Μετάβαση στο περιεχόμενο

Intellicad


Recommended Posts

Σκοπεύω να αγοράσω το intellicad για χρήση σε Ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες. Το intellicad βγαίνει σε 3 εκδόσεις: Classic, Standard και Professional. Στο ελληνικο site βεβαια βρισκω μονο τις 2 τελευταίες.

Οι διαφορές των 3 αυτών εκδόσεων ποιες είναι γιατι δεν εχω πολυκαταλαβει (ισως επειδη δεν ασχολουμαι με προχωρημενες δυνατοτητες του autocad μεχρι σημερα);

Μου χρειάζεται η professional εκδοση ή μπορω και με μια φθηνοτερη να κανω τη δουλεια μου;

Κατα 99% (με τις διαφορες που διαβαζω στο site της 4M) δε θα χρειαστω νομίζω τις προχωρημενες δυνατοτητες της pro εκδοσης. Μηπως υπαρχει ομως καμια παγιδα με τις low εκδοσεις; Μηπως είναι κάτι που θα το χρειαστω και δεν αναφερεται η απουσια του (στο επισημο site);

Αν ενα σχεδιο γινει σε pro εκδοση με χρηση ολων των δυνατοτητων της pro και μετα προσπαθησω να το ανοιξω με τη standard, που δεν υποστηριζει καποια απο τα χαρακτηριστικα που η pro αποθηκευσε στο αρχειο, τι θα γινει με το αρχει; Θα ανοιξει κανονικα χωρις τις μη υποστηριζομενες δυνατοτητες ή θα μου βγαζει σφαλματα και θα χρειαζομαι την pro για να το ανοιξω;

 

Αν καποιος γνωριζει καλα το intellicad ας με βοηθησει λιγο...

Link to comment
Share on other sites

Το 4M - IntelliCAD v . 6.2 κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις:

 

  • 4M - IntelliCAD ( Standard έκδοση): Πλήρης έκδοση με όλα τα νέα χαρακτηριστικά, καθώς επίσης και τις ευκολίες Raster - Image , X - ref manager και Rendering
  • 4 M - IntelliCAD PRO ( Professional έκδοση) : Επιπρόσθετα των δυνατοτήτων της Standard έκδοσης, συμπεριλαμβάνει τα 3 D Solids (Solid Modeler) και υποστήριξη VBA (Visual Basic).

IntelliCAD 6 Standard 275.00

IntelliCAD 6 Professional 375.00

 

 

Νικο και εγω οπως εσυ φανταζομαι δεν χρησιμοποιω μεγαλο μερος των δυνατοτητων του autocad, ασε που δεν μπορω να διαθεσω τοσα χρηματα.

 

Θα σου προτεινα να κατεβασεις το demo του IntelliCAD 6.2 για να δεις αν κανει για τη δουλεια που το θες.

 

Επισης κατεβασε το demo του ZWcad και δουλεψε το.

ZWcad2010 Pro

ZWcad 2009i Pro

 

ή απο εδω το 2009 χωρις να δωσεις στοιχεια

 

Αυτο δουλευω εδω και ενα μηνα (to 2009i Pro), μετα απο προτροπη μελους εδω και εχω βρει την υγεια μου... Ειναι πολυ ελαφρυ, και ο φιλος που μου το προτεινε και ξερει περισσοτερα απο εμενα (και προγραμματιζει σε VBA) μου εχει πει οτι ειναι το καλυτερο υποκαταστατο του autocad που εχει δουλεψει. Στο 1/6 της τιμης.

 

Κοστιζει κατι λιγοτερο απο 500 ευρω. Βασικα εχει 115 ευρω διαφορα με το intellicad. Εκτος και αν καποιο μαγαζι το δινει λιγοτερο απο 490 που το βρηκα σε ενα ελληνικο eshop τοπογραφικου εξοπλισμου.

 

Προς Θεου μην παρεξηγηθω, δεν παιρνω ποσοστα απο κανενα μαγαζι. Δοκιμασε και αποφασισε ποιο σου κανει.

 

Δες και το progecad.

Χμμ, κανει 250 ευρω. Μαλλον πρεπει να δοκιμασουμε και αυτο.

Link to comment
Share on other sites

βασικα εγω εχω δοκιμασει και το progecad και το intellicad και το zwcad. Και τα 3 το ιδιο προϊον ειναι ουσιαστικα, intellicad.

Στην ελλαδα υποστηριζεται επισημα το intellicad μονο (βγαινει και σε ελληνικο νομιζω).

Λογω κοστους θα αγοραζα το progecad. Αυτο που με κολλαει ειναι αν αγοραζοντας το απο το επισημο site θα μπορω να το βαλω στα εξοδα μου; πως γινεται με τα τιμολογια απο ξενες χώρες;

Πρεπει να βρω καποιον ενδιαμεσο (ελληνικο e-shop ισως) για να το αγορασω με τα τιμολογια κανονικα και να μην εχω προβλημα;

Link to comment
Share on other sites

To progecad το βρισκεις σε ελληνικο καταστημα. Κανε αναζητηση στο google με ορο "progecad αγορα" και θα δεις.

 

Κανονικα ολα αυτα, οι ακριβες τους εκδοσεις τουλ γραφουν οτι εχουν υποστηριξη σε vba.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Υπαρχει και το gstarcad

http://en.gstarcad.com/

και αυτο βασιζεται στο intellicad.

Προσωπικα το gstarcad και το zwcad μου φαινονται τα καλυτερα ενω intellicad και progecad μου κανουν ειτε κολληματα ειτε δε βρισκω παραμετροποιησεις που θελω.

 

Ολα παντως τα βρηκα σε ελληνικα e-shop για αγορα.

 

 

Στο site http://www.4msa.com/eshopENG.html βρηκα το intellicad πολυ πιο φθηνο απο οσο το πουλαει το http://www.4m.gr

Γιατι αυτη η διαφορα γνωριζει κανεις;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

νομίζω πως έχουν ξεχάσει να το ενημερώσουν γιατί είναι η διεθνής σελίδα στα αγγλικά και αναφέρεται στην έκδοση 6. Ενώ στην Ελληνική σελίδα αναφέρονται στην έκδοση 6.6. Πάντως να σου πω μου φάνηκε δύσχρηστο το intellicad γιατί τα μενού είναι διαφορετικά από το autocad, κάτι σαν νέο πρόγραμμα.

Δοκίμασα τα demo και κατέληξα στο ZWCAD 2010 γιατί τα μενού του είναι σαν να βλέπεις το autocad. Πως το επιτρέπουν άραγε?. Το progecad χάνει σε μερικές εντολές π.χ την offset όταν είναι περίεργο το σχήμα και το hatch δεν είναι ακριβές. Έκανα δοκιμές και με μεγάλα αρχεία με το autocad και τα ανοίγει πιο γρήγορα το ZWCAD. Το έβαλα και στη δουλειά γιατί εκεί μόνο ανοίγω και βλέπω σχέδια, άντε να κάνω κανένα dist και επομένως παίζει και το ληγμένο trial νόμιμα.

 

Μήπως κανένας έχει καμιά λύση και για φωτορεαλισμό με κίνηση? αλλά κάτι εύκολο όμως για γρήγορες λύσεις

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.