dimitrac Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 Σε ένα ρέμα έχει γίνει η προσωρινή οριοθέτηση αλλά πλέον μου ζητήθηκε η οριοθέτηση κατά το άρθρο 5 του Ν-3010/02 (ΦΕΚ - 91/Α/02). Για την οριοθέτηση λοιπόν απαιτείται, μεταξύ άλλων, μία "τεχνική έκθεση που συνοδεύεται από υδρολογικά, υδραυλικά και περιβαλλοντικά στοιχεία ή μελέτες βάσει των οποίων προτείνονται οι οριογραμμές του υδατορέματος". Δεν έχω ιδέα πως γίνεται. Γνωρίζει ίσως κάποιος κάτι σχετικό; Μήπως υπάρχει κάποια τυπική τεχνική έκθεση που μπορώ να χρησιμοποιήσω ως πρότυπο; Ευχαριστώ πολύ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
evilia Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 θα με ενδιέφεραν και εμένα πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα! Αν κάποιος συνάφελφος μπορεί να βοηθήσει, ευχαριστώ εκ των προτέρων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannis aug Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 Συνάδελφοι, για να κάνετε οριοθέτηση ρέματος φαντάζομαι ότι θα έχετε και το αντίστοιχο μελετητικό πτυχίο (κατηγορίας 13) για να την αναλάβετε. Χρειάζεται τοπογραφική αποτύπωση του υπό μελέτη τμήματος του ρέματος, χρειάζεται υδρολογική μελέτη των λεκανών αποροής ώστε να προσδιορισθεί η πλημμυρική παροχή, χρειάζεται υδραυλική μελέτη για τον προσδιορισμό της επάρκειας των διατομών του ρέματος και να προβλεφθεί η κοίτη του ρέματος ώστε να οριοθετηθεί. Επίσης συνήθως χρειάζεται περιβαλλοντική μελέτη .Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν γνώσεις Υδραυλικής Μηχανικής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrac Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2010 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2010 Όχι, δεν έχω μελετητικό πτυχίο. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση; Απλά αναρωτιόμουν μήπως υπάρχει κάποια τυπική τεχνική έκθεση πάνω στην οποία να μπορώ να βασιστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannis aug Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2010 Τεχνική έκθεση και πλήρη μελέτη μπορείς να βρεις αν απευθυνθείς σε τεχνική υπηρεσία κάποιου δήμου που έχει δημοπρατήσει τέτοια έργα. Επίσης μπορείς να βρεις από εργολάβους δημοσίων έργων που έχουν κάνει διευθέτηση ρέματος και έχουν στο αρχείο τους μια σειρά των τευχών δημοπράτησης. Τα παραπάνω με την προϋπόθεση ότι έχουν διάθεση να σου τα δώσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2010 συνάδελφε dimitrac αν μελετήσεις τις προδιαγραφές για τις οριοθετήσεις ρεμάτων τότε είναι πολύ εύλολο να συντάξεις μία τεχνική έκθεση για τις τοπογρφικές εργασίες και την υδρολογική-υδραυλική μελέτη. Όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες και πιθανόν να γράψεις κάτι που δεν στέκει. Τα ξαναλέμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2010 Η "τεχνική έκθεση" που αναφέρεται αφορά ουσιαστικά πλήρη τοπογραφική - υδρολογική - υδραυλική μελέτη οριοθέτησης. Ξεκίνα αναζητώντας στο internet αντίστοιχες μελέτες και θα χρειαστεί οπωσδήποτε να ξεσκονίσεις τα βιβλία τεχνικής υδρολογίας και ανοικτής υδραυλικής της σχολής σου... ΥΓ Νομίζω το θέμα έχει συζητηθεί και αλλού! Ψάξε στο φόρουμ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrac Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2010 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2010 Σας ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι πως δεν συνάντησα ιδιαίτερη διάθεση να μου δώσουν πρότυπη μελέτη αλλά μετά από πολλές κρούσεις κάτι βρήκα...Θα δοκιμάσω και είδωμεν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gzaxos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2010 Σε ένα ρέμα έχει γίνει η προσωρινή οριοθέτηση αλλά πλέον μου ζητήθηκε η οριοθέτηση κατά το άρθρο 5 του Ν-3010/02 (ΦΕΚ - 91/Α/02). Για την οριοθέτηση λοιπόν απαιτείται, μεταξύ άλλων, μία "τεχνική έκθεση που συνοδεύεται από υδρολογικά, υδραυλικά και περιβαλλοντικά στοιχεία ή μελέτες βάσει των οποίων προτείνονται οι οριογραμμές του υδατορέματος".Δεν έχω ιδέα πως γίνεται. Γνωρίζει ίσως κάποιος κάτι σχετικό; Μήπως υπάρχει κάποια τυπική τεχνική έκθεση που μπορώ να χρησιμοποιήσω ως πρότυπο; Ευχαριστώ πολύ!! έχω μπροστά μου απόφαση περιφέρειας κ το μόνο που ζητάει είναι υδραυλική μελέτη και τοπογραφικό, εγκεκριμένα από το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής Link to comment Share on other sites More sharing options...
1984 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2010 Καλημέρα σας. Μήπως γωρίζει κανείς την κοστολόγηση μιας τεχνικής έκθεσης για την οριοθέτηση ρέματος?Είναι από τις πρώτες μου δουλειές και η βοήθεια σας θα ήταν πολύτιμη....Ευχαριστώ πολύ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα