλα προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ΠΑΡΑΕΓΙΝΕ με τα off topics γενικα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά, τι #@&! το έκανα το trigonometrika.gr? Με δουλεύετε?

- Η ΓΥΣ δεν παρακολουθεί και δεν την ενδιαφέρει

- Στο site μπορείς εύκολα να ανεβάσεις την πληροφορία της ύπαρξης ή μη, αλλά και τυχόν άλλων θεμάτων (πχ. κεραίες, ιδιωτικός χώρος κλπ)

- Επιπλέον, επισημαίνεις και την ευκολία ή μη πρόσβασης, γιατί στο Google Maps η φωτοερμηνεία δεν επιτρέπει να καταλάβεις αν παει ή όχι συμβατικό αυτοκίνητο, ούτε φαίνεται π.χ. αν υπάρχει σύρματοπερίφραξη να μη φύγουν τα πρόβατα.

- Επίσης, ανεβάζεις και τις απαραίτητες φωτό, και είσαι κομπλέ!

- Τέλος, περιηγείσαι στο χάρτη και βλέπεις με απλό σύμβολο ποιά τριγωνομετρικά είναι υποψήφια για αξιοποίηση στην περιοχή μελέτης.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

@johnny-B....

γερμένο τριγωνομετρικό με μικρή ή μεγάλη κλίση.... το αποτέλεσμα είναι το ίδιο!!! ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ!!!! Δεν στήνεις πάνω του !! Τέλος!!!

Όσον αφορά στην ενημέρωση της λίστας ΔΕΝ είναι ενημερωμένη εδώ και κανένα χρόνο ... όχι από το 11!!!

Θα κοιτάξω τις επόμενες μέρες να την ενημερώσω.

Πριν από κανά δυο χρόνια είχα παραδώσει στη ΓΥΣ με πρωτόκολλο μια λίστα με περίπου 130 τριγωνομετρικά που είχαν συγκεντρωθεί εδώ προς ενημέρωση του αρχείου τους!

Τι έγινε στη συνέχεια... ΜΗ με ρωτήσεις!!!

Link to comment
Share on other sites

μιας και εγινε χωρος κουβεντας πλεον το τοπικ, GRTOPO, πριν αγορασουμε ολοι κ απο ενα δίσυχνο μια χαρα ξεκινουσαμε κ απο ένα λιγο γερμένο!! Γιατι, αυτά που δεν εχουν κλίση δεν χάνουν;; χρόνο με το χρόνο, όσο δεν κάνουμε τίποτα (σχετικα με το γεγονος οτι ακόμη κ σήμερα χρησιμοποιούμε το πεπαλαιωμένο εγσα87) τα τριγωνομετρικα αποκτούν ολο κ μεγαλύτερα σφάλματα λόγω των μετακινησεων του φλοιου

Link to comment
Share on other sites

jojo...... Ti να σου πω τώρα??? ότι έχεις απόλυτο δίκιο????

Αφησε το καλύτερα το θέμα..... Όποιος έχει δυνατότητα Hepos ή παρεμφερούς λύσης... είναι τυχερός!

Link to comment
Share on other sites

jojo...... Ti να σου πω τώρα??? ότι έχεις απόλυτο δίκιο????

Αφησε το καλύτερα το θέμα..... Όποιος έχει δυνατότητα Hepos ή παρεμφερούς λύσης... είναι τυχερός!

 

Απλα ηθελα να το αναφερω για να μη ξεκινησουμε να μπαινουμε στη διαδικασια να αναφερουμε στο παρον θεμα Ο,ΤΙ τριγωνομετρικο χανει λιγο ή λιγοτερο, ότι ειναι λιγο γερμενο η εχει κατι θαμνους πιο περα! Αυτα με μια φωτογραφια και μεσω του google earth φαινονται επαρκως! Και θα μεταφερω αυτουσια κατι που μου ειπε ενας συναδελφος σχετικα με τις τιμές των τριγωνομετρικών, οσο αφορα τις μετακινησεις του φλοιου και την διαφορα που εχουν σημερα τα ΕΓΣΑ των τριγωνομετρικων της ΓΥΣ σε σχεση με αυτα που ειχαν στις αρχες της δεκαετιας του 70(οταν δηλαδη μετρηθηκαν τα πρωτης ταξης πανελλαδικα).

Μου ειπε λοιπον οτι,αν δουλεύεις με κλασικά όργανα, δεν θα αντιληφθείς την παραμόρφωση του γήινου φλοιού (εκτός κι αν είσαι επί ενός ρήγματος). Π.χ μετράς με τοταλ στην καλλικράτεια μία έκταση 3-4 χιλιόμετρα. Η μετακίνηση απαλείφεται γιατί είναι κοινή. Αντίθετα, με gps θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τις ταχύτητες μετατόπισης, γιατί συνδέεται με το ETRS89/ITRF.

Η δουλεια που γινεται εδω στο θεμα ειναι και για ενημερωση αλλα οπως και πολυ καλα εχει γινει εκ μερους σου να ενημερωνεις και την ΓΥΣ για να μη τα εμφανιζει ως "Υπαρκτα" στο site της(με οσες επιπτωσεις μπορει να εχει το γεγονος αυτο για συνεδελφους και μη)

Αληθεια, GRTOPO μηπως θα μπορουσα να εχω το πρω(κ)τοκολο της ΓΥΣ σε ΠΜ?

Link to comment
Share on other sites

Οποιον τον ενδιαφέρει, ας δει την παρουσιαση του Χατζινικου εδω

http://psdatm.gr/images/event2014files/xatzinikos,%20kwtsakis%20-%20aiologisi%20toi%20egsa%2087%20meso%20enos%20sigxronoi%20monteloi%20taxititon%20ston%20elladiko%20xwro.ppsx

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Τ362022 ΚΑΣΤΡΟ ΠΛΑΤΙΑΝΑΣ (Δ.ΖΑΧΑΡΩΣ, Ν. ΗΛΕΙΑΣ), ΤΑΞΗΣ IV

 

- Έλειπε από χρόνια η τάπα κέντρωσης

- Καταστράφηκε προσφάτως (άλλοι αναφέρουν από κεραυνό, άλλοι από τους αρχαιολόγους που δούλευαν πρόσφατα στην περιοχή).

 

Το περιμετρικό καρφί του Reper υπάρχει ακόμη, χωρίς να έχω τσεκάρει την ακρίβειά του.

Ήταν σε προνομιακή θέση και ήταν ορατό σε μεγάλη περιοχή. 

Η πρόσβαση ήταν σχετικώς εύκολη.

post-50604-0-52024800-1429166298_thumb.jpg

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

ΚΦΧ: ΕΛΑΤΕΙΑ (100). Κατεστραμμένα τριγωνομετρικά: 100093, καθώς και το 100091, (το οποίο ούτως ή άλλως το αναφέρει και η ΓΥΣ)

ΚΦΧ: ΠΕΛΑΣΓΙΑ (292). Κατεστρεμμένο τριγωνομετρικό: 292009, (στην παραλία Λογγού)

 

ΚΦΧ: ΔΕΡΒΕΝΙΟΝ (98): Το τριγωνομετρικό 98098 ενώ υπάρχει, λόγω ότι είναι απέναντι από κεραία κινητής τηλεφωνίας, δεν μπορεί να αποδώσει fixed λύση για χρήση GPS. Άρα προβληματικό για χρήση GPS.

 

Επίσης επί ευκαιρίας παρατήρησα στο site της ΓΥΣ υπάρχουν σε ορισμένα τριγωνομετρικά αναντιστοιχία στην πληροφορία τους. Πιο συγκεκριμένα βλέπε τριγωνομετρικό 227008 κοντά στο στίγμα (615853, 4141172), όπου στην στήλη ''Ύπαρξη'' αναφέρει ''ΝΑΙ'', ενώ στην στήλη ''Περιγραφή'' αναφέρει: ''ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ''. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος από εσάς κάτι αντίστοιχο, και τελικά υπήρχε στο πεδίο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.